Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kiadott neki 1,5 millió dollárt az automata 2012. június 20. szerda 19:47 | AN Forrás: ABC News

  • Hozzászólások(11)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kiadott neki 1,5 millió dollárt az automata
Detroit – Ronald Page, akinek háromszáz dollár szomorkodott a folyószámláján, úgyszólván megütötte a főnyereményt a Bank of Americánál, ahol egy hiba következtében megváltozott az ügyfélbesorolása, és az 55 éves férfi korlátlan készpénzfelvételre és mínuszra jogosult. Szerencséje azonban csak eddig tartott.
.
Page tizenöt évi börtönbüntetés elé néz, ugyanis a nem várt alkalmat megragadva 1,5 millió dollárt szedegetett ki ATM-ekből, és az utolsó centig el is veszítette azt kártyajátékon, így remény sincs arra, hogy a Bank of America valaha az életben viszontlássa azt az összeget, amit tévesen szolgáltatott ki ügyfelének.
.
.
Az ATM-ek fosztogatása tizenhét napon át zajlott, tehát a banknál majdnem három hétig nem figyeltek fel a szokatlan jelenségre, pedig programjaiknak jelezniük kellett volna a szokatlan forgalmat. Page az első nap, amikor rájött, hogy hitelkerete korlátlanná változott, 312 ezer dollárt szedett ki a detroiti Greektown kaszinóban lévő automatából, további 51 ezret pedig az MGM Grand Casinójában álló készülékből; ezt a pénzt sikeresen el is verte helyben. A tizenhetedik napon azán már nem működött a kártyája, addig azonban 1,5 millió dollárt vett ki.
.
Page, akinek semmilyen priusza nincs, nyilvánvalóan szenvedélybeteg, az ügyészség ennek dacára tizenöt évi fegyházbüntetést szorgalmaz esetében, mellékbüntetésként pedig teljes kártérítésre kötelezné és kitiltatná a férfit az Egyesült Államok valamennyi kaszinójából.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Kiadott neki 1,5 millió dollárt az automata, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(11)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

11 Reader’s Comments

  1. Azt az automatát mér nem csukják le ??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  2. Mi az hogy “ennek dacára” ? Miért a szenvedély betegeknek lehet bűnözni. Ez alapján az alkoholista autóst is fel lehetne menteni, vagy a drogos gyilkost is mondván : Nem tehet róla szenvedély beteg szegényke .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  3. Mi az hogy mellékbüntetésként. Hát nem az a normális hogy az elkövető kifizesse az általa okozott kárt. Micsoda felfordult világban élünk. Amikor majd Orbán letartóztatják, az általa okozott kárért, az adócsalásért a rablott vagyonáért, vajon mivel fog kértéríteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  4. CommonSense: mondj már valakit a tulajdonosokon kívül, akinek az életére pozitív hatással van a kaszinó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  5. Mondjuk a talált tárgyak nem képezik automatikusan a megtaláló tulajdonát, értesíteni kellett volna a bankot és visszaadni a pénzt, amit nehéz róla elképzelni, de ugyancsak számomra érthetetlen, hogy a banknak 3 hetébe tellett rájönni, és hogy hogyan történhetett meg ez a hiba. Ezen az alapon, akik elkövették a technikai hibát a banknál, nem azoknak is részarányosan meg kell téríteni a kárt?
    -
    Ezzel kapcsolatban egy kérdés.

    A talpig becsületes bank hány tízezer dollár jutalmat adott volna ennek az önmagáért kiállni képtelen, mérsékelten intelligens könnyen kezelhető ágrólszakadtnak, ha becsületes megtalálóként visszaadta volna a pénzt és figyelmeztette volna a bankot?

    Ez csak egy szerencsétlen mázlista volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  6. CommonSense

    Mindenben egyet szoktam erteni veled de ez esetben megsem. Ez az ember miert bunozo? Nem lopott, nem rabolt, megcsak nemk is csalt, csupan a BANK hibajat kihasznalva hozzajutott egy nagyobb osszeghez. De ha nagyon belemegyek a dolgokba, miert is nem gondolhatta, hogy a bank rendelkezesere bocsatotta a korlatlan hitelkeretet? Itt nem az trtent, hogy veletlenul valaki neki utalt penzt vagy a bank ratett a szamlajara tevedesbol penzt, hanem kapott egy besorolast ami alapjan barmennyi penzt felvehetett. Azert erdekes ez az eset mert velemenyem szerint nem tortent buncselekmeny ugyanis nem az ugyfel kezdemenyezte a hibat…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  7. Itt az a kérdés, hogy tud-e számolni az ügyfél.
    Nem feltétlenül nyilvánvaló számára (mert esetleg hülye), hogy a felvehető pénz nem az övé, hanem az csak hitel, amit vissza kell fizetni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  8. ..és ha a jó Tündér adta automatán neki a pénzt?
    Tündérke nem megy dutyiba?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  9. A szenvedélybeteget kezelni kell. Ez a szitu olyan, mintha egy alkesznek odaadták volna a borospince kulcsát azzal, hogy mi most elutazunk három hétre. Talán csodálkoztok, de a szerencsejáték a legsúlyosabb függőségek közé tud tartozni. Én általában a bűnözők szigorú megbüntetése mellett vagyok, de ha ez a manusz kap tizenöt mázsát, egyrészt talán ki se bírja odabenn, másrészt attól nem fog kigyógyulni, harmadrészt a bank sose lát egy kanyit se, akkor meg mi ebben a ráció? Nem jobb lenne munkába állítani valahol és vonni tőle? Jó, nem fizeti ki az egészet, de valamennyit mindenképp. Az meg egy külön fejezet, hogy a kaszinókból én kitiltanám az ATM-eket. Azért vannak benn, hogy a szerencsétlen hülyéknek nehogy véletlenül menniük kelljen egy sarkot, mert akkor esetleg kiszellőzik az agyuk, és nem mennek vissza.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  10. Megmondom, én mit csináltam volna. Tépem ki az ATM-ből a pénzt, ameddig csak bírom, és aznap, amikor már nem jön több, felszállok az első dél-amerikai járatra. Na, az lett volna a bűncselekmény, nem amit ez a csóringer tett.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  11. ÜGYES !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Hétszer jött ki a 19-es Vegasban 2012. június 22. péntek | AN

Detroit májusra becsődölhet 2012. január 11. szerda | RR

„Oszama él”, mormolta a vádlott 2011. szeptember 15. csütörtök | RR

Detroitba utazik a Vasas 2011. szeptember 7. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos