Ronai and Ronai
AMERIKAI

„Oszama él”, mormolta a vádlott 2011. szeptember 15. csütörtök 11:31 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(11)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
„Oszama él”, mormolta a vádlott

Detroit – Megkezdődött az esküdtválogatás a büntetőperre, melynek során felelősségre vonják a géprobbantásra készült nigériai iszlamistát, aki a Northwest Airlines Amszterdam-Detroit járatát akarta felrobbantani az alsónadrágjába szerelt bombával, de szerencsére kudarcot vallott.

Az eset még 2009 karácsonyán történt: a robbantást a jemeni al-Kaida szánta karácsonyi ajándék gyanánt Amerikának. A ma 24 éves vádlott, egy jómódú bankár fia, „nem bűnösnek” vallotta magát, így kerül sor esküdtszéki felelősségre vonásra.

Omár Fáruk Abdulmutallab ugyancsak jelen volt a bíróságon, és zártláncú tévén nézhette, amint Nancy Edmunds szövetségi kerületi bírónő tájékoztatja a lehetséges esküdteket az ügyről. Később bevitték a tárgyalóterembe; többen hallották, amint az „Oszama él” szavakat mormolja. Miközben Edmunds ismertette vele a vádakat, a „dzsihád” szót motyogta, valahányszor a bírónő kimondta az „al-Kaida” kifejezést.

Az esküdteket kétszázötven beidézett polgár közül válogatják ki; a folyamat október 4-én ér véget, ekkor lesz meg a tizenkét esküdt és négy pótesküdt. A tárgyalás egy héttel később veszi kezdetét. Abdulmutallab ellen a két fő vád a tömegpusztító fegyver használatára tett kísérlet és az emberölési kísérlet. Ha bűnösnek találják, életfogytiglani börtönbüntetést kaphat a feltételes szabadlábra helyezés lehetősége nélkül.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 1.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -1 ( 1 szavazás)
„Oszama él”, mormolta a vádlott, 1.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(11)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

11 Reader’s Comments

  1. a legkevesebb, h soha ne kerüljön ki a börtönből. A sok ártatlan ember meghalt volna egy fanatikus miatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  2. Há nem egy Lenin az az Oszama !
    Merthogy Lenin volt az aki élt , él és élni fog )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  3. komolyra fordítva :
    ilyen idomított félbolondokat küldenek ezek a nyakunkra.
    EZEK a degeneráltak döntik el ki maradhat életben és ki nem ! !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  4. Ez egy gyakorló pszichopata.

    Felmerül a kérdés, hogy az összes iszlámnáci is az, vagy azért lesz valaki iszlámnáci, mert eleve pszichopata, és beteg vízióit ebben a sátán- ideológiában próbálja realizálni, ezért “tér meg”?

    Vagy, valamiért “megtér”, aztán hülyül meg?

    Figyeljétek meg: ahogy egy szubhumán “betér” sz iszlámba, egyből embereket akar ölni, repülőket, vonatokat robbantani, gyerekeket halomra gyilkolni, biofegyverekkel másokat elpusztítani, és természetesen iszlám alapú világhatalmat létrehozni.

    Én nem tudom, mikor jön el az ideje, hogy az iszlámot betiltsák az euro- atlanti világban… ennek előfeltétele az iszlamisták eltávolítása (igen, mindegyiké!!!), aminek meg nagyon sok előfeltétele van, de egyszer ezt is meg kell lépni.

    Vagy ezek, vagy mi, harmadik út nincs.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  5. robbantgasság egymást otthon….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  6. El fog jönni az ideje a betiltásnak, amikor betiltják a kereszténységet, a judaizmust és a többieket is :-)
    De addig még sok sör fog lefolyni a torkokon :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  7. Attila:

    - Az iszlámot nem azért kellene betiltani, mert vallás, hanem mert DESTRUKTÍV vallás.

    Veszélyes bármilyen közösségre, embercsoportra nézve.

    Hadd ne kelljen már ezredjére is leírni, miért, és mi a nagy eltérés az iszlám, meg a többi nagy világvallás között…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  8. “…robbantgasság egymást otthon…”

    - Pontosan ez a cél, legalábbis egyelőre.

    Ezért helyezték át a háborút a szövetségesek az iszlámnácik területére.

    Alapvető stratégiai célkitűzés, mióta szervezett hadviselés létezik, vagyis, úgy 5000 éve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  9. Nem Geyza nem ertek egyet. Lenin ezt lopta, de ki is derult mivelhogy meghallt.
    Kitol lopta, Istentol.
    Isten aki ugy motatkozott be Mozesnek a pusztaban hogy : a Vagyok. Aki van, aki el.
    Jezus feltamadt a halalbol O is el.

    Emlekszem karacsonyi vendegsegben voltunk 2009-ben egy afriaki csalad otthonaban, amikor megjelent a hir a TV ben. Detroit-tol par szaz km-re voltunk a hatar masik oldalan es orultunk hogy az utasok lenyomtak ezt a disznot.
    Ilyen az igazi iszlam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  10. A terrorista szemszögéből persze sajnálatos lehet, hogy kudarcot vallott, lecsúszott a képzeletbeli iszlám paradicsomról, a 72 szűz örömlányról, amiért sikertelen volt az öngyilkos merénylete. Kiengedni semmiképpen sem szabad, jobb, ha majd a börtönbe veszíti el saját ártatlanságát néhány hozzá hasonló nemzetiségű életfogytiglanos közbenjárásával, akiknek ugye ugyanúgy nem fog semmit se jelenteni az ő megerőszakolása, mint neki az ártatlanok megölése.

    Eldrad:

    Túl sokat prédikáltam már arról, hogy a szélsőségesség nem feltétlenül egyenlő a vallással: Ahogy a német hazaszeretet és nemzeti büszkeség sem egyenlő a nácizmussal, úgy az iszlám hit sem az iszlámfasizmussal függetlenül attól, hogy a gyilkos világrontó ideológiák alapjának gyökereit bennük kell keresni. Feltéve, aki nem akar, nem képes párhuzamokat vonni vagy ideológiától mentesen az emberi viselkedés sötét oldalára tekinteni.

    Természetesen a Nyugatnak szembe kell szállnia ezzel az fenyegetéssel, de nem attól lesz jobb, igazabb, ha halomra mészárolja a muszlimokat (mondjuk miért is tenné, ha helyette az al-Kaida megteszi) avagy szent helyeiket földig rombolja, hiszen ezzel csak pontosan az ellenség malmára fogja hajtani a vizet, hanem egyszerre kell őket megóvnia és rávennie arra, hogy nézzenek szembe a valósággal. Én ezért pártolom még mindig az arab éhséglázadásokat függetlenül attól, hogy egyre inkább úgy tűnik, hogy a “forradalmakat” elrabolja az iszlámfasizmus, ezzel még a világias diktatúráknál is rosszabb helyzetet hozva létre. Mint tudjuk, a remény hal meg utoljára, addig mindenáron ki kell állni azok mellett, akik demokráciát szeretnének országaikban.

    Siklósi Attila:

    Az ateizmus nem feltétlenül egyenlő a végső bölcsességgel, sőt akár létezik az Úr, akár nem, a benne és országába való hit jobb emberé tehet, mintha nem tartva mindezektől csak saját életünk minőségére és hosszára törekednénk. Különben is, nem nehéz tagadni Istent és annak törvényeinek szentségét azok után, hogy a kereszténység emberszeretetre való évszázados nevelése mélyen beleivódott az európai kultúrába, így nem jelent sem kihívást, sem pedig veszély a társadalomra az, ha együtt kell élniük nemcsak más hitűekkel, de minden vallást megtagadó embertársaival.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  11. mondjuk látta bárki is a holttestét?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Végeztek a gatyabomba készítőjével 2011. október 2. vasárnap | RR

Hidakon, alagutakban robbantanának az iszlamisták 2011. szeptember 9. péntek | RR

Detroitba utazik a Vasas 2011. szeptember 7. szerda | AN

Terrorveszélyt jelenthetnek a kisgépek 2011. szeptember 4. vasárnap | RR

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos