Ronai and Ronai
AMERIKAI

Közmunka hadának a lépte dobog… 2012. május 4. péntek 16:23 Forrás: AN

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Közmunka hadának a lépte dobog...

Mátraverebély – Van abban valami bájosan bumfordi kormányzati cinizmus, hogy a kétharmad kabinetje úgy döntött: megemlékezik a közmunka ünnepéről. Vidám májusi rendezvény ez, idén először, de nyilván hagyományteremtő célzattal. Megemlékezés arról, hogyan zsákmányolják ki az embereket, miként semmizik ki azokat a szerencsétleneket, akiknek egymillió új munkahelyet, boldogulást, élhető életet ígértek.

Ehelyett egy megalázó, kiszolgáltatott, gyakran a lakóhelyüktől távoli és többnyire értelmetlen munka várja őket. A szakképzettségüknek – már akinek van ilyen – semmiképpen nem megfelelő. És arról már régen nincs szó, hogy ezeket az embereket bárki is vissza kívánná vezetni a munka világába. Jó nekik ott, ahol vannak. Éhbérért, kiszolgáltatva – főnöknek, önkormányzatnak, kormánynak, mindenkinek.

A vidámság persze kötelező, mert aki nem mosolyog, az másnap már közmunkára sem mehet. Pedig a közmunka nagy kincs, nincs is jobb, mint közmunkásnak lenni. Főként a közmunka ünnepén. Mert ilyenkor a sok vidám játék, szembekötősdi, zsákban futás és lepényevés után az arra érdemeseknek talán még sört és virslit is osztogatnak.

De kolbászt mindenképpen. Abból lesz a közmunkából épülő kerítés.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (8 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +11 ( 13 szavazatból)
Közmunka hadának a lépte dobog..., 5.0 out of 5 based on 8 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

16 Reader’s Comments

  1. Ez most komoly?!
    Mert viccnek nagyon hülye vicc. Ilyen perverz ötlet épeszű embertől nem származhat. Úgyhogy akkor hihető, hogy komoly…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (28 szavazatból)
  2. Először azt hittem, hogy csapatépítési tréninget látok a fotón – azt ….
    Remélem a fityisz-jobbik bagázs már nem spárgát fog szorongatni, hanem rabláncon közlekedik az életfogytosok közé.
    :(((((((((((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  3. A Fidesz életpályamodellje!
    Szégyen, hogy embertársaimmal mit meg tud tenni ez a hatalom!
    Ez a dolog Hágában fog az Emberjogi bíróságon végződni, mert ők nem tuszik, meg zuluk, hanem magyarok, itt a Kárpát medencében és a XXI. században!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (28 szavazatból)
  4. Nagy a “sperpektivája” a közmunká foglalkozást választóknak.
    Ugyanis 1millió munkakelyet igértek és még csak 500 000
    munkanélküli van.Iparkodik is a kormány. Nehogy üresen
    maradjanak az új munkahelyek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  5. Parancsra, érezheti magát jól az ember?
    Ma is ilyen volt a hangulata mindenkinek?
    Ahelyett, hogy dolgoznának, bontanák a hivatal falait, a bent ülőket meg terelgetnék, szegélynyíróval!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  6. …valahogy így kezdődhetett a 30′as években is..
    jó az irány? szégyen ami itthon zajlik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  7. Valódi munkahely helyett…
    Szegényház, adósrabszolgaság….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  8. “a munka felszabadít”
    .
    A következő ez a kis “tréfás” jelmondat lesz amit mindennap el kell mondani munkába indulás előtt , csoportosan :(
    Különben semmi bajuk csak elmebetegek .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  9. Rossz a cím! Az eredeti munkásinduló igy kezdődött:(köz) Munka hadának a lépése dobog. A szegény jogfosztott közmunkások (meg mások is) ezt a dalt nem merik énekelni, mert még a közmunkából is elzavarják őket. Mert a folytatásban ez uis van: Repülj telángholó / Tűrszínü zászló / majd később: Vezess a harcra. A mai idióták ezt még úgy értékelnék hogy kommunista lázítás. Én viszont ismerek más verset is, ami a tűzszínű zászlóról szól: “Pirosló arccal és piros zászlókkal, / s a záslókon eme szent szóval.Világszabadság” Ez is forradalmi vers volt, nem budiellnforradalmári fideSS induló.
    A kormányzati cinizmusnál, május1a Munkások ünnepe kisajátításánál csk a katolikus egyház pofátlansága nagyobb. Ők is magukénak tartanák ezt az ünnepet. Munkás szent József ünnepeként. Az úr által teherbeejtett Mária férjének ünnepe. Csak arról nem szól a mese, hogy melyik úrnak volt a közel négyszáz évvel később szűzzé nyilvánított Mária a szolgálóleánya? A munka hadának szerintem megalázó lenne egy felszarvazott ács ünneplése.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  10. “Ti urak, ti urak, hitvány ebek!
    Ne éljen Eduárd?
    Hol van, ki zengje tetteim -
    Elő egy velszi bárd!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  11. Nyul György 2012. május 4. péntek
    A munka hadának szerintem megalázó lenne egy felszarvazott ács ünneplése.
    .
    Kérlek ezt NE!. Ha nem ismered a Bibliát a te gondod, hamisítják már elegen, nem kell egy újabb tényferdítő szöveg.
    Egyébként a munka hadának nem „egy felszarvazott ács” ünneplése a legnagyobb gondja, hanem az, hogy hülyére vették/veszik és ezt többnyire gond(olkodás) nélkül benyeli.
    Ha ismernék a Bibliát, tudnák, hogy mekkora átverés áldozatai.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  12. Tetőzik az őrület! De még lehet fokozni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  13. Stáry Lórán.

    Cinikusnak, de mindenképpen érthetőnek tartom a hírt. Gondoljuk csak meg, mi volt kiírva az Auschwitzi haláltábor főbejáratára. nem írom, mert mindenki ismeri és a hányinger jön rám,ha látom vagy olvasom. Igen minden diktatúra ilyen cinikus, mindegyik át akarja nevelni az embereket, megsemmisíteni az ellenzéket és munkára -rabszolgamunkára- szoktatni a sok logós embert, akik eddig segélyekből tengődtek. Persze tisztességes munkát akár csak minimálbérért senkinek se ígérnek, hiszen urasan meg lehet élni abból a 47.000.- forintból, pláne ha van mellé egy kecske is.
    “Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!” Aztán ne feledjük Orbánisztánban a szabadságharcos “Rettegő Viktor” az úr!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  14. Stáry Lórán.

    Hogy miért rettegő? Mert fél Gyurcsánytól a szerencsétlen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  15. Maria szüzessége nem utólag volt kinyilvanitva hanem kb 700 evel az esemény megtörtente elott. Mária szüzesség keresztény szempontból a legsarkalatossab doktrina. Ha Mária nem lett volna szüz, akkor azt azt jelenti hogy Jézus is Ádám leszármazottja, vagyis nem lehetett volna megváltó mert Ő is csak egy bűnös ember lett volna. Mária viselősnek találtaték a szentlélektől. Jézus születését csodák, angyali jelenések kisérték. Csak az Ó szövetségben több száz olyan profécia van amely Jézus személyével és születésével kapcsolatos. Annak az eseélye hogy ezek a proféciák beteljesedjenek annyir a kicsi, hogy a beteljesülésük mindenképpen természetfeletti beavatkozást igényel.
    Ilyen pontosságú beteljesedést sehol , semmelyik más vallás nem mondhat magáének. Izreal Istene a teremtő, és az ő fia aki emberi testet vett magára hogy az embereket visszavezesse az Atya Istennel való kapcsoltara.Lehet ezzel viccelödni, mi keresztényeknek nem feladatunk isten megvédése, a mi Istenünk él és megfelel azoknak akik szembeszállnak vele. A vallások istenei azonban nem istenek hanem bálványok, ezért kell őket védelmezni, mert maguktól nem tehetnek semmit. Öltöztetik őket körben hordozzák, és ha valaki szólni mer ellenük akkor azt ha a híveik érdekeik ógy kívánja meg is ölik. Melyek ezek a vallások ?
    Pl a római katolicizmus, az Iszlám (csak merjen valaki rajzolni egy mohamedet), a fasizmus és a kommunizmus is. Vannak ahol a bálványok kézzel foghatóak, vannak ahol csak eszmék, de amikor az igaz Isten helyett bálványokat imád az ember, akkor az emberek szíve megsötétedik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  16. Rom 1:18 Mert nyilván van az Istennek haragja mennybõl, az embereknek minden hitetlensége és hamissága ellen, kik az igazságot hamissággal feltartóztatják.
    Rom 1:19 Mert a mi az Isten felõl tudható nyilván van õ bennök; mert az Isten megjelentette nékik:
    Rom 1:20 Mert a mi Istenben láthatatlan, tudniilik az õ örökké való hatalma és istensége, a világ teremtésétõl fogva az õ alkotásaiból megértetvén megláttatik; úgy, hogy õk menthetetlenek.
    Rom 1:21 Mert bár az Istent megismerték, mindazáltal nem mint Istent dicsõítették õt, sem néki hálákat nem adtak; hanem az õ okoskodásaikban hiábavalókká lettek, és az õ balgatag szívök megsötétedett.
    Rom 1:22 Magaokat bölcseknek vallván, balgatagokká lettek;
    Rom 1:23 És az örökkévaló Istennek dicsõségét felcserélték a mulandó embereknek és madaraknak és négylábú állatoknak és csúszó-mászó állatoknak képmásával.
    Rom 1:24 Annakokáért adta is õket az Isten szívök kivánságaiban tisztátalanságra, hogy egymás testét megszeplõsítsék;
    Rom 1:25 Mint a kik az Isten igazságát hazugsággá változtatták, és a teremtett dolgokat tisztelték és szolgálták a teremtõ helyett, a ki mind örökké áldott. Ámen.
    Rom 1:26 Annakokáért adta õket az Isten tisztátalan indulatokra; mert az õ asszonynépeik is elváltoztatták a természet folyását természetellenesre:
    Rom 1:27 Hasonlóképen a férfiak is elhagyván az asszonynéppel való természetes élést, egymásra gerjedtek bujaságukban, férfiak férfiakkal fertelmeskedvén, és az õ tévelygésöknek méltó jutalmát elvevén önmagokban.
    Rom 1:28 És a miképen nem méltatták az Istent arra, hogy ismeretökben megtartsák, azonképen oda adták õket az Isten méltatlan gondolkozásra, hogy illetlen dolgokat cselekedjenek;
    Rom 1:29 A kik teljesek minden hamissággal, paráznasággal, gonoszsággal, kapzsisággal, rosszasággal; rakvák, írigységgel, gyilkossággal, versengéssel, álnoksággal, rossz erkölcscsel;
    Rom 1:30 Súsárlók, rágalmazók, istengyûlölõk, dölyfösek, kevélyek, dicsekedõk, rosszban mesterkedõk, szüleiknek engedetlenek,
    Rom 1:31 Balgatagok, összeférhetetlenek, szeretet nélkül valók, engesztelhetetlenek, irgalmatlanok.
    Rom 1:32 Kik jóllehet az Isten végzését ismerik, hogy a kik ilyeneket cselekesznek, méltók a halálra, mégis nemcsak cselekszik azokat, hanem az akképen cselekvõkkel egyet is értenek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Alanyi jogon járó jövedelmet akarnak 2013. június 6. csütörtök | AN

Közgép elleni tüntetésért közmunka 2012. november 13. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos