Ronai and Ronai
AMERIKAI

A szenátus előtt a bevándorlási törvény módosítása Kanadában 2012. június 13. szerda 20:52 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A szenátus előtt a bevándorlási törvény módosítása Kanadában
Ottawa – Elkezdte tárgyalni a kanadai szenátus a bevándorlási törvény tervezett módosítását, amelynek alapján a Kanadában menekültstátusért folyamodó magyar cigányok többségét is gyorsított eljárás után küldhetik haza.
.
A képviselőház által hétfőn elfogadott tervezet a felsőház plénuma elé került, amely azt szerdán már második olvasatban tárgyalta.
.
A kanadai kormány bevándorlásitörvény-módosítási javaslata az ellenzék szerint egyebek között szabad kezet ad a kormánynak annak eldöntésében, hogy mely ország minősül biztonságosnak. A biztonságosnak ítélt országokból érkező menedékkérőket pedig, így többek között a Magyarországról érkező romákat is gyors eljárás után küldhetik haza a kanadai hatóságok.
.
A tervezett módosítás értelmében a biztonságosnak minősített országokból érkező menedékkérők kérelmét a korábbinál sokkal rövidebb idő alatt kell elbírálni, és ha elutasítják a kérelmüket, akkor nem lesz lehetőségük fellebbezni. Ezzel a változtatással a fő cél az, hogy az utóbbi években megnövekedett számú európai menedékkérők – főleg magyar romák – ne tudjanak visszaélni a kanadai menekültügyi rendszerrel, amely szociális ellátást biztosít a menedékkérőknek, mindaddig, amíg kérelmüket el nem bírálják. Ez a jelenlegi eljárás szerint akár hónapokig vagy évekig is elhúzódhat.
.
Egyelőre nem tudni, mikor lehet a javaslatból törvény. A kanadai jog értelmében egy törvény azután léphet életbe, ha a parlament mindkét háza azonos változatban elfogadta és az uralkodónak, II. Erzsébetnek a képviselője, Kanada főkormányzója is jóváhagyja.
.
Helyes Imre, az ottawai magyar nagykövetség tanácsosa az MTI-nek elmondta: Magyarországot a tervezetben rögzített feltételek alapján minden valószínűség szerint a biztonságosnak ítélt országok körébe sorolják, a kanadai kormány pedig azt szeretné, hogy a törvény módosítása már június végén hatályba lépjen. A nagykövetség adatai szerint tavaly körülbelül 4500, az idei év első három hónapjában pedig nagyjából 700 magyar állampolgár kért menekültstátust Kanadában.
.
„A kanadai fél nem különösebben látja megalapozottnak azt, hogy Kanadába Magyarországról érkeznek a legtöbben menekültkérelmet beadó állampolgárok”, mondta a tanácsos, aki azt is elmondta, hogy a kérelmezők túlnyomó többsége végül visszavonja kérelmét és önszántából hazautazik Magyarországra. „Ez azt mutatja, hogy a kérelmező maga bizonyítja, hogy megalapozatlan a kérelem”, mondta Helyes.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
A szenátus előtt a bevándorlási törvény módosítása Kanadában, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

26 Reader’s Comments

  1. Pedig épp most akartam kivándorolni oda.
    Már néztem is valami olcsóbb házat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (11 szavazatból)
  2. Ez egy ,,diszkriminatív” törvény!
    Kanada amely egy szabad országnak mondja magát és arról volt híres hogy befogadó ország, kérdezem én egy laikus, vajon az ottani Törvény hozóknak van tudomásuk a Gyöngyös-pataki roma üldözésről, a lövöldözősekről és a kuruc kormány bánásmódról a romákkal szembe és a magyarokkal szembe!
    Ilyen módon kellene egy másik törvényt is alkotniuk, az araboknak, a hinduknak és a kínaiaknak stb… Sejtem azt is hogy a nemzeti kuruc kormány ad ,,technikai” segítséget a ,,(fel)sóháznak, (fel)csut-rol”
    Remélem azt hogy soha nem lep életbe!
    A magyarországi Rómák ezelőtt 150 evvel lettek felszabadítva a ,,rabságból” és mindig is a társadalom perifériára voltak kirekesztve. Nem csoda hogy meg sok ápolásra és gondoskodásra van szükség arra hogy kiemelkedjenek.
    Szegyen Magyarországnak es szegyen Kanadának is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -11 (37 szavazatból)
  3. Nem vagyok igazán jártas ebben a témában, de feltételezem, ha ilyen tömeges bevándorlási hullám indul, a mögött valószínűleg szervezett akció lehet és valamilyen módon a szervezők profitálnak belőle. Ugyancsak kérdés, ha ilyen magas számban kiviszik őket, mi fog történni velük.

    Ez most menekülés, új élet keresés, vagy emberkereskedelem? Azonfelül érdekes, hogy Kanadát célozzák.

    -
    Ezek inkább csak kérdések amik felmerültek bennem, nem vélemény, mert olyan részletekbe menően nem tanulmányoztam a témát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  4. Eagle:
    Volt ebből botrány, hogy cigányokat szerveztek ki Kanadaba átverve, mert ott magas a segély, és a menekülteknek alanyi jogon jár valami éve 50-80ezer kanadai dollár, amit a kanadaba kiszervező cigány maffia zsebre tett majd utána az átverteket feketén alkalmaztak az építőiparban.
    Ez az egyik része a dolognak a másik meg, hogy rengeteg magyar cigány megy ki a lehetőségek miatt úgy ki mint “menekült”, mert egyébként nem tudna kimenni.

    Torontoban van magyar cigány negyed ahol életveszély átmenni, zsebesek, tolvajok állnak az utcaszélén. A kint élő magyarok szégyenkeznek miattuk rendesen ám…

    Okosabbak, tanultabbak ezek a cigányok nem lesznek, persze elhiszik, hogy majd ott csak úgy szórják a pénzt nekik… oszt jön a valóságra ébredés, és megy a fosztogatás, koldulás ottan is.

    Kanada eddig volt szabadország, a kiutasítással szemben jobb lett volna, ha megmutatják nekünk ostobenko magyaroknak, hogy kell a cigányságot integrálni :-) úgy tűnik ez mégsem olyan egyszerű mint oly sokszor írnak róla az újságjaikban…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (19 szavazatból)
  5. Akkor meg minek erről tárgyalni, ha a cigányság úgy is hazatér. I don’t understand why need any law about this theme. The most of gipsies will come back to Hungary.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (8 szavazatból)
  6. The most of gipsies will come back to Hungary without any law.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (7 szavazatból)
  7. Jumbó,
    tárgyalni azért kell, mert mindenhol, mindennek vannak vámszedői és sajnálatosan ezeknek az “áldásos” tevékenysége és a nagy számok törvénye miatt nem kizárt, hogy becsületes, a menekült státusz kritériumainak ténylegesen megfelelő személyek is hátrányt szenvednek.

    Csak egy példa, amit EMA nicknevű blogger honlapján találtam:

    http://amichay.hu/fekete-lyuk-tel-aviv-terkepen/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  8. Kétség kívül, csak itt a törvényben az a diszkriminatív, hogy Magyarországot biztonságos országnak minősítik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (7 szavazatból)
  9. és az érthető, Kanada nem kíván bizonytalanná válni, mert mi nem tudjuk a problémánkat kezelni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  10. Ezt a sok hülyeséget amit néhány forumozó összehozott. A kanadai segély 50-80000 $. Aki ezt leírja az nem normális. Egy programozói fizetés kezdődik kb 45.000 $ de aki már jó programozo az elérheti a 70.000-80000-at is.
    A segély mértéke a család helyzetétől gyerekektől függöen változhat de nem nagy mértékben, és ritkán haladja meg a havi 1000$-t. Sok magyar (nem csak cigány ) ezért feketén kezd el dolgozni, építkezéseken kisebb cégeknél, és ezt a jövedelmet nem valja be hogy tovább is jöjjön a segély. Rengeteg ilyen élősködő van Kanada nyakán, teljesen jogos a menekült ugyi törvény átgondolása.
    A bevándorlási törvény viszont már más tészta, az nem a cigányságrol, homosexuálisokról, megvert feleségekről szól.
    Kanadába lehetséges a hivatalos bevándorlás, amennyiben az ember megfelel az egyre magasabb követelményeknek.
    1. Nyelv vizsga
    2. Szakmai tapasztalat
    3. Életkor
    4. Egészségi állapot
    5. Iskolai végzettség.
    Csak hogy lássátok a Canadai jövedelmeket amik pl sokkal alacsonyabbak az Ausztrálnál (igaz oda nehezebb is kikerülni) itt egy Torontoi átlag fizetési site

    http://www.payscale.com/research/CA/Location=Toronto-Ontario/Salary

    PL Az administrative assistant ( ez magyarorszagon az irodista) 36.000$ körül keres. Hogyan kaphatna a menekült 50-80000 ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  11. Torontóban két vesszélyesnek mondható terület van. Az egyik a Jane and Finch kereszteződésnél lévő terület a másik Toronto keleti külvárosa Scarborough. Mind a kettőben voltam, nem ért attrocitás . A lakosság nagy része fekete ezeken a helyeken, -ez nem rasszizmus a részemről egyszerű statisztika – , és sokan segélyből, drog és prostitúcióból élnek. Természetesen vannak máshol is feketék, az egyik főnőköm is pl fekete volt az egyik legnagyszerübb fickó akive dolgoztam. Találkoztam fekete professzorra, fekete szakáccsal nagy jó fej emberek voltak. Rengeteg az orosz is Torontóban, és hát létezik ukrán maffia is kicsiben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  12. Ha Magyarország antiszemita ország, azaz a szellemáramlat antiszemitizmusba hajlik, akkor Kanadának nyitnia kell…A mostani törvény egy antihumánus gesztus, antiszemita kinyilatkozás. Semmivel sem jobb, mint a magyar gárda “ÚÚtálom a cigókat, ki az országból!” kiabálása.Ha törvényt átviszik, akkor Kanada egyértelműen antiszemita országgá válik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  13. Legjobb tudomásom szerint Canada egy (1) országként kezeli az EU-t. Az EU-ból nem jöhetnek politikai menekültek, mert ezt az EU demokratikus keretek között kezelni tudja a problémát. Ja,.. hát vannak olyan “megyék” ahol néha gondok vannak de azt a “fövárosban” Brüsszelben kezelni tudják.
    Hozzátesem, hogy Canada továbbra is befogad bevándorlókat ha például azok tartósan dolgozni szeretnének a Északi-sarkörön túli olajmezökön. A munkáskéz kell nem a “munkásszáj”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  14. Canada olajkészletének 40%-a a 60-70-ik szélességi körök között helyezkedik el. Az Északi sarkkör valahol a 66-nál van ha jól emlékszem a fél évszázaddal ezelött tanultakra. Van munka. Kemény.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  15. Jól emlékeztem:

    http://www.aadnc-aandc.gc.ca/eng/1100100037301

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  16. Kerpács Winnetou

    Nem igazán értem a polémiát?
    Aki önként ki akar menni, azt hagyni kell! /ha erőszakkal viszik, emberrablás/
    Lehet sokkal jobban megél ott, mintha itthon maradna. Még talán nagyobb esélye van a jövőjének is. Idehaza már lassan orvosi ellátás sem lesz!
    Azt javaslom, a kimenőknek, -nemzetiségre tekintet nélkül- a már kint lévőkkel szervezzék meg az újonnan érkezők szállását, ellátását az első időszakban, amíg valami munkát nem tudnak szerezni.
    Azt elhiszem, hogy egyik ország sem fogad be szívesen segélyen élőket, de hát aki tőlünk megy ki, egy Orbáni munka alapú társadalomból megy, az nem is a segélyt lesi !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  17. Hülyeség volt Kanadától ilyen törvényt hozni. Sokkal egyszerűbben el lehetett volna intézni. Repülőtéren ránézéssel. Manuszkám barna, egy büdös kukkot se tud angolul, csak amit bemagoltattak vele, hogy refjudzsisztátusz, bántani szegény romát magyar fasiszták. Elkülönítőbe be, ügy huszonnégy órán belül elbírálva, manuszkám hazafelé tartó gépre feltéve.

    Ehelyett most a fürdővízzel kiöntik a gyereket.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  18. Winnetou:
    .
    - Nem az a gáz, hogy valakik egy jobb élet reményében odamennek, most függetlenül attól, erre mennyi esélyük van ott.
    .
    Hanem az, hogy főként cigánymaffiózók és rabszolgakersekedők szervezetten és tudatosan visznek oda nyomorgókat, ezrével.
    .
    A többit meg tudjuk, hogy miért.
    .
    Éppen emiatt van ez az egész balhé, még ha a cigányok többségének helyzete valóban pokolinak mondható Közép- Kelet Európában, akkor is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  19. Valszeg,moderálni fognak, de ne az igazságért:

    - a külföldre távozó cigányokkal probléma van Németországban, Angliában,Franciaországban, Olaszországban és Finnországban is, egyedül Svédországból nem hallani róluk, de oda nagyon kevesen mentek.

    - Nincs szakma
    - nincs végzettség
    - nincs affinitás a munkához
    - de jó lenne a BMW, Audi ajándékban,
    - a legmenőbb színes ruciköltemény
    - 5 Kg. arany a nyakban és az ujjakon.

    Persze, butaság lenne általánosítani, de ezek a jellem “hiányosságok”.

    A borsodi cigány-vajda, Kovács Attila videóra mondta: – ” a cigánynak nem való a szalag mellett 8 órát állni…..”

    Nem, nem rasszista nyilas mondta, hanem maga a vajda !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  20. anyit szeretnek hozaszolni a velemenyetekhez nemcsak cigany hagyael az orszagat a megelhetesuk miat ugysziten a magyarok en ugy godolom ez a szegenyseg miatvan ez . .regen nem volt cigany elnok most mervan rajuk szukseg ? ezis a penzrolszol . es nem a kis emberek tetek tonkre az orszagot mert vanak ojan emberek hogy kenyeruk sics es mukat se kapnak es maslehetoseguk nics vagy ehenhalnak a masik elmenek kulfoldre dolgozni ez szomoru magyaorszagra nezve egy egeszparlament nemtugya elhiszitek . a gazdasagot kelene fellediteni nezetek meg es peldat lehet veni holladiat vagy barmejik orszagot

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  21. A KATEDRÁLIS ÁRNYÉKA
    .
    A képen a . k ö z é p k o r . r e n e s z á n s z a . látható.
    Ugyanis a középkori városokban nem csak a szemetet hajigálták ki az utcára, de még a bili tartalmát is kiöntötték oda, nem lévén szemét szállítás és csatornázás sem. Azért annyi pozitív vonása mégiscsak volt mindennek, hogy a szemétben elsüllyedt város így rengeteg régészeti anyagot is hagyott hátra.
    Többek közt ezért is jogos a középkort sötétnek nevezni, hisz az ókori Róma városiban a vízvezeték mellett már csatorna rendszer is növelte a komfort érzetet.
    Íme, ezt a fajta “reneszánszot” éleszti újjá a jobboldali konzervativizmus újjászületése…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. Bocsánat!!!
    A technika ördöge egyik pillanatról a másikra áttoloncolt erre cikkre.
    Fenti karcolatom a “Keleteurópai romák…” c. cikkhez íródott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  23. Magyarország rasszista ország nyitni kell KANADA

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  24. Ez nem volt jo dontes kanadatol nyissa kapuit

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  25. Nagyon sajnalom de az igazsag, hogy az ide jott “Magyarok” csak itt a szocialis tamogatast veszik fel, dolgozni nem akarnak. Nem tudnak be illszkedni az itteni tarsadalomba, csak drugoznak es isznak. Ilyen emberekre nincs szukseg Canadanak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Papp Lajos megsértődött Kanadára 2014. február 20. csütörtök

Szegedi Csanádot kitoloncolták Kanadából 2013. december 10. kedd | Christopher Adam/Kanadai Magyar Hírlap-Amerikai Népszava

Kertész Ákost befogadta Kanada 2013. november 14. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos