Ronai and Ronai
AMERIKAI

Pintér szerint az egész világon el fog terjedni a fasizmus 2013. október 2. szerda 21:10 | AN

  • Hozzászólások(29)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Pintér szerint az egész világon el fog terjedni a fasizmus

Budapest – Pintér szerint rövid időn belül elterjed a világon a közmunka, hogy munkaképes emberek ne segélyekből éljenek “generációkon keresztül”. Ez utóbbi megjegyzés egyértelműen a cigányokra történő utalás, mert csak a cigányokról gondolja a közvélemény, hogy generációkon át segélyből éljenek. Nyilván a világ összes az országa a saját “cigányait” küldi kényszermunkára állati sorban való tengődésre elegendő éhbérért. A magyar közmunka nem az a közmunka, amelyet demokratikus országokban ismernek, és segítséget jelent az átmenetileg munkanélkülivé váló polgárok önbecsölésének. A magyar közmunka fasiszta közmunka, amely bünteti azokat, akiknek nincs munkájuk, elfogadásához kényszert alkalmaznak, és részben mesterségesen hozzák létre a kényszermunkára küldhető dolgozók tömegeit.

Orbán a fogyasztói társadalom alternatívájaként emlegeti a közmunkára épülő munkaalapú társadalmat, amelynek lényege, hogy a dolgozó nem piacon talál munkát és a piaci visoznyok szerint keres, hanem létminimumon tartják el és kényszermunkát végez. Sok esetben azért lesznek munkanélküliek az emberek, mert a helyüket 47 ezer forintos közmunkásokkal akarják betölteni. Az emberek minél nagyobb tömegét akarják a munkaerőpiacról a kényszermunkások közé átcsoportosítani. Ez fasizmus.

Pintér a Népszabadságban megjelent interjúban hangsúlyozta, hogy a kormányoknak kezelniük kell azt a helyzetet, hogy pénzügyi lehetőségeiktől függően munkalehetőséget teremtenek a munkanélkülieknek. Arra a kérdésre, hogy ha a vízügy több tízezer közfoglalkoztatottnak tudna munkát adni, miért nem rendes foglalkoztatásban és tisztességes bérért végeztetik el a munkát, azt válaszolta: a közfoglalkoztatás nem az elvégzett munkáról szól, hanem az emberről, akinek a munkaereje nem kell a piaci szférának. Ez azonban a konkrét példa esetében is hazugság, mert ha a vízügy tízezreket tudna foglalkoztatni, akkor több tízezer ember kellene a piacon, csakhogy nem munkabért akarnak nekik adni, hanem közmunkásként rabszolgaként dolgoztatni, ezért nem veszik fel őket dolgozni, és maradnak munkanélküliek.

Az Internacionáléban is azt énekelték, hogy “nemzetközivé lesz a világ”. Minden diktatúra terjeszkedni akar, és ezzel legitimálni, hogy helyes úton jár. A világ nem fogja átvenni az Orbán-diktatúra közmunkáját, nem lesz fasiszta az egész világ. Ők viszont előbb vagy utóbb börtönben végzik.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (25 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +41 ( 45 szavazatból)
Pintér szerint az egész világon el fog terjedni a fasizmus, 4.6 out of 5 based on 25 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(29)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

29 Reader’s Comments

  1. Normális ez az ember? El fog terjedni az unortodox közmunka, unortodox bérezéssel? Igen! A világ leteszi a garast a közmunka, és a zemberek kizsákmányolása mellett! kecskét is adnak majd a világon az éhbér mellé? Vagy az újításban már gombászást is kínálnak mellék tevékenységként?
    Pintérnek nem a közmunkával kéne foglalkozni, hanem a bűnözés csökkentésével! A betörések számának csökkentésével! A közrend biztosításával! A jobbik, meg a gárda rendezvényeinek nem biztosításával!
    Itt tényleg mindenki megbolondult?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  2. Először jött a közmunka.
    Majd a közgépmunka.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  3. közmunka=rabszolga munka!
    December 2.: a rabszolgaság felszámolásának világnapjara keszul a Pinter?
    az az ember aki soha az eleteben NEM DOLGOZOT!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  4. Igen, az egész világon elterjed, ha a világ nem ébred fel, és hagyja magát behálózni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  5. Tudjátok, hogy mit vezettek át így a gyakorlatba valósan?
    Pl. önkormányzati tisztviselőket kirúgtak, hogy ne kelljen a végzettségüknek megfelelő bért fizetni, majd “visszavették” őket közmunkás besorolásban…47 ezerért…ezt többen megírták…ezeket miért nem gyűjtik össze???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  6. A magyar közmunka fasiszta közmunka, amely bünteti azokat, akiknek nincs munkájuk, elfogadásához kényszert alkalmaznak, és részben mesterségesen hozzák létre a kényszermunkára küldhető dolgozók tömegeit.
    Ez utóbbi megjegyzés egyértelműen a cigányokra történő utalás, mert csak a cigányokról gondolja a közvélemény, hogy generációkon át segélyből éljenek. Nyilván a világ összes az országa a saját “cigányait” küldi kényszermunkára állati sorban való tengődésre elegendő éhbérért.
    http://www.un.org/en/events/slaveryabolitionday/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  7. Rohadjon meg minden sötét fasiszta, élen ezzel mocskos maffiaállamot üzemeltető csürhével!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (23 szavazatból)
  8. A közmunka a koncentrációs tábor lightos változata, előkészítése.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  9. Az egesz teljesen halalra van itelve, ezt barmelyik altalanos iskolas kiszamolja az also tagozatban. Ha kizarolag adobol tartod a kozmunkasokat, de kozben kiirtod a piaci szereploket, akik az adot osszeadjak, akkor hamarosan kifogy a toke, onnan pedig vege a dalnak.
    .
    Ezek olyan vegtelen egyszeru egymasbol kovetkezo dolgok, hogy csak a hulye debil kepes sajat arcaba hanyas nelkul jo otletnek tartani.
    .
    De ez a fidesz: kartekony, orszagpusztito tolvaj senkik gyulekezete.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  10. Épül az Új Világrend…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  11. A kozmunkasok nem magyarok ? A fidesz me bancsa a magyart ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  12. 2. rész:
    http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/330841_van_e_jogallami_alternativa_az_orban_rendszerrel
    “Ha nem tartjuk demokráciának a Nemzeti Együttműködés Rendszerét, akkor minden a Fidesz által hozott intézkedést, minden törvényt és minden, az egyeduralmat szolgáló intézményt a diktatúra kiépítése érdekében állónak kell tekinteni. Ez az egyetlen jogállami út!”
    ” vállalni kell a konfliktusokat, sőt a konfrontációt is. Ha nem tesszük, akkor máris vesztettünk. Ha nyerni akarunk, akkor két dolgot kell egyszerre csinálnunk, rekonstruálni kell a demokrácia intézményrendszerét és meg kell törni az önkényuralom híveinek minden ellenállását.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  13. Pintér szerint az egész világon el fog terjedni a közmunka.
    … meg az olajügyek titkosítása 85 évre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  14. A cikk nagy része majdnem pontos, csak a konklúzió fullad a szélsőjobb szokásos tudatlanságába: az Internacionálé adott sora csak a gyenge magyar fordításban hangzik így, tehát a népidemokráciára programatikusan egyáltalán nem jellemző semmilyen expanzív szándék, noha ezt szívesen sujkolná az összes neonáci.
    Kevesebb ilyen szarvashibát, könyörgöm!
    A valóságban Pintér hivatkozása arra, hogy nemzetközi sztenderd készül az ő kóklerségükből, a lakosság elhallgattatására mondott blabla – és menekülésgátló.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  15. Arról már nem is szólva, hogy a 47E-ből kézhez kapott 22800? ft. a létminimumnak inkább a töredéke…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  16. Milyen csodálatos, szép új világ az olyan, ahol a közmunka foglalkoztatás kozmetikázza a statisztikát? Populista, agyatlan, nemzetrontó, jövőtemető rablóbanda, akinek a pillanatnyi politikai érdeke felülírja a nemzet érdekét. Ezt a bandát legitimizálja az ellenzéknek nevezett kreáció a 2014-es választásokon. Agyrém.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  17. Pintérnek egy hónapot kellene közmunkásként dolgozni (akár nyugdíj folyósítás mellett)
    utána pedig abból megélnie egy hónapig
    ami tuti sikerül neki, mert a rezsit leszorították

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  18. Kalous Antal 08:49

    “Arról már nem is szólva, hogy a 47E-ből kézhez kapott 22800? ft. a létminimumnak inkább a töredéke…”

    Szerintem csak a tényeknek megfelelően. Többet ártunk mint használunk ennek az újságnak és tulajdonosának ha valótlan adatokat közlünk, még akkor is ha ez csak egy vélemény.

    A teljesség igénye nélkül:
    2013 évben teljes munkaidő esetén a képesítést nem igénylő közmunkabér bruttó 75500 Ft.
    0 gyermek esetén nettó 49453 Ft.
    1 gyermek esetén nettó 59453 Ft + 12200 Ft családi pótlék
    2 gyermek esetén nettó 61533 Ft + 26600 Ft családi pótlék

    Tehát nem nettó 47000 Ft és végképp nem a nettóból számított újabb nettó 22800 Ft.

    4 órás munkaidő esetén a képesítést nem igénylő közmunkabérnek bruttó 34 546 Ft összegűnek kell lenni, hogy a munkavállaló 28 500 Ft-ot kapjon nettó bérként.

    4 órás közmunkások pedig sok tízezren vannak. 28500 Ft/hó. Na ez az aminél azt gondolom nincs lejebb. Talán akkor, ha ezt még ovi megfelezi, 2 óra ozt dupla munkahely. Akkor meglessz az 1 millió (vagy munkahely vagy éhenhalt.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  19. Amikor a közmunkát bevezették, első gondolatom az volt, hogy ha van munka, akkor miért nem alkalmazzák őket rendes szerződéssel, munkabérért? Aztán meghallottam, hogy lesz, van nekik szakszervezetük is?! Azt meg, hogy ha nem vállalja a munkanélküli, nem kap segélyt, azt meg zsarolásnak hívják. A kapott összeg is arcpirító. Eszem megáll! Ez tényleg fasizmus! Aki ezt bevezette, aláírta, megszavazta, annak börtönben lenne a helye!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  20. Mert nincs egy értelmes és hatékony/okos/ravasz/asszertív szociális szakember, aki elmondaná a kormánynak az alapvetéseket!!!

    És pedagógus sincs…… komolyan, kik vannak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  21. Jól látja az AN. Orbán azt hitte, hogy újra világfasizmus lesz a golóbison a válságot követően, de ebben nagyot tévedett és akkor le is fagyott a mosoly az arcáról. Azóta tudja, hogy bukni fog.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  22. Dusty
    Mert nagyot álmodni!
    Azóta is kómás – most pedig nem győzik legyezgetni az egoját, mindenféle önfényező ünnepségekkel, de közben egyre sűrűbben jönnek vissza a sallerjei, mint a bumeráng!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  23. “A (köz)munka szabaddá tesz” ….:)
    :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  24. Tömeggyilkosok egymás között…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  25. bruckenbacker kapitány

    Reméljük előbb.
    Előbb viszont egy kis vagyonosodási vizsgálat és a hozzá kapcsolódó dolgok, ettől halmazati lesz a dolog.
    Vagyonelkobzással.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  26. Ez leginkább a Lézer féle ” mindenki annyit ér amije van ” című hamisítatlan, cinikus szociáldarwinista beszólás megismétlése, Sintér fő állambiztonsági maffiózótól, egy kis cigányozással körítve; hogy egyaránt a cinikus uralkodó rétegek meg a jellemtelen, esztelen és műveletlen reakciós, kis és középpolgári rétegek szája íze szerint való legyen. No de hiába; ezek a drága, jó keresztyény magyar lelkek már csak ilyenek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  27. Kinek járna itt fő- és jószágvesztés? Főkolomposok: Simicska, Pintér, Orbán. Egy senki, aki viszont főbenjáró bűnt követett el az elfogadott pozíciójában: sitt pál. Bizonyára sokak felháborodását váltom ki, de bevallom, hogy szívesen látnám őket himbálózni a Parlament előtti zászlórúdon.
    De vannak még jó néhányan, akiket nem csak vagyoni kártérítésre, hanem súlyos börtönbüntetésre lehet ítélni a hazaárulás, hatalommal visszaélés, különösen nagy kárt okozó hűtlen kezelés miatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  28. ” … hogy pénzügyi lehetőségeiktől függően munkalehetőséget teremtenek …”
    Nos pintér. A lehetőségeket ami a hűbérből kimaradottakat illeti kellően minimális szinten tudjátok tartani. Előbb stadionok meg kisvasút, … orbánnak, …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  29. Azért az Internacionálét talán haggyuk ebből ki.
    Láttam én olyat a TV.-ben , amikor az NSZK Parlamentjében felálltak a képviselők és szépen elénekelték az Internacionálét…persze még a szociáldemokraták idején , amikoris az NSZK békés és mérvadó európai nagyhatalommá vált.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos