Ronai and Ronai
AMERIKAI

Amerika: Kenyában várható újabb terrortámadás 2012. június 24. vasárnap 11:26 | AN Forrás: Reuters

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Amerika: Kenyában várható újabb terrortámadás
Washington/Nairobi – Az Egyesült Államok kenyai nagykövetsége arra figyelmeztette a helyi hatóságokat, hogy hamarosan terrormerénylet elkövetésére lehet számítani Kenya legnagyobb tengerparti kikötő- és üdülővárosában, Mombaszában. A követség valamennyi hivatalosan ott tartózkodó alkalmazottját a korábban már több támadást megért város elhagyására szólította fel, az ott lévő vagy oda tartó magánszemélyeket pedig óvatosságra inti.
.
A nairobi rendőrség megerősítette a fentieket, mondván, szombaton bombakészítő üzemet fedeztek fel Nairobiban; a héten ez volt a második ilyen alkalom.
.
Az amerikai követség honlapján június 22-én közzé tett tájékoztatása értelmében a kormány alkalmazottai július elsejéig nem utazhatnak a turisták körében igen népszerű Mombaszára. A városban, valamint Nairobiban több robbantásos merényletet követtek el azóta, hogy a kenyai hadsereg kontingensei behatoltak a szomszédos Szomália területére, hogy felszámolják, de legalábbis jelentős vérveszteséget okozzanak az al-Kaidával szövetséges Sábáb terrorszervezetnek. A Sábáb régi recept szerint a legnagyobb kelet-afrikai gazdaság fontos bevételi ágazatát, a turizmust akarja tönkretenni.
.
A kenyai terrorhullám egyik utolsó csúcspontja május vége volt; az iszlamisták egy nairobi robbantással harminc embert sebesítettek meg, közülük egy a kórházban később belehalt sérüléseibe. Mombaszában fegyveresek kézigránátokat dobtak egy diszkóra, itt is egy ember veszítette életét, többeket kórházba kellett szállítani.
.
.
Kenyai alakulatok tisztogatnak Szomáliában
.
A Daily Nation című helyi angol nyelvű lap szerint a kenyai katonák szomáliai expedíciója eddig sikeres; Emmanuel Chirchir, a katonaság szóvivője szerint a csapatok elfoglalták és hatalmukban tartják a Sábáb egyik korábbi erősségét, Rász Kámbúnit.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 4 szavazatból)
Amerika: Kenyában várható újabb terrortámadás, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

2 Reader’s Comments

  1. Meg kellene erősíteni a kenyai titkosszolgálatot és támogatni is. :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  2. Magyarsztán jövőbéli szövetségese : Al Kaida.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Állatokkal díjaznák a nyomravezetőt 2012. június 10. vasárnap | AN

Túszokat szabadítottak kommandósok Szomáliában 2012. január 26. csütörtök | RR

Afrika legveszélyesebb “márkaneve” 2011. november 27. vasárnap | AN

Etiópia katonákat küldhet Szomáliába 2011. november 19. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos