Ronai and Ronai
AMERIKAI

Clinton: 27 millióan élnek rabszolgasorban 2012. június 20. szerda 20:59 | AN Forrás: AFP

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Clinton: 27 millióan élnek rabszolgasorban
Washington – Hillary Clinton becslése szerint huszonhétmillió lehet világszerte a rabszolgák száma. Az Egyesült Államok külügyminisztere annak kapcsán beszélt a jelenségről, hogy a State Department közzétette az emberkereskedelemmel kapcsolatos éves jelentést.
.
Clinton kifejtette: ámbár a rabszolgaságnak hazája és a fejlett világ már régen véget vetett, ez sajnos egyáltalán nem jelentette magának az intézménynek a végét, bár azt napjainkban inkább emberkereskedelemnek nevezik. Ez azonban nem más, mint modernkori rabszolgaság, aminek férfiak, nők és gyermekek egyaránt áldozatul esnek.
.
Az Egyesült Államok arra készül, hogy megünnepelje a rabszolga-felszabadítás 150. évfordulóját, miközben további huszonhétmillió áldozatot kell felszabadítani, közölte a külügyminiszter asszony.
.
A 2012-es jelentés összesen 185 országot vizsgál, és arra a következtetésre jut, hogy ezek közül összesen harminchárom ország mondhatja el magáról, hogy az érvényben lévő törvényeivel összhangban valóban véget is vetett a rabszolgaságnak. Ezek az államok kerültek be a négycsillagos „elitklubba”.
.
A tavalyi eredményekhez képest huszonkilenc állam is javított besorolásán, köztük Burma (Myanmar) és Venezuela. A hatvanas évek eleje óta katonai diktatúra jármában nyögő Burmában, ahol a legutóbbi választásokkal lassú, de visszafordíthatatlannak látszó demokratikus váltás vette kezdetét, számos lépést tettek a kényszermunka és a gyermekkatonaság felszámolására. Ugyancsak feljövőben van Banglades, ahol számottevő erőfeszítések történtek az emberkereskedelem megfékezésére.
.
Szíria azonban most először feketelistán van, aminek olyan szempontból van – ez esetben inkább csak elvi – jelentősége, hogy az itt szereplő országok gyakorlatilag nem juthatnak amerikai segélyhez, továbbá nem férhetnek hozzá sem a Világbank, sem a Nemzetközi Valutaalap kölcsöneihez. Ezen a listán tizenhat ország szerepel, köztük Algéria, a Kongói Demokratikus Köztársaság, Líbia, Szaúd-Arábia, valamint Észak-Korea, ahol gyakorlatilag a teljes lakosság elmondhatja magáról, hogy rabszolga.
.
Öt év óta először romlott Kenya megítélése, és kikerült a legjobbak közül Nigéria, ahonnét egyre több jelentés érkezik nők és gyerekek munkára kényszerítéséből és leánykereskedelemről.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)

Címkék:,

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

6 Reader’s Comments

  1. Lassan csatlakozik magorisztán 90 %-a, oszt máris 36 millió lesz, oszt jónapot. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  2. Ha Demján Sanyi bácsin múlik…

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  3. Tessenek mondani a szellemi rabszolgasággal mi van?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  4. Barátunk Szaúd-Arábia, az irány É-Korea felé mutat és szélsebesen közeledünk a cél elérése felé. Összenő, ami összetartozik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  5. zert Szaudirol azt mondani hogy gyakorlatilag a lakossaga rabszolgasagban el, haaat azert tobb mint eross tulzas.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  6. Szerintem Eszak-Koreara gondolt. Szaud Arabiaban nem kotelezo maradni, el lehet menni, de amig kapjak a havi 3000 dollart alanyi jogon a csaladok, addig nem fognak elmenni.
    De sok helyen ehberrabszolgak vannak. Vagy hajlektalanok csicskaztatasa.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Fekete elnöke lehet a Déli Baptistáknak 2012. június 17. vasárnap | AN

Magyar-cigány rabszolgák Kanadában 2012. április 4. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos