Ronai and Ronai
AMERIKAI

A DK a Jobbik betiltását követeli 2012. november 27. kedd 21:08 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(23)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A DK a Jobbik betiltását követeli

Budapest – A Demokratikus Koalíció (DK) azt követeli Polt Péter legfőbb ügyésztől, hogy kezdeményezze a Jobbik betiltását, a többi parlamenti erőt pedig arra szólítja fel, hogy zárják “politikai karanténba” a pártot – közölte Molnár Csaba, a DK alelnöke keddi sajtótájékoztatóján. A DK kimondta, hogy a Jobbik náci párt, nyilas párt, a képviselői nácik. Ehhez csak annyit tennénk hozzá, hogy a szimpatizánsaik és a szavazóik is azok, hazudjanak is bármit magukról. Aki náci pártra szavaz, az náci.

Molnár Csaba – aki négy párttársával, Varju Lászlóval, Kolber Istvánnal, Szűcs Erikával és a Vadai Ágnessel együtt sárga csillaggal a mellén jelent meg a sajtótájékoztatón – kijelentette: a rendszerváltás utáni parlamentarizmus talán legszörnyűbb mondatát mondta el hétfőn egy jobbikos képviselő, aki antiszemita, rasszista kijelentést tett. “Ne becézzük a Jobbikot szélsőségesnek, és radikálisnak, mondjuk ki, hogy a Jobbik náci párt, a Jobbik fasiszta párt, a Jobbik nyilas párt, a képviselői fasiszták, a képviselői nyilasok, a képviselő nácik” – fogalmazott.

Közölte: a Jobbik működése a DK szerint az alaptörvénybe és az egyesülési jogról szóló törvénybe ütközik, ezért azt követelik Polt Péter legfőbb ügyésztől, hogy indítsa el azt az eljárást, amelynek eredményeképpen a független bíróság döntést hozhat a Jobbik betiltásáról. Emellett a DK felhívja a többi parlamenti pártot, hogy a Jobbikot együttesen zárják “politikai karanténba”, vagyis ne szálljanak vitába jobbikos képviselővel a plenáris vagy bizottsági ülésen, az Országgyűlés ne tárgyaljon jobbikos indítványt, a kormány tagjai ne válaszoljanak jobbikos kérdésre vagy interpellációra. Emellett – folytatta – Kövér László házelnök ne bízza az elnöklést jobbikos alelnökre, jobbikos jegyzőket ne osszanak be munkára, a bizottságokban pedig függesszék fel a jobbikos elnököket, valamint nyilvános vitát vagy szereplést ne vállaljon senki jobbikos politikussal.

Molnár Csaba közölte: a DK a sajtótól azt kéri, hogy “náci, fasiszta képviselővel” ne készítsenek interjút vagy műsort. Gyöngyösi Márton hétfőn az Országgyűlés plenáris ülésén, Németh Zsolt külügyi államtitkárhoz intézett azonnali kérdésében azt kifogásolta, hogy a kormány miért nem áll Palesztina oldalára a közelmúltban kialakult gázai konfliktus ügyében. A külügyi államtitkár válaszában azt mondta, a magyar kormány a két nép közös érdekeit képviseli, Magyarország ezért üdvözli a térségben kötött tűzszünetet.

A Jobbik képviselője viszonválaszában úgy fogalmazott, a világbékét elsősorban Izrael fenyegeti, majd azt mondta: “pont itt lenne az ideje egy ilyen konfliktus kapcsán annak, hogy felmérjük azt, hogy az itt élő, és különösen a magyar Országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára”. Az államtitkár erre úgy reagált, hogy nem támogatna egy ilyen kutatást, mivel a kormány zsidó származású tagjainak száma nem kapcsolódik a szóban forgó konfliktushoz.

A kormány kedden közleményben ítélte el a jobbikos képviselő kijelentését.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (11 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +16 ( 24 szavazatból)
A DK a Jobbik betiltását követeli, 4.5 out of 5 based on 11 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(23)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

23 Reader’s Comments

  1. Azért azt Molnár se hiszi szerintem ,hogy a szaros nyelvű Polt Péter (milyen érdekes név hasonlóság a kambodzsai hóhérral)belekakil a Fidesz levesébe?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  2. Nakadzsi, azt várhatod, ha nagyon ráérsz. Polt P. abba a tányérba nem fog belepiszkítani, ahonnan eszik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  3. Na ez a baj! Ez az összefonódó szemét korrupt politika! Mindent a hatalomért!
    Polt, Áder, Orbán, mindenki a székébe kapaszkodba köpi szembe az embereket! Számít itt a tiszta erkölcs?
    Azt sem tudják mi az! Túl rég folytatják már a kisded játékaikat, és nem fognak lemondani maguktól!
    Kezdhetnék tisztázni magukat, mondjuk 2006-tól! Magyarázzák ki magukat, hogy miért kommunikálták a 20-as IQ-jú híveiknek, hogy 2006-ra azért volt szükség, hogy ma Magyarország minden jóérzésű lakosa szégyellje a magyarságát!
    Előbb áll meg forgásában a föld, mint ezek az alantas ösztönű egyedek önkritikát gyakoroljanak!
    Azt kell hinnem, hogy túl naiv a DK… De legalább tesznek valamit…
    A többiek meg hallgatnak. Nagyon…
    Ami egyet bizonyít.Egy húron pendülnek mindannyian!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (25 szavazatból)
  4. Nem naív a DK. Pontosan tudja, hogy nem fog történni semmit. Viszont ezzel dokumentálni tudják, hogy kezdeményezték a betiltást. A későbbiekben és más (külföldi) fórumokon jól fog jönni, hogy a vizsgálat ellenére a kormány nem fog tenni semmit.
    .
    Ez kell a nemzetközi eljárások megindításához.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (24 szavazatból)
  5. Kíváncsi vagyok, mikor fogja a parlamenti pártokon kívüli baloldali ellenzék végre felismerni, hogy egyetlen útja maradt, és az nem a parlamentarizmus hullájával való bábozás, ahol egyik kesztyűt a kollaboráló parlamenti baloldal, a másikat a Fidesz mozgatja, közös erővel azt a látszatot keltve, hogy még él a hulla.
    Ez hullagyalázás, morbid és obszcén, és igen, a parlamenti bal- és jobboldal közösen csinálja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  6. a jobbik szavazóira azért ne általánosítsunk. sok köztük a hungarista, de többségük csak megvezetett, kiábrándult, kissé korlátolt figura, akik egy ilyen felszólalás jelentőségét nem is értik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (19 szavazatból)
  7. Molnár Csaba: “Ne becézzük a Jobbikot szélsőségesnek, és radikálisnak, mondjuk ki, hogy a Jobbik náci párt, a Jobbik fasiszta párt, a Jobbik nyilas párt, a képviselői fasiszták, a képviselői nyilasok, a képviselő nácik”

    Szeretném tudni, hogy a Jobbik náci párt, tisztségviselõit, parlamenti képviselõit, stb. mikor fogják az USA hatóságok (Dept of Homeland Security) nemkívánatos személyeknek nyilvánítani és ebbõl az országból örökre kitiltani. Ugyanezt kellene a kanadai hatóságoknak is megtenni.
    Ezek a férgek nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek (mint iráni szimpatizánsok és potenciális ügynökök) az USA-nak és Kanadának.
    Különben is minek kell az ilyen söpredéket egyáltaláni ide beengedni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (24 szavazatból)
  8. Jól minősítette Molnár Csaba a Jobbikot! Polt sem marad örökké legfőbb ügyész!!! Igenis be kell tiltani!!! Ugyanis a jog eszközeit is igénybe kell venni az EMBER ELLENES nézeteket képviselőkkel szemben! Persze ez nem elég, hanem a társadalomnak kell KIVETNIE e káros, sőt KÓROS eszméket!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (16 szavazatból)
  9. kevin írta (2012. november 27. kedd 23:11):
    “többségük csak megvezetett, kiábrándult, kissé korlátolt figura, akik egy ilyen felszólalás jelentőségét nem is értik”
    — Ezek a kissé korlátolt figurák a többség. Kiválóan alkalmasak keretlegénynek és hóhérnak. A butaságuk nem mentség semmire.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (18 szavazatból)
  10. Nem értem, kinek bábozik a DK meg a többi “baloldali” párt. Maguknak? Nekünk? Látják, mi történt, MIT ENGEDTEK MEGTÖRTÉNNI, és mégis úgy tesznek, mintha lenne még parlamenti demokrácia.
    Pedig már nincs.
    Nem “sérült”, nem “meggyengült”, nem “meggyengítették a fékek és ellensúlyok rendszerét, ahogyan a “bal” oldali sajtó bátrabb pillanataiban elkendőzőleg írja.
    Hanem nincs.
    A bizonyítás pedig roppant egyszerű: mondjon nekemn valaki akár csak egyetlen olyan esetet, amikor a Fideszt egy lényeges kérdésben meghátrálásra késztette a partlamenti demokrácia.
    .
    Egy igazi baloldal már rég az utcán lenne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  11. Ego
    Ilyenek voltak a házmesterek is, akikből príma keretlegények lettek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (17 szavazatból)
  12. nem mondom, hogy mentség, de kár lenne őket meggyőződéses nácinak beállítani. a többségük kábé annyit tud, hogy a jobbik az a párt, amely kimondja, hogy van cigánybűnözés, a többi meg nem is érdekli őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (14 szavazatból)
  13. Mit szóltok a Róna Péterhöz – az a gyanúm, hogy azért hagy csapot-papot, mert már érzi, hogy a Vasárnap délutáni felvonulás első sorában a MAZSIHISZesek mennek majd és NEM a Piaristák, Jezsuiták, Ferencesek, Rendfőnököstől, a Debreceni Református Egyetem és a Sárospataki diákok a tanáraikkal – és még ne-adj-Isten a Várszegi Asztrik is lejön Pannonhalmáról. A zsidók meg most maradjanak otthon, MERT MOST NEM RÓLUK VAN SZÓ szerte Európában – biztosan olvastátok, az angliai titkositásból most feloldott értesülést, hogy a háború alatt a BBC magyar adásában nem emlitették Auschwitzot mert az a Magyaroknak örömhirnek számitott volna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  14. Próbálok embereknek segíteni a kommunikációjukban, de nehéz a beidegződésektől megszabadulva fejlődni. Ha valakivel beszélek, és meg akarok értetni vele valamit, az ő megértési szintjén kell elmondanom. Tehát, ha egy nácival akatom megértetni magam, először pofánvágom és ordiva a fülébe, mert mást nem ért megígérem, hogy legközelebb kitaposom a belét.
    A raffináltabb nácit a fidesszel úgy kell bánni, hogy tudom ki van mögötte, a Vatikán. Tehát úgy mondom neki, hogy ők is értsék. Ha nem takarodnak el maguktól, az ellenzéki politikusok világgá kiabálják és konferenciákat tartanak és követelik a diplomáciai kapcsolat megszakítását a Vatikánnal, hogy hagyjon fel a Magyarország belügyeibe való beavatkozással a papságon keresztül. Ha maguktól elmennek, a katolikusok csak atamplomukban misézhetnek, ameddig nem kezdenek uszítani megint, mert akkor mehetnek ahova akarnak számüzetésbe. Akkor Magyarországon államosítani kell a templomaikat. Kussolni fognak. Kb. így kellene kommunikálni ezekkel.
    A gazdaságot 3 év alatt rendbe lehet tenni utánuk.
    “Sanyibácsi”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  15. Kedves DK tagok! Miért féltek hozzányúlni a kígyóhoz, a politikai katolicizmushoz?
    Úgysem lesz szabad választás itt 2014-ben. Mitől féltek? Ők jobban félnek, higgyétek el. A gonoszok midig sokkal jobban félnek, mert olyanok, mint a hamis kiskutyák, félelmükben harapnak, marnak. Ők a darvinizmusból azt vették le, hogy az erősebb megmarad, a gyenge elpusztul. Gyengének érzik magukat, ezért úgy védekeznek, hogy az általuk erősnek, előretörőnek nekimennek és inkább elpusztítják, csak nehogy őket pusztítsa el az erősebb. Ebből agondolkodásból származnak ezek az eszmerendszerek. (Pl: Antiszemita Káté). Mindíg összeesküvést szimatolnak, és Vízionálják, bünbakként, hogy mindíg valakik föntről akarják őket irányítani elnyomni, és ez ellen küzdenek. Fel kell számolni a nácik táptalaját a mélyszegénységet, az egymás húsának tépését. Ki kell építeni egy igazságos adórendszert, a gyengéket, a maguk érdekeit képviselni nemtudókat védelmező társadalmat kiépíteni, és megértetni a gazdagokkal, hogy a mérhetetlen mohóság őket is megemészti. Különben ez a folyamat ismétlődik a történelem folyamán láthattuk. A népnek munka és megélhetés kell. Ezt nehéz megérteni?
    Akkor nem fog szélsőségbe menni. Nem tudják búgatni őket, mert hálásak lesznek. Nem mindenki akar előre törni, és valami nagyot alkotni, vagy pörögni, csak békében akar éldegélni. Meg kell adni nekik ezt. Szabad akarat van. A szabadversenyes kapitalizmusban, vele párhuzamosan nonprofit projektcégeken keresztűl kel szükséges mennyiségű és gépesítésű munkát biztosítani a cigányság és munkához nem jutó rétegeknek, a társadalom leszakadt részének. Hogy érezzék törődnek velük. Miért kell eröltetni azt amit nem akarnak? Ez lenne egy stabil demokratikus társadalomban egy program.
    “Sanyibácsi”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  16. kevin 2012. november 28. szerda 11:31
    Teljesen mindegy, hogy valaki butaságból, szalonantiszemitizmusból, kiádrándultságból, vagy bármi más okból szimpatizál egy elég nyilvánvalóan náci párttal. Náci párt szavazói nácik. A Harmadik Birodalomban is a NSDAP szavazói nácik voltak – kár ezen szépíteni, hogy ki, és miért. Viszont a bukás után kollektív büntetést kapott az egész ország népe, válogatás nélkül, hogy kire szavazot, vagy kire nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (13 szavazatból)
  17. Tibor
    “Náci párt szavazói nácik.”
    “Viszont a bukás után kollektív büntetést kapott az egész ország népe, válogatás nélkül, hogy kire szavazot, vagy kire nem.”
    .
    Ezeket a mondatokat nagyon meg kell jegyezni a magukat magyarnak vallóknak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (12 szavazatból)
  18. proaktiv,
    A kollektív büntetést szeretném elkerülni. Ez csak olymódon lehetséges, hogy mi magyarok zavarjuk el önerőnkből a diktátort, végérvényesen betiltjuk a neonáci szerveződéseket, és európaiként élünk Európában. A másik út, hogy elmenekülünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (10 szavazatból)
  19. Orbánnak szüksége van a neonácikra (Jobbik), ugyanis úgy egymáshoz tartoznak, mint a kutya meg a bélféreg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  20. Ferikémék !!
    De miért pont most ???
    Miértnem hat évvel ezelőtt , amikor kezetekben volt a hatalom ??!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  21. tori 2012. november 28. szerda 11:57
    “a háború alatt a BBC magyar adásában nem emlitették Auschwitzot mert az a Magyaroknak örömhírnek számított volna.”
    Igaz. El lehet képzelni, hogy az elhurcolt – zsidó – tulajdonos nélkül maradt vagyontárgyak eltulajdonítói, illetve használói mennyire örültek volna, ha tudtukra
    jut az esemény, hogy megszűnt a veszély. A halott tulajdonos már nem követel !!!
    Emlékszem rá, hogy itt Ladányban egy – drótos tót által – megfenekelt lavorért
    összeverekedtek. No nem a cigányok, hanem a magyarok.
    .
    EZT A SZELLEMET KELL ÖRÖKRE SZÁMŰZNI ORSZÁGUNKBÓL!
    .
    Többen állitják, hogy ne fasisztázzuk le őket, mert mi lesz, ha igazán azokká
    válnak, mint akik a háború alatt “kinyíltak”.
    Ezek nem gondolnak arra, hogy Végék Béluskája is csecsemő volt amikor
    megszületett. Mégis vég Béla lett belőle. Pedig láthatták volna, hiszen, ha
    el nem pusztul felnőtt lesz belőle. A Vég család ilyen Béluskát ápolgat jelenleg.
    Miért nem gondolnak arra, hogy a jobbik gárdája már a legeslegjobb akar lenni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. http://kanadaihirlap.com/2012/11/30/mikor-jon-a-ket-pofon/
    De tényleg:
    MIKOR IS JÖN A KÉT POFON?
    Talán Rogán közvetíti vasárnap?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  23. tisztelt Molnár Csaba ! A vágy újra megelőzi a valóságot, mint mindig ebben e kis hazánkban amit vészek hányának. Felhívom figyelmedet egy meglévő törvényre amit úgy hívnak, hogy Bűnösségi törvény. Ez alapján a jelenlegi MSZP-t és a tőlük kivált Demokratikus koalíció pártotokat kapásból ki fogják zárni a 2014- es választásokból, ha úgy kívánja a hatalomban maradásuk . Butaság azt gondolni, hogy egy 2014- ben potenciális koalíciós partnert likvidálna a FIDESZ. Tudomásul kell venni, miszerint ha a helyzet úgy hozza összeállnak. Hasonlóképpen mint Torgyánékkal annak idején.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány a gyülekezési jogot sértette volna 2014. december 30. kedd | Bartus László

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos