Ronai and Ronai
AMERIKAI

A DK falhoz állította a Fideszt 2012. december 4. kedd 21:03 | AN

  • Hozzászólások(89)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A DK falhoz állította a Fideszt

Budapest – Nyílt színvallásra kényszeríti a Fideszt a Demokratikus Koalíció a rasszista és antiszemita nézetek visszaszorítására vonatkozó törvényjavaslata. A Molnár Csaba által jegyzett javaslat azokat a tevékenységeket tiltaná be, amelyeket a Fidesz eddig támogatott, illetve az Orbán-kormány foglalt törvénybe. A Fidesz reakciója pontosan tükrözi majd a párt viszonyát az antiszemitizmushoz, és kézzelfogható tetteket követel tőle. Kiderül, mennyit értek a Jobbik polgármesterjelöltjének, Rogán Antalnak a Kossuth téren elmondott szavai.

A Demokratikus Koalíció  benyújtotta korábban bejelentett indítványát (pdf) a rasszista nézetek visszaszorítására. A Molnár Csaba által jegyzett dokumentum a kormányt az alaptörvényt hatályon kívül helyező indítvány beterjesztésére kéri. Szerinte ugyanis mivel a preambulum értelmében 1944 márciusa és 1990 májusa között megszakadt a jogállamiság, a korábban meghozott zsidótörvények ma is legitimnek számítanak, míg a háború után aláírt nemzetközi egyezmények nem hatályosak.

A DK azt is betiltatná, hogy antiszemita személyek szobrokat kaphassanak, vagy közterületeket, intézményeket lehessen  elnevezni róluk. Emellett átdolgoztatnák a Nemzeti Alaptantervet, hogy kikerüljenek az antiszemita szerzők, és visszavegyék a szakmai bizottság által javasolt, de a kormány által “zsidóságuk okán törölt” szerzőket. A DK arra is felszólítja a kormányt, hogy ne reagáljanak a jobbikos kérdésekre és interpellációkra.

A parlamenti pártokat a DK a Jobbikkal való együttműködés és vita teljes beszüntetésére, és az önkormányzati szintű együttműködés befejezésére szólította fel. Emellett betiltatnák az egyenruhában, alakzatban történő megfélemlítő felvonulásokat és kezdeményeznék a Jobbik betiltását az ügyészségnél.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (72 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +92 ( 108 szavazatból)
A DK falhoz állította a Fideszt, 4.6 out of 5 based on 72 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(89)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

89 Reader’s Comments

  1. Én végig kitartottam GYF mellett, no nem fideszi vallásos vezérimádat miatt, hanem az elkövetett hibák ellenére is Gyurcsány Ferencet ÁLLAMFÉRFI-nak tartom, melyből ma Magyarországon gyenge a felhozatal.
    Egyre többet olvasom az Amerikai Népszavát és azt kell mondjam, hogy sajnos ma ilyen az igazságot keményen szókimondó sajtóorgánum nincs itthon.
    Kedves Bartus László! Ha a véleményekbe beleolvas, kérdezem, hogy nem tervezik-e az Amerikai Népszava hazai terjesztését újság formájában?
    Tudom, a pénz nagy úr! De talán akad egy tisztességes magyar pénzember aki megfinanszírozná. Vagy nem reális amit kérdezek? Mindenesetre örülök annak is, hogy legalább itt tiszta, őszinte szövegeket olvasok. Köszönöm!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (35 szavazatból)
  2. kevin
    2012. december 5. szerda
    13:51
    szerintem a gizikés kommented az offolás, nem az, ha rávilágítasz, hol tévedek.
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
    .
    Ott tévedsz, hogy Nagy Lajos társadalma nem volt DEMOKRÁCIA.
    Ma pedig a középkori feudalizmuson már “illik” túllenni !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  3. Gyurcsányt és Orbánt nem lehet egy napon emlegetni.
    -
    Én nem ismertem Gyurcsányt alaposan, de semmiképpen nem tartottam elmebetegnek mint Orbánt. Sem gonosznak aki a rombolásban leli örömét. Nem mondom, hogy földreszállt angyal, de azért Orbánnal nem szabad egy napon emlegetni.
    .
    Az öszödi beszéden nem ütköztem meg, mert végül is zártkörű beszéd volt , kilopták csempészték, és nem azt mondta hazudjunk tovább, hanem hogy hagyjuk abba, és abban az országban ahol én élek ilyen vagy hasonló beszédek parlamentben is elhangzanak. Hogy hazudtunk a választóknak, azonnal hagyjuk abba nem ezt ígértük. Volt hogy sokan ki is léptek emiatt a pártból..

    Mi ebben a nagy szám???

    Ha rosszat tett vagy bűnt követett el azért felelnie kell, de amit Orbánék kikerekítettek ebből a beszédből és amilyen módom tönkretették az országot, csak hogy Gyurcsányt degradálják az már betegség.
    .
    Amit Orbán csinált Gyurcsány ellen az egyedülálló, de nem azért mert Gyurcsány, hanem bármelyik miniszter ellen én nem ilyen ellenzéki munkát képzelek el.

    .
    Az nem ellenzéki munka volt hanem terrorizmus. De amit most tesz Gyurcsány és DK, függetlenül attól kedvelem e Gyurcsányt vagy nem, azt tárgyilagosan el kell ismernem, hogy ez sokkal kulturáltabb ellenzéki munka.
    .
    Orbán már akkor terrorizált mindenkit, ő egy terrorista tehát.

    Nem szabad leszűkíteni a terrorista és a terrorizmus fogalmát bombacipelő arabokra. Az is terror amit Orbán csinált és csinál.
    .
    Nem tudom Gyurcsány és a DK mit tud tenni, de legalább tesz..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (39 szavazatból)
  4. de ez hogy befolyásolja nagy lajos antiszemita voltát?
    kiűzte a zsidókat –> antiszemita volt –> nem lehet szobra magyarországon
    a dk javaslata alapján legalábbis ez a helyzet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (8 szavazatból)
  5. Mit tökölődnek? El kell fogadni az EU törvényét. Azt amelynek Magyarországi alkalmazása alól az MSZP kormány felmentést kért. Akkor még nem voltak ilyen kényesek a rasszizmusra, gyűlöletbeszédre a Fidesz alig titkolt szövetségesei.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  6. Mi a baj azzal, hogy Nagy Lajosnak nem lehet szobra Magyarországon? Másrészt nagyon helyes a történelmi múlt vizsgálata, mert a magyar királyok egy része sokáig ellenállt a zsidóellenes európai törvényeknek, amelyek végrehajtását a katolikus egyház a pápai udvar követelte fenyegetésekkel. Nagyon helyes, ha kiderül, honnan szármzik az antiszemitizmus, kik üldözték kétezer éven át a zsidókat.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  7. ez esetben hordjuk el a szobrát a hősök teréről?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  8. Kedves Bartus Lászlo !
    Napok ota gondolkodom, de mégis csak leirom.
    Magyarországnak kellene nagyon egy
    Amerikai Népszava Rádio !
    Legalább egy internetes, de jo lenne egy müholdas is.
    Tudom ez hatalmas anyagi vonzalmakkal jár.
    De talán egyszer csak meglehet szervezni , oldani.
    Szomoruan olvasom mi történik a hazánkban.
    És elkeseredettségem csak naprol napra nö.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (21 szavazatból)
  9. kevin
    2012. december 5. szerda
    17:01
    “de ez hogy befolyásolja nagy lajos antiszemita voltát?
    kiűzte a zsidókat –> antiszemita volt –> nem lehet szobra magyarországon
    a dk javaslata alapján legalábbis ez a helyzet.”
    .
    És akkor Szent Istvánnak sem lehetne szobra?
    Ő ugyanis testvérét Koppányt ölte meg, ami pedig ugye, egy másik nagy bűn.
    Kár a középkort ide keverni !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  10. koppány nem a testvére volt szt. istvánnak, de különben a kérdésed jogos. csak akkor fennáll az én kérdésem: meddig nyúljunk vissza?
    amíg ezek a kérdések nincsenek pontosítva, kár törvényjavaslatot benyújtani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (5 szavazatból)
  11. kevin
    2012. december 5. szerda
    22:48
    koppány nem a testvére volt szt. istvánnak, de különben a kérdésed jogos. csak akkor fennáll az én kérdésem: meddig nyúljunk vissza?
    .
    Hogy miért unokatestvére Istvánnak Koppány Nagyúr? – mert Koppány nagyúr édesapja Fajsz fejedelem, Géza – István apja – nagyfejedelem édes testvére, Jutas fejedelem fiai!
    .
    Meddig nyúljunk vissza?
    Szerintem 1989-ig, a rendszerváltozásig.
    Azóta számítjuk a demokráciánkat, ami most éppen megszűnőben van.
    Sőt, a Horthy-rendszer felé vettük az irányt.
    Ez ellen szólal fel joggal a DK.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  12. Csak a fideSS GYÖKÉRIG kell visszavnyulni, és azt gyökerestől kiirtani, aztán valami értelmeset a helyébe. Oszt jóóónapot !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  13. Úgy látom, a Horthy szobrokkal és a modell személyének történelmi értékelésével kapcsolatban eléggé komoly eszmei zűrzavar uralkodik nálunk manapság. Legutóbb azt hallottam valakitől (nem a Klubrádióban !) hogy Horthy megakadályozhatta volna a vidéki zsidóság elhurcolását 1944. tavaszán, tekintettel arra hogy a magyar csendőrség végezte el a az operatív “munkát” Wesenmayerék csupán szigorúan felügyelték ezt. Ha akkor Horthy megtagadja a közreműködést, a németek őrizetbe veszik őt és a vele szimpatizáns tábornokait. Ez legyen világos minden idióta előtt ! A zsidótörvények pedig az első és második bécsi döntés” ellentételei” voltak ! De ő maga soha nem volt antiszemita !
    Tudjuk, hogy Horthy kiváló kapcsolatokat ápolt a budapesti zsidó nagytőkésekkel, köztudomású, hogy gyakran fogadta őket. Horthynak, ha életben és hatalomban akart maradni ( a kiugrási terv előkészítése végett..) tavasszal még engednie kellett, semmi esélye nem volt az ellenállásra !!! A normandiai partraszállás után, lényegesen megváltozott hadi helyzetben, már megtehette, hogy a budapesti gettó védelmére, felrendelje a Szent László hadosztályt Esztergomból….Mégis mit gondolnak, ezek a süketelő majmok,miért engedték szabadon a szövetséges hatóságok Horthyt ??? Miért nem nyilvánították háborús bűnösnek ?
    Lakóhelyem közelében is avattak Horthy szobrot nemrégiben. És mit látunk a videókon az ünneplő tömeg kezében ? Árpádsávos zászlókat ! Ennek a sötét bandának fogalma sincs mit hurcol Horthy képmása előtt ! Maga a kormányzó is döbbentem szemlélheti ezt a túlvilágról…. Elvégre Szálasit nem ünnepelhetik…Így aztán hozzákenik a “vérgyökeret” ahhoz, akinek nem eledele.Lehetetlen rendet tenni a fejekben. Megkérdeztem az emlékmű emelői és támogatói közül néhányat: Mit tudnak Horthyról ? Kiderült, hogy alig valamit, lényegében semmit. Még tényeket és adatokat sem, nem hogy politikai irányvonalát elemezni képesek lennének….Ez van !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -8 (16 szavazatból)
  14. Antiszemitizmus és elmebetegség Felső fokon: http://www.youtube.com/watch?v=m9JwahOiBYw

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  15. #
    sippantyu
    2012. december 6. csütörtök
    14:03 A kurucninfon mosd tisztára a véreskezű, tömeggyilkos Horthy Miklóst és ne itt. Még, hogy Horthy nem volt antiszemita? Ő maga állította saját magáról! Ne fényezd itt azt a tömeggyilkost! Ami badarságot itt összehordtál azt lehet, hogy szélső jobbos fórumokon örömmel olvassák, de itt ettől a Horhy kultusztól felfordul az emberek gyomra. Sztálin kegyelméből nem lőtték agyon azt az antiszemita, fasiszta ganét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  16. sippantyu! Az általad tisztára mosott fasiszta Horhy egy korabeli filmhíradón Hitler társaságában: http://www.youtube.com/watch?v=0b0PeKXOBm4

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  17. Sippantyú,
    Horthy tömegmészárlások és népirtás részese. Ő adta át a zsidókat Hitlernek, a németek gázkamrái nem győzték a magyar ütemet. A németek nem tudták volna nélküle ezt végrehajtani. Ungváry Krisztián írta: “kifejezetten büszke volt arra, hogy a fajvédelmet mint ideológiát már 1920-ban bevezette, és ezzel “messze megelőzte korát”. Arról szó sem esik, hogy Horthy az összes zsidótörvényt aláírta, és ezzel szörnyű politikai felelősséget vett magára. (…) a magyarországi zsidótörvények szigorúságban helyenként még a nürnbergi faji törvényeket is felülmúlták, tehát nem lehettek a német követelés termékei.” Horthyval szemben ne védje meg Horthyt, merthy magát nevezi elvhű antiszemitának, és a zsidókkal szembeni kegyetlenségeket csak azért nem helyesli, mert “még szükség van rájuk). Horthy ezt írta saját magáról: ““Ami a zsidókérdést illeti, én egész életemben antiszemita voltam, zsidókkal sohasem érintkeztem. Tűrhetetlennek tartottam, hogy itt Magyarországon minden-minden gyár, bank, vagyon, üzlet, színház, újság, kereskedelem stb. zsidókezekben legyen, és hogy a magyar tükörképe – kivált külföldön – a zsidó. Azonban, minthogy a kormányzat egyik legfontosabb feladatának az életstandard emelését tartom, tehát gazdagodnunk kell, lehetetlen a zsidókat, kiknek minden a kezükben volt, egy-két év leforgása alatt kikapcsolni, és hozzá nem értő, leginkább értéktelen, nagyszájú elemekkel helyettesíteni, mert tönkre megyünk. Ehhez legalább egy emberöltő kell. Én hirdettem talán először hangosan az antiszemitizmust, azonban nem nézhetek nyugodtan embertelenségeket, szadista, oktalan megaláztatásokat, mikor még szükségünk van rájuk.” Felhívom a figyelmét, hogy Horthy mentegetése sérti az ötszázezer meggyilkolt magyar zsidók emlékét, és egy tömeggyilkost védelmez. Ez ellentétes az AN szabályzatával. Ez egy demokratikus názeteket valló oldal, nem tűri az antiszemitizmust, annak mentegetését, fasiszta és náci ideológiák pártfogását. Ha ebben a témában az ismeretei tévesek vagy hiányosak, akkor szíveskedjen tájékozódni. Ajánlom Randolph Braham műveit. A magyar közigazgatás minden külső kényszer nélkül hajtotta végre példás gyorsasággal a deportálásokat. Randolph Braham bemutat egy esetet, amikor Kárpátalján két magyar csendőr felment egy hegyi faluba, két napot gyalogoltak, hogy a falu egyetlen idős és beteg zsidóját elvigyék, aki aztán a gázkamrában végezte. Egy német sem kérte volna számon ezt az embert Horthyn. Horthy erdélyi bevonulása például azt eredményezte, hogy a magyar csendőrség összeszedte az erdélyi magyar zsidókat. Ha Horthy nem vonul be, soha nem viszik el az erdélyi zsidókat. A történelemhamisítás Horthyt megszépíti, és az embereket a magyarok dicsőséges múltjának érzésébe ringatja, miközben ez a múlt gyalázatos, Horthy szerepe pedig kimagasló ebben. Kevesen felelnek közel egymillió magyar ember halálért. Horthy antiszemita volt, fasiszta, és tömeggyilkos. Az ország állapotát mutatja, hogy ez az ember hős lehet, és szobrokat állítanak neki. Gyalázat. És ez azt is jelenti, hogy akik a szobrokat állítják, készek arra, hogy ugyanazokat a gyilkosságokat megismételjék. Szerencsénkre a németek nem úgy tekintenek Hitlerre, mint a magyarok Hitler szövetségesére, Horthyra.
    Bartus László

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  18. Figyi Sipolla :
    Horthyt az amerikaiak Nürnbergbe akarták vinni a tettei miatt.
    Csak épp Sztálin elvtárs kihúzta au ótvaros seggét a halálos itélet alól !
    Valószínüleg azért mert valahol értékelte azt a szerencsétlen magyarmódra…bocsánat URAMBÁTYÁM-módra elcseszett kiugrási kísérletét.
    De ezt nem fogom kedvenc oldaladon , a Kurucinfó c. szennylapon propagálni mert szeretném ha az ebédem a hagyományos úton távozna a szervezetemből.
    Már a TE írásodtól is épp elég nagy lett a hányingerem.
    ( Nomeg ott amúgy sem hagyják szóhoz jutni a nép normálisabbját. )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  19. …..idejárnak ezek a tömeggyilkos-palánták , mert nem eléggé nagy nekik a honi média 95 százaléka arra hogy terjesszék a rothadt aljas náci nézeteiket..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  20. Ezek az Echo TV és a kuruninfo baromságait szívják magukba. Az Echo TV-én Szaniszló mágus azt magyarázza, hogy már a mohácsi csatavesztésért is a zsidók voltak a felelősek. Az emberek egy része elhiszi ezt a sok baromságot,meg azt is, hogy Horhy nemzeti hős volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  21. sippantyu
    Tanácsom: szervezzen emlékmenetet a Don kanyarba, hasonló felszerelésben, mint az a 250 ezer magyar honvéd, akik ott, arrafelé védték a hazát! Mert a Horthy-kultusz a honvédek és hozzátartózóik szembeköpése.
    Ha visszajöttek el lehet mondani a véleményt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  22. Elküldeném ezt a sok “nemzetit” a Don-kanyarba gyalog!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  23. Egyes történelem tanárok már azt tanítják, hogy a magyar honvédek a Don-kanyarban a magyar hazát védték a bolsevizmustól és, hogy ez a Horthy milyen szuper ember volt. A gyerekek ezt hallják az iskolába.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  24. A tanároknak is el kellene menniük….és az összes Horthy-kultuszosnak.
    Auschwitz-Birkenauba is, marhavagonokban, lezárva, hogy még a szükségüket is ott végezzék….szellőzés nélkül!
    Majd kultuszoskodhatnának, ha túlélnék….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  25. Miután horti idejében a 600ezer zsidó honfitársunk több mint 80%-a halálba lett küldve, szálasinak tehát nem egész 20% szárad a lelkén, akkor ki is a nagyobb gazember?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  26. “Mégis mit gondolnak, ezek a süketelő majmok,miért engedték szabadon a szövetséges hatóságok Horthyt ??? Miért nem nyilvánították háborús bűnösnek ?” Te vagy a süketelő majom Sipantyú! Horthyt Sztálin mentette meg a kivégzéstől! Sípold a baromságaidat a kurucinfon!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  27. Horthy társtettes volt a zsidók ellen elkövetett tömeges rablógyilkosságokban éppúgy, ahogy egy maffiafőnök is társtettes ha megparancsol vagy hozzájárul egy gyilkossághoz, végignézi azt, majd a végrehajtót megjutalmazza.
    .
    Horthy maffiavezér nevezte ki és a népirtás végeztével ő avatta vitézzé Sztójay Dömét. Régi „vitézei” voltak a Sztójay-kormány belügyi államtitkárai, Endre László és Baky László, az új belügyminiszter, Jaross Andor, valamint a csendőrség felügyelője, Faragho Gábor is.
    .
    A következő forrásokban »a kormányzó hozzájárulásával« és a »kormányzó parancsára« világosan mutatja, hogy Horthy vezérelte a népirtást és hogy a budapesti zsidókat is ki akarta irtani:
    .
    “Grell, a budapesti német követség tanácsosa augusztus 19-én jelentette Berlinbe, hogy Bonczos tájékoztatta Eichmannt: »a kormányzó hozzájárulásával, f. hó 25-én megkezdi a zsidók kitelepítését Budapest területéről … A terv szerint koncentrálásuk augusztus 25-én kezdődik, három táborba. A hat vonatból álló első szállítmány 20 ezer zsidóval augusztus 27-én indul, azt követően napi három vonat szállít 9000 zsidót.«…
    Augusztus 24-én Bonczos arról tájékoztatta Eichmannt, hogy 28-án, a »kormányzó parancsára« meg kell kezdenie a budapesti zsidók »koncentrálását«” (idézetek Karsai Miklós tanulmányából: http://beszelo.c3.hu/cikkek/horthy-miklos-1868%E2%80%931957 )
    .
    Horthynak és bandájának célja a rablás és a gyilkolás volt. A rablógyilkosok közti munkamegosztás mellékes: Horthy, Hitler és szolgálóik társtettesek voltak. Akik csecsemők meggyilkolásában vettek részt és mai apologétáik is a legaljasabb gazemberek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  28. Meddig kell visszanyúlni a történelemben? Addig a pontig, amikor Magyarországon a Kiegyezés után Eötvös József miniszter munkája nyomán a zsidók izrealita vallású magyar állampolgárokká váltak. Ez felelt meg a modern polgári társadalomnak, a polgári demokratikus és humánus felfogásnak. Akik ezzel szembe mentek, a haladással szemben a reakciót képviselték. Akik már a XX sz-ban állami szinten fordultak szembe a haladással és humánummal, bűnösök. A XX sz-i és a mai történéseket nem az Aranybulla és a Tripartitum alapján kell megitélni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  29. a tőrténelmet meg hamisitani nem lahet ahogyan sokan akarják,abban az időben ugy volt,mindenki tapsol nekik,majd későb más világ szűletet jőtek a komcsik,mindenki tapsol nekik,mindenki hasznot huzot valamiből,és jőt a fordulat szciálisták és csak mindenki tapsol nekik,fordult az ország sorsa és az országot keté osztoták felle tapsol,a másik dűhőng, de ez van és a világ megy tobább és akkor a tőrténelm igazolja a dolgokat,és senki szobrát le nem dőntik,lagfelyeb át helyezik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -10 (14 szavazatból)
  30. ion3
    Nem szégyenkezik, hogy erőlteti azt, amit nem tud, így elbánni a magyar anyanyelvvel, felháborító?!
    A komcsizás megy, meg a haszonszerzésről dumálás! Orbán-család, Kövér-família a múlt rendszer nagy haszonélvezői – tudatlanság, ion3 a neved!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  31. Csalhatatlan módszerem van az álszent fideszes megnyilvánulások leleplezésére.
    Ha politikust látok a TV-ben,leveszem a hangot és csak a beszélő mimikáját
    figyelem.Néhány perc alatt elárulja magát,mert a hatalomvágyat vagy a gyűlöletet és a mohóságot csak beszédben lehet leplezni.
    Különösen érdekes Orbán vagy Semlyén mimikája !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  32. hogy menyi bajod van (csakén) másokal nem férsz el mindenűt csak a te sértegeted a mésikat,ha nem teccik valami akkor ne is olvazsd el,véleményt irhatcz,de csak becsűletesen,a tőbbi a te dolgod.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  33. ion3
    Szánalmas!
    Csak a Fideszt meg a Csúty Baltazárt égeti, hogy ilyen támogatóra akadt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  34. Sippantyú,

    Folytatni szeretném Bartus úr kommentjét , talán így már tisztább lesz a kép:

    A németek nem kérték, hogy Magyarország kapcsolódjon be a szovjetek elleni háborúba az oldalukon.
    A szovjet külügyminiszter pedig megüzente, hogy ha Magyarország semleges marad, a Szovjetunió a háború után figyelembe veheti Magyarország területi igényeit. Mindennek ellenére Horthy beugrasztotta hazánkat a második világháborúba!!!!
    Horthy 1919-ben “söpredék zsidóságról” beszél, egy 1940-ben Teleki Pálnak címzett levelében pedig a pályájára visszapillantva azt írta: „…én egész életemben antiszemita voltam… Én hirdettem talán először hangosan az antiszemitizmust……………

    Baky László államtitkár népbírósági vallomása szerint Horthy a következőket mondta neki: „Ma a legjobb magyarokra van szükségem…Utálom a kommunista és galíciai zsidókat, ki velük az országból, ki, ki! De te is belátod, hogy itt is vannak ugyanolyan jó magyarok a zsidók között, mint te, meg én. Például itt van a kis Chorin és Vida, hát ezek csak jó magyarok? Az ilyeneket nem engedhetem. A többit, azt csak vigyék!”

    Horthy nemcsak tudott a deportálásokról, de semmiképp nem akarta leállítani.
    Horthy tudott az 1944 tavaszi deportálásokról is, mivel ő egyezett bele Hitler kérésébe, miszerint a magyar zsidó kérdést gyorsan és radikálisan meg kell oldani. Hatalmáról nem mondott le, passzívan figyelte 437 ezer magyar zsidó halálba hurcolását!!!!!!!!!
    SZÉGYEN ÉS GYALÁZAT AMIT EZ AZ ‘EMBER” MŰVELT KIS HAZÁNKBAN!!!!!

    A deportálásokat először és erélytelenül, július 6-án állította le, majd augusztus végén újra, tehát megtehette volna hamarabb is. Volt hatalma a döntéshez, amelynek oka az USA-ból érkező befenyítetés és felelősségre vonást ígérte volt, azaz, hogy kötelet kaphat a nyakába, ha folytatódnak a deportálások.
    Ezt a Pontius Pilátus-féle magatartást Sztójay így foglalta össze: “A kormányzó úr őfőméltósága az összes zsidórendeletekre szabad kezet adott az ő vezetése alatt álló kormánynak és ezek tekintetében nem akar befolyást gyakorolni”. Lefordítva: Horthy engedte a magyar zsidók elszállítását, majd mosta kezeit.
    Truman elnök felajánlotta Horthy személyét kiadatásra, de Sztalin javaslatára, a szövetségesek beleegyezésével, mentesítették a felelősségre vonás alól.

    Ne legyen kétségünk: akik Horthyt és “munkásságát” védik, elvetik a demokrácia alapvető értékeit és az emberiség hosszú évszázadai alatt létrejött humanista eszményeket kérdőjelezik meg, illetve ugyanazzal a lendülettel kiállnak kollaboráns, antiszemita, tekintélyuralmi politikája mellett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  35. sedona
    Horthy nemcsak passzívan szemlélte a zsidók deportálását. Azt saját kiválosztott emberei hajtották végre és az általa kiválasztott jobb kezét, Sztójayt a népirtás végeztével vitézi ranggal jutalmazta.
    .
    A magyar jegyzőkönyvekben, illetve Baky vagy Sztójay vallomásaiban legfeljebb 75%-ban lehet hinni. A fennmaradt német követségi jelentések viszont világosak: a budapesti zsidók deportálása “a kormányzó hozzájárulásával” illetve a “kormányzó parancsára” készült elő. Erről Bonczos hivatalosan tájékoztatta a németeket.
    A hozzájárulás és a parancs nem passzív, az kifejezetten aktív.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  36. Bartus for President!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  37. csakén—————————-? hogy megint te vagy a profesor,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  38. ion3
    Nagyon rontod a színvonalat, hányingert kapunk már többen az otromba ostobaságaidtól. Jobban tennéd az önkéntes távozást.
    :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  39. kedves GETS véletlenűl van itt egy moderátor aki meg határoza hogy ki tőrőli az imélt vagy nem,de gondolom nem bántotam meg senkit,de ti minden második szavatok átok a másikra,csak azt mondom hogy mégis van demokrácia ha sokaknak nem is teccik, az itteni ujság nagyon jo és sok mindent lehet tanulni,és ti nem tudtok senkit ki kőzősiteni ha a moderátor megengedi hogy forumozál,kedves gets.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány a gyülekezési jogot sértette volna 2014. december 30. kedd | Bartus László

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos