Ronai and Ronai
AMERIKAI

Magyar-cigány rabszolgák Kanadában 2012. április 4. szerda 21:38 | AN Forrás: The Hamilton Spectator

  • Hozzászólások(10)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Magyar-cigány rabszolgák Kanadában
Hamilton – Bérgyilkost fogadott a hamiltoni embercsempész banda, hogy megölesse a Kanadába csábított áldozatait, valamint két rendőrt és az ügyükben eljáró ügyészt, közölte szerdán exkluzív hírként internetes kiadásában a Hamilton Spectator.
.
A Gyilkos fedőnevű „alvilági hóhér”, akit a lap három forrásra hivatkozva Csöröm Józsefként azonosított be, tavaly júniusban már úton volt Kanada felé, de a határőrizet tudomást szerzett a tervről, ezért a férfi nem jutott be az országba.  Azt a Hamilton Spectatornak nem sikerült kiderítenie, hogy a bérgyilkost útjának melyik szakaszán tartóztatták fel, de úgy értesült, hogy a férfi jelenleg feltehetően Magyarországon tartózkodik.
.
Csöröm József ellen Kanadában nem emeltek vádat. A lapnak nyilatkozó hivatalos személyek szerint nem világos, hogy a gyilkosságokat ki rendelte meg, de a kanadai hatóságok komolyan vették a fenyegetést. Joy Smith kanadai konzervatív képviselőnő, aki az embercsempészés miatt kiszabható büntetés megszigorításának kezdeményezője volt, a lapnak megerősítette a bérgyilkosság megakadályozásának tényét, de részletekbe nem bocsátkozott.
.
Toni Skarica helyettes koronaügyész, aki rajta volt a meggyilkolandók  listáján, kijelentette, hogy Smith által a rendelkezésére bocsátott értesülés „megmentette az életét”. A lap úgy tudja, hogy az erőszakosságáról hírhedt magyar bűnözőnek tavaly nyáron Anglián keresztül kellett volna Torontóba repülnie. Értesülések szerint Csöröm Józsefet azelőtt bízták meg a gyilkosságokkal, hogy az embercsempész banda tagjai elismerték bűnösségüket.
.
A Hamilton Spectator által szerdán közölt adatok szerint a 19 embert Kanadába csábító, majd ott ingyen dolgoztató magyar roma család nyolc tagja bűnösnek vallotta magát embercsempészésben, további négyen pedig egyéb bűncselekményeket ismertek el. A banda fejét, a 49 éves Dömötör Ferencet kedden 9 évi szabadságvesztésre ítélték, amelyből a beismerő vallomása és az előzetes letartóztatásban eltöltött idő miatt már csak négy és fél évet kell leülnie. Ilyen súlyos büntetést embercsempészés miatt még nem szabtak ki Kanadában. A szabadságvesztés letöltése után a banda tagjait kitoloncolják az országból.
.

Dömötör Gyula, a banda egyik tagja
,.
A kanadai rendőrség 2009 decemberében indított nyomozást az Ontario tartománybeli Hamiltonban működő embercsempészek ügyében, OPAPA-projekt fedőnéven. A hatóságok a 2010-ben megtörtént vádemeléskor „modernkori rabszolgatartásként” jellemezték az ügyet. Az áldozatait a saját stukkóvállalkozásában dolgoztató Dömötör-klán annak köszönhetően bukott le, hogy az egyik kényszermunkás beszélni tudott a család egyik üzleti partnerével, aki feljelentést tett.
.
Az eljárás során az áldozatokat többször megfenyegették, hogy ne merjenek tanúskodni. A rendőrség és a szociális ellátó szervezetek gyakran váltott, biztonságos lakásokban bújtatták őket. Az áldozatok családtagjait Magyarországon is rettegésben tartották, ezért egy kanadai segélyszervezet az egyikük, Mikó Tamás családját az észak-amerikai országba szállíttatta.
.
A lap szerint Skarcia helyettes koronaügyész gyakran azzal vádolta a magyar hatóságokat, hogy a maguk részéről nem tesznek eleget a bűnbanda megfékezése érdekében. Ugyancsak bírálta az illetékes kanadai szerveket, amiért beengedték a csoport tagjait, holott egy ember kivételével mindannyian büntetett előéletűek voltak, vagy körözést adtak ki ellenük Magyarországon.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (7 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +8 ( 12 szavazatból)
Magyar-cigány rabszolgák Kanadában, 4.4 out of 5 based on 7 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(10)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

10 Reader’s Comments

  1. Nem csoda, hogy a magyar hatóságokat nem érdekelte, mivel “csak romák”.
    Durva. Elvégre ez is csak egy emberi jog, az meg kit érdekel szép hazánkban?
    http://hu.humanrights.com/what-are-human-rights/videos/no-slavery.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (16 szavazatból)
  2. Jobban jártak volna ha zenélni mennek Kanadába és még elismerést is kaptak volna !!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  3. Hová toloncolják vissza, csak nem Magyarországra ahol a jogvédők szerint jogaik vannak.
    És amikor itt se tudnak beilleszkedni a rendőrség tehetetlen, és a gárda felvonul, megint tele van a sajtó rasszizmussal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  4. Igen!
    Ez igazság szolgáltatás!!!
    Tanulhatna a a legfőbb ügyészünk tőlük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  5. Stefánnak igaza van, a cigányok elleni hisztéria teljesen cselekvőképtelenné teszi a rendőrséget Magyarországon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  6. Nekem ez a történet erősen meseszerű.
    Ha egy bérgyilkos ügyészt, rendőröket és tanúkat akar gyilkolászni, kizárt, hogy futni hagyják.
    Annak sem látom értelmét, hogy miért akarták volna az ügyészt és a rendőröket megölni. Hadat akartak viselni a világ ellen? Ugyan már! Ennyire még egy cigány sem lehet hülye.
    Ilyenre idehaza sem volt még példa, mégis innen akartak erre bérgyilkost importálni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  7. Omerta!
    Üdvözöllek!
    Másként látom.
    A politikusok folyamatos hisztizése, teljesen cselekvőképtelenné teszi a rendőrséget Magyarországon IS.
    Ezért máshol tudják hol a határ, itt nem határ, hanem mélység van.
    Felettünk a béka!
    A politikusaink, egyre csak mélyebbre fúrnak, mi meg követjük őket, ahelyett hogy leválva rólunk, megindulnánk felfelé.
    Lehet tévedek, de ebbe makacs vagyok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  8. He Pakura !!! Szerinted meseszeru ???? Szerintem nagyon is igaz !!! Meg a bergyilkosnak tobbek kozt minket is tanukat ki kellet volna nyirnia !!!
    Szerintem kurvara nem vicces , kicsit el kene gondolkodni az embereknek !!! Epp eleg sokaig voltam ebben a szarban !!!! Es ezektol minden kitelik !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  9. Te! Figyelj!
    Szerinted az Aranykéz-utcai robbantó is cigány volt, vagy Fenyő sajtómágnás gyilkosa is?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  10. Nem tudom hogy miert tevesztik ossze a zenesz ciganyt az olah ciganyokkall.Dr ducar , ha nem tudja a kulonbseget akkor ne irkaljon ossze vissza,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Papp Lajos megsértődött Kanadára 2014. február 20. csütörtök

Szegedi Csanádot kitoloncolták Kanadából 2013. december 10. kedd | Christopher Adam/Kanadai Magyar Hírlap-Amerikai Népszava

Kertész Ákost befogadta Kanada 2013. november 14. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos