Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kanadai roma vezető az ottawai parlamentben 2012. május 7. hétfő 16:33 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(34)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kanadai roma vezető az ottawai parlamentben
Ottawa – A romákkal kapcsolatos rasszista általánosítás és az új kanadai menekültügyi törvény diszkriminatívvá tétele ellen szólalt fel csütörtökön az ottawai parlamenti alsóházának a készülő jogszabályt felülvizsgáló bizottsága előtt Gina Csanyi-Robah, a Torontói Roma Közösségi Központ ügyvezető igazgatója.
.
A kanadai sajtó szerint ez volt az első eset, hogy az ország szövetségi parlamentjében meghallgatták a helyi, 80 ezresre becsült cigány közösség egy vezetőjét.
.
„Nagyon remélem, a parlamenti meghallgatásom hozzájárul ahhoz, hogy megállítsuk a romákról kialakult rasszista sztereotípiák terjedését”, nyilatkozta az MTI-nek telefonon a második generációs kanadai Gina Csanyi-Robah. Szerinte ehhez hozzájárulhat az a tény, hogy a parlamenti bizottság előtt tett nyilatkozata országos médianyilvánosságot kapott hazájában.
.
A készülő menekültügyi törvénnyel kapcsolatban Csanyi-Robah elfogadhatatlannak nevezte, hogy Kanada azzal a céllal állítson össze listát az úgynevezett biztonságos országokról, hogy visszatartsa egy etnikum képviselőit, mert ez „önmagában is előítéletes” lenne.
.
Kifogásolta, hogy Kanada még mindig annak megállapításán fáradozik, hogy éri-e üldöztetés európai országokban a cigányokat, holott ez szerinte világosan kiderül abból a jelentésből, amelyet idén februárban tett közzé Thomas Hammarberg, az Európa Tanács emberi jogi biztosa. Hangsúlyozta: a helyzetet több európai országban elemző Hammarberg-jelentés külön kitért arra, hogy Magyarországon a romaellenes gyűlöletet és a gyűlölet-bűncselekményeket „az ultrajobboldali Jobbik párt és a hadserege” ösztönzi.
.
Gina Csanyi-Robah  a Kanada történetének legsúlyosabb embercsempészési ügyeként kezelt hamiltoni bűnügyet illetően  hangsúlyozta, hogy abban csak húsz ember vett rész, s annak nem lenne szabad befolyásolnia az elmúlt négy év során benyújtott mintegy 7000 menekültkérelem elbírálását. Kérdésre válaszolva elismerte viszont, hogy a menedékkérelmet benyújtó ezrek – a hivatalos kanadai adatok szerint Magyarországról csak 2011-ben 4423-an folyamodtak menekült státusért – nem azonos mértékben érte diszkrimináció vagy üldöztetés.
.
„Nem állítom, hogy a kérelmezők száz százaléka egyformán jogosult a menekültstátusra. Az tévedés lenne. De azt mondom, hogy vannak olyan emberek, akiknek határozottan szükségük van a segítségre és védelemre, és ha itt, Kanadában megvilágítjuk azt, ami odaát Európában történik, akkor egyértelműen a helyes irányba teszünk lépéseket”, hangoztatta Gina Csanyi-Robah.
.
Emlékeztetett rá, hogy 2008-2009-ben, a Csehországgal szemben ismét bevezetett kanadai vízumkényszer előtt az illetékes hatóságok a roma menedékkérelmek 85 százalékát minősítette jogosnak.
.
A kanadai kormány még a nyárig el akarja fogadtatni az úgynevezett C-31-es törvényt, amely  októberig megnyithatja az utat egy „új és gyorsabb menekültügyi rendszer előtt”. Ha a törvényt megszavazzák, akkor a jóhiszemű menedékkérők néhány hónapon – és nem éveken – belül állandó lakhatási engedélyhez juthatnak, és egyúttal a kormány könnyebben tudja majd azonosítani az álkérelmeket.
.
A készülő jogszabály értelmében a kanadai kormány össze fogja állítani azoknak az országoknak a listáját, amelyek biztonságos és demokratikus államnak tekinthetők, aláírták a nemzetközi emberi jogi törvényeket és megállapodásokat, a bíróságaik függetlennek tekinthetők, és állampolgáraikat nem fenyegeti üldöztetés. Ezen országok állampolgárait gyorsított eljárással fogják meghallgatni, és megfosztják őket a fellebbezés lehetőségétől.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(34)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

34 Reader’s Comments

  1. Ez egy ördögi kör.

    Éri a cigányokat rasszista megkülönböztetés közép- kelet eu- ban?

    - Igen.

    Miért?

    - Mert a cigányok többségének a magatartása elfogadhatatlan, botrányos, viselkedésük, életmódjuk nem civilizált, és erősen felülreprezentáltak a bűncselekmény- elkövetésekben.

    Emiatt egyre erősödik a cigányellenesség.

    “…A romákkal kapcsolatos rasszista általánosítás…”

    - Az “általánosítás” nem rasszista. Hanem általánosítás.

    Ha egy népcsoport erősen felülreprezentált a különféle bűncselekmények elkövetésében, akkor azzal a népcsoporttal és képviselőivel bizony baj van, nem is kicsi.

    “…Kanada történetének legsúlyosabb embercsempészési ügyeként kezelt hamiltoni bűnügyet illetően hangsúlyozta, hogy abban csak húsz ember vett részt…”

    1, Kanadában az embercsempészet, de főleg az emberkereskedelem kimondottan ritka bűncselekmény. Namost, egy ilyen országban ez alighanem tényleg a legsúlyosabb emberkereskedelmi ügy, úgyhogy az önjelölt cigányveztető (a mi????) befoghatja.

    2, “Csak” 20 (CSAK????) “ember” vett ebben részt, azaz: ennyire sikerült rábizonyítani, hogy emberkereskedelemmel foglalkoztak. A többire nem sikerült rábizonyítani, ahogy az ügyfeleik sem mindig kerülnek elő.

    Abszurdum, hogy ha megszólal valami önjelölt cigány népvezér valahol, gyakorlatilag minden egyes szava durva csúsztatás, hazugság, pofátlan vádaskodás, és nincs egy olyan mondata, amit ne lehetne azonnal kipörgetni, annyira ostobaság.

    Az ilyennek börtönben volna a helye, bűnpártolás miatt, nem pedig engedni, hogy a kanadai parlamentben marhaságokat kukorékoljon.

    Ahelyett, hogy inkább igazi megoldásokat keresne, amikről már többen is írtunk korábban, mik lehetnének azok (Ricsi, én, és még jó páran ezt már ezerszer kifejtettük itt az AN fórumon).

    Kár, hogy döntéshozói helyeken ezek fel sem merülnek senkinél.

    Az ilyen Gina Csanyi-Robah- félék aztán piszkosul előbbre viszik a cigányügyet mindenhol… nem csoda, ha nem jutnak egyről a kettőre, legfeljebb egyről a minusz egyre, és lejjebb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (26 szavazatból)
  2. Eldrad,
    ennek a kanadai nőnek nem az a feladata, hogy igazi megoldást keressen az európai ország cigánysággal kapcsolatos problémáira. Ezt oldja meg az, akinek ez a feladata. Magyarán a cigányság, az érintett ország – és természetesen Te és Ricsi.
    Miért is lenne börtönben a helye? Mert nem ítéli emberkereskedőnek mind az összes 4423 magyar cigány menekültkérőt az ebben a bűnben gyanusított 20-al együtt?
    Másrészt nem állítja, hogy minden menekült egyformán van kitéve az országában üldöztetésnek, magyarán nem nélkülözhető az egyedi elbírálás – menekültügyeknél. Ez egyébként érthető.
    Harmadrészt, a készülő “gyorsító” törvény alapján valószínűleg Kertész Ákos sem folyamodhatna menekült státuszért, mert Magyarországgal hivatalosan “minden rendben”. Mégha vannak is újságcikkek, egyes elismert személyiségek nyilatkozatai, a menekültügyi kérelmek elbírálása nem az alapján történik az USA-ban sem, és nem az alapján fog Kanadában sem.
    Negyedrészt, a cigányellenességnek, diszkriminációnak több összetevője van, ennek csak egyike az, hogy a cigányság “viselkedése” , amely alkalmanként irritáló, netán “felülreprezentált” egyes bűncselekményekben.
    Amit Te itt leírtál, az éppen azt mutatja, hogy a kanadai nőnek alapvetően igaza van.
    Lehet egyes kijelentéseivel vitába szállni, lehet azokat kétségbe vonni, lehet árnyalni a megközelítéseket, de durva hazugságnak, csúsztatásnak nevezni nem.
    Már egyszer vitába szálltam veled hasonló – szerintem meglehetősen gusztustalan és méltatlan- minősítéseid kapcsán, ha jól emlékszem, akkor pont a muszlimok voltak porondon. Akkor is úgy éreztem, hogy ilyen hozzáállással a kurucinfon a helyed és most is azt érzem. Csodálkozom az AN-en továbbra is, hogy az ilyen szennyes eszmeiségnek, amire a Te hozzászólásod most is utal, helyet ad.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (16 szavazatból)
  3. Kállai Katalin

    Szeretnék én is Canadában élni, !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  4. Eldrad, annyiban helyesbítek, hogy nincs minden rendben hivatalosan Magyarországgal (legalábbis a legutolsó amerikai hivatalos jelentés szerint, főleg roma problémakör nincs rendben). Azonban a többi mondanivalómat fenntartom. Tulajdonképpen a helyesbítésem még inkább alátámasztja azt, amit a kanadai nő mondott az eltérő mértékben ugyan, de mégis fennálló diszkriminációról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  5. Hát ahogy olvasgatom a kanadai jogszabályoknak sem fogunk megfelelni, a nem független bíróságunk, demokratikus állam, az állampolgáraink üldözése…
    Na majd kiadajcstompi elmagyarázza megfelelő diplomáciai érzékkel, kultúrember módjára a kanadai törvényalkotóknak mi, merre, hány méter….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  6. cicamica:

    “…Amit Te itt leírtál, az éppen azt mutatja, hogy a kanadai nőnek alapvetően igaza van. Lehet egyes kijelentéseivel vitába szállni, lehet azokat kétségbe vonni, lehet árnyalni a megközelítéseket, de durva hazugságnak, csúsztatásnak nevezni nem…”

    - Az ostoba, értelmetlenül gyalázkodó megjegyzésektől (ezúttal) eltekintve:

    1, Kérem, mutasd ki, hogy amit ez a “kanadai nő” mondott, az miért következik abból, amit én itt leírtam.

    2, Ha valaki marhaságokat beszél a tények ismeretében, az hazugság. Ha valaki szelektíven hivatkozik ugyanannak az eseménysorozatnak, ügynek bizonyos részleteire, teszi ezt azzal a céllal, hogy befolyásolja, irányítsa a közönségét, azt csúsztatásnak nevezzük.

    Ennek az újabb cigány népvezérnek pedig azért lenne sitten a helye, mert 1, bűnpártoló, 2, Befolyásolni akarta a parlament olyan képviselőit, akik esetleg nem járatosak a témában, mindezzel újabb, még súlyosabb bűncselekményeket készít elő.

    Hogy miért hagyják a szerkesztők meg az ilyen eldrad- féle nácirászístáfásíaztá megnyilvánulásokat itt?

    Azt ne te mondd már meg a szerkesztőknek, kit hagynak/ nem hagynak itt kommentelni, és miért…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  7. A kanadai (nem kell idézőjelbe tenni, mert valóságosan kanadai) nőnek azért van igaza, mert a Te hozzászólásodból is süt az értelmetlen gyűlölet, a megértésre törekvés teljes hiánya, a rossz indulatú általánosítás. Ennél mélyebben nem óhajtom magyarázni, nagyon is érted Te, mit írtam. Ha meg nem, majdcsak egyszer rájössz. :)
    Nem azt mondom, hogy minden cigány angyal lenne, és nincs semmi, amit még megtehetnének (és meg is kéne tenniük) a beilleszkedésükért.
    Azonban ez ügyben is kettőn áll a vásár, nincs abszolút igazsága sem egyik, sem másik csapatnak, csak részigazságaik vannak. Szintúgy feltételezem, érted miről beszélek. Ha nem, akkor nem csak szennyes eszmeiségű kurucinfóra való vagy, hanem még buta is.
    Nos, nem mondom meg a szerkesztőknek, hogy kit hagyjanak vagy ne hagyjanak kommentelni. Ugyanakkor elmondom, a legutóbbi vitánk kapcsán tett szintén minősíthetetlen, egy másik embercsoportot (nem engem) illető megnyilvánulásaid kapcsán írtam a szerkesztőnek. A szerkesztőség az általam kifogásolt tartalmakat bennt hagyta. Így aztán már nem is írok, mert minek. Mindenki úgy szerkeszti a lapját, ahogy megfelel az ízlésének. Én – mint olvasó – legfeljebb nem olvasom.
    Talán jelezd Te is a szerkesztőségnek, hogy cicamic miket is írt rólad. Ha már olyan nagyon érzékeny a lelked a minősítésekre. :) :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (8 szavazatból)
  8. Megjobbított Úszókészülék

    Nekem történetesen abból van nagyon elegem, hogy, ha egy magyar valahol megszólal cigány-ügyben, akkor rögtön előtör belőle a kurucinfós tahóság.

    Idézet: “Abszurdum, hogy ha megszólal valami önjelölt cigány népvezér valahol, gyakorlatilag minden egyes szava durva csúsztatás, hazugság, pofátlan vádaskodás, és nincs egy olyan mondata, amit ne lehetne azonnal kipörgetni, annyira ostobaság.

    Az ilyennek börtönben volna a helye, bűnpártolás miatt, nem pedig engedni, hogy a kanadai parlamentben marhaságokat kukorékoljon.”

    Eldradkám, egyszer te is befoghatnád, mert igen sűrűn kukorékolsz marhaságokat. Mit is mondott Csanyi-Robah olyat, amit te vádaskodásnak fogtál fel? És miért is csuknád le? Mert “bűnpártolásról” itt szó sincs. Talán, mert cigány? Akkor mondd ki azt,hogy Csanyi-Robaht szerinted le kéne csukni, mert cigány. Akkor legalább őszinte volnál. Így csak primitív, demagóg seggfej vagy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (11 szavazatból)
  9. Megjobbított Úszókészülék

    Hozzáteszem, hogy amikor megírtam a fenti hsz-t, még nem olvastam cicamic válaszát. Milyen érdekes,hogy neki is a kurucinfo jutott eszébe Eldrad féktelen habzásáról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  10. Megjobbított Úszókészülék

    Ajánlom szeretettel a köv. videót: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=oxF5Audw-g8

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (8 szavazatból)
  11. Marcus Aurelius

    Megjobbított Úszókészülék
    .
    Néha maga a primér valóság is szolgálhat eligazítással.
    Vegyünk egy falusi vagy városszéli köpködőt (kiskocsmát, sörözőt), ahol rendszeresen megfordulnak a környékbeli munkanélküliek.
    Az ő létszámuk is ingadozik, természetesen, ezer kisebb-nagyobb oknál fogva.
    Vannak köztük „fehérek”, és cigányok.
    Figyeld meg, ha van rá módod, hogy a segélyek megérkezése a „fehér”, vagy a cigány kocsmai lézengők jelenléti arányában okoz nagyobb kilengéseket?
    Vagy kérdezz meg (főleg a szakmunkásképzésben működő) pedagógusokat, hogy egy dolgozatírás esetén hány gyerek kér kölcsöntollat tíz „fehér”, és tíz cigány közül? (Mobiltelefon többnyire van.) Vagy: egy faluban nézzünk meg tíz „fehér”, és tíz cigány család tulajdonában levő kertet, telket. A kétszer tízből hány van bevetve itt, és hány van bevetve ott?
    Nem folytatom. Te ezeket a tényadat kategóriájába tartozó megfigyeléseket is minősítheted „kurucinfós tahóság”-nak, úri kedved szerint. De gondold meg, hogy:
    .
    1. valójában nem is ezeket a tényeket minősíted, hanem azt az általad feltételezett értékelést, amit szerinted eme tények előadója (pl. most én) gondolatban eme tényekhez kapcsol
    2. ezzel a saját előítéletes mivoltodat mutatod fel, kapásból, minden további vizsgálat nélkül rasszistának minősítve a másikat, nem mérlegelve azt, hogy az ő véleményének kialakulásához nem kell rasszistának lennie, elég az is, ha csak elfogulatlan („értékmentes”).
    .
    Remélem, nem szükséges a fenti (életből vett, ezer és ezer helyen ugyanúgy mutatkozó) példákat úgy átfogalmazni, hogy pl. a cigány tanulók felülreprezentáltak a hanyagságból/az iskola(rendszer) megvetéséből adódóan hiányos felszereléssel megjelenő…
    Most nem szorosan Gina Csany-Robah megszólalását értékeltem, de ti is foglalkoztok a témával általánosabban is.
    És nem öröm ezt a nagyon destruktív állapotot annak látni, ami. De ez mindenféle kilábalás legelső feltétele.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  12. Azt is látni kell hogy sokan csak a jobb élet, a segélyért mentek ki kanadába. Ez tisztességtelen a kanadai kormánnyal szemben, nem más csak egy jó bisznic sok “menekült” számára. Lehetőség van kandába hivatlosan is kivándorolni, nyelvvizsga, szakmai képesítés, csak kicsit hoszzab az ügyintézés és hát nem sok cigány rendelkezik azzal a felsőfokú képességgel ami ehhez kell. Ha valaki dolgozni akar, ki mehet Europába is. A különbség az hogy ott dolgozni is kell, ne jár csak úgy a segély. Kanada tól Liberális a menekült kérdés tekintetében. A LIbanoni háború esetén dollármiliókat kellett arra költeni hogy az egyjkor Kandaban élt és ott állampolgárságot szerzett Libanoniakat kimenekitsek. A háboró után persze ezek minde visszaköltöztek. Nagy üzlet volt nekik csak a haza utat kelett kifizetni. Kanadának fel kell vegre ébrednie és hatékonyan gyorsan megszüntetni az illegalis probalkozasokat

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  13. Megjobbított Úszókészülék

    M.A: Tisztában vagyok a “primér valósággal”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  14. Megjobbított Úszókészülék

    CommonS: Ez általános emberi tulajdonság. Az Izraelbe bevándorlók többsége is a jó élet reményében megy oda, nem első sorben azért, mert cionista illetve zsidó . Aki jól él, mondjuk Magyarországon, ennek ellenére kivándorol Izraelbe, az néhány év múlva vagy visszatér, vagy továbbáll. Ez történt a kilencvenes években kivándorolt magyarok nagy részével. Azért hozok izraeli példát, mert erről rendelkezem biztos információval. De valószínűsítem, hogy máshol is ez van. Nem kell tehát romának lenni ehhez, mert mindenki oda indul, ahol (állítólag) kolbászból van a kerítés. Ha már rokonok is vannak kint, az még nagyobb vonzerő. Ugyanakkor aljasnak tartom a feltételezést,hogy a cigányok nem akarnak dolgozni. Bocsi: Magyarországon, ha egy cigány dolgozni akar, azt hogyan tudná bebizonyítani, amikor nem veszik fel sehova? Hm? (Egyébként a családos bevándorlókat Nagy Britannia is azonnal segélyezi, nem is rosszul, ráadásul az EU állampolgárai minden további nélkül letelepedhetnek a Királyságban. Oszt lássatok csodát: valahogy mégse tódulnak a romák. Akkor hogy is van ez?).
    Ami az emberkereskedő bűnszervezeteket illeti: rengeteg van ilyen, mindenhol a világon. Ha már említettem Nagy Britanniát, megemlítem még egyszer. Nagyon sok ilyen működik itt, magyar, lengyel és más. Nem tudok róla,hogy cigányok lennének. Ettől persze még botorság lenne tagadni a kanadai banda cigány származását, de azt vitatom,hogy ebből hasznos következtetéseket lehet levonni. Még a végén valaki kideríti, hogy az Észak-Afrikai embercsempész bandák is cigány bűnszervezetek…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  15. Megjobbított Úszókészülék

    Ja, és egy fontos gondolat:
    Tudom,hogy píszínek lenni ciki manapság, illetve marha divatos dolog lett antiliberálisnak és antipíszínek lenni – de azért lehetünk időnként píszík és liberálisok egy picit, már csak azért is, hogy bele ne lőjük magunkat a Dunába, véletlenül…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  16. Csatlakozom Megjobbított Úszókészülék által elmondottakhoz. Örülök hogy valaki tisztában van a “primér valósággal”, és ennek ellenére, ezzel együtt képes árnyalt- de nem rózsaszínben árnyalt – megközelítésére a témának.

    Ha még egyszer azt is elárulná nekem, honnan ez a név, akkor régi kíváncsiságom elégülne ki. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  17. Megjobbított Úszókészülék

    Cicamic: majd egyszer elárulom – megígérem. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  18. megnéztem a viedót. Hagyományosan protestánsok… nagyon jó az egész :) :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  19. OK, nem akartam tolakodó lenni. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  20. Mondjuk megmondom őszintén, nem szeretem, ha a fehéreket ilyen kontextusban emlegetik. Én nem mondom, hogy nincs alapja, de nem nem állíthatjuk, hogy ez minden fehér eberre igaz. Én ismerek egy fehéret, szomszédom, és megmondom őszintén, mindenki örülhetne, ha ilyen szomszédja lenne. Tiszták, a gyereket rendesen járatják, és dolgozik mind a kettő. Igazán nem mondhatok rájuk rosszat. Szóval ilyen is van. Persze az is igaz, nem tartják a családtagjaikkal a kapcsolatot, mert hát végül is nyilván nem akarják,hogy visszahúzzák őket. Nem hiszem, hogy ki kéne rekeszteni őket, csak azt aki megérdemli. De mondom, én ismerek ilyet is, aki tisztára olyan, úgy él, ahogy mi, szóval nem akarok általánosítani, de igenis, ha valaki akar, akkor az ki tud emelkedni, csak elszántság és akarás kell.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  21. Megjobbított Úszókészülék

    Persze, tudom, nekem is vannak fehár cimboráim… a legjobb spanom olyan fehér mint a Michael Jackson öregkorába’, frankón mondom nem viccelek, De azért van benne valami… szóval amikor Izlandon fehérekkel vannak tele a börtönök… nekem ne magyarázza senki, hogy ez véletlen… Meg ez a Breivik, hát ne is haragudj…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  22. Na, itt is felplusszoltam magam, most hogy rájöttem lehet. Mindenkinek adtam plusszt, hadd örüljünk. Nem mintha jelentősége lenne, de azért…. Ha én politikus lennék, tuti magamra szavaznék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  23. Megjobbított Úszókészülék,
    Én is azt hiszem, hogy lehet úgy csinálni, mintha a probléma nem lenne, de azért a tények feketén-fehéren kijönnek. Én persze nem gondolom hogy genetikusan, vagy ilyesmi, de ha belegondolunk azért az legalábbis elgondolkodtató, hogy Izlandon egyetllen nem fehér sincsen. Pedig hát kéne, hogy legyen, mert sokkal több a világon a színes bőrű, mint a fehér. Szóval legalábbis elgondolkodtató.
    Itt az ideje, hogy szembenézzünk ezzel a problémával, ami nem csak Magyarországot, vagy Európát sújtja, hanem bizonyos mértékig még Kanadába is átterjedt már. Komolyan, mint a pestis.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  24. Ja, és tele szülik a világot. Nekem tényleg nincs bajom velük, de azért, ha a lányom egy fehérhez akarna hozzámenni, hát biztos lebeszélném. Nem mintha zavarna, csak hát mégis azt mondom, nem kell szembemenni a társadalommal. Minden sztrereotípiának jó oka szokott lenni ugyebár. Aztán majd, ha együtt mennek vendégségbe, majd számolják utánuk a kiskanalat. Hát nem hiányzik az senkinek. És különben is olyan büdösek. Nem tudom, csak engem zavar ez, vagy mást is, de engem nagyon.Tudom, nem tehetnek róla, de azért fürdeni lehetne, meg tiszta ruhát húzni. Olvastam, hogy az angol férfiak 80 %-a csak négynaponta vált gatyát. Fúj.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  25. Eldrad!
    Amit hozzászólásodban olvastam, az tömény fajgyűlöletre vall. Ez a jobbik és a magyar gárda ideológiája. Egy a társadalom által évsazázadokon át kitaszított közösségről írsz gyalázkodó véleményt. Ezen a szellemi alapon a holokauszt Hitler jótette volt az emberiséggel, mert csökkentette a deviáns közösségek létszámát, sőt célul tűzte ki a végső megoldást is Nem tudom a nyolcvanezresre becsült kanadai roma közösség hány tagja tartja egyik vezetőjének, de ő Gina Csanyi-Robah, a Torontói Roma Közösségi Központ ügyvezető igazgatója, tehát feltehetően jogosan tekinti magát saját közössége reprezentánsának, és ezért kapott szót a parlamentben. Azt hogy a magyarok nagy része rasszista, (és antiszemita) Thomas Hammarberg, az Európa Tanács emberi jogi biztosa jelentése, és a Magyarországon mindennapossá váló romaellenes cselekmények igazolják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  26. Úszókészülék:

    - Papám, elgurult a gyógyszer?

    Ne azt böfögd, hogy ez a Zeldrad micsoda nácikok, hanem tételesen cáfold, amiket írtam!

    Hőzöngés helyett, OK?

    Nyuszigyuri:

    “.,..de ő Gina Csanyi-Robah, a Torontói Roma Közösségi Központ ügyvezető igazgatója, tehát feltehetően jogosan tekinti magát saját közössége reprezentánsának..”

    - Tényleg?

    Miért, kik és mikor választották meg a kanadai cigányok reprezentánsának? Hol van ez rögzítve, hol van dokumentálva, hogy ő általánosan az összes, Kanadában élő cigány képviselője?

    Milyen jogon állítja ezt ő magáról? Milyen jogon beszél marhaságokat a parlamentben erről a kérdésről, milyen jogon növeli ostoba, demagóg hülyeségeivel a feszültséget a cigány és nemcigány között, milyen jogon bátorítja a további, súlyos bűncselekmények elkövetését?

    Na?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  27. Bizony, nem ártana, ha a “primer valóság” képezné végre egyszer a a megoldásra törekvés őszinteségét, és az érvek ütköztetésében a “tételesen cáfolás” – ra helyeződne hangsúly. Amíg a statisztika, mint tudomány, sem kaphat szerepet bármilyen probléma elemzésében, és tételekre lebontás helyett előítéletes legyintéssel kerülendő el a tényleges szembenézés, megrekedünk a handabandázás szintjén, mások nagy örömére, akik milliárdokat kaszálnak eredményt hazudva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  28. csatt:

    - Nagyon sokan mondjuk ugyanezt. Hogy nácírászístá kukorékolás helyett inkább próbálnának meg az ilyenek csak egyszer szembenézni a valósággal, legyen az bármilyen horror is.

    De nem teszik, ehelyett, látod, mi van: ha csak megemlítjük, hogy esetleg a cigányproblémában talán némileg a cigányok maguk is hibásak, bárhol a világon, azonnal jön az ész nélküli, remegő üvöltözés, hogy mocskosnácirásszístákok vagyunk.

    De tételesen semmit nem tudnak cáfolni. Azért, ebben a konkrét esetben azt már elég meredek lenne megpróbálni cáfolni, hogy ez a kanadai ember- és rabszolgakereskedelmi ügy NEM cigányok műve… hiszen megvannak a főbűnösök, azok bűntársai, származási helyük, etnikai hátterük, és a szerencsétlen rabszolgákra ugyanez igaz.

    De nem baj, biztosan a full- liberális kanadai politikai- társadalmi- rendvédelmi rendszer összes képviselője is mind nácirásszístákok, meg a kurucfingóra verik naponta.

    Szánalmas, komolyan… ha az ilyen “Igazságlátók” ekkora erővel próbálnának szerte a világon a probléma hatékony feltárása és megoldása érdekében érvelni, már nem létezne ez a probléma. Vagy ha igen, na, AZ lenne az elszigetelt eset.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  29. Én nem merném kijelenteni ebben a témában semmiről, hogy általánosan mi a valóság, mert a valóságnak csak azt a szeletét látom, amit személyesen tapasztalok.
    Éppen ezért tartanám roppant fontosnak, ha statisztikák készülnének, és a személyes tapasztalatok jelzéseit nem rosszindulatú előítéleteknek minősítve legyintenétek azok, akik bekapcsolódnak a vitába..
    Nem is értem, miért ez a nagy húzódozás statisztika kérdés vonatkozásában, mert ha valóban csak előítélet, rágalom, akkor seperc alatt bizonyosodik, hogy szó sincsen semmilyen problémáról, néhány kirívó példát lehet ugyan felmutatni, de a többségre ugyanaz jellemző, mint másokra… Mert azt meg nem hiszem, hogy az egész világon mindenki előítéletes szemét állat, akik jelzik a cigányokkal kapcsolatos problémákat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  30. csatt:

    “…azt meg nem hiszem, hogy az egész világon mindenki előítéletes szemét állat, akik jelzik a cigányokkal kapcsolatos problémákat…”

    - Én sem gondolom így, de nézd meg, mi van megint, ha csak megemlítem ezt.

    Nácírásszístá, gyűlöletkeltő, cigánygyűlölő, már lassan a Holokauszt is miattam volt (ez hogy jön ide???).

    “…nem merném kijelenteni ebben a témában semmiről, hogy általánosan mi a valóság, mert a valóságnak csak azt a szeletét látom, amit személyesen tapasztalok…”

    - Remekjó, mert akkor megnézheted, miket írt a kanadai sajtó az ügyről (keresd meg a linkeket, nekem most nincs rá időm). De ha jól emlékszek, a magyar sajtó is kénytelen volt nevén nevezni az elkövetők és az áldozatok hátterét, annyira jellegzetes esetről van szó).

    “…Nem is értem, miért ez a nagy húzódozás statisztika kérdés vonatkozásában…”

    - Válasz: ultraliberális agyhalál.

    Az angolszász országokban az élet több területén is ki kell tölteni a nyomtatványokon olyan rovatot, hogy “etnikai háttér”, vagy hogy “járt- e ön az utóbbi fél évben afrikai országban” (ez utóbbit orvosi regisztráció, vagy bizonyos vizsgálatok esetében).

    A Zusákokban nyilvánosan megjelenik, mi az elkövető etnikai hovatartozása (könnyebb beazonosítás miatt).

    A finn sajtó (még a liberális sajtó is) gyakran, bár következetlenül közli a bűnelkövetők etnikai hovatartozását.

    Stb.

    Akkor mi a retkes fekete fenének nem lehet a bűntényelkövetők etnikai hátteréről tudományos, mérvadó statisztikát készíteni? Amikor már eleve hivatalosan is nyilván van tartva mindenkinek az etnikai háttere? Nagyon sokat segíthetne egy ilyen kezdeményezés, de nem.

    Egyszer eljön az ideje ennek is…

    Addig is, a sok hülye hadd rikácsolja, hogy “nácírászístá”, és higyjék, hogy mindenki náci, aki meg meri említeni, hogy azért a legarcátlanabb hazudozások és csúsztatások a cigánykérdésben nem biztos, hogy egy kanadai parlamentbe valóak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  31. Egyszeruen nem gondoltam volna,hogy En valaha Eldradnak adnek igazat,de igaza van.Ennyi.
    A kanadai hatosagok a politikai korrekcio miatt keptelenek megallitani a napi bevandorlast a magyar ciganyok altal.Mar a repuloteren tudjak mit kell kovetelni,ahogy betettek a labukat.
    Tul bonyolult a kanadai hivatalos szervek szerepkore a reptereken,nincs eleg kikepzett tisztviselo es egyszeruen megvan kotve a kezuk.
    A magyar ciganysag nagy resze leszerepelt a viselkedesukkel es baromi kart okozott es okoznak a kinnt elo tisztessegesen dolgozo magyaroknak.
    Uvoltozve tarhaljak le az itteni segelyrendszert de ebbe beletartozik a azsiai bevandorlo hordak iszonyatos tomege.
    Ezt csak azt tudja aki valoban itt el,es nyitott szemmel figyeli az itteni esemenyeket.
    Kozlom Onokkel tovabba,hogy ma kozolte az itteni media,hogy a York megyei muszlim iskolakat figyelem ala helyeztek mert kiderult,hogy kulon tantargyat talaltak ki,aminek a temaja,hogy “hogyan gyuloljuk es irtsuk a zsidokat es keresztenyeket.”Vegre a kanadai zsido kongresszus benyujtotta a szamlat es most perelik oket,meg vegre a helybeli rendorseg is vegre elinditotta a nyomozast.
    Nem talalok szavakat,hogy mi folyik ebben az orszagban amelyik valoban annak idejen egy peldakep volt a vilag szamara.Szomoru.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  32. A rosszul ertelmezett liberalizmus karos hatasa. Az USA nagy reszen sokkal jobb rendszer van ennel: az egyeni felelosegre tanitas es szigoru torvenyek. A jobb elet is csak a munka altal lehet azza.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  33. “…Az USA nagy reszen sokkal jobb rendszer van ennel: az egyeni felelosegre tanitas es szigoru torvenyek. A jobb elet is csak a munka altal lehet azza….”

    - Ez igaz, ettől függetlenül az USA egyik legnagyobb rákfenéje a tömeges, illegális (főleg latin) bevándorlás. Amit láthatóan még az egyébként tényleg szigorú USA adminisztráció sem tud kezelni.

    (Pedig kezelhető volna a dolog, de azok nagyon antidemokratikus módszerek volnának)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  34. Ej, de meglepő a származási helye azoknak a kanadai iszlámnáci iskolákban talált szennyiratoknak:
    .
    irán.
    .
    Cikk:
    .
    http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/155656

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Vona Karcagon nem volt rasszista 2014. március 24. hétfő

Papp Lajos megsértődött Kanadára 2014. február 20. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos