Ronai and Ronai
AMERIKAI

„SZDSZ-es büdös zsidó ne menjen Egerbe” 2012. május 8. kedd 7:09 Forrás: AN, stop.hu

  • Hozzászólások(24)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
„SZDSZ-es büdös zsidó ne menjen Egerbe”

Eger – Hát még ha SZDSZ-es az illető. Akiről szó van, színész, ismert ember és kiváló művész. Ha az egri közgyűlés nem változtat jelenlegi gyakorlatán, elképzelhető, hogy Egerben ki lehet tenni a táblát: zsidómentes övezet – legalábbis, ami a kulturális életet illeti.

Korábban már beszámoltunk, hogy az egri kormányzat  különös módon válogatja meg, ki léphet fel a városban, és ki nem. A nemkívánatos személyek között van Székhelyi József – akkor még csak azt tudtuk, hogy politikai kötődése miatt ne  látná szívesen a város néhány vezetője. Mostanra kiderült, hogy az önkormányzatnak van olyan képviselője, akinek a pedigré fontosabb, mint a művészi kvalitás,.

Az egri közgyűlés kulturális bizottságának tavalyi ülésén az hangzott el, hogy Székhelyi József azért sem léphetett fel a városban, “mert mindenki azt mondja, hogy Székhelyi egy SZDSZ-es büdös zsidó” – közölte a stop.hu a bizottsági ülés hangfelvétele alapján. A polgármester vizsgálatot rendelt el.

Az egriugyek.hu áprilisban arról számolt be, hogy egy bizottsági jegyzőkönyvi részlet szerint Egerben már tiltottak el önkormányzati eseményről fellépőt azért, mert az baloldali. A  jegyzőkönyv szerint tavaly a Középkori Piactér című esemény egyik fellépőjét, Székhelyi Józsefet tették tiltólistára. Ezt a rendezvényszervező nem tudta, így már úgy kellett visszamondania a baloldali művész Villon-előadását. Pedig a programot az esemény hivatalos honlapján és a kinyomtatott plakátokon is közzétették.

Az önkormányzat akkor azzal védekezett, hogy az “idézett bizottsági ülésről készült feljegyzés nem szó szerinti jegyzőkönyv, hanem egy szakmai beszélgetés rövidített, leegyszerűsített változata, épp ezért nem mindig életszerű”. Az egri önkormányzat sajtószóvivője akkor azt mondta: Eger alapvetően polgári gondolkodású város, s egyben érseki központ is, ezért többen fogalmaztak meg olyan véleményt, hogy a nemzeti imádságot, a Himnuszt kiforgató színművész produkciója igen megosztó lehet a városban.

A stop.hu-nak most birtokába került a tavaly szeptemberi ülésen készült hangfelvétel. Innen kiderül, hogy pontosan mi is hangzott el.

A hangfelvétel szerint Orosz Lászlóné, a kulturális bizottság Fidesz-KDNP-s elnöke azt mondja: a bizottságot a városban támadták amiatt, miért kellett meghívni Székhelyi Józsefet, és erre egyáltalán miért ad pénzt a város.

Várkonyi György, az Egri Vagyonkezelő és Távfűtő (EVAT) Zrt. vezetője ezután azt mondja: mindenki tudja, hogy itt már politikáról van szó, és azt is, hogy Székhelyi nem jöhet a városba,  “mert mindenki azt mondja, hogy Székhelyi egy SZDSZ-es büdös zsidó”. – Te mondtad, válaszolja erre Orosz Lászlóné és nevet.

Várkonyi azzal folytatja, hogy Székhelyi “valójában Villont baromira tudja. Lehet, hogy kell szelektálni, hogy ne jöjjön, hogy csak az én emberem jöjjön ide”, mire Orosz Lászlóné, megjegyzi: “most megtehetjük”.

A zsidózásos részt töröltették a jegyzőkönyvből. Felszólal ezután Pataki Zsuzsa, az egri Művészetek Háza Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. Ő arról beszél, hogy amikor egy kulturális programot összeállítanak, csak azt nézik, hogy egy adott művész a művészvilágban szakmai szempontból mit tett le az asztalra. Nekik nem kötelességük figyelembe venni a művészek politikai beállítódását.

Pataki Zsuzsa ekkor szabadkozni kezd, hogy ennek tudata nélkül kérték fel Székhelyit a fellépésre, de mihelyt az első kritika megérkezett a politikai identitása miatt, a közreműködését rögtön leállították. Ezután azt mondja, arra kérte Csákvári Antalt, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselőjét, a közgyűlés Humán Erőforrás Bizottságának elnökét, hogy “a szakmai munkát megkönnyítendő, állítson össze egy listát, hogy kik azok az előadóművészek, akik nem kívánatosak Egerben”.

“Ilyen Magyarországon nem fordulhat elő” – reagált Székhelyi József, de mint a híradónak elmondta, nem indít pert a cégvezető ellen.

Rázsi Botond, Eger alpolgármestere elszigetelt eseménynek nevezte a bizottsági ülésen elhangzottakat. Hozzátette, hogy művészeket bármilyen hovatartozásuk miatt ítélnének meg, a feltételezést elfogadhatatlannak tartják.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +8 ( 8 szavazatból)
„SZDSZ-es büdös zsidó ne menjen Egerbe”, 5.0 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(24)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

24 Reader’s Comments

  1. Naja nem tetszik az érseknek, akkor nem a művészete számít.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  2. Gondolom a Viktorek sem nem bocsajtanak meg, sem nem felejtenek!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  3. Bravó Eger!
    „… Eger alpolgármestere elszigetelt eseménynek nevezte a bizottsági ülésen elhangzottakat.”
    .
    Hát ez tényleg elszigetelt hiszen csak a város vezetése tette ily módon hivatalos nézőponttá a zsidózást. Mi van ha a polgárok egy része, haláltábort akar alapítani, akkor ennek is meg fognak felelni a jókedvűen kacarászó vezetők? Hol van a vége?!
    Nagyon várom, hogy mindazon egyházvezetők, politikusok akik oly szépen beszéltek vagy csak ott ültek az Élet Menetén a díszpáholyban, kiálljanak és itt is megszólaljanak.
    Istennek van egy ígérete Izrael számára, amely nem törlődött el, tehát ne csodálkozzunk, ha ott tart ez a megtévesztett, kettősbeszédű ország, ahol:
    .
    1Móz 12:2 És nagy nemzetté teszlek, és megáldalak téged, és felmagasztalom a te nevedet, és áldás leszesz.
    1Móz 12:3 És megáldom azokat, akik téged áldanak, és aki téged átkoz, megátkozom azt: és megáldatnak te benned a föld minden nemzetségei.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  4. Ezek olyan elmaradottak. Nem a művészetet nézik, hanem a származást és a párt hozzáállást.
    Hívják meg” szamócát” az talán jó lesz. Eperjes hang stílusa és előadás módja, meg számomra nem szimpatikus.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  5. Az is a 2.0-ás újkori népidemokráciánk eredménye, hogy ilyen taplók ülnek az önkormányzatokban, a parlamentben. Magukat és azokat a a pártokat minősítik akik jelölték, kinevezték őket. Igaz, már azt is halottam, ahogy egy nyolc általánost végzett jobbikos vezető “hölgy” üvöltve követelte Faludy könyveinek ismételt betiltását. Nagy az Isten állatkertje, de mit vétettünk, hogy minden szellemi fogyatékost Magyarországra teremtett?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  6. Én már nem csodálkozom ezeken a kijelentéseken, de amit ez a Pataki Zsuzsa előadott szolgai halálfélelmében, tudniillik készítsenek egy listát a zEgerben nem nemkívánatos művészekről, hogy ezt a hibát még egyszer ne követhessék el: hát ez maga a tragédia. Az öncenzúrázó, félelmében szűkölő, “rettegő” hűséggel szolgáló hivatalnok “gyönyörű” drámai megnyilvánulása. Az elsők között fogja leköpni gazdáit, ha változik a széljárás. Hova tudnak süllyedni az emberek? Mint a Revizor című darabban: zokogva röhögünk. Gogol ma is él.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  7. Ezek után van még olyan színész, aki beteszi a lábát Egerbe??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  8. lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  9. A náci szellemi örökséget vallják hivatalosan ,ez illik hozzájuk ,akiknek több millió EMBER vére szárad a kezükön!!!! Ez a szörnyű, hogy lehet ilyet hagyni a “demokráciában”?!!!
    Élősködők.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  10. Lesz olyan színész, mert náluk sem mükszik a szolidaritás és összefogás, kiállás egymásért!
    Egy színházigazgató, mivel őt még békén hagyják dolgozni, azt mondta azért nem tüntethet és állhat ki a Dörner színháza ellen, mert neki az alkalmazottaira is gondolnia kell. De majd amikor rá is sor kerül, akkor is gondoljon az alkalmazottaira. Még az elején kellene az ilyen dolgokat megakadályozni, bár lehet, hogy már a sűrűjében vagyunk?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  11. Persze ugyanezek az emberek buszken mutogtajak a magyar (zsidó) Nóbeldijasokat, azokat akikert az apáik kiüldöztek az országból és így képesek voltak hatalmas karriert befutni. Bezzeg ha Székhelyi József külföldön “nagy nevet” szerzett volna és már nem élne akkor mindjárt más lenne a helyzet.
    Pökhendi magyarkodó bunkók. Mitől magyarok ezek ? A családfájukat talán csak az anyjukig tudják visszavezetni, de azért ők a vérmagyarok. Nemsokára a saját “levükbe” fulladnak bele. A töketlen eladosodótt fidesz szétrombolta az egész országot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  12. Az Orosz Lászlóné meg csak úgy önmagában büdös.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  13. ” “Ilyen Magyarországon nem fordulhat elő” – reagált Székhelyi József, de mint a híradónak elmondta, nem indít pert a cégvezető ellen.”
    .
    T. Szekhelyi UR!
    Az, hogy nem indit pert, NAGYON ROSSZ DONTES!
    .
    Tudom, egy pernagyon sok idot, energiat vesz ki az emberbol feleslegesen, DE ha On es az Onhoz hasonlo ISMERT, ELISMERT szemelyek, TISZTELETREMELTO palyaval a hatuk mogott nem veszik fel a kesztyut / harcot NYILVANOSAN, PELDAT MUTATVA, ez a mocskos “gittegylet” meg inkabb verszemet kap!
    Mar most is azt hiszik, hogy a vegtelensegig alazhatnak mindenkit!
    Es sajnos teszik /tehetik, mert semmi ellenallast nem tapasztalnak!
    .
    Kovesse Gyurcsany peldajat / elhatarozasat, PERELJE LE A GATYAJUKAT !
    NE ELEGEDJEN MEG egy 1 soros “bocsanatkeressel” valamelyik ujsag utolso oldalan, KOVETELJEN HATALMAS OSSZEGU PENZBELI KARTERITEST BECSULETSERTESERT!
    .
    Az ON “kisujjan a korom alatti piszok” szazszor ERTEKESEBB, mint ez a mocskos bagazs egyuttveve!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  14. Egyetértek OKI-val.B izony perelje be ezeket a nyiltan zsidozni merő,mocskos társaágot.Hazudnak,amikor az egri közvéleményre hivatkoznak a “nemkivánatos személy”kérdésében.Az egri közvpélemény nagy többségét-mondhatom ugy is,hogy a fidesszes-keresztény demokratákon kivül senki sem tiltakozik a Müvész Ur egri fellépése ellen.Én is ugy látom,hogy már Egerben is koncentrácios tábor készül,ahová a nemkivánatos embereket bezárhatják.Én szégyelem magam,mint egri polgár e gyalázatos ,becsületbe gázoló és ezen kacarázó közgyülési képviselők miatt.Ezek legközelebb olyan döntést is hozhatnak,hogy tegyünk ki egy táblát Eger hatáárába,hogy kik jöhetnek be a városba és kiket kell visszaforditani.Ide jutottunk az UJ MAGYARORSZÁG, átértékelt demokráciájában.Mindez egy olyan polgármester feelügyelete mellett,aki az “átkosban” is vvezető pozicióban ült a feleségével együtt.Ha fiatalabb bolnék.elköltözn ék szeretett városomból és csak akkor jönnék vissza,ha az ilyen embergyülölö keresztény “demokraták” eltünnek a süjesztőben.
    Kedves Székhellyi Müvész Ur!Perelje be e senkiházikat,becsületsértés miatt.Én jelentkezem tanunak,hogy hazudnak,amikor döntésükkel aközvélemény tulnyomo töbségére hivatkoznak.Bebizonyitom,hogy mindez hazugság.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  15. Na, de most tényleg – Magyarország megújul?!
    Ha ezt az EU vezető nem látják vagy úgy gondolják, ha ez jó az ott élő magyaroknak ők ott mit is tehetnének, akkor nem látják a veszélyt és főleg nem tanulták meg jól a történelmi leckét sem! Kár, mondta a holló!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  16. Uraim, imádkozzanak!
    Nehogy egy jókedvű izraeli ifjú társaság pinceszerezni menjen Egerbe! :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  17. Azért gondoljunk bele “zemberek”! Milyen lehet az a terjedőben lévő, és államilag támogatott “kultúra” amelynek ilyen megnyilvánulásai lehetnek.
    Ez egyszerűen maga a fertő.
    Gondolkodás nélkül és azonnal szét kéne zavarni ezt a fertelmes társaságot.
    De nem egyszerűen csak szétzavarni, hanem olyan törvényes ítélettel sújtani és sittre vágni őket, hogy a műanyag lakat is rájuk rohadjon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  18. Megértem azokat akik Székhelyi művész úrtól azt várják el, hogy beperelje a büdös Várkonyi Györgyöt, meg a még büdösebb Orosz Lászlónét, de legyünk megértéssel a művész úr döntése iránt, hagyjuk meg neki a személyes döntés jogát ebben a kérdésben. Nekünk csak az a dolgunk, hogy a sértett mellé álljunk, biztosítsuk támogatásunkról, és minden jót kívánjunk neki. Én most ezt teszem meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  19. Eger előbb volt az ország egyik gyöngyszeme mintsem fideSS fellegvár, s reméljük hamarosan újra az lesz ha a fideSS csürhe végleg eltakarodik. Addig azonban ajánlom szives figyelmükbe a közeli Recsk újrahasznositását – végül is a börtönőr mentalitás mit sem változott az idők folyamán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  20. Meg náci központ is.
    Amint elnézem elmútthuszév gyakorlatát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  21. Megjegyzem ma van a Győzelem Napja.
    Amit a Nácinémetország felett aratott győzelem alkalmából és évfordulóira tartanak a Világ fejlettebb országaiban , pl. Franciaországban.
    Ahol emiatt ma munkaszüneti nap van és a jobbos Sarkozy valamint a balos új Köztársasági Elnök EGYÜTT koszorúzott .
    Posthorthy.Magyarországon néma csenf van ekörül , csak a nácik gyaláztak meg egy városligeti emlékművet amit egy olyana embernek állítottak aki 2500 embert mentett meg a gázkamráktól. Gyerekeket , nőket öregeket férfiakat vegyesen.
    LE a rohadt nácikkak , éljen a szabadság , éljen a demokrácia !! !!
    ( Mint Franciaországban )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  22. fasiszta ország.itt teher a zsidó,a rokkant,a cigány.haver aki 20 százalékot tejel a zsebbe kósa tolvajnak,simicska meg töm9 pénzzel viktort a főtolvajt.amerika meg európa kussol.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  23. Javaslom, hogy a tisztességes emberek ezentúl ne látogassanak Egerbe, amíg ez a rongy társaság ül a városon. Még az egri bort is bojkottálom mostantól. Van másik…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  24. Gonoszka.
    2012. május 8. kedd
    12:41

    Légy nyugodt az Oroszlán barlangjait őrzik ezer szám hű csatlós pandúrjai, egyébként ez csak egyébként is, csak Figyelem elterelés, más, fontos dologról… :(
    Az ügyben érintetteknek meg eddig is kimosták gondolom a szennyes gatyát, nem fognak szégyenben maradni, mert van elég vastag bőr a pofájukon…

    Míg van elég pandúrja, S-Media seprűtartója, kik seprik előttük az utat holdudvarukban a
    maradék száraz port, lesz, ki lemossa…
    -S-ha mással nem, hát vérrel vagy borral !
    -S-ha nem, hát még ott van neki mindig a hada.
    Mert hogy van, és van bíz nekik elég !
    -S-hát, ha még ez sem lenne mind elég…
    -Hát, míg van neki elég aktív Qrtizánja, addig neki sem lesz vaj a fején… ;)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Lemondott a Mazsihisz ügyvezető igazgatója 2014. április 10. csütörtök

A Jad Vasem kiszáll a Sorsok Házából 2014. március 21. péntek

Egyházi ejnye-bejnye Hegedűs Lorántnak 2014. március 8. szombat

Kitört az első Lázár-zsidó háború 2014. február 27. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos