Ronai and Ronai
AMERIKAI

Európa segítségét kéri a Szíriai Nemzeti Tanács 2012. June 2. Saturday 23:57 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(9)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Európa segítségét kéri a Szíriai Nemzeti Tanács
Brüsszel – Az európai országok támogatását kéri a damaszkuszi rezsim megdöntéséhez a Szíriai Nemzeti Tanács, amelynek a szóvivője csütörtökön és pénteken Brüsszelben járt, a Belgiumban élő szíriai emigránsok szervezetének meghívására.
.
George Szabra a brüsszeli Európa Sajtóklubban újságírókkal találkozva elmondta: azt várják az Európai Uniótól, hogy az hatékony szankciókkal szigetelje el a szíriai népnek sok szenvedést okozó Aszad-rendszert. Ezzel – tette hozzá – nem csupán azt lehetne elérni, hogy a szíriai vezetés alávesse magát a nemzetközi közösség akaratának, hanem egyben azt is, hogy más elnyomó rezsimek okuljanak a nemzetközi fellépésből. Szabra szerint az EU-országoknak az ENSZ Biztonsági Tanácsában is latba kellene vetniük befolyásukat Szíria ügyében.
.
A szóvivő azt hangsúlyozta az újságíróknak, hogy az általa képviselt erők minden szíriaival nyitottak az együttműködésre. „A szíriai forradalom egyáltalán nem szélsőséges. Ez minden szíriai forradalma, minden szíriaiért”, fogalmazott.
.
Szabra azt jelölte meg a Szíriai Nemzeti Tanács céljaként, hogy alkotmányos állapotokat, korszerű és szilárd jogállamot teremtsenek az országban, minden polgár egyenlősége és szabadsága alapján. Mindent meg kell tenni annak biztosítása érdekében, tette hozzá, hogy ne térhessen vissza az önkény és a diktatúra, illetve „egyetlen család hatalmi monopóliuma”.
.
Hangsúlyosan szólt a szóvivő arról, hogy a Szíriai Nemzeti Tanács elutasítja bármely vallási irányzat hátrányos megkülönböztetését. „Erős, igazságos és méltányos intézményeken alapuló nemzeti rendszert akarunk”, jelentette ki a Szíriai Nemzeti Tanács szóvivője.
.
A Wall Street Journalban terjedelmes írás foglalkozott azzal, hogy az Aszad-rezsimet elutasító szíriaiak – a „nehéz térségekre” specializálódott Pechter Polls közvélemény-kutató intézet tavaly decemberben végzett felmérése szerint – jórészt Törökországra tekintenek, mint modellre, nagy elismeréssel vannak az Egyesült Államokról, és csak elenyésző töredékük mutat rokonszenvet a szélsőséges iszlamisták iránt.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék: , ,

  • Hozzászólások(9)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

9 Reader’s Comments

  1. Ez mondják most.
    Aztán ők is megpróbálják majd a torkunkra tenni a kést.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  2. Lehet, Geyza hogy igazad van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  3. Geyza:

    Szerinted mégis, miután több ezer ártatlan ember vére tapad a jelenlegi szír rezsim kezére, bukását követően azzal hálálnák meg a Nyugatnak a segítséget, hogy terroristákat bérelnek fel? Oroszország és Kína állampolgárai is vétlenek vezetésük külpolitikája miatt, hát akkor mi végre támadnának azokra, akik már a legelejétől kiállnak mellettük? (természetesen szintén saját külpolitikai érdekeiket sem előtt tartva, Irán meggyengítése végett).

    Hozzáállásod alig burkolt rasszizmus, azt gondolod, hogy minden arab/muzulmán potenciális terrorista, akik csak más kárára tudják kiélni nyomoruk miatti elkeseredettségüket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  4. Lesz@rom a szír rezsimet meg az ellenfeleiket is.
    Csak egy kis példa:
    A ‘67-es háborúban sikerült nekik lelőni egy izraeli vadászgépet , Damaszkusz mellett.
    A pilóta élve ért földet valami külvárosban. A szír állami tévé lóhalálában rohant az esemény helyszínére és még éppen sikerült lencsevégre kapni amint a vérszomjas tömeg egyszerűen darabokra tépi az izraeli pilótát. Erről diadalittas hangon számolt be élőben a hírolvasó.
    Hát ilyen nép az. Most egymást gyilkolják , nagy dolog. Majd találnak hamarosan valaki mást , azt akarják majd kibelezni .
    -
    Előző sztorihoz , befrejezésképpen :
    A pihenőn lévő , bevetési parancsra váró izraeli pilóták egy csoportja véletlenül pont a szír tévét nézte az események időpontjában , a kantinban.
    Szó nélkül ugrottak fel és rohantak a gépeikhez !
    A reptérparancsnok és a repülésvezető tiltakozásai és fenyegetése ellenére. A személyzet is megtagadta a parancsot mert átadták a vadászbombázókat a bosszúszomjas pilótáknak.
    Elstartoltak.
    Negyed óra múlva pedig már nem létezett a Szír Állami Televízió adótornya .
    ( Arról nem szól a fáma hogy a hiánytalanul visszatérő pilóták , meg a szerelőik utána hány nap laktanyafogságot kaptak )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  5. Igen. Csak miért segítsünk?Hogy zavartalanuk vezethessék be a shariát?
    Ejnye, kis zulukaffer lányka, hát a *****m nem kéne?-kérdezte a misszionárius bácsi.
    Geyza, fasza gyerekek ezek a pilóták. :)))
    Persze az is lehet, hogy extra kimenőt kaptak .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  6. Geyza, Gonoszka:

    1956-ban is megalázták, meglincselték vagy megölték a tömegek a kommunista rendszert támogatókat a magyar csőcselék, mégsem tekintették az egész forradalmat fasisztának vagy barbárnak. Ha megtagadjuk szolidaritást a szírektől, azzal magát Aszadot fogjuk felmenteni, aki céltudatosan, előre megfontolt módon alkalmazza az erőszakot, és nem indulatból, tébolyult csordaszellemet követve. A közönséges bűnözést ne keverjük egybe a társadalmi változások ilyetén alakulásával, nem járnak kéz a kézbe, akár háború, akár anarchia sújtja is a népet.

    Ami pedig a shariát illeti, legyen az ő és csak is az ő bajuk, hogy a rezsim bukása esetén milyen társadalmat építenek ki maguknak. Mindaddig nem lehet ezzel baj, amíg nem intézményesül a vallási vagy más kisebbségek üldözése, és különben is, hamar ráfognak jönni, hogy legjobb esetben is semmiféle javulást nem hozz az új, vallásukat merevben követő rendszer, rosszabb esetben pedig a Muszlim Testvériséggel vagy nélküle, de elrabolják a forradalmat, mint ahogy azt Iránban tette a síita papság, amely addig fogadta szövetségesként a baloldalt, és a világi nacionalistákat, amíg elég ereje nem lett mindkettő eltiprására, hogy aztán kiépítése az újabb zsarnokságot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  7. Animebj
    .
    Talán az oroszokat meg a kínaiakat kellene győzködnöd. :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  8. gets:

    Való igaz, hogy Geyza és Gonoszka kioktatása ugyanúgy semmit se ér, mint az ENSZ, hiszen közép-, és nagyhatalmak befolyásának véres, tragikus színterévé lett Szíria, forradalmuk győzelméről már jobb lenne lemondani, mintsem hitegetni őket a segítségnyújtással. De ettől még legalább nekünk közembereknek, akik egymagukban, egyénként súlytalanok ebben az ügyben, legalább mi ne áruljuk el őket, ezért megosztom ezt a linket, hátha ezzel közelebb fogják érezni ők magukhoz a szír népet:

    http://www.hetek.hu/hatter/201204/a_golyo_az_arckoponyamon_jott_ki

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  9. Az európai országokat csak nyilatkozatok szintjéig érdekli a szíriai vérengzés, csak úgy mint az , hogy az iszlám forradalom” rengeteg embert földönfutóvá tett, és az hogy rengeteg halottat eredményezett. Sokkal, de sokkal többet tennének az Európaiak ha az egyes országokban a stabilitást támogatnák és sokkal, sokkal többet költenének az oktatásra, felvilágosításra!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Amerikai katonák érkeztek Jordániába 2012. October 11. Thursday | AN

Törökország odavert Szíriának 2012. October 3. Wednesday | AN

Asszad adta ki a franciáknak Kadhafi számát 2012. October 1. Monday | AN

Iráni-orosz összeesküvés Szíriában 2012. September 30. Sunday | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos