Ronai and Ronai
AMERIKAI

Fejétől a farkáig vörös lett Horthy faszobra 2012. május 16. szerda 7:36 Forrás: AN

  • Hozzászólások(168)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Fejétől a farkáig vörös lett Horthy faszobra

Kereki – Dániel Péter csütörtököt mondott, de már kedden megtette. Leutazott Kerekibe és vörös festékkel öntötte le a kormányzó vasárnap felavatott faszobrát. A „kaszinótojásos ügyvéd” úgy gondolta, nem tűr halasztást Horthy Miklós Kerekiben felállított faszobrának méltó kezelése, ezért –a Gój Motorosok lincselési ígéretét is kicselezve – már a tervezettnél két nappal korábban megtette azt, amit megígért.

A tábla hátoldalán egy üzenetet hagyott, a következő szöveggel:

“Minden magyar és nem magyar áldozat, mártír nevében. Minden hazai és európai demokrata, illetve demokratikus szervezet nevében. Minden értelmes, tisztességes ember nevében. A kivégzett matrózok nevében. Az orgoványi áldozatok nevében. Bacsó Béla és Radnóti Miklós nevében. Anyai nagyapám nevében, aki magyar katonaként túlélte a Don-kanyar értelmetlen vágóhídját és azután még hosszú évekig szenvedett Szibériában hadifogolyként. Apai dédszüleim nevében, akiket 1944 telén a zajló Dunába lőttek a nyilasok. A sok tízezer, ártatlan polgári áldozat nevében. A deportált és gázkamrába vetett gyermekek és nők nevében. Az újvidéki hideg napok áldozatainak nevében. A magam nevében. Mert tömeggyilkos háborús bűnösnek nem jár szobor és nem jár tisztelet. Üdvözlettel: dr. Dániel Péter, ember, magyar (a zsidó törvények szerint zsidó) demokrata, európai polgár, férj és ügyvéd, a Kék szalaggal a demokráciánkért civil mozgalom alapítója.”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (99 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +139 ( 191 szavazatból)
Fejétől a farkáig vörös lett Horthy faszobra, 4.4 out of 5 based on 99 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(168)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

168 Reader’s Comments

  1. Horthy egy ostoba senki volt, és ha nincs mellette Bethlen István, a hatalommal se tud mit kezdeni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  2. Geyza,
    arany drága Hofi bácsi erre vajon mit mondana…

    Fucsik Magda,
    lehet. A baj viszont az, hogy vannak olyanok (sajnos sokan), akik csak a pofáncsapásból értenek (ahogy uzbence és Hungarian citizen korábban kifejtették).

    Dániel Péternek pacsi és főhajtás. Én túl gyáva vagyok ilyen nyíltan és karakánul beinteni a rendszernek. Viszont amit tett, az én nevemben is tette.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  3. Jól látom, az itteni hozzászólók döntő többsége éppúgy képtelen a gondolkodásra, mint maguk a szélsőjobboldaliak. Ti nem vagytok demokraták, csak az köt össze benneteket, hogy utáljátok a Fideszt, a Jobbikot és úgy mindenkit, aki nem a Ti véleményeteket követi. Szánalmas példái az ország megosztottságának, ahol nincs semmiben sem egyetértés, csak az egymásra mutogatás és a vádaskodás, az ellenségeskedés nyílt fenntartása, és ez még középtávon is erodálja az egész társadalom szövetét, sokkal jobban, mint egy pár malacláb a Duna-parti fémcipőkben, sokkal jobban, mint egy faszobor leöntése.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (12 szavazatból)
  4. Animebj, hogy milyen igazad van! Látod, ilyenek vagyunk. El is tünhetnél közölünk, a ….. Waze, nem is találok szavakat.
    Most mit is mondjak? Csak abban bízom, megértesz minket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  5. Amnibej , ha arra célzol ezzel hogy le rítkítod hozzászólásaidat , avval nagy jót tennél. Legalábbis nekem .
    Ezt a túlvilágon a javadra írná a nagy Főkönyvelő !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  6. Animebj!
    Csatlakozom az előttem szólókhoz. .))
    Időnként azt hiszem, hogy normális vagy de rögtön sikerül akár egy kommenten belül is bizonyítani, hogy tévedtem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  7. Animebj
    2012. május 17. csütörtök
    16:22
    ” Ti nem vagytok demokraták, csak az köt össze benneteket, hogy utáljátok a Fideszt, a Jobbikot és úgy mindenkit, aki nem a Ti véleményeteket követi.”

    De bár amennyire téved, kedves Animebj! Ugyan, csak a magam nevében beszélhetek (mégis abban a reményben, hogy a többi megszólított nemdemokrata is követi a véleményemet), elárulom Önnek, hogy én speciel nemhogy utálnám, de egyenesen imádom, bálványozom a Fideszt. Mostani polémiánkhoz kapcsolódóan például amiatt, hogy megajándékozott, noha nem is kértem, ezzel a dögszagú hordával, a Jobbikkal. S ráadásul, mint az egyszeri kereskedelmi húsvéti nyuszi csokicsibével a kertet, éppen úgy, lopva, titokban tojta tele ezt a kilincvenháromezer négyzetkilométernyi virányos rétet meglepetés-nácikkal. Egy merő édes kacaj azóta az ország.
    És igen, rajongok a Jobbikért is. Szeretem eszméiket, mert szeretem ha meg akarnak félemlíteni mosdatlan pribékek, szeretem, ha elveszik mindenemet, ha alacsonyabbrendűnek néznek, ha kiirtják a családomat, szeretem, ha kiirtják a másik ember családját, szeretem hallani a bajonettre tűzött csecsemők velőtrázó sikoltását, szeretem az édesbús katonadalokat elevenen megfagyott papírtalpú katonák ajakáról, szeretem érezni édes hazámban a krematóriumok hatvanhét éve kiszellőztethetetlen bűzét, szeretem, ha cigányokat, ha melegeket, egyáltalán, ha bárki emberfiát üldöznek, gyilkolnak, szeretem, ha lelkiismeretlen maskarás fajankók szoborba faragnak más lelkiismeretlen fajankókat, ésatöbbi, ésatöbbi. Summa summarum, szeretem az ordas eszméket, de még annál is jobban a személyeket, akik ezeket vallják.
    És igaza van, patvarba a megosztottsággal! Micsoda dolog, hogy képtelen legyek egy húron pendülni nevezettekkel! Jövel is nemes ifjú, hadd borulok a nyakadba üstöllést, s a társadalom szövetének jótékony leple alatt cupákoljunk együtt azokon a pofás kis malaclábakon, ha már egyszer olyan jótékony hatással bírnak.
    Mert téged is szeretlek. Legalább annyira, minr a malaclábat véresen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  8. kyolla; Ugye, ugye, mi mennyi mindent szeretünk! :))
    félperces remekmű!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  9. Gonoszka
    2012. május 17. csütörtök
    22:23

    Ugyan már, zavarba hoz.
    Egyébként is, ez az egész nem jöhetett volna létre Tapsoljukmeg Animebj nélkül!

    Vagy egy tisztességes országban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  10. kyolla
    Velem itt szörföző barátaimmal egyetértünk irásoddal.
    Nem hiszem hogy kishazákban egyetlen DEMOKRATA : Animebj
    Mert szépeket álmodni a “nemtudommiről” lehet, de minek.
    Azt hiszem amit tennünk kellene arra nem vagyunk eléggé felkészülve.
    Fasisztoid körülmények között hogyan harcolnál demokratikusan?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  11. Kijelentem, ha Dániel Péter pártot alapít, az alapításban is és a tagságban részt szeretnék venni. (Ugyan már jeleztem ebbéli szándékomat előbb is.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  12. Animebj
    2012. május 17. csütörtök
    16:22
    .
    Stílusod és dialektikus logikád, az nincs.
    .
    „Ti nem vagytok demokraták, csak az köt össze benneteket, hogy utáljátok a Fideszt, a Jobbikot…”
    .
    Itt az első vesszővel elválasztott két állítás között mi a logikai kapcsolat? (Konjunkció, diszjunkció,ekvivalencia, Zsegalkin-féle művelet? Vagy mi?)
    .
    Mert attól, hogy minket a Fidesz útálata (inkább útálása) köt össze, még lehetünk demokraták, vagy antidemokraták. Vannak a színen most is olyan, magukat demokratának minősítők, akik azt állítják magukról, hogy ők együvé tartoznak, egyszersmint útálják a Fideszt.
    .
    A te szöveged azt sejteti, hogy: „ti nem vagytok demokraták, MERT csak az köt össze benneteket,…”
    A demokrataként létezésnek nem az a döntő kritériuma, hogy a szóba jöhető társak iránt esetleg működő csoportképző viszonyok sorában hányadik helyen áll az azonos célpontra irányuló útálkozás. (Még nem szóltam arról, hogy az utálatnak hányféle oka lehet, e nélkül pedig nem dönthető el, hogy a léte vagy nemléte mennyire minősít bármit.)
    .
    .
    „Szánalmas példái az ország megosztottságának, ahol nincs semmiben sem egyetértés,…”
    .
    Talán gördülékenyebb volna így: „ahol semmiben sincs egyetértés,…”
    .
    .
    „erodálja az egész társadalom szövetét,…”
    .
    . …szövetet erodálni… esetleg mállasztani, ha már muszáj… :-((
    .
    De szerintem inkább szeresd meg az errefelé dívó felfogást, és akkor nem fogsz kényszert érezni efféle dörgedelmek megírására. Te is jól jársz, mi is. :-))
    .
    Nem ott jártál te gimnáziumba, ahol Hoffmann Rózsa volt az igazgató?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  13. Túlavasúti
    2012. május 17. csütörtök
    22:50

    Na, most vagyok bajban. Olyan kérdést szegezett nekem, amire egész egyszerűen képtelen vagyok válaszolni. De nem akarok kitérni előle, csak nehezen megy, mert vadul gondolkodnom kell közben. Először is, szerintem “demokratikus harc” mint olyan, nem létezik, már magát a kifejezést is oximoronnak érzem. De értem, hogy mire gondol (csak azt nem, amire én).
    Szóval. Mikor voltak azok a viszonylag nagyszabású demokratikus tüntetések, akkor a hajam égnek állt hallván, ahogy a résztvevők és a tudósítók nem győzték rendre hangsúlyozni a demonstráció békés, családias, ad absurdum majális jellegét. Egyre az dörömbölt az agyamban, hogy ezek a széplelkű szenvelgők kinevettetik csak magukat, csak elsekélyesítik, agyonszépelgik a célt és az eszközt is, kvázi bocsánatot kérve jóelőre, hogy íme, én csak andalgok itten demokratikusan, tessék nézni kezemben szál virág, sehol egy kockakő, sehol egy politikus, ne tessen rám haragudni nagyon. Meg is lett az eredménye. És nem azért, mert kevesen voltak, nem. Hanem azért, mert rendre szalontüntetéseket szerveztek, és ezek, az alkalmatlan rétorok kontraproduktív szónoklataival együtt is alig haladták meg egy-egy rosszabbul sikerült iskolai ünnepség emocionális és tartalmi színvonalát. Nemhogy “ez” a “hatalom”, de még egy, a kártyavára balkonján idülten szeniliző rozoga papírzsarnok sem fog egy ilyen esemény láttán hanyatt-homlok a kazamatákba iszkolni, sőt. Ki fél a mosolygóktól? Ki riad meg a békésektől? Ki veszi komolyan az illatosakat, az ápolt körműeket?
    Menni kellett volna, vonulni. Tüntetni, amúgy istenigazából, szívből, gyomorból. Komolyan gondolni. Elhinni saját magunknak. Én a jólfésült unalmat nem érzem célravezetőnek.
    Lenne még, de attól tartok, már így is túl terjengős voltam. Nem akarom untatni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  14. Gójmotorosnak lenni életérzés. Robogsz előre és büszkén viseled mind a 30db Nagymagyarország kitűzőt plussz egyet a seggeden ami a szíved is. Beintesz minden bunkó libsibolsi autósnak. Érzed ahogy a hűs szellő végigvág kőerektált, nem metélt farkadon. Majd megérkezel a motorbőgetőhelyre, a motoros kánaánba, Cigányalsó főterére. Ott aztán villantasz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  15. T kyolla
    Na ez az. Körülbelül ilyenekre gondoltam én is. Esetleg még arra is, hogy
    borzasztó, megint 2 Ft-al drágább a benzin.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  16. KARAKÁN HŐS FÁBIÁN PÉTER
    Így kell ezt csinálni. Köszönöm neki minden magyar demokrata nevében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  17. KOYOLLA! 5********************************************************************

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  18. Dániel Péter miért nem jöttél ma egy vödör vörös festékkel?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Ceausescu ma választásokat nyerne 2014. április 12. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos