Ronai and Ronai
AMERIKAI

Csoda, hogy még mindig megy a metró 2012. május 13. vasárnap 21:43 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Csoda, hogy még mindig megy a metró

Budapest – Nem életveszélyes a vonal, de nagyon rossz állapotban van – állítja egybehangzóan a BKV és a főváros vezetése, valamint az egyik metrós szakszervezet. A főpolgármester rendkívüli felülvizsgálatot rendelt el, miután a vonalon egyre több műszaki hiba történt.

A Metróért Egyesületnek egy BKV-nál dolgozó karbantartó írt levelet. A névtelenséget kérő levélíró ebben úgy fogalmaz: a 3-as metró kritikus műszaki állapotban van: az alagútba egyre több helyen betör a víz, a vágányok sok helyen életveszélyesek, és ezen már a 40 kilométeres sebességkorlátozás sem segít.

Az egyesület elnöke egyet ért a levélíróval. Bíró Endre az m1 Híradónak azt mondta: az biztos, hogy a huszonnegyedik órában vagyunk, és ebben teljesen egyet értünk a levélíróval. Egy héttel ezelőtt a Népligetnél leszakadt a mennyezet. Négy négyzetméternyi fémburkolat zuhant a kocsira. Senki nem sérült meg, de órákon át állt a forgalom.

Az egyik metrós szakszervezetnél azt mondják: a rendszerváltás óta nem volt nagyobb felújítás a 3-as metró vonalán. A síneken sok helyen hajszálrepedések vannak, és emiatt sebességkorlátozást is bevezettek már. Gulyás Attila, a Metró Közlekedési Dolgozók Szakszervezetének elnöke hangsúlyozta: a pálya magától nem lesz jobb állapotban, és félő, hogy ha a kellő nagyságú felújítás nem történik meg, akkor le kell állítani a metróközlekdést.

Tarlós István főpolgármester szombaton rendelte el a teljes pályaszakasz felülvizsgálatát, és annak tisztázását, hogy ki a felelős a vonal évtizedes elhanyagoltságáért. A BKV és a BKK közös közleményben hangsúlyozta: a 3-as metró felújításra szorul, de nem életveszélyes.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 3 szavazatból)
Csoda, hogy még mindig megy a metró, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

19 Reader’s Comments

  1. Tarhálós úr nem tudja, hogy a karbantartás elmaradása akár másfél év alatt is okozhat üzemzavart, (sőt kevesebb alatt)? Akkor ő több évtizedes marha. :(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  2. gets
    Rosszul tudod. Az emútnyócév a hibás.Most ez a sláger. A birkáknak elég is, hogy köpködjenek mindenkire, akinek nem ez a véleménye.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  3. Majd valaki meghal. De nem baj, a politikusok úgysem metróval járnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  4. Pedig 1998-2002 kozott a fidesz szarhaziak nyilvan nagyon sok penzt adtak a BKV-nak erre – pont, mint a 4-es metrora, amit most megint ok szabotalnak el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  5. Orbán András Lajos

    Állítólag építész mérnök, bár a látvány szerint inkább alkesz, de mindegy ő lett a város főpolgija, bár érzésem szerint túl nagy a cipő a manusnak, és már bele se tud nőni…………..
    Visszafelé nyilazni az még megy!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  6. Egyszerű! Gyurcsány és az elmutnyoccév a hibás. :)))))))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  7. A tények önmagukért beszélnek: Az emút’nyóccév borzalmainak példája, amely a paradicsomi első Orbán-kormányt (vagy ahogy a magyar történelem tanítja hamarosan, a Nagy Aranykor) követően süllyesztette az országot a skandinávról a balkáni életszínvonalra. Egyes visszaemlékezések szerint az ezt követő ínséges időkben döghalál, sáskajárás és özönvíz is pusztított, de kevesen mondhatták el ezt, a medgyesi, majd a gyurcsányi kommunista diktatúra megkínzott, megölt mindenkit, aki a proletárok nyugalmát megmerte háborgatni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  8. Én a lényeget abban látom, függetlenül attól melyik kormányzat a hibás, hogy a magyar népnek meg kellene érteni, hogy a demokrácia jelentése “Demos Kratos” azaz “Nép Erő” vagyis “népuralom”. Hogy ez mi mindent foglal magába a szabd választásoktól a szólásszabadságig azt nem részletezném, de egyet biztosan nem jelent.
    -
    Nem jelenti azt, hogy a polgárok megválasztanak egy pártot, egy miniszterelnököt, legyen az bárki, és dolguk végeztével hazamennek és várják, hogy a dolgok majd rendben menjenek és a megválasztottak lelkiismeretesen képviseljék őket és a javukra tegyenek a nép erőteljes ellenőrzése hiányában is.
    -
    Amíg a magyar nép meg nem tanulja, hogy a választással nem zárult minden, sőt akkor kezdődik a nehéz munka, addig bárkit is választanak meg minden párt és miniszterelnök ugyanazt fogja csinálni ha nem ellenőrzi és kontrollálja folyamatosan.
    -
    Ez olyan naiv lépés mintha egy gazdag örökös busás fizetésért megbíz egy vállalati igazgatót és rábízza a gyárait, az tán a továbbiakban nem tartja rajta a szemét, nem számoltatja el naponta, és csak várja, hogy dőljön a jólét. Nem fog. Ki fogják fosztani, mert látják, hogy hülye szegény.
    -
    Nem kell a vállalat (ország) vezetéshez értenie, elég ha az igazgató irányításához ért, de ha ahhoz sem ért, akkor az is elég ha naponta keményen a körmére néz és nem engedi meg neki, hogy a rábízott gyár, ez esetben a hasonlattal élve Magyarország, helyett a tulajdonost irányítsa.

    -
    A metró tulajdonosa a magyar nép, az ország tulajdonosa a magyar nép, és meg kell tanulnia és elfogadni, hogy a demokrácia az nem szabadságot jelent, hanem kemény munkát és fegyelmet, és aktív részvételt és ellenőrzést, hogy a luxus módon tartott állami hivatalnokaik és minisztereik ne lopják szét a vagyonukat.
    Vagy csinálja a nép, vagy lerohad minden.
    -
    A magyar népnek meg kell tanulnia a demokráciát és megérteni ki itt a főnök, és azt szikla keményen tudatni a megbízott állami vezetőkkel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  9. A gond az, kedves Eagle, hogy a választással magyarhonban, akár tetszik, akár nem, lezárul minden…
    A legelső köpönyegváltásos választás legelső intézkedései: a saját jövedelem meghatározásának saját hatáskörbe vonása és a képviselőknek a jó qrva nénikéjükbe elküldésének törvénnyel tiltása eredményezte a te elvárásaiddal teljesen ellentétes gyakorlatot.
    A választóknak semmilyen ellenőrzési lehetőségük nincsen “választottjaik” munkálkodására. A ciklus ideje alatt azt tesznek, amit akarnak. Majd a ciklus végén megint fontos lesz a választó, de csak azért, hogy ismét becsapható legyen, minimum négy évig ismét keresztül nézzenek rajta..
    Ne keverd álmaidat a valósággal, ha kérhetem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  10. 2010 május óta ez nem tűnt fel????
    “elmúltnyócév” a hibás nemdebár?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  11. csatt
    2012. május 14. hétfő
    07:34
    Kedves csatt,

    mindig van egy esély és egy második lehetőség ez sosem álom.
    Van aki abban is lehetőséget lát ha a fejére szakad az ég van aki mindenre tud kifogást.
    Az előbbiek a túlélők a második akik kedvelik a hosszú utat a hazatérésre.
    -
    Az AN keményen csinálja, sok más magyar online is és sok magánember is. Ha többen beállnak melléjük rövid lesz az út a célig. Ez nem illúzió ez valóság. Én az ő oldalukra állok. Eggyel több ez is valami.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  12. Én is azoknak az oldalán állok, akik a tényleges demokrácia érvényesülését óhajtják. De amíg olyan képviselőket választunk, akik csak ígérnek, áltatnak bizonyítás helyett, tudomásul vesszük, hogy kirekesztenek bennünket (rendszeres beszámolás helyett, a döntések előtt véleményünk kikérése helyett pártutasításra szavaznak), addig változás nem lesz.
    Sokat segítene, ha összeállítanánk végre listát arról, hogy ki képviselt bennünket úgy, ahogy ígérte. Ki volt olyan, aki nem a kiemelt jövedelem, a megkülönböztetett kiváltságok miatt, cselekedett. Aki nem meggazdagodásra használta képviselőségét.
    Fontos lenne ilyen szempontok szerint választani, csak a táplált gyűlölet rendre felülírja a józan ész emlékezetét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  13. Folyton az jár az eszemben, mi lenne, ha a 2-es metróba beszivárogna a Duna vize? A Batthyány és a Kossuth tér közötti szakasz egy része a Duna medre alatt húzódik. Az a metró sincs jobb állapotban. Katasztrófa, horrorfilm lehet az eredmény, ha továbbra is elhanyagolják az alagutak és állomások felújítását és nem állítják be az új kocsikat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  14. Kedves tóthili, az fikarcnyi gondot nem fog jelenteni ennek a kormánynak, ha elkezd majd a 2-es metróba beszivárogni a Duna vize…
    Kötelezik majd az utasokat, hogy mentőmellényt is vegyenek magukra, sőt lesz egy fideszközeli cég, amelyiknek kilobbizzák a rendszeresített mentőmellények kölcsönzési jogát. Aki meg elbliccelné a kölcsönzést, azt jól megizélik…Akkorát kaszálnak vele Sim(l)icskáék, hogy felmérni se lennél képes a profitjukra. Eggyel több útonállási lehetőség a sarcra, ne hidd, hogy zavartatják majd magukat.
    Felemelik majd a bérletek árát is, mert az mégsem járja, hogy lemegy a kuncsaft metrózni, oszt még le is zuhanyozhat ingyen.Hát egy frászt, a szolgáltatást fizessék meg, ha igénybe veszik, nincsen semmi ingyen…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  15. Tarlós István főpolgármester szombaton rendelte el a teljes pályaszakasz felülvizsgálatát, és annak tisztázását, hogy ki a felelős a vonal évtizedes elhanyagoltságáért.
    .
    Csak óvatosan! Volt egy jajj de ismerős csapat vezette 4 év, nehogy Tarlós megint lefejelje őket mert lehet, hogy a metró még mindig megy, de esetleg ő is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  16. MI az, hogy ki a felelős?!…
    Az emúttnyócév, meg Gyurcsány, és a Hagyó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. Mult éjjel gyönyörû álmom volt.
    Az álmodtam, hogy az Andrássy úton sétáltam, és ott minden fán orballini és társai, valamint szálasi-vona és társai táncolták az “alkonyati dzsigget”, tehát
    ott lógtak mindannyian. Ezt érdemes volt látni.
    Sajnos felébredtem, mert a meztelen fenekem a hideg falhoz ért.
    Most imádkozom, hogy álmom valóra váljon. Remélem…..hamar…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  18. Addig nem tesznek konkrét lépéseket, míg ben nem ég egy kocsinyi utas, aztán meg csodálkoznak majd, meg mutogatnak mindenfelé.
    Nem kommunikációra kell milliókat költeni, meg szétbaszni a Kossuth teret, hanem a 10 ezer forintos bérletért legalább ne legyünk életveszélyben!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  19. elnézést, elütés volt, “bent nem ég”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Budapestig ér a felcsúti polip karja 2013. szeptember 19. csütörtök

London, a második legnagyobb magyar város 2013. szeptember 4. szerda

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos