Ronai and Ronai
AMERIKAI

Ismét taxisblokád lehet Budapesten 2012. május 28. hétfő 20:06 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(25)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Ismét taxisblokád lehet Budapesten

Budapest – A taxizásra vonatkozó szabályok gyakran értelmetlen megváltoztatása, szigorítása ellen tüntettek a taxisok hétfőn Budapesten. A mintegy 200, különféle személyi fuvarozó cégekhez tartozó sofőr a Hősök terén gyülekezett járműveivel, amelyek többségét otthagyták, majd az Andrássy úton egy fekete koporsót cipelve elindultak a Kodály köröndre, hogy ott jelképesen eltemessék 30 éves múltra visszatekintő hivatásukat.

A fekete lepellel letakart koporsót hat, feketébe öltözött taxis vitte a vállán, arcuk elé Komáromi Endrének, a Fővárosi Taxiállomásokat Üzemeltető Szolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezetőjének a fotóját tették. Mögöttük tucatnyi autót toltak a megmozdulás résztvevői, így demonstrálva, hogy a legújabb rendelkezések szerint jelenlegi járműveik alkalmatlanná válnak a személyi fuvarozásra.

A Kodály köröndnél a megmozdulás szervezői egy teherautó platójáról kollégáikhoz szólva azt mondták, most eltemetik múltjukat, jövőjüket, autóikat és egzisztenciájukat. Mindezt demonstrálva két, “Taxibontó konténer – BKK” feliratú tábla között áttolták az autóikat.

Ismertették a járművek műszaki adatait, amelyek szerint azok a legújabb rendelkezések szerint azért nem lennének alkalmasak személyszállításra, mert az életkoruk meghaladja a tíz évet, a motorjuk lökettérfogata az előírt 1600 köbcentiméternél kisebb, teljesítményük nem éri el a meghatározott kilowattszámot, esetleg az előírtnál kisebb a gépkocsik csomagtartója.

Farkas Zsolt, a TGFSZ elnöke azt mondta: már egy évvel ezelőtt petícióban követelték a főváros és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezetőitől, hogy hatóságilag rögzített árat, vagyis fix tarifát vezessenek be minden taxitársaságnál, szabályozzák a taxisok jelenleg több mint hatezres létszámát és vezessék be a taxisokat ellenőrző rendszert.

Hozzátette: 6221 jármű rendelkezik taxiengedéllyel, ezekkel az autókkal csaknem nyolcezer ember dolgozik, és a gépkocsiknak 328 taxiállomás 1400 férőhelyén kellene osztozniuk. Hozzáfűzte, Komáromi Endre, a taxidrosztokat üzemeltető kft. vezetője ötszáz új férőhelyet ígért egy évvel ezelőtt, amikor átvette petíciójukat a Városháza előtt, de ez nem teljesült.

A demonstráció résztvevői kilátásba helyezték azt is, hogy amennyiben követeléseiknek nem tesznek eleget, az 1990. októberi taxisblokádjához hasonló megmozdulást szerveznek.

A taxistüntetésen a Főtaxinak mindössze egyetlen autója vett részt. A társaság szóvivője, Vizy András az MTI-nek azt mondta: a BKK taxiszolgáltatásokra vonatkozó egységesítésének néhány pontjával a Főtaxi sem ért egyet.

Ugyanakkor hozzátette, meggyőződésük, hogy a taxisok helyzetének békés és minden érdekelt fél számára elfogadható rendezése nem utcai megmozdulásokkal, hanem jól előkészített, többoldalú egyeztető tárgyalásokkal érhető el.

Dudás Zoltán, a Főtaxi igazgatója korábban, még a demonstráció előtti napokban az MTI-nek úgy fogalmazott, szervezetileg nem támogatták a megmozdulást, de jelezte, minden fuvarozójuk magánvállalkozó, így nem tilthatják meg számukra, hogy részt vegyenek a tüntetésén.

A demonstráció után a taxisok gyalogosan tértek vissza a Hősök terére, majd a több mint kétszáz, ötös oszlopba felsorakozott gépkocsi kisebb forgalmi akadályt képezve elhagyta a helyszínt.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +5 ( 5 szavazatból)
Ismét taxisblokád lehet Budapesten, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(25)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

25 Reader’s Comments

  1. A Főtaxitól Dudás majd külön megegyezik amiért kapnak néhány marék üveggyöngyöt és mialatt ennek örvendeznek az egész taxisvilágot felaprítja orbán! Holnapra meglesz a törvény ami alapján hazaáruló aki taxistüntetést akár emlegetni mer és 25 év tárgyalás nélkül a jutalma!
    Ha akarnak valamit az egész taxis társadalomnak össze kellene tartani félre téve a rivalizálást de nincs annyi eszük, működni fog az oszd meg és uralkodj!
    A szakszervezeteket ugyan így húzták le a WC-n. Gaskó benyalt, a legnagyobb tagszervezet kiesett, a vasutasok örültek a baksisnak ma pedig feldughatják mert lapáton vannak, mert jelentősen kevesebbet keresnek, mert ha szólnak mehetnek az orbán féle kényszermunkára munkalehetőség híján! Ennyi eszük volt, az egész ország munkavállalóit elárulták és lehetővé tették a jogfosztottságukat!
    Most a Főtaxin keresztül indul a megosztottság és a gaskói szerepet Dudás vállalta! Papol több oldalú tárgyalásokról amit csak egy agyament debil gondolhat komolyan vagy egy lefizetett eszköz, a megosztás és leszalámizás eszköze!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  2. Mindegy ki kezdi, csak valaki kezdje már el!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  3. Mikor meg elkezdődik, jelenlétünkkel jelezzük, hogy melyik “leszalámizott” társadalmi csoporthoz tartozunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  4. gusztavnagy:
    Megalájk. Nincs mit hozzátenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  5. Egy pici reménysugár…egyszer már sikerült!Hátha most is!Segítünk!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  6. Na ilyenkor gondolok vissza NOSZTALGIÁVAL A TAXIS SZTRÁJKRA, AZ EGYETLENRE IGAZIRA (és NEM a mostanira gondoltam) :-(.
    AZ AZTÁN SZTRÁJK VOLT A JAVÁBÓL :-))).
    .
    Fiatalabb taxisok KÉRJÉK EL A FRANCHISE-ot öregebb kollégáiktól, AZTÁN GO, GO, GO :-))) !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  7. kisember:
    NE DÜHÍÍÍÍTSSSSS……. ha eszembe jut hogy a ” tisztelt ‘ vasutasok szar 25000 Forintért bénították éveken keresztül a karácsonyi és szilveszteri utasforgalmat , mostmeg -mután megkapták ezt a cigi-pénzt- kussban vannak , háát……
    ( Géjjza veresedik és levegő után kapkod..)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  8. Gaskó és a vasutasai :
    Szar ország szar szaxervezetének a szar kliensei. Mert EZ nem tagság. Ez csak egy ócska kis kiliens-rendszer.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  9. santosh!

    Köszönöm!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  10. Na szóval kérem, a népet most már szakszervezetők nélkül kell az utcára vinni!

    Elég éhes és elkeseredett már ahhoz, hogy méltán haragra gerjedjen!
    Na kérem a népharagnál, meg nem ismerszik nagyobb hatalom!

    Úgyhogy reszkessetek disznók mert lejáróban van az időtök!
    Nem lesz hely a földtekén, ahová menekülhettek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  11. Már most megosztottak ,a taxis Oligarháknak mindegy a Droidok meg kénytelenek igazodni .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  12. Az akkor taxisblokád volt, ez is válhatna azzá, ha el nem adják a taxisokat is.
    Ha 4000 taxis munka nélkül maradna, szolidaritás is lenne, akkor még bekövetkezhetne ismét. Valaminek el kell már kezdődni hogy a fékevesztett
    idióták ne kozmányozhassanak. Az ország van végveszélyben, a totálkárt okozókat el kell takarítani hogy jobb legyen a világ. Mindenkinek ez az érdeke, még annak is, aki eddig még nem jött rá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  13. Nem értem miért hőzöngenek a taxisok! Látniuk kellene, hogy milyen nagyon nagylelkű velük a kormány, mert csak 2013 január 1-től lépne életbe az új rendelet. Dönthettek volna akár a visszamenőlegességről is. Sőt, megszabhatták volna azt is, hogy csak olyan autóval lehet taxizni, amit Pintér Sándor egyik érdekeltségéhez tartozó gépjármű márkaképviseletben vettek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  14. Akár népi engedetlenség is nőhetne ki ebből… De nem fog! Orbán,a kezét az ütőéren tartva,jó érzékkel épít a magyar mentalitásra, miszerint van az a pénz…
    Eddig mindig volt.Mint ahogy gerinctelen csúszó mászó benyalós gaskók ( így,kis betűvel) is mindig lesznek…A nagy pofával meg azt hiszik el tudják takarni jellembeli hiányosságaikat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  15. bumburi!

    A nyomornak, éhségnek van az a határa, amit Bölcs vezérünk sem fog tudni
    tízezer gaskóval sem szabályozni!
    gaskókat is el fogják tiporni!
    Tudod, ahogy egy kicsiny magocska is képes kőszikla hasításra!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  16. gusztavnagy
    Ebben reménykedek én is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  17. A taxisokkal ki kell menni minden Demokratának az utcára és nem szabad egy napot sem kihagyni. Menni tüntetni. Leváltani a szemét bandát. Már most. “Már nem kér a Nép” csak vesz ragad. stb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  18. Én arra lennék csak kiváncsi, hogy ennek:
    - http://atv.hu/videotar/20120430_mihalyi_peter_2_resz
    mikor lesz visszhangja?????
    Vagy még nem esett le a tantusz? Ez aztán mindenkit érint a velejéig!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  19. Tisztelt gusztavnagy!
    .
    Üdv!
    .
    gusztavnagy
    2012. május 29. kedd
    06:31
    .
    ++++++++++++++
    .
    ÍGY gondolom én is :-)))) !
    .
    ELJÖTT AZ IDEJE ANNAK, HOGY A NÉPHARAG “GYERMEK KORBÓL” “FELNŐTT KORBA” LÉPJEN :-))) !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  20. Annak idején a taxisblokád váratlan volt, és a taxisok egységesen léptek fel. Ezen kívül bízhattak az új hatalom visszafogott reakciójában, amit Göncz papa vissza is igazolt.
    Most nincs egység, a taxisok között kenyérharc dúl, és a hatalom gátlástalan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  21. Sajnos én ezzel szkeptikus vagyok, a múltkori taxis felvonulás után sem történt semmi, de akkor az ellenzék, vagy bárki, a taxisokkal szimpatizálva, meg kellett volna hirdetni egy “milla” szerű össze jövetelt, az talán már hatásos lett volna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  22. OK, mi kell ahhoz, hogy legyen egy általános szakszervezet, amelynek vezetése minimális létszámú, van egy-két jogász, talpraesett szervező stb., akik kezdetben szorgalomból, majd fizetésből csinálná a vezetést?
    Ezek kapnának csak fizut a tagság befizetett pénzéből. Tehát, a tagság befizetne. Számoljunk havi 1000HUF-ot! Ötezres tagság esetén ez havi öt milla. Folyószámla nyitás, utalás, aztán majd ha lesz több bevétel, lehet szépítgetni a dolgot (helységbérlet, tagkártya, szakemberek, tanácsadók megfizetése, egyéb költségek stb.). Plusz lehetne támogatókat keresni, külföldi szövetségeseket meghívni, tanulni, támogatást keresni. Biztos, hogy a francia, német stb. szakik is szívesen támogatnának közvetlenül egy talpraesett szakszervezetet.
    Az ötezer ember bárhonnan jöhetne, mindenkit képviselünk, az egyik cél a bérnövekedés, a másik a jogbiztonság. Kizárólag a munkavállalók érdekében. Ha sikerül a bérnövekedést elérni, akkor az érintett tagság egy megadott összeggel több tagdíjat fizetne egy darabig jutalomként és további ösztönzőként.
    Stb. Őszintén, miért nincs ebben az országban senki, aki egy ilyet megszervezne?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  23. Annak a régi első taxis blokádnak sem volt értelme. A benzin árát pár nappal később felvitték. Akkor kb 60-70 Ft volt a benzin litere. Akkor drukkoltam a taxisoknak, de átgondolva a blokádot, a teljes ország lezárást, engem mint állampolgárt akadályozva a szabadságomban, valojában nem más mint zsarolás. Ez útlezárásnak hasonló alkalmazását használták pár éve a Torontoi tamilok. A tamil zászlót a terrorizmus a jelképeként tekintik Torontóban, mégis kimerték tenni a zászlót. Az ok amiért Torontóban tüntettek hogy rákényszerítsék a Kanadai kormány a párpeszédre/tárgyalásra a meggyilkolt Tamilok ugyében. Persze ez annál inkább is durvább mert Kanadának valójában semmi köze nem volt a dologhoz, később a nyilatkozatokban az utlezárás célját “kérésnek” tuntették fel a résztvevők. Akkor a Gardiner expressway volt lezárva, több orás késést idézve elő rengeteg kanadainak és turistának egyarránt. A rendörség határozott de türelmes volt, nagyon profin kezelték az ügyet. Persze az a profizmus sajnos nem létezik Magyarországon, itt senki sem vállalja a felelősséget a döntésekért, mindenki mindent megtehet ha éppen pozícióban van. Sajnálom a taxisokat de egy országos sztrájk esetleg hasznosabb volna mint az útlezárás.
    Egy régebbi link a Torontói esetrőlÉ http://www.thestar.com/news/article/632136–tamil-protest-moves-off-gardiner-to-queen-s-park

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  24. Kérdem én, hol voltak a taxisok, amikor a tűzoltók, a rendőrök nyugdíját elvették. Hol voltak, amikor a szakszervezetek tüntettek a közalkalmazottak jogai és az új munkatörvénykönyve miatt. Nem emelték fel a szavukat, amikor a munkáltatók érdekeit helyezték előtérbe az új Mtk. megalkotásakor. Nem az ő dolguk, nem érdekelte őket. Azt gondolták megússzák? A taxis sztrájk idején is akkor hőzöngtek csak, amikor hirtelen, nagy összegben emelték, és piaci áron kellett a benzint megvenni. Ha Orbánnal élve, lassan főzték volna őket meg, eszükbe nem jutott volna az útlezárás.
    A másik, a taxisok 2/3-a Jobbikos és Fideszes.
    Mégis azt mondom, vágjunk bele. Csak kezdődjön már valami.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  25. Szerintem nem lesz semmi, mert Orbán sikeresen elérte, hogy senkit ne érdekeljen a másik problémája, persze ehhez kellett a magyar mentalitás.(tehénügy).
    A taxisok pedig húsz év alatt elérték, hogy ugyanúgy alkalmazottak szinte, mint egy BKV-s. Illúzió, hogy szabad vállalkozók.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos