Ronai and Ronai
AMERIKAI

Leépítik az MTI-t 2012. május 14. hétfő 20:59 Forrás: AN

  • Hozzászólások(10)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Leépítik az MTI-t

Budapest – Hiába volt a pártatlanságnak csúfolt lojalitás, a hatalom fura urainak tett számos szívesség gesztus, mindez nem segített az MTI Hírcentrumon. Ha nem is tőlük jött a hír, de ettől – vagy éppen ezért – még igaz: június 1-jével jelentős mértékben visszavágják a Magyar Távirati Irodát.

Böröcz István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap és Belénessy Csaba, az MTI vezérigazgatója hétfőn tájékoztatta a médiaszolgáltatási alap és a távirati iroda üzemi tanácsát, illetve szakszervezetét, hogy június 1-jével 49 főre csökken a távirati iroda létszáma, a többi dolgozó, hozzávetőleg 110-120 ember átkerül a médiaszolgáltatási alaphoz.

Lapinformációk szerint az átszervezést, amelyet kevésbé szemérmesen inkább leépítésnek lehet nevezni, a közmédia integrációjával indokolják. A távirati irodánál csak azok a munkatársak maradnak, akik a szakmai munka megtervezését, az elkészült tartalmak ellenőrzését végzik.

A leépítés hátterében az áll, hogy több mint egy éve komoly pozícióharc van Böröcz István és Belénessy Csaba között. Az már az év elején látszott, hogy a háborút vélhetően a médiaszolgáltatási alap nyeri meg, amikor a távirati iroda 2012-es költségvetését a tavalyi 2,5 milliárdról 1,3-ra csökkentették.

Az új közmédiarendszer kialakításakor a korábbi négy közszolgálati intézmény – MTV, Duna TV, Magyar Rádió és MTI – dolgozóit és vagyonát az MTVA-ba vonták össze, a korábbi médiumok pedig csontvázintézményekké, ötven főnél kevesebbet foglalkoztató társaságokká zsugorodtak. Ezek lényegében a saját műsorstruktúrájukat állítják össze, és ehhez megrendelik a produkciókat a médiaszolgáltatási alaptól.

Ehhez a feladatukhoz mérték a költségvetésüket is, éves szinten hozzávetőleg félmilliárd forinttal gazdálkodhatnak, ez 40-50 dolgozójuk bérét fedezi.

Ebből a szisztémából eddig csak az MTI lógott ki, mert oda csoportosították a közmédiumok hírgyártását, az úgynevezett Hírcentrumot, a közös internetes portál, a Hirado.hu szerkesztőségének vezetését, és létrehoztak egy stratégiai tartalomfejlesztő részleget is.

Az MTI a Hírcentrum miatt stratégiai fontosságú intézmény maradt, amely befolyásában vetélkedett az idén 69 milliárd forinttal és a tavalyi 900 fős kirúgás után is 2300 dolgozót foglalkoztató médiaszolgáltatási alappal.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 3 szavazatból)
Leépítik az MTI-t, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(10)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

10 Reader’s Comments

  1. Csak azért, mert nem voltak jó pártkatonák, nem szórtak elég varázsport a mukik szemébe.
    Volt köztük néhány böcsületesebb, azokat lapátolják ki legelőször

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  2. Mår semmi sz0kseg az MTI-re, ugyis minden a Fidesz Køzponti bizottsågåban døl el!

    A mult årnyeka Orbåncos Råkosi modra!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  3. Gondolom kell a telek a Naphegy tetején.
    Valami hetvenméteres szobornak. Ami majd áldóan tárja ki karjait a Város fölé , egyik kezében fényes focilabdával..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  4. Gusztavnagy, hvordan har du det? Latom, hogy eltavolodtal…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  5. Hungarian citizen

    Nahat, mileyn fura egybeeses, hogy alig egy honapja azert panaszkodott az MTI, mert semmi technikat nem kaptak 2010 ota. Most majd nem kell izgulni, munkahely sem lesz, igy nem fog fajni a technika milyensege.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  6. A Magyar Távirati Iroda 1881 óta látta el a magyar és nemzetközi sajtót hírekkel.
    Tisza Kálmán miniszterelnök javaslatára öfelsége I. Ferenc Józyef jóváhagyásával kezdhette meg elismert hírügynökségként a tevékenységt. Az MTI 1918 novemberében az új pogári demokratikus kormány döntésével került állami tulajdonba. 1919 március 21-én a Tanácsköztársaság hivatalos hírügynöksége lett. Most meg idegen test a nemzeti együttműködés rendszerében. A pártállam és a bolsevizmus utódszervezete. fel kell számolni. Majd a simliske ügynöksége ellát bennünket a nagyvilág híreivel, és tájékoztatja a világot a magyarországi eseményekről. Csuti módon előbb mint azok megtörténnek. Hiügynökség helyett jósda lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  7. miaszøsz!

    Åtmenetileg Norvegiåba menekultem az Orbån rezsim elol!
    Epp negy unokåmba es a gyerekeim itt elø reszeben gyønyørkødøm!
    De AN nelkul nem elet az elet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  8. Ami nem hajt hasznot mehet a lecsóba!!!!!!!!
    Ezt nem tudjátok HÍVEK????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  9. Tegnap hangzott el egy megállapítás arról, hogy teljes hatalomkoncentráció zajlik – egyre szűkül a megbízhatók köre, akik Orbán közvetlen közelében maradhatnak. Ennek egy oka van, egyre jobban érzik, hogy az igazán jobboldali beállítottságú egyének már nem tartanak ezzel a szekérrel, mely már megállíthatatlanul rohan a szakadékba!
    A félsz már ott van a közvetlen környezetben – ki megy és ki marad – de még nagyobb simlisségekhez is képesek statisztálni a megmaradásért, pedig a végén mégis menniük kell, hát nem lett volna ésszerűbb már eleve kimaradni és önként lelépni?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  10. Ez a Belénessy egy tehetségtelen ember, még az MSZMP tagság és munkásőr egyenruha sem segített rajta, nyelveket nem beszél, újságírónak nulla.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Az MTI egy ma regisztrált blogra hivatkozva mocskolja Ángyánt 2012. május 2. szerda | Rákócza Richárd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos