Ronai and Ronai
AMERIKAI

Óvatos legyen, aki Mexikóba tart 2012. június 15. péntek 13:38 | Rákócza Richárd Forrás: Reuters

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Óvatos legyen, aki Mexikóba tart
Washington/Mexikóváros – Bosszúhadjáratra lehet számítani, miután az Egyesült Államokban rendőrkézre került a legerőszakosabb mexikói bűnbanda, a Los Zetas több embere és azok családtagjai – figyelmeztet a Külügyminisztérium.
.
Jóllehet a State Department jelentése nem nevesíti, konkrétan melyik „országos bűnszervezet” Amerika-ellenes lépéseire lehet számítani, nyilvánvalóan a Zeta embereiről van szó. E banda tagjai közül tartóztattak le hetet Új-Mexikóban és Oklahomában, amint épp a drogkereskedelmből származó milliókat mosták tisztára versenylovak tenyésztésével és futtatásával. A letartóztatottak közül a legmagasabb rangú José Trevino Morales, a Zetát vezető három testvér egyike. Két fivére, Miguel Angel és Oscar Omar Trevino Morales még szabadlábon van Mexikóban.
.
A vádirat szerint José Trevino Morales a feleségével együtt vett részt a versenyló-üzletágban, ők álltak különböző fedőcégek mögött, fogadásaikat pedig rendre megnyerték, ami nem csoda, mert pontosan tudták, mely lovak lesznek a befutók például az egymillió dollár összdíjazású All American Futurityn. Az akciót különösebb titkolózás nem övezte, sőt, egyes lovakat is Kartellnek neveztek el, így lehetett fogadni Morning Cartell vagy Coronita Cartell nevű pacikra.
.
.
A drogkartellek jelenlegi felségterületeit ábrázoló térképen sárgával jelölték a vitatott területeket (Disputed Territory), ami nem azt jelenti, hogy ezek teljesen biztonságosak lennének, hanem csak azt, hogy itt még érvényesül a központi hatalom befolyása
.
A Mexikóval kapcsolatos utazási figyelmeztetést a letartóztatások napján adták ki, óvatosságra szólítva fel a már az országban tartózkodó amerikai állampolgárokat is. A Zeta erőszakosságát és gátlástalanságát tekintve az óvatosság valóban indokolt, különösen azokon a területeken, ahol a gyakorlatban már nem a központi mexikói kormányzat, hanem a terror eszközeit előszeretettel bevető bűnszövetkezet az úr. A különféle kartellek által elhódított mexikói területeket ábrázoló térképen jól látható, hogy a Zeta uralkodik a Mexikói-öböl mentén (pirossal jelölve), végig az amerikai és a guatemalai-belize-i határ között, az olyan nagyvárosokban is, mint Monterey, Veracruz és Cancún.
.
Miguel Angel Trevino Morales és a fivére, Oscar jelenleg kettesben uralják ezt a hatalmas területet a mexikói hadsereg egykori elitkatonáiból alakult maffia élén, amely 1999 óta tartja rettegésben az ország nagy részét, jelenleg épp a Gulf kartellel (a térképen kékkel ábrázolva) folytatva a legvéresebb összecsapásokat. A Los Zeta főparancsnoksága az északi Tamaulipasban van, Nuevo Laredo városában, igen közel a texasi Laredo határállomáshoz. A State Department Tamaulipasszal kapcsolatban már februárban is adott ki figyelmeztetést; eszerint csak azok utazzanak ebbe az államba, akiknek nagyon muszáj.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 5 szavazatból)
Óvatos legyen, aki Mexikóba tart, 5.0 out of 5 based on 4 ratings
,

,

Címkék:, , , , , , , ,

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

22 Reader’s Comments

  1. “…Hiába strázsálnak ott kormánykatonák, ők csak díszletnek számítanak…”
    .
    - Ami – elvileg – érthetetlen.
    .
    Akkora hadsereggel, és olyan jól képzett, jól felszerelt katonákkal, mint amilyen Mexikónak, Kolumbuának, pláne Braziliának van, véget lehetne vetni ennek az őrjöngésnek hetek alatt. Belháború lenne, az biztos, de véget lehetne vetni a maffiahatalomnak.
    .
    Gyakorlatilag viszont pontosan az az akadálya mindennek, amit a zseniális brazil szuperfilmekben, a Tropa de elite I és II- ben láthatunk.
    .
    Félelmetes…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  2. érthetetlen hogy a modern világban miért nincs olyan államhatalom ami leverhetne egy ilyen burritó zabáló zsivány csőcseléket…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  3. 1. Burritót a gringók esznek, nem a mexikóiak.
    2. A hadsereg tényleg igen jól felszerelt, kétségtelen, de éppen ezért nem lehet leverni, mert a rendőr, a katona (tengerész) és a politikus maga a maffia. Felettük nincs senki, aki “véget vetne ennek az őrjöngésnek” (sic.).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  4. Látjátok Magyarország csak 1 kartell kezében van :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  5. A drog élteti a mexikói maffiabirodalmat, ezért Amerikának, mint a legfőbb drogfogyasztónak, legalizálnia kéne, sőt állami szinten termesztetnie és eladnia azt a kábítószereseknek. Ezzel nagyon hamar nagyon komoly csapást tudna mérni fő bevételi forrásaikra, és bár morálisan természetesen vállalhatatlan, ám sokan elfelejtik, hogy a világ sok más, tiltottnak nem minősített tudatmódosító-élvezeti cikkel él, mint a kávé, a cigaretta és az alkohol, így bár az egyes drogfajták egészségkárosító hatása messze felülmúlja a legálisakét, biztos kezekben, adóztatva kevésbé bűnös, mint az alvilág kezébe hagyni a piacot. Hiszen végső soron az dönt saját életéről, aki használja a drogot, és nem az, aki felkínálja neki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  6. Animebj
    -

    “tiltottnak nem minősített tudatmódosító-élvezeti cikkel él, mint a kávé, a cigaretta”

    Gondolom nem vagy jártas a farmakológiában. Egy diák ezért repülne a vizsgán. Egyik sem tudatmódositó. Élvezni lehet. Ahogy a fagylaltot is lehet élvezni.
    Esetleg tudatmódositóként alkalmazni kellene az Orbán kormányt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  7. Én voltam Mexikóban most februárban, igaz olyan területen ahol még a kormány van hatalmon. Én szeretem a mexikói népet, és én is főleg az amerikai drogfogyasztót vádolom mert miatta van ekkora nagy kereslet a drogok után.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  8. Gabor NYC
    -
    Örök dilemma,.. ki a bünös? A kurva,.. vagy aki dugja. Ez a helyzet a droggal is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  9. Striner:
    .
    - Szerezd be az általam ajánlott mindkét filmet, ott a válasz.
    .
    De ez mindenkinek szól, akit érdekel ez a téma.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  10. “1. Burritót a gringók esznek, nem a mexikóiak.
    2. A hadsereg tényleg igen jól felszerelt, kétségtelen, de éppen ezért nem lehet leverni, mert a rendőr, a katona (tengerész) és a politikus maga a maffia. Felettük nincs senki, aki “véget vetne ennek az őrjöngésnek” (sic.).”

    Elég rosszt mafia az ilyen. Jó, árulják a kábszert, de miért kell tönkretenni, felforgatni az országot?
    Ezek óvodáskorúak? Turizmus nuku lesz, gazdaság visszaesik az nem baj a mafiának?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  11. Stirner:
    .
    - Turizmus mindig lesz, mert a turisták elleni “maffiaerőszakot” maguk a szervezett bűnözői körök tiltják a saját gyilkosaiknak. A turistaparadicsomok biztonságát pedig az embertelenül korrupt helyi rendőrök és a bűnszövetkezetek közt lévő hallgatólagos megállapodások és egyensúly együtt garantálják.
    .
    Braziliában is vannak olyan turistaparadicsomok, hogy az elképesztő, 5 kilométerrel arrébb meg nyílt háború megy.
    .
    Nézd meg a Tropa de elite- t.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  12. Megnéztem valamelyik nap a Tropa de Elite 1-et, valamint volt alkalmam többször beszélni egy olyan sráccal, aki részint sokszor volt Brazíliában, részint pedig egy időben otthon volt a budapesti éjszakában is. Ahol is ugyanúgy létezik a területmegosztás, ahogy Rióban. Még nincsenek favellák, meg még nem tart ott a dolog, hogy a zsernyákok fényes nappal egymással üvöltözzenek, hogy kinek van joga kirabolni az autószerelőt meg a kocsmát és kinek nincs, de hamarosan csak egyetlen embernek lesz joga, ugyanannak, aki nélkül semmiféle szervezett bűnözés nem lenne Magyarországon: Pintér Sándor belügyminiszternek.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  13. Egyébként a Brazília-járó srác alátámasztotta a filmben látottakat, a térképen is meg tudja mutatni, mi az a hely, ami a turistáké, hol a szürke zóna és hol van a határ, ahol már egész egyszerűen nem a törvény az úr.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  14. Ricsi:
    .
    - Na, erről van szó.
    .
    Én meg még ráadásul korábban online leveleztem brazilokkal, kolumbiaiakkal, és mexikóiakkal, plusz van egy portugál kollega, aki jártas a Brazilia- témában.
    .
    Megkérdeztem őket, mi van ezekkel a filmekkel (egyéb forrásokból sejthető volt, hogy igaz a film, de tőlük is hallani akartam).
    .
    Mind ugyanezt mondták, egymástól függetlenül; a film szó szerint igaz lehet, ráadásul ugyanez megy az összes említett ország nagyvárosi nyomornegyedeiben mindenhol.
    .
    Döbbenet, hogy erről az euro- atlanti világban alig tudnak a népek, pedig Latin- Amerikában mindez a mindennapok része. Ebben egyébként súlyosan bűnrészes az idióta bulvármédia is, ahol Brazilia valamiért mindig úgy jelenik meg, mintha csakis tengerparton szambázó- strandlabdázó qrvákból, felhőkarcoló luxushotelekből, multimilliárdos, nagyon jókedvű turistákból, meg vigyorgó pincérfiúkból állna, jaj, meg a fociból.
    .
    A sokkoló valóság viszont ez, ami ebben a cikkben is van, meg a Tropa de elite I- II- ben.
    .
    Szerezd be a II. részt is, az még súlyosabb, mint az első rész, a vége pedig annyira fenyegető, hogy míg élek, mindig kísérteni fog.
    .
    Komolyan… az a film teljesen készen van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  15. “…otthon volt a budapesti éjszakában is. Ahol is ugyanúgy létezik a területmegosztás…”
    .
    - Ahha… nem nagy titok.
    .
    Főleg annak ismeretében, ami a BP- i operatív főcsoportfőnökségen a napokban történt.
    .
    És az alighanem a “jéghegy csúcsa”.
    .
    Na, persze, pintér főmaffiózóval, vagy nélküle, de ez kispályás ahhoz képest, ami Rió valamelyik negyedében megy.
    .
    Mondjuk, a mindettől szenvedőket ez természetesen nem vigasztalja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  16. Alig tisztelt Animebjről:
    Nem állna mesze Animebj gondolkodásmódjától és jellemétől:
    Az USA ban köztisztviselő csak büntetett előéletű lehet. A hivatásos klasszikus női tevékenységről legalább 10 férfinek kellene garanciavállaló nyilatkozatot adnia, hogy rendszeresen és pénzért végzi! Az igazi katonai vezetés, csak az úgynevezett „fetrengő kábszeresekből” nyerhet kinevezést.
    A titkosszolgálatok vezetői orvosi igazolással kell rendelkezzenek arról, hogy az ismert összes egészségkárósító anyagot kipróbálta az illető, sőt, a ”világ csendőre” téveszmének is a rabja. A „jól képzett tömeggyilkos” minősítést csak Animebj és a hőn szeretett Viktátor együttes aláírásával fogadják el. A szervezést Animebj különmegbízottja Derékszijjártó végzik, egy hazug, de biztosan anti szemita igazságügyi miniszter Szlávnasaics vezetésével.

    Igen, ezek együttes összefogásával és az USA területén szociális kábítószer-juttatás megszervezésével fülkeforradalmi tapasztalatok felhasználásával elérhető lenne a Mexikói Kábítószer Maffia felszámolása! Animebj, vegyél mintát a Viktátorról, csinálj mást mint amit mondsz, és ne áruld el senkinek, hogy tök hülye vagy egy ország irányításához!
    Aki pedig erre rájön, kiáltsd ki kommunistának, zsidónak, vaqy pestisesnek! Esetleg filozófusnak.
    Javaslat: Sokkal eredményesebb leszel, ha van mindig nálad egy biblia, és rendszeresen jársz a pápához!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. Ami most Pesten történik, az alvilági forrásom szerint más, Orbán és Pintér most látták elérkezettnek az időt, hogy leszámoljanak a szerintük szockó kötődésű rendőrséggel, ami korábban neheztelt is a nyugdíjak miatt. Könnyű Pintérék dolga, elég Magyarországon gyakorlatilag rámutatni egy zsarura, és szinte tuti, hogy sáros valamiben, kivéve ha két napja rendőr.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  18. Hogy lehet ilyet írni hogy engedélyezni kell a drogokat? Hát így is sok a hülye az utcán, itt a Miami-s eset, hogy lerágta az arcát az embernek,, ez csak egy a sokból. Az hogy amerika drog fogyasztó, hát nem mindenki. Én pl nem drogozok és nem is akarok, és azt sem akarom hogy a szomszédom drogozzon, vagy hogy a gyerekem drogot vehessen az iskolában. Ezt tiltani kell minden erővel. Az a baj így amcsik meg úgy amcsik, mindenki szídja őket, de mégis mindenhol amerikától várnak segítséget. Ez a mexikóiak baja, oldják meg. A határokat le kell zárni, és azokat az embereket akik segítik a drog maffiát, azokat keményen kell büntetni. Az ember már nem lehet biztonságban a földön ha amerikai útleveled van, mert vagy fanatikus terroristák akarnak megölni, vagy drog bárók csak azért mert amcsi vagy. Én elhiszem hogy amerikának, a lakosságnak már elege van ebből, és elég jól tűrik, tűrjük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  19. Talán Mexikóban nem működnek a drónok. Ezek a gazembereket le kell vadászni mint a disznókat. A családjukkal együtt. Ők sem tödödnek más családokkal vagy a gyerkekekkel akiket tönkre tesznek. Ha elkapják őket akkor a sztár ügyvéd majd kimossa őket és folytatódik minden. Persze én az ügyvédet is elitélném….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  20. Na és mi az uralkodó vallás Mexikóban ? Brailiában ? Kolomiában ? Olaszországban ? Magyarországon ? Lengyelországban ?
    Biztos csak véletlen egybeesés ……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  21. Azok is ovatossak legyenek akik magyarorszagra tartanaK!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  22. Moravcsik Jozsef

    Ismeroseim voltak Mexikoban. Kimentek a biztonsagos zonabol. Kiraboltak oket fegyveresek. A ruhajukat meghagytak. Mentek vissza, es egy masik banda is megtamadta oket. Nem akartak elhinni, hogy mar kiraboltak oket. Vegul elfuvaroztak oket a szallodatol ket haztombnyire..(bar elotte meg akartak oket olni, mert nem hittek el a kirablast).
    A masik: a droguzletben sokmindenki benne van a hatar mindket oldalan. Az ero nem eleg: ha lesznek majd jol fizeto allasok es mas alternativa, akkor elhalnak ezek a maffiak is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Mexikóban ismét intézményes a forradalom 2012. július 2. hétfő | AN

Obama nem adja ki a Fast and Furious ügy iratait 2012. június 21. csütörtök | AN

Rodney Kinget holtan találták 2012. június 18. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos