Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az ENSZ BT elítélte a hulai mészárlást 2012. May 28. Monday 21:03 | AN Forrás: Reuters

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az ENSZ BT elítélte a hulai mészárlást
New York/Damaszkusz/Moszkva – Az ENSZ Biztonsági Tanácsa egyhangú szavazással ítélte el a szíriai Hula városában folytatott tömegmészárlást. Az asszadista gyilkosok áldozatainak száma száznyolc, s köztük rendkívül sok a gyerek.
.
A pénteki atrocitásról készül sokkoló képek bejárták a világsajtót, egyértelművé téve, hogy az ENSZ által hat héttel korábban életbe léptetett tűzszünetnek nincs foganatja, a polgári lakosságot semmi sem védi meg az alavita rezsim dühétől. A fényképeken látható holttestek egy részének állapotából arra lehet következtetni, hogy tüzérségi támadásban vesztették életüket, másokon viszont látszik, hogy elvágták a torkukat.
.
.
Rég nem látott egységben léptek fel Básár Asszad rémuralma ellen az arab és a nyugati országok, és ezúttal a legerősebb szíriai szövetségesnek számító Oroszország, valamint Kína sem okozott disszonanciát ellenszavazatával, holott ez a két ország, amíg csak tehette, diplomáciai síkon védelmezte a damaszkuszi rendőrállamot, és két korábbi BT-határozatot megvétózott. A most elkövetett bűn azonban olyan súlyú, hogy Moszkva és Peking ezek után már nem tudta vállalni Asszad „bevédését”.
.
Megdöbbentő azonban, hogy az orosz diplomácia még ezek után sem hajlandó arra, hogy egyszer s mindenkorra elengedje Asszad kezét. Szergej Lavrov külügyminiszter a moszkvai látogatáson járt brit kollégájával, William Hague-gel közösen tartott sajtótájékoztatón „mind a két oldalt” hibáztatta a történtekért, és Oroszország annak sugallásától sem riadt vissza, hogy a mészárlást szándékosan provokálták ki épp akkor, amikor Kofi Annan volt ENSZ-főtitkár Damaszkuszba érkezett, hogy hétfőn Uálid ál-Muálem szíriai külügyminiszterrel, kedden pedig magával a diktátorral tárgyaljon. Alekszandr Pankin, Oroszország helyettes ENSZ-nagykövete kijelentette: „Nem hisszük, hogy a szíriai kormánynak érdekében állt volna a látogatás megtorpedózása.”
,
.
Noha az oroszok mindent megtesznek szövetségesük mosdatásáért, kevés kétség fér ahhoz, hogy a hulai vérengzést Asszad ifjúgárdistái, a Sábiba milícia tagjai követté el; erre utal a vadállati kegyetlenség és ezt állítják a túlélők is, akik szerint a milicisták házról házra járva lőtték válogatás nélkül halomra az embereket. Maga a sábiba kifejezés orgyilkosokat jelent arabul. Az asszadista milicisták polgári ruhát hordó, pénzért gyilkoló zsoldosok, olyan paramilitáris szervezet, amely nem tagozódik be a szíriai fegyveres erők felépítésébe, hivatalosan nem is létezik. Bizonyos mértékben maffiát képeznek; békeidőben a rendszer tudtával és beleegyezésével csempésztevékenységet folytatnak – ezért kivált Latakia, Bánjász  és Tártusz környékén rendkívül erősek –, de érdekeltek a kábítószer- és leánykereskedelemben is, és ők adják el Szíriában és a környező országokban az elsősorban Libanonban ellopott járműveket. Básár Dzsáfári, Szíria ENSZ-nagykövete tehát bizonyos fokig joggal állította, hogy a mostani vérengzést nem kormányerők, hanem „felfegyverzett terrorista csoportok” követték el; csak azt felejtette el hozzátenni, hogy ezek a rendőrállam szolgálatában állnak.
.
.
Jóllehet a nemzetközi felháborodás hatalmas, az ENSZ BT pedig a lehető legsúlyosabb szavakkal ítélte el civilek, köztük számos nő és gyerek kiirtását a Homsz városa melletti Hulában, ahol a sebesültek száma is több százra rúg, a szíriai rendszer bukása egyelőre jottányit sem került közelebb. Az Egyesült Államok, amely feltűnően sokáig szótlan maradt a szíriai népirtás kapcsán, nagykövetét a legvégsőkig állomásoztatta Damaszkuszban, és az utolsó utáni pillanatig a megbékéltetés politikáját követte, nem tervez beavatkozást a polgári lakosság védelmében.
.
.
A Szíriával szemben életbe léptetett fegyverembargó pedig lényegében csak a dezertált sorkatonákból verbuválódott Szabad Szíriai Hadsereget érinti, mivel a rezsim a szükséges hadianyagokat változatlanul megkapja legfőbb szövetségesétől, az ENSZ-embargót semmibe vevő Irántól.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék: , , , ,

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

17 Reader’s Comments

  1. Ez az Asszad egy állat. Mit vétettek ezek a szerencsétlen gyerekek?! Hihetetlen, hogy mennyire kegyetlen alakok élnek ezen a világon. Már az élve eltemetés is sokkoló volt, de ez felülmúlhatatlan.
    Dögöljön meg ez a mocskos zsarnok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  2. Mikor akarnak közbe lepni a nagy hatalmak?
    Amikor csak a ,,Gonosz és a családja” kiirtotta a NÉPÉT?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  3. “…Oroszország annak sugallásától sem riadt vissza, hogy a mészárlást szándékosan provokálták ki épp akkor, amikor Kofi Annan volt ENSZ-főtitkár Damaszkuszba érkezett…”
    .
    - Tudjátok jól, hogy miket szoktam írni a hisztis qrvaként viselkedő oroszokról, akik folyamatosan sértve vannak, mert nem ők az erősek, és soha nem is lesznek már azok, ezért aztán kerékkötői bármilyen rendteremtésnek, bárhol a világon.
    .
    De ezúttal ebben lehet valami, hiszen vegyük figyelembe azt is, hogy:
    .
    1, A szíriai lázadók semmivel nem bánnak jobban az elfogott reguláris katonákkal, vagy az asszadista hivatalnokokkal,
    .
    2, Az egész balhét a Muslim Brotherhood hergeli már több mint másfél éve, az a banda pedig bármilyen aljasságra képes, függetlenül attól, mennyire reálisak a céljaik.
    .
    Persze ezt a mocskosságot mindez nem menti, az ilyet semmi nem menti.
    .
    A szír reguláris és irreguláris fegyveres erők/ bandák ennyit tudnak.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  4. “…Mikor akarnak közbe lepni a nagy hatalmak?…”
    .
    - Nem fognak, ennek oka nagyon egyszerű:
    .
    Ha az asszadista banda megbukik, Szíriában kitör az iszlámnáci anarcia. Olyasmi, mint az egykori szomáliánban, afganisztánban, legutóbb egyiptomban, líbiában, jemenben. És abból nem hiányzik még egy.
    .
    Tényleg ennyi a magyarázat, nem több.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  5. Nagyon nem valószínű, hogy a Muzulmán Testvériség vagy a lázadó dezertőrök lemészároljanak több tucat embert, hogy ezzel Asszad rossz pontokat szerezzen Kofi Annannál. Az ilyesmire ma már nagyon könnyen rá lehet jönni. Az asszadista banda bukása sem a vég, itt ugyanis nem arról van szó, hogy volt egy Nyugat-barát hatalom, mint Tunéziában, Jemenben, Egyiptomban, és most jön helyébe az iszlamista bizonytalanság. Az Asszad-rendszer ugyan szilárd volt, de olyan terrorra alapult, amit még szövetségi hűség fejében sem lehetne elnézni, elvégre csak van egy határ. Lehet, hogy iszlamista rezsim jön a helyébe, de az egy szunnita rezsim lesz, ami szembefordul Teheránnal és az orosszal. Még az sem kizárt, hogy sikerül bevonni amerikai katonai zsoldba, én legalábbis megpróbálnám, és a támogatás feltételéül azt szabnám, hogy üljön tárgyalóasztalhoz a zsidókkal. Az alavitákat és a keresztényeket ki fogják ezek után irtani, az már tuti, és akit nem kapnak el, az külföldre, elsősorban Iránba menekül, és egy milliós tömeg jól leterheli az ottani szar ellátórendszert. Tehát lehetnek ebből jó dolgok. Nem okvetlen kell félni attól, hogy lesz egy iszlamista rezsim. Szaúdia, Bahrein, Kuvait, Katar, Omán mind az.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  6. Ricsi:
    .
    - Iszlámnáci anarchiát mondtam, nem “iszlamista rezsimet”. Direkt soroltam is, mifélékre gondolok, kezdve az egykori szomáliával.
    .
    - Hogy nem a Brotherhood van ennek az egész balhénak a hátterében?
    .
    Lehet, hogy most már nem, mert most már öngerjesztő az egész erőszak. De emlékezz, kik és hol kezdték a szíriai “felkelést” vagy másfél éve, és amikor tavaly kora tavasszal sikerült elfojtani, kik kezdték újra.
    .
    Az bizony a Brotherhood volt.
    .
    Kár, hogy nem gyűjtöttem ki az összes, erről elolvasott cikket, most átküldenék neked egy tonnányi linket.
    .
    Egyébként meg, ugyanaz történik, mint ami 1982- ben volt Hamában, csak ott sokkal több halott volt, mint most. Bár, ha így megy tovább… érted, na.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  7. Az biztos, hogy a Brotherhood szítja, ők az egyetlen politikai erő Szíriában a Baath párton kívül. Ez nem is kétséges. Hamában valami húszezer embert irtott ki az öreg Asszad pár nap alatt, neki még nem volt annyi skrupulusa, mint a doktor úrnak. Én csak azt vitattam, hogy a Brotherhood csinálta volna a mostani provokációt. Ha megdől a rezsim, van esély rá, hogy akár puccsal, akár választáson ők jutnak hatalomra. Ami nem egyenlő az anarchiával, jóllehet nem kizárt, hogy az ország nem marad egyben. Szíria most is csak azért van egyben, mert ez a korabeli Nagy-Szíria szandzsák azon része, amit a franciák így állapítottak meg, de már korábban is létezett a területén alavita állam, csak azt később felszámolták. Most nem kéne újra feltámasztani, mert az megmaradna iráni hídfőállásnak.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  8. Kedves levelezők!
    Egyszer már felhívtam a figyelmet az akkor még nyilvánosan nem nagyon ismert Orosz katonai tengeri támaszpontra Szíriában. Ez szinte az egyetlen olyan támaszpont a térségben, amelyről stratégiai és taktikai érdekből nem mondhatnak le az Oroszok. Ez a bejárata a most már többnyire Orosz fegyverekre épülő szíriai haderők ellátására, utánpótlására. Ezért érezte Lavrov hogy jó előre tiltakozzon a részvételükre, hiszen az alkalmazott fegyverekről és hadianyagról pontosan megállapítható az Orosz származás. Ugyan ez érvényes Kínára, miután az Orosz és a Kínai fegyverek szinte csereszabatosak- legfeljebb némileg olcsóbbak – nekik is érdekük hogy a lábuk Szíriában legyen.

    Az tény, hogy egy világosan, egyre világosabban kirajzolódó nyugati érdek, hogy az iszlám náci erők ne jussanak hatalomhoz. Mind Egyiptom, mind Líbia remek példája volt a „saját demokrácia” alkalmazhatatlanságára iszlám területeken. Ha kevés volt az iraki lecke, itt Afrika után már ez a tapasztalat nagyon domináns lett.

    Európa felismerte – már talán, – hogy nem az USA a legyőzendő gazdasági versenyben, hanem éppen vele összefogva tud egyáltalában fennmaradni! Nem azért, mert az USA egy év alatt már több sötétbőrű újszülöttel gyarapodik, hanem azért, mert rövidesen eljön az idő, amikor már a nemzetállamok képtelenek lesznek fennmaradni összefogás és feladatmegosztás, azaz termelési specializálódás nélkül.

    Rövidesen olyan igény lesz – például – az Izrael Állami partnerségre a technológiákban, amely iparágakat, sőt országokat menthet meg a gazdasági csődtől. Ezért a haladás és a jövő legnagyobb ellensége az antiszemitizmus, és ha van olyan korlátolt ország és társadalmi réteg ahol ez uralkodik az elveszti min a háborúját – amit hirdet, – mind a békéjét, amire alkalmatlan.

    A szerencsétlen V betűt mutogató és a halottját temető tudatlan és félrevezetett senkik, ma már kezdik világosan látni, hogy Egyiptomban soha olyan rendezett élet nem lesz, – de Libiában sem – mint korábban volt. Ehhez az iszlám nácizmust kellene először kiirtaniuk! Ez még hosszú időt vehet igénybe.
    De a „fejlett” demokráciáknak is rá kellene jönniük, hogy mire vállalkozzanak, és mire képesek ténylegesen a jövőben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  9. Ricsi:
    .
    “…Ha megdől a rezsim, van esély rá, hogy akár puccsal, akár választáson ők jutnak hatalomra…”
    .
    - Ha így is lesz, szerintem kizárt, hogy bármiféle hatékony hatalmi és államgépezetet ki tudjanak alakítani, egyszerűen nincs végrehajtható programjuk.
    .
    Így, az asszadi sátánrendszer bukása után marad az iszlámnáci anarchia, ebben biztos vagyok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  10. Keresztes:
    .
    “…az alkalmazott fegyverekről és hadianyagról pontosan megállapítható az Orosz származás. Ugyan ez érvényes Kínára…”
    .
    - Ez igaz, ahogy nagyrészt a többi is, de ez eddig sem volt kérdés, vagy titok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  11. Orosz fegyver Izraelben is van tízezerszám a kalasnyikovtól a PSZH-n át a tankokig, az semmit nem jelent. Kimondottan orosz támaszpont nincs Szíriában, az más kérdés, hogy Latakiát használják az oroszok. Majd megszokják, hogy nem lesz nekik. Sok szerencsét a továbbiakban ott, ahova valók. Jakutföldön…

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  12. Ricsi:
    .
    - Szíriát az orosz fegyverezte, korábban a szovjet, ezt tudjuk.
    .
    Izraelbe pedig úgy vannak szovjet- orosz fegyverek, hogy ezeket tömegével hagyták hátra az arabok 67- ben, 73- ban, és 82- ben, Izrael pedig rendszerbe állított elég sokat. Rengeteg ma is megvan, persze alaposan átalakítva, pl. tankok vontatóként, műszaki támogatójárműként, önjáró lövegként, stb.
    .
    Ezt az “orosz támaszpontot Szíriában” viszont nem tudom, páran honnan veszik, alighanem Latakia maitt van a téves meghatározás.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  13. Eldrad!
    Szíriával kapcsolatosan rendkívül zavaró, hogy praktikusan Izrael Állam szomszédja, és ha onnan komoly támadás éri Izraelt, már nagyon rövid idő áll csak rendelkezésre az elhárításhoz.
    Minden esetre felkészülve a lehetőségekre a „vas búra” biztosan igen gyors reagálású, de még is jobb lenne ha nem lenne egy öngyilkos őrült fanatikus iszlám náci kezén ez a terület. Igaz, egy esetleges Orosz vagy a Kínai fennhatóság szinte pontosan ugyan úgy nyugtalanító lenne.
    Talán soha jobb alkalom nem lenne az USA beavatkozásra egy tartós béketeremtés és a biztonság hosszú távú megőrzésére mint most, de erre Hassán biztosan nem alkalmas. Pedig itt az USA kulcspozíciót szerezhetne! Félő, hogy ez most még is inkább keletre kerül! Lehetséges, hogy ez talán még így is jobb mint ha valamilyen elmebeteg gyűlölködő Iszlám náci kezekbe kerülne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  14. Bocs, tévedtem, van Latakiában orosz bázis. Bérlik. Ezt azonban megtarthatják Asszad nélkül is. Pénzkérdés az egész.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  15. Keresztes:
    .
    - Nem gondolom, hogy bárkinek is lehetőségében állna Szíriában “rendet tenni”. Irak, afg, és a többi sz…rfészek után teljesen nyilvánvaló, hogy iszlamista területeken semmiféle rendet nem lehet tenni, mert az addig egymást halomra ölő bunkók a rendcsinálónak is kést vágnak a hátába.
    .
    Ezek a népek, állatias mentalitásukkal egyszerűen alkalmatlanok bármiféle “rendre”. Ezeknél csak akkor van rend (esetleg), ha valami vadállat diktátor ül rajtuk.
    .
    Nekem sem tetszik, de ez van.
    .
    “…Szíriával kapcsolatosan rendkívül zavaró, hogy praktikusan Izrael Állam szomszédja, és ha onnan komoly támadás éri Izraelt, már nagyon rövid idő áll csak rendelkezésre az elhárításhoz…”
    .
    - Áh, nem olyan nagy veszedelem az… a Hermon és a Golan Izraelé, az pedig mindkettő stratégiai terület. Ha szír, vagy bármilyen támadó erők kezdenének gyülekezni a Golanhoz közel, az kb. addig tartana, míg az izraeli légierő oda nem ér egy kis bombavetési gyakorlat erejéig.
    .
    Korábban is rommá verték az onnan támadó szír, és iraki tömegtámadásokat, pedig akkor még nem volt különbség a technikai felkészültségben, az arab támadók sokkal többen voltak, és a CAHAL sem volt ekkora létszámú, mint napjainkban.
    .
    Most meg… Izraelnek nincs ellenfele, akkora a technológiai, stratégiai- taktikai- bármilyen fölényük.
    .
    Szóval, ettől nem kell tartani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  16. És amit kevesen tudnak, 1973-ban valódi katonák is harcoltak Izrael ellen a Golanért: kubaiak. És még nekik sem volt esélyük. Pedig ők még Breytenbach tábornokot is megállították Angolában.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  17. Kedvenc netes pöcegödrömben (4chan) találtam ezeket a videókat ((Csak erős idegzetűeknek!!))

    http://www.youtube.com/watch?v=jdMWZApQAc4
    http://www.youtube.com/watch?v=jffUNQw8Fl8

    Elsőre nagyot néztem, hogy a feliratozás szerint mennyit “hivatkoztak” Allahra a szemtanúk, de jobban belegondolva ez semmiképpen sem holmi iszlámfasizmus, hiszen mi, keresztények is -tehetetlenségünket, megrökönyödésünket felfedve- a magunk Istenéhez fohászkodnánk ilyet borzalmak láttán (“Úristen!”, “Jézusom!” stb).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Amerikai katonák érkeztek Jordániába 2012. October 11. Thursday | AN

Törökország odavert Szíriának 2012. October 3. Wednesday | AN

Asszad adta ki a franciáknak Kadhafi számát 2012. October 1. Monday | AN

Iráni-orosz összeesküvés Szíriában 2012. September 30. Sunday | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos