Ronai and Ronai
AMERIKAI

Szegedi Csanádot kitoloncolták Kanadából 2013. december 10. kedd 22:38 | Christopher Adam/Kanadai Magyar Hírlap-Amerikai Népszava

  • Hozzászólások(64)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Szegedi Csanádot kitoloncolták Kanadából

Montreál – A magyarok szembesülhetnek a civilizált külvilág ítéletével: egy olyan embert, akit a magyarok európai parlamenti képviselőnek választanak, pártja a parlamentben törvényeket hoz, mégcsak be sem engednek egy civilizált demokratikus országba, még azután sem, hogy a Fidesz-bérenc Köves Slomó szektájában állítólag megtért, miután lebukott a náci pártjában, hogy ő voltaképpen zsidó. Magyarország olyan hely, ahol egy parlamenti pártban ellehetetlenül egy ember, ha kiderül róla, hogy zsidó. Az más kérdés, hogy náci zsidót látni nem mindennapi élmény. Szegedi Csanádot kiutasították és kitoloncolták Kanadából. Kanada egy rendes ország. Náciknak nincs helyük emberi lények között.

Szegedi Csanád ex-Jobbikos EP-képviselő mégsem tarthatta meg vitatott előadását a montreáli Westmount Chabadban, miután a kanadai határellenőrök letartóztatták vasárnap este és kitoloncolták másnap az országból. Tisztázatlan, hogy pontosan mi is történt, de úgy tűnik, hogy Szegedit a Magyar Gárdához kapcsolódó szálai, illetve egykori szélsőséges megnyilvánulásai miatt utasították ki Kanadából. A The Montreal Gazette információi szerint olyan iratok kerültek a kanadai hatóságokhoz, melyek Szegedi egykori tevékenységét mutatták be, de nem számoltak az azóta történt változásokkal, illetve a szélsőjobboldaltól való állítólagos elfordulásával. Miközben Oberlander Baruch magyarországi rabbi részt vehetett a montreáli rendezvényen, Szegedit hétfő este 7 órakor deportálták, vagyis erőszakkal kitoloncolták Kanadából. Szegedi végül csak videóüzeneten keresztül szólhatott a közönséghez.

Szegedi Csanád Montreálban, a hétfői havazás közbenSzegedi Csanád Montreálban, a hétfői havazás közben

Devorah Shanowitz, a Westmount Chabad szervezője szerint nem arról volt szó, hogy Szegedinek meg kellett volna bocsátani egykori antiszemita tevékenysége miatt. Egyszerűen meg kellett volna hallgatni, hiszen –  szerinte – az ilyen találkozásokon keresztül lehet harcolni a leghatékonyabban az antiszemitizmus ellen, mivel fény derülhet arra, hogy az miért és hogyan keletkezik. Shanowitz elmondta, hogy nagyanyja túlélte a Holokausztot, de nagyapját megölték. “Nem adunk Szegedinek engesztelést, nem kóserizáljuk őt. Nem mondjuk róla, hogy most már ‘jó.’ Csak annyit mondunk, hogy az ő története roppant érdekes” – mondta Shanowitz.

Kanadában a zsidó közösségen belül is hatalmas felháborodást keltett, hogy a Chabad fogadja és meghallgatja a náci Jobbik egykori vezéralakját. Szegedi Csanád egyszerűen lebukott a náci pártjában, amikor kiderült róla, hogy zsidó. Neki korábban is tudomása volt erről, és zsidóként – holokausztot megjárt nagymama unokájaként – volt tagja a magyar náci pártnak, és véresszájú antiszemita szövegeket mondott. Miután kiderült zsidó származása, a náci pártban a helyzetet ellehetetlenült, és a teljes eljelentéktelenedés és légüres térbe kerülés helyett úgy tett, mint aki megtéri zsidónak és azonosul a származásával. Szegedi tistzára mosásában ki vállalt volna szerepet, ha nem az Orbán-rendszer lefizetett bérzsidója, Köves Slomó, a magyar zsidóság szégyene és árulója, aki a pénzért leplezi és fedezi az Orbán-kormány antiszemitákkal való összejátszását.

Köves és Szegedi egymáshoz illenek, de mi köze ehhez rendes embereknek, a zsidóságnak? Ezért nagy vihart kavart a kanadai zsidóság körében, hogy a náci Szegedi Csanád most már a zsidó közösségekbe jár, mint egy hős előadni a történetét. Ahelyett, hogy csendben visszahúzódna és a tetteivel bizonyítaná szűkebb környezetének, hogy valóban megtért a nácizmusból, és megbánta azt, amit tett. Köves, a Chabad, a kollaboráns pesti zsidók és az öntelt magyarok most szembesülhettek azzal, hogyan tekint a civilizáció Magyarországra és a magyar nácikra. Emberek közé sem engedik őket, nem tartózkodhat egy demokratikus ország légterében sem. Tanulhatnak belőle nemcsak a magyar nácik, hanem a magyar “liberálisok”, “demokraták” és “ellenzékiek” is.

Ez a szemléletbeli különbség nyilvánul meg a Kanadai Magyar Hírlap, az Amerikai Népszava, valamint a magyarországi sajtó hangvételében. Magyarország erkölcsileg olyan mélyre süllyedt, hogy észre sem veszi magát. Szélsőségesnek nevezik a nyugati demokratikus országokban megjelenő magyar nyelvű lapokat, miközben a nyugati demokratikus országok kitoloncolják azokat, akiket a magyarok a parlamentjükbe megválasztanak, a többiek pedig ezt eltűrik. Amikor ez megtörténik, minden megy tovább, mintha mi sem történt volna. Civilizált országokban, az emberi méltóságot tiszteletben tartó nemzetekben ez elképzelhetetlen. Normális helyeken nem az a demokrácia fokmérője, hogy mekkora szabadságuk van a náciknak, hanem ellenkezőleg. A magyarok totális tévedésben vannak, ezért nincs egy élhető országuk. Megérdemlik.

Szegedi Csanád igaz “megtéréséről” csak annyit, hogy miután hazament, telehazudta a magyar sajtót. ez az ember éppen olyan gazember, mint amilyen volt.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (47 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +63 ( 75 szavazatból)
Szegedi Csanádot kitoloncolták Kanadából, 4.8 out of 5 based on 47 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(64)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

64 Reader’s Comments

  1. .
    .
    Lehet, hogy ezt az ősmagyar nevet nem is a szüleitől kapta. Nincs kizárva, hogy Vona (alias Zazrivecz) Gábor, vagy esetleg Orbán Viktor a keresztapja…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  2. .
    .
    Lehet, hogy ezt az ősmagyar nevet: “Csanád” nem is a szüleitől kapta. Nincs kizárva, hogy Vona (alias Zazrivecz) Gábor, vagy esetleg Orbán Viktor a keresztapja…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  3. .
    .
    Bocsánatot kérek a duplázásért, a technika ördöge.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  4. Ego 2013. december 11. szerda 08:25
    .
    Ez nagyon nagyon találó volt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  5. Csa-Csa-Csanad a “megterese” utan meg mindig Erdely sorsaert aggodott. Az erdelyi zsidosag sorsa megpecsetelodott az erdelyi bevonulas utan. Getto, csendorkinzas az elrejtett javak kizsarolasaert, ehezes a gettoban, deportalas. Csanad el akarja enekelni az erdelyi himnuszt, es az Ovinu, Malkenut is. Ez a ketto egy szajbol nem megy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  6. fringe!
    .
    Ez itt nem az a hely, ahol útszéli hangon szokás egymással beszélni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  7. fringe!
    Pedig igencsak az óvodai érvelési stílusra emlékeztetsz akkor, amikor másokra vetíted azt, hogy nem úgy értik a mondandódat, ahogy azt szerinted kellene. Csak jelzem, hogy számomra teljesen világos, és egyértelmű amiket írsz! Mert ha Kövest, de Szegedit is támogatod valamilyen formában, akkor Orbánt támogatod. Ha ezzel ellenkező tartalma van megszólalásaidnak, akkor arról beszélj,és ne megint másokat minősítgess. Visszatérve korábbi hasonlatomhoz, a hangszeredet is gondosabban kellene hangolnod, mielőtt játszani kezdesz rajta, mert így azután csak hamis hangokat ad ki magából, ezt pedig utólag hiába próbálod mások rossz hallásával magyarázni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  8. Tüzetesen végig olvastam a cikket. Magyatországon ma, nem tudom hogy hány zsidó sorstársam él, de azért jó lenne, hogyha a cikk írója tájékozódna egy kicsit. Mégpedig az irányba, hogy a zsidóság csak egy piciny szelete tartozik Köves Slomóhoz. Többségünk továbbra is elitéli az ilyen kétszínű zembert. Az, hogy a média mit zeng, az csak a hangos kissebbség álláspontja és nem a többségé. Persze, tudom és én is úgy gondolom, hogy ki kellene állnunk az igazunkért, ki kellene állnunk hitünkért – már aki a vallásban találja meg a mibenlétét-, ki kellene állnuk a jövőnkért. Hibát hibára halmozunk, mert hagyjuk, hogy a HANGOS kissebség ilyen ocsányan viselkedjen az ország többségével, hagyjuk, hogy ez a kormány viccet csináljon az életünkből. De Tisztelt Szerkesztő Úr! Ön is egy pár éve még Magyarországon élt, és egy olyan szövetségnek volt a tagja, akik pontosan tudják, hogy az átlag magyar – zsidó, cigány, stb …. – elitéli ezt a fajta viselkedést. Jó lenne, ha néha azokról az emberekről is írnának egy pár sort. A bűnös felett mindig hozunk itéletet – ez így természetes -, de jó lenne olvasni olyan sorokat is, akik csendben, de dolgoznak azért, hogy a jövőben ilyen förtelmes világ ne jöhessen létre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  9. szegedi csanad en be hozlak canadaba face to face talk

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  10. Commandante kedves parancsnok!
    Orbant nem tamogatom.viszont targyilagosan probalom nezni a dolgokat.A minosithetelen modort nem en kezdtem.olvasd vegig a topikot.
    viszont belemagyarazni leminositeni es lebarmitani azt akinek mas velemeye van egyertelmu,hogy visszakapja a babaruhat.
    A topiik lenyege teljesen eluszott .Megegyszer elismetlem,hogy En csak megtanultam magyarul.Kifejezesi modom es stilusom nem a szokasba vett ahogy megszoktatok.Erre mar mas topikban utaltam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  11. "tisztelthölgyeimésuraim"

    .
    .
    Perrier !
    .
    A kiáltás is alig hallik az égig, hátmég a halk suttogás…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  12. I know this won’t be a very popular stance to take on the issue, but I will not refrain from posting my opinions just because they may be controversial. The point is to reexamine our attitudes even if it’s not that pleasant to do so.

    http://drmandler.wordpress.com/2013/12/17/csanad-szegedi-revisited-the-hatred-continues/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  13. Sok mai politikus megérdemelne hasonló eljárást.Én tudnék javasolni is,hogy kikre gondolok.Azonban ugy látom,ugy érzékelem,hogy nem csak az Unió,hanem a nagy politikusok is félnek ilyen döntés meghozalatátol.Jo lenne,ha a tétovázók tanulnának Kanadaátol

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  14. *
    Amikor 1941-ben Hothyék három héten belül 18′800 “idegen [többségében lengyel] illetőségű” bár magyarul beszélő, zsidó embert kitoloncoltak Magyarországról Kamenyec-Podolszkba szövetségesi együttműködésben, a német halálbrigádokkal kivégeztetni, akkor azokat nem Jumbo repülőgépen, hanem a MÁV által installált marhavagon szerelvényeken, onnan meg nyitott teherautókon vitték a helyszínekre… A saját sírjaikhoz(!)…
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Papp Lajos megsértődött Kanadára 2014. február 20. csütörtök

A Mazsihisz fügefalevélre vár? 2014. február 3. hétfő | Bartus László

Orbán megásta a saját politikai sírját 2014. január 24. péntek | Bartus László

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos