Ronai and Ronai
AMERIKAI

Továbbra is félhetnek a halak a horgonyembertől 2012. május 6. vasárnap 10:09 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Továbbra is félhetnek a halak a horgonyembertől

Budapest – Az Orbán Viktor által államfőnek jelölt és horgonyembenek nevezett Áder Jánost elmondása szerint váratlanul érte, amikor a korábbi államfő lemondása után őt jelölték köztársasági elnöknek. Három éve az Európai Unió parlamentjében dolgozott, és a jövőjét is így tervezte.

Áder János az MTI-nek adott interjújában elmondta, hogy nem kevés fejtörést okozott számára az olyan – elsősorban személyes – szempontoknak az átgondolása, mint gyermekei iskolai kötöttségei, uniós munkatársai sorsa, a megkezdett ügyek lezárása. Mint mondta, csak jó törvényeket fog aláírni, és szenvedélyéről, a horgászatról sem mond le.

Ami pedig a köz családi ügyeit illeti, Áder szerint a tisztességgel boldogulni akaró emberek, családok, vállalkozások becsülettel küzdenek nap mint nap, ez tartja meg az országot. Ezért is különös számára – fűzte hozzá -, hogy miért nem egymás teljesítményének elismerése és megbecsülése jelenti az egyik legfontosabb igazodási pontot. Hiszen ha a “mindennapok sokmilliónyi részteljesítményét a magyar embereket szorosan összekötő közösségi élményként sikerülne megélnünk, akkor mindannyian erősebbek lennénk, és még vitáinkat is értelmesebb keretekbe tudnánk szorítani” – érvelt.

Így Áder minden tisztességgel boldogulni akaró magyar embert éppúgy természetes szövetségesének tekint ebben, mint a médiát, a politikai pártokat, a kormányt, a civil szervezeteket, vagy az egyházakat, de ez nem jelenti azt, hogy bármilyen formában be akarna avatkozni a pártok, az Országgyűlés vagy a kormányzat felelősségi körébe tartozó munkába.

A pártpolitikusságát érintő ellenzéki kritikákkal összefüggésben úgy értékelte, közel negyedszázados – magyarországi és uniós – politikusi tapasztalata sokkal inkább segíti abban, hogy köztársasági elnöki megbízatását jól lássa el, mintsem hogy ez hátrányt jelentene. Úgy érvelt: magát az államfői tisztséget az alkotmány is politikai megbízatásként definiálja, ebből pedig logikusan következik, hogy egy politikai tisztséget politikus is betölthet. “És ha ez így van, az a politikus, akit felkérnek és megválasztanak erre a tisztségre, nem érkezhet a Holdról vagy a Marsról, csakis a magyar politikai élet erőteréből” – fűzte hozzá.

Államfői szerepfelfogása kapcsán Áder János rögzítette: az alaptörvény világosan körülírja az államfői megbízatás közjogi kereteit és meggyőződése, hogy a köztársasági elnök csak akkor nyújthat a politikai nemzet és a közjó szempontjából is méltányolható teljesítményt, ha maradéktalanul teljesíti azokat a jogokat és kötelezettségeket, amelyeket az alkotmány rá ró. “Az államfő a törvényesség őre, és ebben minden benne van. Esküm szövege is arra kötelez, hogy a jogszabályokat megtartsam és másokkal is megtartassam” – összegzett. “Ha száz kifogástalan törvényt kapok az Országgyűléstől, mind a százat alá fogom írni. Ha pedig száz rosszat, hibásat, mind a százat vissza fogom küldeni” – tette egyértelművé, mit jelent majd ez a gyakorlatban.

Arra a kérdésre, hogy tervez-e parlamenti pártokkal konzultációt, azt válaszolta: minden olyan kérdésben, amelyben szükségesnek tartja kikérni és meghallgatni a véleményüket, számítani fog rájuk, így a kiemelt jelentőségű személyi javaslatoknál is ezt a hagyományt folytatja.

Áder János beszélt arról is, tiszteli a korábbi elnököket, úgy véli, mindegyikőjüktől van mit tanulnia, ezért szándékában is áll minden elődjével személyesen is találkozni. Őszinte sajnálatát fejezte ki, hogy Mádl Ferenc néhai államfőt már nem kérheti meg arra, ossza meg vele elnöksége során szerzett személyes tapasztalatait, jelezve egyúttal: az általa megteremtett struktúrát tekinti követendő példának a Köztársasági Elnöki Hivatal felépítésében.

A megválasztott köztársasági elnök az MTI-nek adott interjúja zárásaként beszélt arról is, nem lenne elégedett magával, ha gyermekei és felesége szemében államfőként helytállva épp családfőként vallana szégyent és gyerekkori szenvedélyéről, a horgászatról sem fog lemondani. “Számomra mindig megmaradnak azok a határok, amelyeket nem vagyok hajlandó átlépni csak azért, mert sorsom bármilyen fontos, felelősségteljes és tiszteletre méltó közjogi tisztségbe emelt” – rögzítette Áder János.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 2.3/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -9 ( 9 szavazatból)
Továbbra is félhetnek a halak a horgonyembertől, 2.3 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

16 Reader’s Comments

  1. Ha jól tudom a fasiszta jogrendszert lényegében kiépítették, és Áder már az új alaptörvényre tette le az esküt. Mit lehet várni tőle?…. Semmit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (27 szavazatból)
  2. Áder csinálta az alkotmányt, az alaptörvényt. Már akkor tudott valamit arrol, hogy így alkalmazza, ahogy nekik jó. A többi EMBER mehet a francba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  3. Már szöszölhet a törvényekkel, vissza is küldhet egy-két meggondolandót, de a lényegi dolgok, az emberek kicsinálása már megtörtént. Annak létrejöttében is bőven segédkezett, akkor mit várjon tőle ez a kifosztott ország és a lealázott nép? Ránézek savanyú ábrázatára, még az élettől is elmegy a kedvem, hogy várnék tőle valamit!
    Most is hallom, amint a miniszterelnöknek a pulpitusról leszól, hogy úgy ül, mint egy rakás szerencsétlenség. Finom úri modora van!
    Ezért is mondhatják: a diplomáciai követelmények meghaladják Orbán és munkatársai képességeit!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  4. Jó lenne, ha az eddigiek közül is AB-hez küldene néhány törvényt. Exálamfő intenzív aláírásai után korrigálhatná AZ EMBEREK JAVÁRA a media tv-t, nyögdíj tv-t, oktatási tv.-t, adatkezelési tv-t, a hajléktalanok kriminalizálásáról, frakció alakításról……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  5. Leslie Charteris

    Gyere vissza Losonczi Pál!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  6. Azért csodákra ne várjunk, yoda!
    De egy esélyt éppen adhatunk neki. Ezek még csak szép szavak. Majd meglátjuk. Mást úgysem tehetünk.
    Azt azért gyanítom, hogy a saját alkotásait kifogástalannak tartja. És hát istenem! – ha mindet úgy ítéli meg, amit elé tesznek, hogy “ez biz’ jó”, akkor mit is vethetnénk a szemére?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (12 szavazatból)
  7. O is csak egy segedeszkoz lesz! BIG PEN.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  8. Lehet, hogy Áderrel törököt fogott Orbán?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  9. alig hinném…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  10. Ez is csak egy bohóc a nemzeti cirkuszban , ahol mindenki megkapja a neki való feladatot , de senki se gondolja , hogy előtte nem kapott tanácsot , hogy mit és hogy csináljon és közölték vele a határait is az biztos.Ő már elásta magát a két beadványával (igazságügyi,választási) az már csak hab a tortán , hogy felesküdött egy olyan alkotmányra amit a Fideszkén kívül senki ebben az országban nem akart.Javasolnám neki a cifra mentét és a harcsa bajuszt mert így csak egy szimpla seggnyaló kinézete van nem pedig igaz magyar.Pecázással óvatosan nehogy a halak is bevegyék a kettős beszédet aztán még magyar állampolgárságot fognak kérni azt szavazhatnának is a következő választáson………………………..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  11. Nem arról van szó, hogy kétharmaddal mit tehet meg a Fidesz, hanem arról, hogy ez a kinevezés párton belüli belügy. Ahogy láttam egy plakáton: ” Palika ad szépen át a tollat Janikának!” Mindezt mondja Orbán Viktor! Az se vitás, hogy Janika jobb elnök lesz, mint Palika, hiszen nálánál lejjebb már elképzelhetetlen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  12. Hogy van ez: a(z általam irt) törvényt betartom és betartatom?
    Ha ő lenne a természet, vagy mondjuk a mechanika, megértenénk,
    de az ő törvényei nincsenek kőbe vésve, vagyis bármikor
    megváltoztathatók bármilyen irányba.
    Furcsa kérdés: HA AZ ALKOTMÁNY MEGVÁLTOZNA, MIT TARTANA,
    VAGY MIT TARTATNA BE?
    .
    ÚGYE, NEM MINDEGY, HOGY A RÉGIT, VAGY AZ ÚJAT?
    Mert főnöke megválasztásakor is fel esküdött a meglévőre!
    Nem lett megdöntve a meglévő ??????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  13. Horgonyember, na peersze!
    Viktor meg komp akart lenni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  14. Ja! De nem komp lett!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  15. csak én: helyesen nem komplett!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  16. ÁDER ÚR! NEM KELLENE HIVATABÓL FEJELENTÉST TENIE?
    Orbán nem tesz? A Belügy nem tesz? Az Igazságügy nem tesz?
    Az Ügyészség nem tesz? Már most az elején is mocskosul
    kollaborál elnk úr?

    Egri listabotrány: “egy SZDSZ-es büdös zsidó” nem léphet felKorábban az egriugyek.hu, ma a stop.hu weboldal ír arról, hogy az egri önkormányzat listát készít a ‘”nemkívánatos” színészekről; a listán Székhelyi József és Nádasdy Erika színész is szerepel. A stop.hu birtokába került hangfelvétel szerint egy bizottsági ülésen elhangzottak “érv” szerint Székhelyi József azért sem léphetett fel tavaly Egerben, mert szerintük a színművész “egy SZDSZ-es büdös zsidó”.

    Az ilyen fajgyűlölő magatartás nem hivatalból üldözendő?

    Aki nem hiszi, olvassa: http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=547153

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Bocskai Döni mert nagyot álmodni 2014. március 6. csütörtök

Káder János parancsra tette 2014. február 11. kedd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos