Ronai and Ronai
AMERIKAI

Parasztvakítás magyar módra: Orbán Chicagóban 2012. május 20. vasárnap 19:27 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(50)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Parasztvakítás magyar módra: Orbán Chicagóban

Chicago – A nagy mutatványos – akit politikusok évek óta nem fogadnak Amerikában, s ezúttal is csupán egy helyi magyar közösség templomáig jutott el  – ezúttal is hozta a formáját: most is mindenkinek azt mondja, amit az illető hallani szeretne. És mi más is lehetne egy Amerikában élő magyar ember fülének a legédesebb, mint az, hogy bár nem az óhazában él, nem ott fizet adót, levélben is szavazhat majd a magyarországi viszonyokra. Orbán amerikai-magyar hallgatóságának megígérte, hogy lesz ilyen törvény.

Zálogba adott országként jellemezte Magyarországot Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap a chicagói Szent István-templom épületében, helyi magyarok előtt tartott beszédében.

Magyarországra sajnos még ma is igaz – folytatta -, hogy egy zálogba adott ország, ugyanis “a megelőző évek során zaciba vágták Magyarországot: óriási hiteleket vettek fel, cserébe pedig elzálogosították Magyarországot”. “Ez a hitel, ami könnyű és olcsó pénznek tűnt még ezelőtt 5-10 évvel, az időközben drága és nehéz pénzzé vált, és agyonnyom bennünket.

Egy óriási adóssághegy alatt vagyunk” – mondta a kormányfő, megismételve egyúttal azt a célkitűzést, hogy belátható időn belül legalább 5,5 millió magyar embernek kell dolgoznia és adót fizetnie. “Ha ezt nem tudjuk elérni, lehet akármilyen hókuszpókusz, könyvelés, pénzügyi trükközés, az ország nem fog megállni a lábán” – figyelmeztetett.

Orbán Viktor szólt az új alaptörvényről is, amellyel kapcsolatban hangsúlyozta, 2010-ig Magyarország volt az egyetlen a volt kommunista államok közül, amely nem volt képes arra, hogy megalkosson egy új alkotmányt. “Magyarország folyamatosan megegyezésekkel, kiegyezésekkel, paktumokkal, átmeneti megoldásokból fakadó döntésekkel próbálta igazgatni az életét, de nem volt alapunk, biztos fundamentumunk” – mondta, megjegyezve, hogy szilárd alap nélkül az ország megrendül és összeomlik.

Az alaptörvény rendelkezései közül kiemelte azt a passzust, amely kimondja, hogy a világban szétszórtan élő magyarok mindannyian ugyanahhoz a nemzethez tartoznak, és ezt a tényt a mindenkori kormányoknak és parlamenteknek kötelessége közjogi erővel elismerni.

Kijelentését nagy tapssal fogadta a mintegy 300 jelenlévő, csakúgy, mint a kettős állampolgárságról szóló szavait. Utóbbival kapcsolatban közölte: hamarosan megszületik az a törvény, amely lehetővé teszi, hogy levélben is szavazhassanak a kettős állampolgárok a magyar parlamenti választáson. A kormányfő arra biztatta hallgatóságát, hogy – “most, hogy a magyar állampolgárság hátszele végigfúj a magyarlakta területeken” – azok, akik nem honosításra várnak, hanem egész egyszerűen csak korábban nem folyamodtak a magyar állampolgárságot bizonyító dokumentumért, minél hamarabb tegyék ezt meg.

Ennek lesz jelentősége – magyarázta a helyi magyaroknak -, mert így egyúttal az Európai Unió állampolgáraivá is válnak, és részt vehetnek majd a magyar nemzet legfontosabb döntéseiben, így a parlamenti választáson is.

A miniszterelnök kitért az alaptörvény családot érintő részére is, amellyel kapcsolatban úgy fogalmazott: “nem tudom, errefelé mi a divat, de a magyar alkotmány világosan kimondja, hogy a család az egy férfi meg egy nő”. A család a jövőhöz tartozik, ugyanis ha van család, vannak gyermekek, és ha vannak gyermekek, van jövő – mondta.

Szavait azzal zárta, hogy “mi egy sokkal különb és tehetségesebb nép és ország vagyunk annál, mint hogy 2010-ben arról kelljen gondolkodni, belezuhanunk-e a szakadékba”. Magyarország különb ország annál, mint ahová az elmúlt 60 év eredményeképpen jutott – jelentette ki, közölve: ez vezeti a magyar kormányt, Magyarország pedig szép jövő előtt áll.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.0/5 (8 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -12 ( 24 szavazatból)
Parasztvakítás magyar módra: Orbán Chicagóban, 4.0 out of 5 based on 8 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(50)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

50 Reader’s Comments

  1. Magyarország szép jövő előtt áll? Orbán úrnak és családjának már biztos “szép” a jövője, hiszen az adófizetők többszörös milliomossá tették.
    Az alaptörvénnyel, – ami jogfosztottá teszi az itthon maradt, és itthon az életüket ledolgozó nyugdíjasokat , – a helyében nem dicsekednék.
    Nem mindenkinek állt úgy a zászló, hogy Amerikába mehessen, feladva hazáját, ősei temetőjét, és a megalapozott erős demokráciából “levélben” dönthessen az itthon maradottak elkövetkezendő sorsáról.
    Haza kel jönni, itt kell élni, és azután véleményt alkotni.
    Tartok tőle, hamar visszamennének újra Amerikába.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +54 (60 szavazatból)
  2. Kérdem én a kinti magyarok ilyen hiszékenyek ? Nézzék már meg a fotót !
    Egy züllött képű sárga angyal néz reám :-))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (41 szavazatból)
  3. O.V. szokása szerint elfeledkezik az igazságról! Arról vajon miért nem mesélt az áhítattól alélt chicagói hallgatóságnak, hogy előző kormányzása idején, és az elmúlt 2 évben mennyi hitelt vettek fel, ez utóbbit horrorisztikusan magas kamatfelárral. Azt sem mesélte el, hogy elég gyorsan sikerült eltapsolni a magánnyugdíjpénztárak 3000 milliárdját. Az igen tisztelt ámerikások akkor is ilyen lelkesek lennének, ha orbán az ő kontójukra játszaná piszkos játszmáit?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +47 (53 szavazatból)
  4. Diktator beteg, nem csak politikailag.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +41 (45 szavazatból)
  5. Levélben lehet majd szavazni. F@sza. Kubatov elvtársnak lesz dolga, annyi biztos. Annyi levél jön majd, amennyi kell. Vagy egy picit több. Sok kis kék levél… (fiatalabbak és gyengébb memóriájú idősebbek kedvéért: ez utalás volt a Rákosiék által elcsalt “kékcédulás” választásra).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +39 (41 szavazatból)
  6. A magyar miniszterelnök nem hivatalos látogatáson volt USA-ban!
    Ki volt az a bolond, aki ezt a szemetet meghívta magánlátogatásra?
    Hazug disznó ez az ember.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  7. igen, ezekröl mind nembeszélt.
    -
    engem a hallgatóság érdekel. Hogyan van ez, hogy kinn élnek egy szabad országban, és nem tájékozódnak?? Hogyan van ez, hgoy kinnélnek egy szabad országban “A Szabad Országban”, és nem gondolkodnak??
    -
    Vagy ez olyan, ha valaki magyarnak született, akkor a megtéveszthetöség, mint valami vírus, örökre benne marad?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (31 szavazatból)
  8. Vidoq, valaszom : nem. De a meglatas helyes :«F@sza. Kubatov elvtársnak lesz dolga, annyi biztos. » Honnan tudjam, hogy mi lesz a sorsa a kis kék levélnek?? Hacsak haza nem utazom és elôtte meg egy honappal feliratkozom a listara…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  9. És ki fogja ellenőrizni, hogy hány szavazó-levél jött vagy nem jött Amerikából?
    Már előre készülődnek a legálisnak látszó szavazat csalásra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (39 szavazatból)
  10. Mondjon valaki még egy miniszterelnököt, aki ilyen szánalmas program (kampánygyűlés) kedvéért képes átrepülni az óceánt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (35 szavazatból)
  11. Bocsi, most látom, hogy NATO-csúcs is van, az meg nélküle csonka maradna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  12. Ma hallottam egy feltételezést:
    Orbán terve, ha megnyeri a választást 2/3-dal: első a betonozás, a törvények átverése, ehhez kellett dr. Schmitt Pál, aki motor akart lenni, akadály nélkül ment, így hiba hegyek születtek és korrigálnak is folyamatosan…
    A többi már kudarc és a gyeplő kicsúszása a Strongeuropmen kezéből.
    Mert a hiány 7-re elengedtetése Brüsszelnél nem jött be és ez nagyon bekavart, beleköptek a levesébe és így belépett a bosszúállás (ezek nem voltak a tervben). Kokit és sallert, meg tockost osztogatott kint, itthon is, de azt nem megszorításnak hívjuk!
    Tehát két év alatt mindent kialakítottt volna és utána már egy kicsit lazított volna a gyeplőn, hogy 2014-ben már ígérni is tudjon és akkor a lenyugtatott emberek rá szavaznak, tehát az ígéreteket be is tudja váltani! Ezért volt a nagy kapkodás és a sietség, mindent két év alatt megvalósítani, hogy aztán egy kicsit lazíthat. Ezért beszéltek itt 2010-11 átalakítás, 2012-13 elrugaszkodás évei, több elnevezés is volt, nem emlékszem mindegyikre, de valami ilyesmi….
    A választások éjszakáján a 2/3-os, fölényes győzelem mámorában azt vizionálta, hogy államférfivá is lehet.
    A terv talán még jó is volt, de ilyen erőszakkal és ilyen agresszivitással rombolás és fejetlenség, egy kifosztott ország, egy kifosztott és megalázott nép lett belőle. De nekik anyagiakban biztosan megérte! Tükörbe pedig nem kötelező belenézni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (31 szavazatból)
  13. Arra azért kíváncsi lennék, hogy saját zsebből fizette-e a repülő utat, de sejtem, hogy nem.
    300 ember előtt tartott beszédet, ez aztán a siker.
    Legközelebb a Titanic 2-vel utazzon, de a sleppjével együtt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (35 szavazatból)
  14. Mindenkitől Bocs, de most PLAGIZÁLNI FOGOK, saját magamtól, a másik “amerikás” hírre írt hsz-eimet :-)))))) !

    “Orbánc HAZUGSÁG A NEVED !!!!
    .
    A sok idiótának -akik még isszák a pofádból FOLYÓ TÖMÉNY MÉTELYT- azt üzenem, ha szavazni akarnak, nyugodtan HAZA LEHET JÖNNI, LE LEHET TELEPEDNI ÉS ITT LEHET ÉLNI !!!
    Aztán majd meglátjuk MILYEN SZÍNNEL FOG FOGNI AZ A PENNA !!!
    .
    Orbán! Család mi, meg jövő mi ???
    Ezek szerint most SAJÁT SZÁDDAL ÁRULTAD EL MAGAD !!!
    Annyira fontos neked a család, hogy inkább TÖNKRETESZED ŐKET, mint ahogy az enyémmel MÁR MEGTETTED :-((( !!!
    Nemhogy az életemet tetted tönkre, DE MÉG A GYERMEKEMÉT IS !!!
    Úgyhogy NE MERD MÉGEGYSZER A SZÁDRA VENNI A CSALÁD SZÓT !!!
    EZZEL KÉNE BÜSZKÉLKEDJÉL OTT, AHOL MÁR A KUTYA SEM KÍVÁNCSI RÁD, MERT HAZUG MINDEN SZÓ, AMI ELHAGYJA A SZÁDAT :-((((((( !!!!!!!!!!!
    .
    ROSSZABB EZ AZ ELMEBETEG, MINT AZ EBOLA, mert GYORSABBBAN TERJESZTI A KÓRT A VILÁGBAN és BIZTOSABBAN ÖL !!!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (33 szavazatból)
  15. És a másik:
    .
    “A sok birkalelkű magyar pedig majd TÉTLENÜL TŰRI, hogy MÁS ORSZÁGOK ÁLLAMPOLGÁRAI SZAVAZZANAK A SORSA FELŐL :-((((((.
    .
    Ha MÉG EZT IS SZÓ ÉS ELLENKEZÉS NÉLKÜL HAGYJA a magyar, akkor VALÓBAN MENTHETETLEN és TÉNYLEG MEGÉRDEMLI a sorsát !!!
    .
    :-((((((((((((((((”
    .
    Itt a vége a plaginak :-).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  16. Báthory Ödönke

    Elzálogosításról beszél az az ember, aki duplaakkora kamatra vesz fel hitelt, mint az elődei. Nincs itt valami ellentmondás?
    A levélben jövő szavazatokat hogyan óhajtják hitelesíteni (márminthogy valóban a jogosult szavazott), és ellenőrizni (márminthogy egy szavazó csak egy levelet küldött). Érdekes, nekem is a kékcédula jutott eszembe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  17. Remélem megérdeklődte ezeknél a 100 évvel elmaradott embereknél, hogyan kaphat majd menedékjogot “magyar hátszéllel” Amerikában……….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  18. A képaláírás: “Félcédulás-kék cédulás (Al Capone unokája)”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  19. Ide is beírom, hátha …
    Ha valaki tud olyan tapsikoló chicagói magyarról aki nap mint nap Mo.-gon akarna tapsikálni, kérem szóljon, szívesen cserélek vele helyet és fizetést.
    Sajnos az EU tagságért nem vállalok felelősséget, tehát ha kipenderítenek bennünket az unióból vissza cseréről szó nem eshet.
    Várom a lelkes jelentkezőket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (28 szavazatból)
  20. Szerintem a 2010-es 2/3-adot is csalással szerezték meg!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  21. “Az alaptörvény rendelkezései közül kiemelte azt a passzust, amely kimondja, hogy a világban szétszórtan élő magyarok mindannyian ugyanahhoz a nemzethez tartoznak, és ezt a tényt a mindenkori kormányoknak és parlamenteknek kötelessége közjogi erővel elismerni.”
    .
    Nemzetpolgárság okirat is van? Az állampolgárság ugyanis egy adott állam felé jelent kölcsönös jogi köteléket, illetve eszmei kötődést, és nem egy nemzethez. Egy bizonyos nemzethez tartozás nem jelent feltétlenül ahhoz az államhoz tartozást is.
    .
    Az országos választás egy adott államnak a saját polgáraitól elvárható, de önkéntes “feladata”, és nem a világban szanaszét letelepedetteké. Aki nem az adott ország területén él, nincs joga – kibicként – azok politikai döntését befolyásolni, akik a döntés mindenkori terheit viselik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  22. “Szerintem a 2010-es 2/3-adot is csalással szerezték meg!”
    .
    Naná. Hajnali 2 óráig szavaztak, pontosan addig, amíg nem volt meg a 2/3. Az Országos Választási Bizottság birkái pedig éjfélig azon vitatkoztak, és nem tudták eldönteni, hogy hány órakor zárják le a szavazóurnákat. (Hivatalosan 19 órakor kellett volna, hajnali 2 óra helyett.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (28 szavazatból)
  23. Már az országban senki nem hisz neki, ezért ment Csikágóba. Ott is a katolikus magyarokhoz. Biztosan a katolikus egyház szervezte és fizeti. Csak az ne feledjük, hogy itthon meg a Jobbikot készíti fel a hatalomra, mert a 2014.-es választásokkor nem lesz többségben. A Jobbik meg koalícióra lép a fityesszel és máris megvan a hatalom. Ezt nem mondja az amerikaiaknak, Ők meg minden bevesznek, mert nem itthon élnek és fogalmuk sincs mennyire kártékony ez a züllött senkiházi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  24. “Ha ezt nem tudjuk elérni, lehet akármilyen hókuszpókusz, könyvelés, pénzügyi trükközés, az ország nem fog megállni a lábán” ……………… ha hazudsz legyen benne igazság is . Az egész mondanivalójának ez a lényege matolcsy ezzel van elfoglalva
    “levélben is szavazhat majd a magyarországi viszonyokra. ” ez olyan lesz mint szétküldött kérdőívek amire majd lehet hivatkozni mert valóságtartalmát senki nem tudja ellenőrizni .- Vesztésre állunk polgárok , sebaj bedobunk 2 millió levelet – oszt jó napot . – 5,5 millió dolgozó meglesz az uradalmi birodalmak felvesznek ,summásokat napszámosokat a stadionokban is kell segédmunka , eljön az új ratkó korszak mert kellenek a rabszolgák .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  25. Legyünk tárgyilagosak…
    Miért ne vakíthatna Hazudniképtelen VIktormihály, ha naponta igazolódik, hogy vak, süket, emlékezetüket vesztett, szellemi fogyatékosok alattvalói gyülekezeteként vesszük őt körbe?!
    Méltatlankodósdit játszunk évek óta, nincs senki, aki hivatalos helyeken naponta a a világ képébe ismételné hazug szavait saját korábbi kijelentéseinek szembesítésével… Amíg mindenki csak várja, de szó nélkül hagyja, hogy nyilvánvaló hazudozásaitól majdcsak rászakad az ég, mi kényszerítené a világot olyan változásra, aminek eredményeként még a beutazási engedélyt is megtagadnák tőle? A világ nem tehet mást, mint megadja neki a szólás (a hazudozás) lehetőségét, egyik fülükön be, másikon ki, rájuk semmilyen hatással nincsenek a szavai, hát hazudjon amit akar, legfeljebb senki nem megy a normális emberek közül őt meghallgatni. A világ csak azon álmélkodhat, ahogy a magyar alattvalók asszisztálnak a szégyenükhöz.
    Hol vannak az újságíróink?!…
    Ja, hogy már senki nem mer kérdezni tőle, senki nem meri szembesíteni a saját korábbi szavaival, mert még a rokonaikat is közmunkásokká fogják süllyeszteni?!…
    Hol vannak az “ellenzék” parlamentbe ültetett képviselői? Ők is félnek interpellálni, azonnali kérdések óráiban szó szerint idézni, mit írt a hatalom átvételének óráiban, hogyan dícsérte meg a világ előtt az előző kormányt, amiért azok világszínvonalon teljesítették szűkös lehetőségeiket…
    Miért nem vonulnak ki, amikor megszólal a magyar parlamentben, hiszen nyilvánvaló, hogy ilyen hazug alak rajta kívül nem is született a földre…
    Orbán mindenben hazudik ugyan, de egy dologban igaza van: mi a fészkes fenének mondana le a parasztvakítás által biztosítható uralkodásáról önként?
    Ha a magyar alattvalóknak ez kell, hát élvezzék…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  26. Ne várjatok ettől a zavartgondolkodású diktátortól semmi jót. Bevallotta hogy folyamatosan hazudik, ezért arra kell figyelni amit csinál. Tény: most éppen Magyarország Európábol való kivezetésén fáradozik, és propogandaháborút folytat a külföldön élő magyarok körében fasiszta diktatúrája konszolidlása érdekében. A kép nagyon jó. Én mindíg a szemét figyelem. (A lélek tükre) Zavaros kifejezéstelen üres szemek, züllött, petyhüdtbőrű vénember elkínzott arca.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  27. Abból az országból, ahol a demokrácia az egyik legfontosabbnak tartott dolog, milyen emberek fognak ide szavazni?!
    Akkor még nem igazán amerikaiak de nem is igazi magyarok!
    Talán ezt kellene ott elmagyarázni a kint élő magyarságnak – ha igazán felérik ésszel, hogy mi is a demokrácia, melyben ott élhetnek – másutt, más körülmények között élő emberek sorsába nem kibickednének!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  28. Már azzal is a nyilvávaló választási csalásra készülnek, hogy az új választási törvény szerint a Magyarországon élő, választásra jogosult állampolgároknak a választás előtt 90 nappal regisztráltatni kell magukat, hogy választani szeretnének. Csak azok kapnak szavazólapot, akik regisztrálnak, azaz pontosan fogják tudni, hogy mennyi “korrekció”-ra lesz lehetőségük a megfelelő eredmény eléréséhez.
    Bevallom erről a regisztrációról csak olvastam, de a jogszabályt nem találtam meg a neten.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  29. proaktiv
    2012. május 21. hétfő 01:37
    A történeti hűség kedvéért jegyzem meg, hogy azért volt szükség a választókőr meghosszabbított nyitva tartására, mert abba az egy, egyébként tömegközlekedési eszközökkel is jól megközelíthető XI. kerületi iskolahelyiségbe terelték az összes olyan vidéki, vagy egyéb illetőségű szavazót, aki nem a lakhelyén, hanem élve a törvény adta lehetőségével, Budapesten akart választani. Ha teszem azt ez a választókőr egy kevésbé frekventált, külső kerületben van, nyilván nem lett volna ekkora az “érdeklődés” a választás iránt. Csak éppen ott nem lehetett volna ráküldeni egy népszerű, és esélyes jelöltre a “spontán”, és igen nagy számban szavazni akarókat. Ezen a helyen a piszkos játék az volt a dologban, hogy szinte nem is titkoltan az akkoriban erősen nyerési esélyes MSZP-s országgyűlési képviselő, Molnár Gyula ellen irányult az akció, ugyanis a szavazatok ennek a választási kerületnek a képviselői helyeiről döntő szavazatokhoz kerültek hozzáadásra. Így fordulhatott elő, hogy a kerületben soha nem élő, vagy a korábban gyorsított eljárással állampolgárságot szerző “újmagyarok” dönthettek, mint kiderült a kerületben élők akaratával ellentétesen. A szavazókör időn túli nyitva tartása egyértelműen a “pártatlan” bizottság gyávaságáról tanúskodott, mert az előzetes felmérések, és a már a Választási Bizottság birtokában lévő választási adatok ismeretében nem mertek a fidesz akaratával szembemenni a bizottság tagjai, ezért meghosszabbították a körök nyitvatartási idejét, ami enyhén szólva is kimerítette a szabálysértés fogalmát, azaz korai előképét láthattuk a napjainkban oly nagy előszeretettel alkalmazott visszamenőleges törvényhozás gyakorlatának. Persze ők sem jártak jobban másoknál. A fidesznek tett szolgálataik elismeréséért az első adandó alkalommal ülepen billentették a t. bizottságot, és mehettek isten hírével, ki-ki amerre lát!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  30. Tibor
    2012. május 21. hétfő 08:06
    Ennél már csak az lehet szebb, ha a Magyarországon született, Magyarországon élő, Magyarországon adót fizető magyar állampolgároknak regisztráltatniuk kell magukat, míg a külföldön élőknek elég lesz levélben leadni a szavazatukat. Természetesen tudható, hogy mire megy ki a játék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  31. kastanka
    2012. május 21. hétfő
    04:58
    .
    A Jobbik és a Fidesz koalíció veszély valóban fennáll.
    Most ugyan marják egymást, de ez olyan mikor két eb, futkos, ugat egymásra az egyik a kerítésen belül a másik az utcán.
    Mikor véget ért a kerítés és szabad a terep egymásra néznek és visszafutnak, kezdik, előröl.
    Vonáról többet lehet hallani a médiában, mint Mesterházyról vagy Gyurcsányról.
    Az MSZP-nek és a DK- nak már ki kéne állni egy elfogadható programmal.
    Mert Viktátor a pártok állami hozzájárulás befagyasztására készül.
    2002-ben a Fidesz pártkassza mínuszban volt, most meg nem lehet becsukni a trezort a sok pénz miatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  32. csakén – ne dőlj már be Qrbánnak, miszerint az a gond, hogy az Unió nem engedte a 7 %-ot. Simán megcsinálták a banki és ágazati különadóval és a manyup lenyúlással. Csak éppen a gazdaságon meg sem látszik – legfeljebb a fizeSS-oligarchák külföldi bankszámláin és a fizeSS nyereségén – milliárdos korábbi veszteséggel szemben. Ahhoz ugyanis kellett volna némi ész és hozzáértés, hogy a gazdaságot emelkedő pályára állítsák. A legnagyobb igazságtartalma annak a tüntetési plakátnak volt, hogy “Orbán, ha nem értesz hozz: ne piszkáld!” Ugyanis El Tolcsy csak stróman, a gazdaságot is Orbán irányítja – olyan is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  33. proaktív – teljesen igazad van! Ugyanis 8000 szavat hiányzott ahhoz, hogy meglegyen a 2/3. Ezért kellett este 7 óra helyett hajnali 2-ig szavaztatni a hívőiket.
    Másfelől meg az a 8000 baloldali szavazó döntött, aki otthon maradt. Ezért nem “csak” a fideszre szavazóknak lehet hálás Qrbán – hanem nekik is! Remélem Isten méltóképpen megjutalmazta őket (kilakoltatás, kirúgás, egészségügyre – méghozzá a Qrbán által lerohasztott egészségügyre – szorulás) mert a halálukat mégsem kívánnám. Hogyisne? Ilyen könnyen már ne ússzák meg!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  34. commandante – a vicc szerint Qrbán az aranyhalat is megsüti, ha már teljesítette a három kívánságát. Az OVI pedig még csak nem is ehető! Nem tudom, milyen “hálára” számítottak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  35. Vajon ez 300-fő amerikás magyarnak mennyit fizetett ,a soha nem hazudó legkisebb magyar,hogy meghivják és egyáltalán meghalgassák.Az is lehet hogy innen vitték ki őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  36. commandante
    Én a XIII. kerületi végtelenített urnazárásra céloztam, ezek szerint másutt is így volt. Szanyiék körzetében is éjszakai mûszak zajlott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  37. Máshol már kérdeztem:
    -honnan lehet – megbizhatóan – ellenőrizni, mennyi a magyar állampolgárok
    összesitett létszáma VALÓSÁGBAN? (a belföldiek a lakónyilvántartás alapján
    lévő – valóságos – létszáma sem egyezik, haláleset, átjelentkezés, kivándorlás,
    belföldi bejelentkezés és külföldi tartózkodás stb miatt)
    -miként van nyilvántartva – megbizhatóan – a nem Magyarországon élő kettős/többes állampolgárok pillanatnyi helyzete, hiszen némelyikük több
    országban is lakhat, a klf állampolgárságaikra vonatkozó törvények szerint.
    -hány fő javasult – a pillanatnyi állapot szerint – szavazásra
    -választáskor a külföldön lévők közül, ki, milyen módon szavazhat és valóságban
    szavazott is
    -ki szavazhat és szavaz levélben, hogyan ellenőrizhető a jogosultság és a
    valóban – ténylegesen – levélben leadott szavazatok érvényessége (pl:
    miként ellenőrizhető VALÓBAN TE SZAVAZTÁL LEVÉLBEN ÉS KIRE)
    -milyen formában történik a szavazatszámlálás – tekintettel a időkorlátokra
    .
    Nem ragozom tovább. Kilátásban van a lakosság nagymérvű félrevezetése!
    Hiszen ki akart eddig ezekre, minden variávióban – világosan követhető – algoritmust adni, de az akarat nem elég, azt meg is kell valósitani. Amig ilyen algoritmus nem lesz kidolgozva és elfogadva addig e szándék csupán KAMU!
    .
    “Ennek lesz jelentősége – magyarázta a helyi magyaroknak -, mert így egyúttal az Európai Unió állampolgáraivá is válnak, és részt vehetnek majd a magyar nemzet legfontosabb döntéseiben, így a parlamenti választáson is.”
    MILYEN ALAPON SZAVAZHAT – EU SZAVAZÁSNÁL – EGY NEM EU ORSZÁGBAN
    ÉLŐ (PL AUSZTRÁLIA) KETTŐS ÁLLAMPOLGÁR, VAGY HÁNYSZOR SZAVAZHAT EGY TÖBB EU-BAN LÉVŐ ORSZÁG KETTŐS/TÖBBES
    ÁLLAMPOLGÁRAI?
    Hol van ez az ember, Talán földönkivűlivé vált. Szerinte lassan az egész
    világ is jogosulttá válhat EU-s állampolgárként EU-s szavazásra.
    ÁLLITSÁTOK MEG ARTÚRÓ UI-T !!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  38. Milyen szép jövőről beszél ez a degenerált? Kinek van itt szép jövője? Neki meg a hozzá kötődő klientúrájának.
    Tűnjön el a közéletből a 2/3-os társaságával együtt.
    Miért kell ennyire megoldania, hogy állítása szerint nekünk jobb legyen.
    Nem akarom, hogy Ovi és bandája oldja meg a helyzetet Magyarországon!
    Azt akarom, hogy én döntsek, nem a 2/3. Elég volt ebből a szemétdomb tetején kukorékoló kakasból!
    És most megint mi fizettük ki az útját, az adófizetők pénzéből. Hányan is utaztak vele?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  39. Tulavasut
    A szavazatok összeszámolásánál én is szeretnék ott lenni, lássam, hogy mennyi az annyi majd 2014-ben.
    Nem hiszek nekik.
    A szavazatot leadó borítékokat is szeretném megszámolni.
    Attól félek, hogy 2014-ben manipulatív dolgot fog művelni ez a szemtelen hatalom mániás ember és társasága.
    Legyen a népnek felügyeleti joga, hogy összeszámolhassa a szavazatokat!
    Valaki adjon már be erre valami javaslatot.
    Valamivel meg kellene különböztetni, hogy azt a szavazatot én adtam le a borítékban, mert ezek képesek még borítékokat és szavazócédulákat becsempészni az urnába, hogy nekik jó legyen.
    És ugyanezt már 100 %-an a külföldiek tekintetében átveréssel még megszorozza kettővel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  40. Orbán és a kormány magyar termékekről beszél. Ma olvastam, hogy törvény születik arra, hogy az importot nem lehet alulárazni. Csak magyar termék lesz, meg bio. Megvehetetlenül magas áron, de állítólag a XIII. kerületben már van magyar piac és van kereslet, mondta az egyik hírportálon megszólaló kereskedő.
    De honnan van erre pénze a zembereknek, hogy megvegye, ha arról beszélnek, hogy semmire nincs pénz.
    A magyar termék – lásd CBA – sokkal drágább. Az import termékeket ki akarják szorítani Magyarországról, ez a lényeg.
    Megint lesz Kádár korszak, csak ez rosszabb lesz, mert nem lesz mit enni, munka nem lesz, csak szegénység és bűnözés.
    Hurrá, hát ez kell nekünk? Nem és nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  41. Tisztelt amerikai magyarok!

    Ha valaki, akkor Önök bizonyára tudják, hogy mi vezetett Magyarországon a kommunista hatalomátvételhez. A korszakot röviden Horthy-korszaknak nevezzük, amely lényege a vak nacionalizmus, a trianoni béke revíziója, a náci kollaboráció, a népirtásokban való aktív, letagadhatatlan részvétel volt, melynek eredménye a több tízezer ember emigrációja lett.

    Ma Magyarországon ezen korszak restaurációja zajlik. A Nyugat előtt megdöbbentő módon hazánkban több százezer fasisztoid érzületű, szélsőségesen rasszista állampolgár él, és egy olyan kormány működik, aki ezt elnézi, megtűri. Horthy Miklósnak szobrot állítanak, teret neveznek el róla.

    A Belügyminisztérium, a kormány gyakorlatilag semmit sem tesz a jelenség ellen, sőt, az az ember, aki Amerikába képes elutazni, hogy rogyadozó rezsimjének támogatókat toborozzon, saját hatalmi érdekeiből kifolyólag szemet huny a sokszor már lincshangulatot teremtő, Hitlert, Szálasit éltető neonácik barbár akciói felett.

    Kérem, hogy figyeljék a Magyarországon folyó eseményeket. Ne higyjenek el mindent, amit az orbánista agitprop akar az Önök torkán lenyomni. Magyarország Dél-Amerika és Ázsia felé kacsingat, Orbán heves Eu-ellenes nyilatkozatokat, reakciókat produkál, arcátlanul mégis az Unióra hivatkozik, ha érdekei úgy kívánják.

    Orbán Viktor mindig is egy politikai szélkakas, egy szemfényvesztő volt, aki az állami milliárdokból gazdagodott meg, igazi teljesítmény nélkül.

    Önök szerint lehet hitelt adni egy ilyen ember szavának?

    Üdvözlettel:

    István

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  42. Horthy óta nem volt ilyen műveletlen,semmihez sem értő ember az ország élén.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  43. Azt hiszem most lett elege a világnak ebből a mitugrász csóró senkiből!
    Nem hinném, hogy tovább szórakozhat, ellenszegülhet az EU. Sem pedig az A. E. államok demokratikus törekvéseivel, célkitűzéseivel!
    Felcsúti kondás, most vonyíthatsz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  44. Olah Zsuzsanna

    A kint elo magyarok allampolgarok! Tehat?? ki allna sorba amerikaban allampolgarsagert? ….. esetleg a kint elok gyermekei? ugyan mar!
    Oket aztan igen csak nem erdekli a mostani otthoni vilag, foleg nem szavazatjog miatt .
    Aki pedig nem el otthon, az szegyelje magat ha szavazni akar!!!!!! /en sem teszem, pedig csak 3 eve nem elek otthon//

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  45. Stáry Lórán.

    A kék cédulás választások után jönnek a narancsszínű borítékos választások? Mit mondjak ügyes, ellenőrizni ezt se lehet. Ez a szemét kerti törpe minden áron meg akarja valósítani álmainak netovábbját, az egypártrendszert, saját maga kormányzóságával.
    Meddig tart ennek az akarnok felcsúti Maradonának a menetelése? Ki fogja megállítani és ledönteni a trónjáról?
    Ha arra várunk, hogy majd az Unió, vagy az ilyen-olyan szervezetek az téved, és a tévedés ez esetben bűn! Senki nem fogja ezt a munkát helyettünk elvégezni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  46. Az ATV híradóban bemutattak egy fotót, amelyen Obama kezet fog ezzel a gazemberrel – csak meg ne bánja! :(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  47. Ked!ves Amerikában élő Honfitársaim!
    Tisztelettel kérem Önöket, ne engedjék hazautazni a felcsuti kedves vezetőt, tartsák meg maguknak. “meglátják milyen jól járnak vele”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  48. Meg van az első fotó, Obama és ov egy képre került a NATO csúcs alkalmával.
    Nem is tudják örömükben milyen sok adóforintot ajánlottak fel Pakisztániának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  49. Páczai László

    Maradona??? Ez a harmadosztályú, beteg, hazudozó??? Szegényt ápolni kellene nem ilyen csúnyákat írni róla.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  50. Páczai László

    Ráadásul még ragályos is! Olvassatok el néhány azoldali kommentet. Azért olyanokat ezen az oldalon ritkán találni

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos