Ronai and Ronai
AMERIKAI

Főszerepben az MI5 és az MI6 2012. május 11. péntek 10:04 | AN Forrás: Reuters

  • Hozzászólások(9)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Főszerepben az MI5 és az MI6
Washington/London – A brit hírszerzés főszerepet játszott a jemeni al-Kaida május másodikára, Oszama bin Laden kiiktatása első évfordulójára tervezett terrormerénylet megakadályozásában, tudta meg belső forrásoktól a Reuters. Mint arról korábban beszámoltunk, a pokolgépet ismét alsónadrágba rejtve csempészték volna fel egy, az Egyesült Államokba tartó gép fedélzetére, de akinek ez feladata lett volna – beépült ügynök volt. Most már azt is tudjuk, hogy az illető brit állampolgár, és az MI6 embere.
.
Sok száz ember az életét köszönheti annak a minden valószínűség szerint szaúd-arábiai származású bátor brit kémnek, akinek sikerült olyan szinten beférkőznie az al-Kaida jemeni szárnyába és elnyerni a banditák bizalmát, hogy azok szimbolikus jelentőségű robbantást bíztak rá: Oszama halála első évfordulóján kellett volna – önmagával együtt – megsemmisítenie. Az akció hasonló volt ahhoz, amikor 2009 karácsonyán egy Detroitba tartó gépet akartak a levegőbe repíteni, az akkor alkalmazott gatyabomba azonban csütörtököt mondott, és csak viselőjének szerzett súlyos égési sérüléseket. Az újabb szerkezetet ezért sokkal megbízhatóbb gyújtószerkezettel látták el, mint azt az FBI tűzszerészei később a virginiai Quanticóban megállapították.
.
Az Egyesült Államok hivatalosan nem tudatta a brit fél közreműködését, csak annyit közölt, hogy a CIA és vele szövetséges külföldi kémszervezetek közös akciója zajlott, így sokan szaúdi vagy izraeli közreműködésre tippeltek. A brit hatóságok meglehetős nyomást gyakoroltak az amerikai adminisztrációra annak érdekében, hogy hallgassák el a brit titkosszolgálatok és az elhárítás arab James Bondja szerepét. Több amerikai orgánum, köztük az Amerikai Népszava, magukat megnevezni nem kívánó kormánytényezők – félrevezető – információi alapján közölte korábban, hogy a kulcsszerepet játszó partner minden valószínűség szerint Szaúd-Arábia volt. A hős, aki a bombát nem a kijelölt gépre csempészte fel, hanem Szaúd-Arábiába vitte, valóban onnan származott, de brit állampolgár, az akció hátterében pedig ott volt a brit elhárítás – MI5 – és a hírszerzés – MI6 – egyaránt.
.
Brit titkosszolgálati források egyáltalán nem kommentálták az újabb értesüléseket, amerikai részről viszont ingerülten reagáltak a kiszivárogtatásra, mondván, ha erre nem kerül sor, egy bizonyos akciójuk még hetekig tarthatott volna. Részleteket természetesen nem közöltek, de valószínű, hogy az ügynök dezertálása nyomán a jemeni al-Kaida vizsgálatot indított saját soraiban, és annak lezárultáig minden folyamatban lévő akciót leállított, közte olyat is, amelyen az angolszászok „rajta voltak”.
.
A hírszerzői közösség több tagjának meggyőződése, hogy az Amerikába juttatott gatyabombából több is lehet a jemeni al-Kaida, esetleg más terrorszervezetek kezén, így továbbra is számítani kell arra, hogy repülőgépek felrobbantásával akarnak Oszama bin Laden megölése miatt Amerikán vagy szövetségesein bosszút állni.
.
.
A bombák arab nagymestere: „Rendkívül veszedelmes, okos, gonosz. Az a fajta, amelyik a saját testvére életét is kockára tenné az ügyért”

A gatyabombák mögött álló terrorista neve Ibrahim Hasszán al-Ásszíri. Ő is szaúdi állampolgár, a pokolgépek készítésének nagymestere, akit C. A. „Dutch” Ruppersberger, az amerikai Kongresszus hírszerzési bizottságának rangidős demokratája a következőként jellemez: „Rendkívül veszedelmes, okos, gonosz. Az a fajta, amelyik a saját testvére életét is kockára tenné az ügyért.”
.
Ami azt illeti, ezen már túl is vannak. Ibrahim Hasszán al-Ásszíri és testvére, Abdullah 2009. február 3. óta szerepeltek a szaúdi terrorista-körözési lista élén. Ez a lista nyolcvanöt embert sorol fel, ebből nyolcvanhárman szaúdiak, ketten jemeniek. Abdullah 2009. augusztus 27-én bűneit látszólag megbánva ment be Mohamed bin Nájef szaúdi biztonsági főnök dzsiddai irodájába, ahol felrobbantotta a testére szerelt pokolgépet – de csak ő halt meg, Nájef kisebb sérülésekkel élte túl a merényletet, amire Ibrahim biztatta fel a fivérét.
.
.
Abdullah, az öcs, akit Ibrahim küldött be bin Nájef tábornokhoz, hogy robbantsa fel magát

Az Arábiai-félsziget legjobb bombaszakértőjeként ismert Ibrahim készítette el a 2009. karácsonyán „besült” gatyabombát, de az ő műve volt az a szerkezet is, amelyet a 2010-es tehergép elleni támadásnál vetettek be. Az Egyesült Államok terroristákat tartalmazó feketelistáján 2011. március 24. óta szerepel. Körözi az Interpol, és természetesen a barátságosságukról híres szaúd-arábiai kihallgatók is szívesen váltanának vele szót.
.
Al-Ásszírinek egy alkalommal már halálhírét költötték: elterjedt, hogy egy 2011 szeptemberében intézett amerikai dróncsapás, amely kiiktatta Anwar al-Awlaki amerikai születésű militáns hitszónokot, vele is végzett. Ezt azonban jemeni részről hivatalosan cáfolták.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +4 ( 6 szavazatból)
Főszerepben az MI5 és az MI6, 4.0 out of 5 based on 4 ratings

,

Címkék:, , , , , , , ,

  • Hozzászólások(9)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

9 Reader’s Comments

  1. A szivárogtatókat le kell buktatni. :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  2. Gatya bomba ! A terroristának nagyon tökösnek kell lenni ehhez a feladathoz. A robbannás után már lehetett volna akár töketlen is. Ha viszont túlságosan is tökös akkor hogy fér el a gatyában a bomba. Az is érdekes hogy az így halált halt terrorista-muszlim mi a fenét kezd majd a paradicsomban a 70 szüzzel (töketlenül).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  3. “…A gatyabombák mögött álló terrorista neve Ibrahim Hasszán al-Ásszíri. …Rendkívül veszedelmes, okos, gonosz. Az a fajta, amelyik a saját testvére életét is kockára tenné az ügyért.”…”
    .
    - Kérdésem van:
    .
    Miért nem nyírták még ki?
    .
    “…az így halált halt terrorista-muszlim mi a fenét kezd majd a paradicsomban a 70 szüzzel…”
    .
    - Na, hallod, ez a legkevesebb… olvasd el a neten is megtalálható kitűnő “Frontpage” írást, címe:
    .
    ISLAMIC PARADISE MUSLIMS CANNOT AFFORD TO MISS
    .
    Ebben az iszlamista “paradicsom” rendkívül jól le van írva, a hiteles források tömegét használva, természetesen.
    .
    Amit ezek a beltenyészet tr…gyaagyúak a “paradicsomról” vizionálnak, az inkább egy pornó- horror beteg film víziója, na de ezen nem kell meglepődni…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  4. Én arra lennék kíváncsi, hogy a többi eszetlen követője miért nem gondolkodik el azon, hogy aki képes az öccsét a halálba küldeni, az nem lehet normális. Bár, szerintem az egész banda nem normális egyedekből áll.
    Az ilyen elvakult fanatikusok nagyon veszélyesek, a vallási maszlag csak drog az eltompult agyuknak, hogy ne rettegjenek és ne csinálják össze magukat, amikor rájuk kötik a bombát.
    Nem szeretnék egy ilyen őrülttel egy fedél alatt lenni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  5. Mondjuk a kiszivárogtatás aktív akció esetén elég nagy bűn! Remélhetőleg az illetékesek levonják a konzekvenciákat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  6. Ők másképpen gondolják a halált, ha hitetlenek ellen kell elszenvedniük. Mivel az örök boldogság országába jutnak a hitetlenek ellen véghez vitt cselekedetben történő elhalálozással, a báty csak örömöt okoz öccsének a halálba küldéssel…
    Nehogy elhiggye bárki is, hogy akik ebben a hitben élnek, agyatlanabbak a kívülállók szemében azoknál, akik elhiszik, és bégetve hirdetik: hogy mindenért az emlútnyócévmegGyurcsánahibás…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  7. Éppen ezért nem szeretem a vallást és az egyházakat (most nem a hitről vagy a mély hitben élők karitatív tevékenységéről beszélek, amelyeket tisztelek) a vallási fanatizmus és a dogmatizmus miatt.
    A tudatlan tömegek átverése, kihasználása ilyen mondókákkal, hogy 77 szűz, meg paradicsom stb. cserébe a gyilkolászásért.
    Milyen ember az, aki elhiszi, hogy az alapvető emberi értékek ilyen felrúgása jutalommal jár egy túlvilágnak nevezett helyen. Meg aztán, ha logikusan belegondolok, azt a77 szüzet is meg lehet unni, még akkor is, ha cserélődnek…jól van persze, értem én, nem gúnyolódásképpen írom ezeket, de nagyon mérges tudok lenni, amikor gyerekek agyát mossák át, hogy aztán másoknak az érdekében feláldozzák magukat. Nem hiszem el, hogy az iszlám kultúrában nem ítélik el a mondvacsinált vérontást.
    Tehát, semmiképpen nem normális, amit művelnek, még ha az iszlám vagy bármilyen vallás nevében is követik el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  8. Londonban,Párizsban,New Yorkban jártak egyetemre köztünk éltek/nek/ most akkor ki is az ellenség?Ladent ki képezte ki,kinek dolgozott????????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  9. Azt a Suflakit is elkapták. A terroristák Calvin Kline-jának is megvan már a maga dronja, amely alig várja, hogy találkozhasson vele.
    Vagy egy amcsi osztag, vagy egy kidon csoport.
    Hamarosan sorra kerül. Mint a többi. Zavahirire is sort kerítenek. Előbb-utóbb elfogynak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Börtönbe megy a fecsegő CIA-ügynök 2012. október 25. csütörtök | AN

Bengázi: FBI-nyomozók a helyszínen 2012. október 4. csütörtök | AN

Nincsenek bizonyítékok a CIA-börtönökről 2012. szeptember 13. csütörtök | AN

Utántöltő gépeket vásárolhat Izrael 2012. július 29. vasárnap | Rákócza Richárd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos