Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: A jezsuita Orbán 2012. április 9. hétfő 17:53

  • Hozzászólások(85)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: A jezsuita Orbán

Orbán Viktor hagyományos húsvéti üzenetében a katolikus egyház tanítása és a felvilágosodás közötti választásra buzdított, egyértelműen a sötét középkor és az új katolikus európai világrend mellett foglalva állást.

Orbán a nemzeti szuverenitásra hivatkozik, de valójában a zsidóellenes katolikus világrend szószólója. Magyarországot nem a szuverenitás, hanem a Vatikán gyarmatosítása felé tereli. A „szuverenitás” az ő nyelvezetében az egyéni szabadságon alapuló demokratikus rend, valamint a szabad vállalkozásra épülő kapitalista gazdasági rendszer felszámolását, a katolikus felfogás által „zsidónak” mondott világtól való elszakadást jelenti. Ehelyett a Vatikán által építgetett új katolikus világrendbe való betagozódást hirdeti. Orbán kérdése az, hogy az Európai Unióba belépett nemzetek “szuverén” módon bevezethetnek-e egy másfajta társadalmi modellt a felvilágosodásra épülő, az egyéni szabadságot tiszteletben tartó, demokratikus és parlamentáris rendszert képviselő Európa helyett. Felválthatja-e az Unión belül egy ország a polgári demokráciát a katolikus egyház által képviselt „Isten államával”? Valójában az Európai Uniót akarják kiforgatni a sarkából, és a Vatikán eredeti jezsuita terveinek megfelelően katolikus Európai Uniót létrehozni a szekularizált, szabadságra és demokráciára épülő alkormányos rend helyett.

Orbán Viktor húsvéti üzenetéből az derül ki, hogy ez az ember már nem miniszterelnök, hanem egy vad jezsuita, aki a katolikus egyház tanait akarja megvalósítani az államhatalom segítségével. A jezsuita világfelfogás alapvetően két világrendet különböztet meg: az egyéni szabadságra épülő “zsidó” (tegyük hozzá “zsidó-keresztény”) világrendet, és a „közjóra” hivatkozó, a demokráciát, a szabadságot, a parlamentarizmust és a kapitalizmust elvető katolikus világrendet, amit ők valami furcsa oknál fogva „kereszténynek” neveznek. Ennek oka talán az, hogy miután évszázadokon át legyilkolták a keresztényeket, saját bibliaellenes vallásukat elnevezték kereszténynek. A farkas felfalta a bárányt, és magára húzta a bárány bőrét. Azóta a bárány bőrében csikorgatja a fogait.

A katolicizmus legnagyobb ellenségei kezdettől fogva a zsidók, akik az igazi kereszténységet képviselték, lévén a Messiás zsidó, az összes apostolok zsidók, a Biblia zsidó, és a kereszténység eredendően zsidó vallás. Jézus zsidó vére szerezte meg a pogányoknak a bűnbocsánatot. A zsidóknak köszönhetik a pogányok, akiknek Isten azért adta a zsidókat, hogy elhozzák nekik az üdvösséget. A zsidók emlékeztették a római sarlatánokat a Bibliára, akik erre azt jelentősen át is írták. Utána pedig történelmi harcot vívtak a zsidók ellen, akik a felvilágosodás révén szétzúzták a középkori elnyomó, feudális katolikus világrendet. Ezért a katolikusoknak első számú célja minden országból kiűzni vagy semlegesíteni a zsidókat, illetve a zsidó felfogást képviselő nem zsidókat, elsősorban evangéliumi keresztényeket, akik Amerikában a legerősebbek. A katolikusok által gyűlölt “zsidó” felfogás alatt a szabadság értendő, társadalmi és gazdasági tekintetben is, Magyarországnak elemi érdeke és áldása lenne, hogy ezt megköszönje, és tisztességes módon használja.

Ahhoz, hogy egy országot a katolikusok a „zsidók” ellen tudjanak fordítani, arra volt szükség, hogy a katolicizmust a nemzeti identitással azonosítsák. Így a “katolikustól idegen” zsidó világszemléletet és vallást “a nemzettől idegennek” tudják beállítani, és az országokat a nemzeti érzés felkorbácsolásával a zsidósággal szembeállítani. Így lesz a magyarnál is magyarabb asszimilált zsidóból nemzetidegen elem. Így lesz nemzetpusztító a demokrácia, emberellenes a szabadság, nemzetellenes a parlamentarizmus és kirablás a kapitalizmus. Elhitetik, hogy ezek mind-mind a zsidók érdekeit szolgálják, a „nemzettel” és a nem zsidó lakossággal szemben. A zsidók a nemzetek elpusztítását és kifosztását akarják, erre összeesküdtek, a “keresztényekre” csak azért van szükségük, hogy vérüket keverjék a páskába. Nem baj, hogy a Biblia legszigorúbb parancsa tiltja a zsidóknak a vérevést (az állati vért is, ezért mindent ki kell kóserolni, hogy nyoma ne maradjon a csirkében sem a vérnek), ahogyan a véreshurkát zabáló katolikusoknak is tilos lenne, de ők úgysem tartanak be semmit. Nem baj a katolikus szentkoronás, szentisvános “nemzeti” kormánynak, ha a parlamentben nácik vérvádakat emlegetnek, mert a katolikusok ezt régen is szerették, és az nem baj, ha ezt újra felmelegítik, és a zsidógyűlölet nőttön nő. Ez Orbán és a Vatikán érdekeit jól szolgálja.

A katolicizmus zsidóellenességét a nemzetek zsidóellenességévé transzformálták a gyarmatosítók, és a katolicizmus zsidók elleni harcát a magyarokkal és más nemzetekkel vívatják meg. Szegény hülye magyarok, akik ennek bedőlnek, azt hiszik, hogy őket az idegen beavatkozás és elnyomás alól szabadítja meg Orbán Viktor, miközben a katolicizmus bárgyú eszközei a Vatikán világhatalmi harcában, és most kerülnek igazán megnyomorító elnyomás alá. Ha sikerül a „zsidónak” mondott szellemiséget felszámolni, a „zsidónak” mondott demokratikus világrendből kilépni, akkor Magyarország nem az önállóság, a szuverenitás és a függetlenség szabad földjén találja magát, hanem a Vatikán farkasainak szájában, a jezsuiták fojtogató államában, a felvilágosodás előtti sötét középkorban, amely a bálványimádás átka miatt még szegénységre és sikertelenségre is van ítélve. Ebből pedig jön az irigység és a holokauszt utáni olthatatlan vágyakozás. Ennek a programját hirdette meg Orbán Viktor, a kiváló jezsuita, akinek még arra is volt gondja, hogy a felvilágosodást a tudomány területén is kiátkozza.

Szent Ágoston harcol itt Montesquieu-vel, az inkvizíció a lelkiismereti szabadsággal, a szabad választások a feudális előjogokkal, a szabad piac a protekcionizmussal és a „munkaalapú” feudális, önellátó társadalommal, a nyomor a jóléttel, az ideológiai elnyomás, a kussolás a szólás szabadságával. Orbán a nemzeti szuverenitásra hivatkozva közönséges hazaárulást folytat, valóban gyarmati sorba kényszeríti az országot, és idegen érdekek, egy idegen állam, a Vatikán, a papok uralma érdekében felszámolja a magyar szabadságot. Orbán a magyar nemzet egyik legkártékonyabb figurája és legnagyobb ellensége. Orbán Viktor magyarellenes és nemzetellenes tevékenységet folytat. Ez majd akkor derül ki világosan, amikor a sok okostojás asszisztenciája mellett Magyarország végigmegy az orbáni úton. Ha csak arra gondolunk, hogy mennyit fejlődött a világ a katolicizmus évszázadai alatt, és mennyit fejlődött a demokrácia, a szabadság korszakában akár ötven év alatt, akkor fogalmunk lehet arról, hova akarja visszavezetni ez a gazember Magyarországot.

Engedtessék meg nekem emlékeztetni mindenkit, hogy én kerek két éve írom ezeket, figyelmeztetek arra, hogy ez történik. Ezért engem szélsőségesnek, elmebetegnek, mindenféle hülyének, hisztériakeltőnek elmondtak és elmondanak nálam sokkal hülyébb emberek, és aztán mindig nagyokat csodálkoznak, amikor megszólal egy püspök, beszédet mond vagy interjút ad a mi bölcs vezérünk, és gyakorlatilag tollba mondják azt, amiről én beszélek. De ebből nem vonják le azt a következtetést, hogy esetleg ők tévednek, én pedig mégsem vagyok annyira hülye. Ez utóbbi nem is olyan fontos, elég lenne, ha egy kicsit gondolkodnának, és levonnák a cselekvésre vonatkozó alapvető következtetéseket. Noha egyetlen esetről nem tudnának szólni, ami ne úgy lenne, vagy ne úgy lett volna, ahogyan azt előre megírtam, és nem azért, mert olyan okos vagyok, hanem azért, mert ennyire nyilvánvaló, és ők ennyire ostobák, továbbá korruptak és jellemtelenek. Ezért most újra megemlítem, hogy a jellemtelen sunnyogás, drága magyar testvérek, iszonyatos elnyomáshoz, szegénységhez, háborúhoz és vérontáshoz vezet, és nem fogjátok megúszni. Remélem, elsőként azok esnek majd pofára, akik minden erejükkel csitítgatnak és ezzel becsapnak másokat.

S ha már itt tartunk: a gyáva és buta magyar értelmiségiek, akiket a saját egzisztenciájuk mindig jobban érdekelt, mint az igazság és a szabadság, nem ismerik fel, hogy ki az ellenség, ha felismerik, akkor nem mernek nyíltan szembeszállni vele, az aljasabbak pedig szolgálatába is szegődnek. Ezek akarnak mindent kontrollálni, mértéket és irányt szabni, akiknek véleményére normális ember nagyjából annyit ad, mintha egysejtű papucsállatka fejtené ki nagy ívű véleményét. A magyar értelmiség legnagyobb hülyéi, akik butaságuk mellett olyan beképzeltek is, hogy majdnem orra esnek, az esetek nagy részében még megalkuvó, korrupt és gyáva férgek is, akik azt hiszik, hogy bármi jelentősége van annak, hogy a katolikus egyháznak mennyi híve van, hány ember jár templomba. A katolikus egyházat soha nem érdekelték az emberek, amikor a katolicizmus evangelizálásról beszél, akkor mindig az államhatalom vagy valamely állami intézmény elfoglalásáról van szó. Ők nem bíbelődnek az emberek hitre való megtérítésével, hogy szabad akaratukat tiszteletben tartva meggyőzzék őket bármiről. Ez a kereszténység módszere, amit ők mindig megvetettek. Ők elfoglalják az államot, elfoglalják az állami intézményeket, és kötelezővé teszik saját világképük elfogadását és az ahhoz igazodó életet. Aki nem engedelmeskedik, annak a nyakát majd tekergeti az állam. Meggyőzésre ott van az egzisztenciális kényszer, a megbélyegzés, a kitagadás, a kirúgás, a szankció, a megalázás, a kényszerítés és a zsarolás, ha már egyszer a spanyolcsizmáról ez idő tájt le kell mondani.

A katolicizmus a felvilágosodásban súlyos vereséget szenvedett. Azóta azon törik a fejüket, hogyan tudnák ezt visszafordítani. A parlamentáris demokráciák és a piacgazdaság válságai mindig újabb alkalmat nyújtanak arra, hogy az időszaki válságokat a „zsidó” rendszer hibájának mutassák be, és az okokat arra vezessék vissza, hogy nem a katolikusok kontrollálják az államhatalmat, a gazdaságot és a pénzt. Ilyenkor igyekeznek kihasználni az alkalmat, és mindig nagy vehemenciával próbálják a katolikus rendszert bevezetni. Felkorbácsolják az antiszemitizmust, a „nemzeti” demagógiát, és keresnek egy diktátor hajlamú politikai vezetőt, akivel megértetik, hogy a diktatúra útjában a „zsidó” világrend demokratizmusa, a fékek és ellensúlyok rendszere, a hatalmi ágak szétválasztása , a felvilágosodás kritikus gondolkodása áll. Világossá teszik, hogy mindez a szabadkőműves zsidók találmánya, akikkel szemben ők kínálnak egy hamis isteni tekintélyre épülő diktatórikus rendszert.

Bomlasztó tevékenységüket a demokráciákban a II. Vatikáni Zsinat óta a kereszténydemokrácia, az Opus Dei, a jezsuiták és a világi szerzetesrendek végzik. A felvilágosodás óta két nagy próbálkozásuk volt, amely sikerrel kecsegtetett, Mussolini fasizmusa és Hitler nácizmusa, ezek azonban nem a katolicizmusnak szánták a vezető szerepet és a teljhatalmat, hanem maguknak. Emiatt az együttműködés nem volt harmonikus. Hitler egyenesen külön vallást kreált a nácizmusból, ezért konkurenciát látott a katolicizmusban, amelynek ő amúgy kiválóan megfelelt volna, ha alárendeli magát a Vatikánnak. Nem beszélve arról, hogy Hitler a katolicizmus évszázados uszító antiszemitizmusából a végső megoldás szükségességét vonta le, ami több gondot is okozott a Vatikánnak, leginkább azt, hogy mi legyen a kikeresztelkedett zsidókkal, azok attól még zsidók maradtak-e vagy nem. Ezért a katolicizmus ideális elnyomó államformája a katolikus monarchia, amelyben az egyeduralkodó magáévá teszi a katolikus jezsuita államfelfogást. De királyság nem lévén a katolicizmus ideális államformája a fasizmus, de nem olyan Duce-val, mint amilyen a nőcsábász, a Vatikánt csak felhasználó Mussolini volt, hanem olyan elkötelezett nemzeti vezetővel, mint Orbán Viktor, aki képes kereszténydemokrácia címén a katolicizmus “értékeit” hirdetve, a demokrácia hamis látszatának megőrzésével bevezetni a katolikus fasiszta államot. E tekintetben Orbán mindenképp úttörő szerepet játszik, egy merőben új típusú klerikál-fasiszta diktatúrát épít, feltalált egy új rendszert, amelyről maguk az alattvalók egymással versengve állítják, hogy nem diktatúra. Zseniális találmány, minden oka megvan a röhögésre és az elégedettségre, sok sunyi jezsuita dolgozott rajta.

Szó nincs tehát szuverenitásról, itt a katolicizmusnak a zsidóság elleni harcáról van szó, a katolikus és a demokratikus szabad világrend harcáról, miután a kettő kizárja egymást. Tegyük hozzá, hogy Orbán Viktor a jövő embere, mert a bibliai próféciák szerint Európa az antikrisztusi birodalom része lesz, amely az antikrisztusi katolikus vallás uralma alatt áll majd. Nem tudjuk, hogy milyen messze vagyunk a bibliai próféciák által jövendölt utolsó időktől. Ez attól függ, hogy minden emberhez eljutott-e a katolicizmus által üldözött igazi evangélium, és mindenki esélyt kapott-e a Jézus Krisztushoz való megtérésre. Ha már Orbán húsvéti üzeneteket mond, engedtessék meg nekünk is egy kis idézet Jézustól, akit a katolikus farizeusokhoz hasonló akkori főpapok feszíttettek húsvétkor keresztre. Ettől függően Orbán az antikrisztusi birodalom egyik előfutára és létrehozója, vagy csak egy szerencsétlen pojáca, aki elszámította magát, és túl korán kezdett az Antikrisztus szolgálatába szegődni. Ez utóbbival jár jobban, mert a mennyei büntetése akkor kisebb lesz.

Magyarország viszont nem kerülheti el a legrosszabbat, és a büntetése kettős lesz. Egyrészt a katolicizmus következményeit kell hordoznia, ami nem kevés. A katolicizmus sötétségbe visz, nyomorba dönt, a demokrácia és a szabadság hiánya szegénységet, elnyomást és sok szenvedést okoz. Másrészt a nemzetek ítéleténél, amelyet a Jeruzsálem alatti Josafát völgyébe tervez a megfeszített Messiás, aszerint ítéli majd meg Jézus a népeket, hogyan viszonyultak a zsidókhoz, az ő testvéreihez, akiknek mellesleg ő a királya. Akik az üldöztetésükben segítették a zsidókat, azok bemennek a Messiás ezeréves birodalmába, amely a tökéletes béke és boldogság korszaka lesz, az antiszemita nemzetek viszont mennek a levesbe, bibliai szófordulattal élve, az örök kárhozatba. A magyaroknak áll a zászló, hogy elsők között foglalják el méltó helyüket az örök tűzben, miután a holokausztban játszott szerepüket sem bánták meg, hanem örömest megismételnék, amint csak lehet, és a jóindulatú felmérések szerint a magyar lakosság 64 százaléka antiszemita. A hibahatár itt azt jelentheti, hogy legfeljebb többen vannak, de nem kevesebben.

Mindezért, aki szereti a hazáját, a nemzetének jót akar, nem tehet mást a Biblia fényében, minthogy sürgősen fellázad az orbáni hazugságok ellen, Rómáig kergeti a szemforgató, álnok, képmutató, büdös lábú, ingyenélő, két pofára zabáló, tolvaj, pénzimádó, gyerekrontó katolikus papokat, akik a szabadságunkra vadásznak, és akik a pokolba akarnak juttatni bennünket, amit ők a mennynek hisznek. Azonnal  elveszi tőlük a magyar emberek évente ellopott tízmilliárdjait, elhajtja őket a sötét püspökeikkel és más farizeus csatolmányaikkal együtt, és Orbán Viktor mocskos fasiszta rendszerét olyan gyorsan megdönti, amilyen gyorsan csak lehet, és kaviccsal dobálja meg őket Záhonynál, hogy takarodjanak a hazug pribékjeikkel együtt, ahova akarnak.

Aztán bűnbánatot tart, térden csúszva könyörög Istennek, hogy bocsássa meg az antiszemitizmust, a gyűlölködését, az irigységét, a gyilkosságokat, amelyeket ő és nemzete mind a mai napig elkövetett.

Hátha még nem késő.

Akiknek az utolsó mondatok nyelvezete gondot okoz, azoknak ajánljuk a felvilágosodás, a reformáció és az ellenreformáció irodalmát mélyebben tanulmányozni. Ezek nem erős szavak a katolicizmus elleni történelmi küzdelemben. Ellenük csak a teljes, nyílt konfrontáció vezetett mindig eredményre, amikor nem féltek a hallgatóságnak elmondani, hogy ki az ellenfél és mit akar. Ennél erősebb szavakat használtak a történelemben az ellenfél álnok manipulációja miatt. Ezeket részben ezért, részben a ti bambaságotok miatt kell használni, hogy felébredjetek.

A vénasszonyos sipítozástól nem kell megijedni, ezeknek ez a fegyverük. Visítanak, hogy keresztényellenesség, egyházellenesség, de nem szabad megijedni, a kereszténység az ellenkezőjét tanítja, mint amit ezek akarnak. Jézus országa nem e világból való, de ezek a mi evilági országunkat akarják. És a szabadságot nem lehet másképp kivívni velük szemben, csak az egyenes beszéddel, a szókimondással, ahogyan azt a felvilágosodás tette. Tiporjátok el a gyalázatost! Voltaire-t a katolikus egyház hamissága tartotta távol Istentől, az ateizmussal védekezett a katolikus métely ellen. Csak a halálos ágyán tudta szétválasztani a kettőt, hogy a katolicizmussal szembeni mélységes utálata és megvetése mellett Istenhez tudott fordulni, és segítségül tudta hívni. Akkor jött rá, hogy ő mindig is Isten oldalán harcolt a katolicizmussal szemben.

Nem lehet másképp győzni ellenük, csak ha nevükön nevezik őket, ha letépik a csuhásokról a hazug és képmutató álarcot, ha felemelik Jézabel szoknyáját, hogy kilátszódjék a mezítelenségének rútsága, és ha lehúzzák a farkasról a báránybőrt.

Nemcsak az életünkről és a szabadságunkról van szó. Az örök életünkről is. A nemzetünk sorsáról. Ezek mindezt el akarják venni tőlünk.

Hagyjátok vagy ellenálltok végre?

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.1/5 (72 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +79 ( 127 szavazatból)
Bartus László: A jezsuita Orbán, 4.1 out of 5 based on 72 ratings

  • Hozzászólások(85)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

85 Reader’s Comments

  1. Orbán nemcsak egy műveletlen ostoba fütyi, hanem elmebeteg is.
    Ez mindent elmond.

    Az iu 325-ben niceaia zsinaton megalakult katolikus felekezet az első pillanattól kezdve üldözi a keresztényeket és a zsidókat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (31 szavazatból)
  2. Az igazi Trebitsch?

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  3. “Orbán Viktor húsvéti üzenetéből az derül ki, hogy ez az ember már nem miniszterelnök, hanem egy vad jezsuita, aki a katolikus egyház tanait akarja megvalósítani az államhatalom segítségével.”

    De csak is azért, mert így látja elérhetőnek azt a célt, hogy teljhatalma legyen. Ha az érdeke mást diktálna, akkor a Katolikus Egyházat pont ilyen vehemenciával átkozná és igyekezne megsemmisíteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (36 szavazatból)
  4. Amerika segitségében bizhat csak a magyar nép!
    Az amerikai politikusokat Orbán nem tudja átverni.
    Remélem nemsokára , mondjuk az elnökválasztás után,
    az Amerikai Elnök megroppantja Orbán hatalmát.
    Ezután Orbán nélkül összeomlik a fidesz rendszere.
    Persze jobb lenne minél előbb!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (33 szavazatból)
  5. Mrs Johnson, szerény véleményem szerint ez egy visszatérő tévhit, amely elég makacsul tartja magát, aztán eltereli mindig a lényegről a figyelmet. Szerény véleményem szerint nem így van, Orbán nemcsak a teljhatalma érdekében felhasználja a katolicizmust, hanem teljes mértékben azonosul annak az államról vallott ideológiájával. Nem kellene őnki ilyen húsvéti beszédeket mondania, nem kellene a legvadabb jezsuita elméleteket előadnia. Ő ezeket szívből mondja, teljes mértékben azonosul ezzel, és ezért rendkívül veszélyes, sokkal hasznosabb és hatékonyabb eszköz a Vatikán kezében, mint amilyen Mussolini vagy Hitler volt, ahogyan azt ők kezdetben elgondolták. Orbán őszintén hiszi azt, amit mond, ezért nagyon veszélyes. Úgy gondolom, hogy ezek a feltételezések, hogy Orbán csak a saját céljai miatt használja fel a katolicizmust elterelik a figyelmet a valódi ellenfélről, és bagatellizálják a rendkívül súlyos problémát, a veszély mértékét, amiről én írok.
    Üdvözlettel, Bartus László

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (26 szavazatból)
  6. Igen!
    Hangosan, őszintén, keményen.
    Ceterum censeo: kell a (nemisolyanszélső) szélső bal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  7. Senki nem mondhatja, hogy a “trombita bizonytalanul zeng” ! Ez a cikk, egy jól és messzire hallhatóan megfújt, határozott trombitaszó, nekünk magyar demokratáknak, az értelmiségnek, az alsó-, közép-, és felső osztálynak, vagyis mindenkinek! Köszönöm ezt az ébresztő, szókimondó cikket Bartus Lacinak ! Mondhatnám, hogy végre, de nem mondom, mert közel 2 éve sorozatban fújja nekünk a trombitát, hogy felébredjen az alvó és kényelmeskedő magyar közélet, de eddig nem alig-alig volt, aki meghallotta a Vész Riadó kürtöt. Most már nyakunkon az Orbán veszedelem. Egyedül Gyurcsány kezdett március 15.-i beszédében picit pislákolva ébredezni, ami biztató volt, de azóta nagy a csönd. Senki nem mert kiállni és leleplezni nyíltan az Orbán-Semlyén klerikál -fasiszta Vatikáni rendszert, és szolgalelkű korrupt kiszolgálóit! Itt az idő ! Most, vagy soha! Nem szabad megvárni a 2014-es választásokat, mert választásokon kiütni Orbánt és a Fideszt lehetetlen. Két dolog miatt: az új választási törvény a demokratikus ellenzéket 30%-os hátrányba helyezte a startvonaltól, a másik, hogy addig felkorbácsolják még jobban a hazug “nemzeti” érzelmeket a maguk javára, és van egy harmadik ok, amiért nem szabad bele menni a 2014-es választásokba: mégpedig, ezzel legitimnek ismeri el az ellenzék az igazságtalan választási törvényt is és az alkotmányellenes alaptörvényt is. Ennél nagyobb öngólt nem is szerezhetne. A megoldás, ha még a választások előtt 2-3-4-5 száz ezer ember kimegy az utcára napokig, és megdönti a kormányt, és az egész rendszert. Ez legitim jogi lehetőséget teremt minden Orbáni törvény és intézkedés eltörléséhez. Ezt nem lehet megtenni választások esetén. De lehet Taxis blokád szerű országbénítás is, vagy bármi, ami váratlanul lebénítja az Orbán rendszert, és nem hagy időt a reagálásra. Rajta Magyarország ! Ébresztő ! Itt az idő Millások, Szolidaritás, és az összes civil mozgalom, szakszervezetek, ellenzéki demokratikus pártok, Rajta, Fogjunk össze, és bénítsuk le az utcára vonulva néhány napra, az Orbáni hazug rendszert !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  8. Sajnálom, hogy kevesen olvassák fentieket, az az érzésem hogy mindenki csak kivár. Nehéz felrázni tespedtségéből az embert. Nem kapott még elég megalázást ezek szerint, pedig az ellenséget meg kell láttatni, látni…
    Ezt a szövetséget szét kell rombolni, az egyházat a helyére kell tenni,örökre leválasztani a hatalom közeléből is. Ha van népellenes cselekedet, akkor a sunyi
    áhitatosság mögé kell csak nézni, aki akarja, meglátja. Meglopják a szegényeket, az államot, azaz azon keresztül is minket. Már ideje lenne röplapokat teríteni, felvilágodítani mindenkit, mi vár rá, ha a hallgatásával
    nemtörődömségével tovább hagyja életben maradni ezt a rendszert, ezt az átkost.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  9. hujujuj! Lesz itten az fogaknak csikorgattatása! Vannak benne olyan kifejezések, amik visszahökkentik az embert (én speciel szeretem a véres hurkát) és az okostojások közül is vegyük ki Okostojást (aki megmondja)
    Ez a szöveg összességében olyan, mint a 20 kilós nagykalapács: viszont bunkó fafejekbe mással nem lehet semmit beleverni.
    Ateistáknak meg nehéz az utolsó ítéletben hinni- nekik elég önmagában a szabadságért és a demokráciáért ellent állni egy rekatolizációnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  10. Lehangoló,de nagyon igaz! Ha figyelembe vesszük az Orbán megnyilatkozását a hívőkről, és nem hívőkről, akkor be kell látnunk, hogy a katolikus vallás lesz az, ami éket fog verni az unió országaiba Magyarországon keresztül,Orbán és bandájának köszönhetően.
    Valahol régebben írtam, hogy ha az unió nem vigyáz,és nem reagál kellően Orbán agymenéseire,abból komoly baj lehet Európában.
    Ha mindezeket figyelmen kívül is hagyjuk, az, ami napjainkban itthon történik,az fel kellene hogy ébressze az apátiából az értelmiséget.Ha lenne…Mintha kihalt volna ezen a téren az ország, akkora hallgatás van.Nem igaz hogy nem látják át ezeket a dolgokat, de ha mégis, és ezek ellenére nem mozdulnak, akkor megérdemeljük a büntetést.
    Nem akarok én minden hiányosságot az értelmiség nyakába varrni, de azt mindenki tudja, hogy ha neves emberek mozdulnak igaz ügyért, akkor lenne ki felsorakozna mögéjük.Mert valahol mindannyian tudjuk, és érezzük,hogy nagyon rossz irányt vett Orbán,a Vatikánnal a háta mögött.Újra erőre kapott a zsidózás, hol nyíltan, hol burkoltan, és ez mind a cikk író igazságát támassza alá.
    Létkérdés lett az utolsó kérdése,hogy hagyjuk, vagy ellenállunk végre?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  11. Azt azért nem gondoltam volna, hogy ez az ember ennyire ostoba, hogy még a tudományt is alárendeli a Vatikán aljas akaratának. Meglepődtem, de nem bánom, hiszen ez az eszement viselkedés magában foglalja a vezér bukását. A világ nyugatra eső részében ez már véglegesen eldőlt. Az állam végérvényesen elvált az egyháztól és ez már nem fog változni. Az emberek lényegesebben felvilágosultabbak, mint a középkorban, még itt nálunk is. Minden esetre ez arra jó, hogy vérszemet kap a klérus és a társadalmi feszültségek a végtelenségig fokozódnak és végül robbanhatnak. Nem elég nekünk a nyomor és a reménytelenség, még ez is sulytani fogja ezt a szerencsétlen országot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  12. Itt csak akkor lesz megmozdulás, ha lesz végre egy politikai párt, amely megmozgat.
    Passzív, amorf tömeget csak párt tud mozgatni (vagy persze az éhhalál közelsége).
    Párt viszont nincs, mert ami van, az nem párt. A párt ugyanis sajátos érdekek kifejezésére és képviseletére szolgáló szervezet — a mai nem fasiszta pártoknál mindössze a “kifejezés” és a “képviselet” hiányzik.
    Nem tudom, mi kell még nekik, amitől radikalizálódnak — már 90 fokos vízben ülnek velünk együtt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  13. „…aki szereti a hazáját, a nemzetének jót akar, nem tehet mást a Biblia fényében, minthogy sürgősen fellázad az orbáni hazugságok ellen,…” hajaj, ez még odébb van.
    De már most is megtehető konkrét lépés lenne pl. az, hogy ellenzéki képviselők olyan törvényjavaslatokat nyújtsanak be, melyek pl. tiltanák, hogy egy iskola igazgatója gyakorlatilag kötelezően egy katolikus szertartás keretei között ünnepeltessen meg bármely ünnepet a tanulóközösséggel. Vagy: egy kórháznak kötelező legyen minden tekintetben teljes semlegességet tanúsítani a betegek vallás szerinti hovatartozása kérdésében, tehát nem lehet előre kikészített biblia, feszület a falon (ill. vallás szerinti diszkrimináció a kezelésben, szövetkezés egy városbeli katolikus szeretetházzal, amely ad támogatást a „jó hívő” hajléktalan ideggondozottaknak, és megtagadja azt a többiektől). Természetesen ezeket a módosításokat a mostani 2/3 lesöpörné, a mostani ellenzék viszont ezek után hitelesen beépíthetné a programjába az ilyesmikkel kapcsolatos rendteremtési szándékait. Mostanában országszerte közel 300 oktatási intézet fenntartásában következett be változás. A korábban a helyi, vagy megyei önkormányzat, ill. a megyei közgyűlés hatásköréből átkerültek a Megyei Intézményfenntartó Központokhoz. Ennek kapcsán mindezen intézményekben megszakították a még hatályos igazgatói megbízásokat, és új kinevezési procedúra zajlott le. (Mint pl. a szigetszentmiklósi Batthyányi Kázmér Gimnáziumban). Ilyesmi a jövőben is előfordulhat, és az ellenzék részéről is lassan itt lenne az ideje egyre több konkrét kérdésben álláspontot leszögezni. Ezek között állhatna az is, hogy (most tömören mondva) a sanda katolizálás valakinek a múltjában, ez a pályaalkalmatlanság elemei között fog szerepelni, ha legközelebb is próbálkozna az illető. (Ennek egyébként minden előzmény nélkül is evidensnek kéne lenni.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  14. Bartus úr!
    SOKKAL jobb a véleménye Orbánról, mint az olvasói többségének, ugyanis feltételezi róla, hogy képes bármiben is őszintén hinni.
    Ebben a kérdésben Mrs Johansonnal értek egyet: a szociopátia kizár minden őszinte érzelmet. A szociopata kizárólag csak magát szereti és a saját kis világát.
    Ha az ősmagyar sámánizmustól nagyobb hasznot remélne, akkor sámánhítű lenne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (26 szavazatból)
  15. Marcus Aurelius:
    annak lenne itt az ideje, hogy az ellenzék ezekkel az ismeretekkel felvértezve ellentámadást indítson, és MINDEN szlogenjüket a fizeSS ellen fordítsa azon a szinten, ahol a zemberek még képesek felfogni (azaz egyszerű tőmondatokban)!
    Pl Nem leszünk (vatikáni) gyarmat!
    Rosszabbul élünk mint 10, 8, 6, 4, 2 éve!
    Van itt pénz, csak ellopják!
    Európában LESAJNÁLNAK!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  16. Kedves Bartus László,

    amennyiben igaza van, akkor tényleg nagy a baj!

    Három évvel ezelőttig Magyarországon éltem, így az 1998-2002 közötti fidesz kormányzás alatt is. Nekem “tesközelből” az volt a benyomásom, hogy Orbán úgy váltogatta a felekezeti hovatartozását, ahogyan a politikai elhelyezkedését is, ami először liberális volt, aztán a jobb középen és a szélső jobbon át most épp a legsötétebb sztálini kommunizmushoz hasonul. A véleményemmel nem elbagatellizálni akartam a témát! Már csak azért sem, mert úgy gondolom, hogy a két világháború nem ártott az országnak annyit, mint Orbán 2002 óta.

    Tisztelettel,

    Zsuzsanna G. Johnson

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  17. kekec
    Ne kapkodd el az egyetértést. Köztünk maradtak viták.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  18. Kedves Zsuzsanna, Ön jól látta, hogy egy folyamat végeredménye a jelenlegi helyzet, de ő ma már hisz ebben, megértette, felfogta, elsajátította és magáénak vallja. Ez nem vitás, a nyilatkozatai teljes összhangban állnak az évszázados katolikus hazugságokkal. Ez az ember tudja mit csinál, és mivel hisz benne, tántoríthatatlan, és nagy erőt érez ehhez maga mögött.
    Üdvözlettel, Bartus László

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  19. “Orbán őszintén hiszi azt, amit mond…..”

    “…..fogalmunk lehet arról, hova akarja visszavezetni ez a gazember Magyarországot.”

    Tisztelt Bartus Úr!

    Mindig nagy tisztelettel olvasom a cikkeit, mert mindig fontos összefüggésekre mutatnak rá és mindig jó és alapos érvekkel támasztja alá az állításait. Mindezek mellett viszont én is Mrs. Johnson-nal tudok egyetérteni és ennek a véleményemnek az alátámasztására emeltem ki a fenti két idézetet az Ön komment-jéből ill. a cikkéből. Szóval hogy az “Orbán őszintén hiszi, amit mond”, ez nekem egy első áldozós naivitásaként hangzik. A cikkbeli idézetben foglalt jellemzés (“….fogalmunk lehet arról, hova akarja visszavezetni ez a gazember Magyarországot.”) sokkal jobban eligazíthat mindenkit arról, hogy kivel, kikkel és milyen erőkkel is állunk szemben, összhangban Mrs. Johnson véleményével, vagyis hogy ““Orbán Viktor húsvéti üzenetéből az derül ki, hogy ez az ember már nem miniszterelnök, hanem egy vad jezsuita, aki a katolikus egyház tanait akarja megvalósítani az államhatalom segítségével.”
    De csak is azért, mert így látja elérhetőnek azt a célt, hogy teljhatalma legyen. Ha az érdeke mást diktálna, akkor a Katolikus Egyházat pont ilyen vehemenciával átkozná és igyekezne megsemmisíteni.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  20. És egy jó kis komment a VG-ről:
    http://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/orban-ez-volt-a-kuldetesunk-372599
    5. zsoszta2012. 4. 7. 20:32

    Hehe, Vitya osztja már a katolikus Új Emberben is a Húsvéti Áldást.
    Papíron református, amúgy ateista, aki a vallásból is bohócot csinál és saját magát ajánlgatja Istennek.

    Baromarcú,pénzéhes katolikus egyház, észre sem veszi, hogy Orbán az bizniszüket lopta el és amit nem sikerült Rákosinak, Kádárnak, azt ő egyházi segítséggel megteszi: felszámolja az Istenhitet és saját magát ajánlja Isten helyett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  21. Hmm. Nos, lassan én is kezdek meginogni…
    Volt már erről szó jó néhányszor, és magam is Mrs Johanson és kekec véleményét osztom (osztottam?) inkább, ám kezdek hajlani rá, hogy mégis Bartus úrnak lehet igaza. Talán az zavart meg, hogy még emlékszem a régi Orbánokra is. De az is igaz, hogy az ember bizony megzakkanhat egyik percről a másikra is. Ez az elmebeteg pedig valóban úgy néz ki, hogy teljes mértékben el is hiszi azt a töménytelen marhaságot, amit mond. És ez megrémít. Talán jobban, mint a másik verzió. Pedig így is, úgy is életveszélyes figura.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  22. Bocsánat! Természetesen Mrs Johnson lett volna a helyes, de kekec után mentem, mert az volt közelebb. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  23. KÖSZÖNÖM! Nagyjából ilyesmik forogtak a fejemben.
    .
    ovi még lehet, hogy felszentelt pap lesz, aztán majd a pápa székére ültetik – sátánista messiás= antikrisztus.
    Végülis csauseszku felesége is akadémiai főmufti lehetett, oviból meg pápa …
    :((((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  24. Ugyan kérem!

    Ha a szükség úgy hozza Orbán még Holokauszt-túlélőként is megpróbálja eladni magát.

    topi MaCKó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  25. “A NÉPNEK JOGA VAN ELKERGETNI A KORMÁNYT !” – ezt Orbán mondta :
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SF2Njq7fRVg#!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  26. A fanatizmust, fanatikus hitet felpörgetni és csúcsra járatni csak valóságos elköteleződéssel és a hozzá tartozó eszközök birtoklásával lehet, ezért nem fogadom el a sztálinizmus hasonlatát – admin fogalmazott logikusan. :(((
    A szociopatának is kell vezérfonal, ami az ő eszköztára és nem másé, a végrehajtáshoz pedig adott a katolicizmus.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  27. meg Gréczytől:
    “Még mielőtt bárki világok harcának tekintené azt, amit a láthatóan mentális problémákkal küzdő magyar miniszterelnök mondott, azért nézzük meg közelebbről, hogyan illeszkedik a zemberiség alapértékeiért érzett folyamatos aggódás a Fidesz napi politikájába.
    Nem lehet kétséges, hogy Orbán szándéka ezúttal sem volt más, mint a választás kikényszerítése: vagy velem tart Magyarország, és akkor lesz hit, meg szuverenitás, meg nemzeti öntudat, vagy mentek “azokkal”, akiknek sem a haza, sem a család, sem a hit nem szent.”
    “Orbán ezzel az interjúval tovább tetézte bűneit. Ha tényleg hiszi Istent és a Biblia írását, tudja, hogy mindezt még felróják neki.
    Ám mielőtt ez egyszer – remélhetőleg sokára – megtörténik, azt tudnunk kell, hogy amit mondott, csupán hatalomféltésből mondta. A lassan málladozó tábor egyben tartása érdekében. A Fidesz örök és megbonthatatlan veteránja abban bízik, hogy a romló életszínvonal – és a ciklusban ez már csak rosszabbodni fog – ellenére is nyerhet, ha néhány alapértéket magáénak tulajdonít. Abban bízik, hogy ha övé a nemzeti zászló, Puskás lenyúlt aranyérme, a körmenet tömjénfüstje, akkor a korgó gyomrú nép ezt bekajálja.
    A többi rajtunk, magyarokon múlik, különben a hazánknak hosszú időre bevégeztetik.”
    http://greczy.blog.hu/2012/04/09/orban_es_a_keresztenyseg

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  28. Kedves Tikitaki,

    természetesen lehet más a véleményük. :)) De nem osztom. :)) Nem akarom Önöket démonológiával fárasztani, és materialisták úgysem tudnak mit kezdeni vele. De valójában démonikus megszállottságról van szó. Nem részletezem, talán amit mindenki képes értelmezni, ha azt mondom, hogy megszállott. Ennek van materialista és démonológiai értelme is. Mindenki értse úgy, ahogyan világnézete engedi. De a lényeg, hogy ez kizárja a haszonelvű magyarázatot, a hideg számítást.
    Kekecnek: Gréczy Zsolt jól teszi fel a kérdést, hogy az éhes gyomrú nép ezt megkajálja-e. A válasz nem helyes, mert a helyes válasz az, hogy igen, megkajálja, Úgy eszik, mint kacsa a nokedlit. Mert ez is démonikus, ami ellen csak az igazság kimondásával lehetne harcolni, de azt rajtam kívül kevesen teszik. Ezért úgy lesz, ahogy megprófétálta, hosszú időre bevégeztetett minden.
    Üdvözlettel, BL

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  29. gets – egyébként érdekes ez az antikrisztus téma. Mert az én értelmezésemben megváltás-ellenes, azaz az elkárhozás eszköze. Ami nagyjából és egészében egészen jól illik Orbán eddigi tevékenységére! Egy anti-Midas király, aki még az aranyat is képes szarrá változtatni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  30. admin – tényleg nehéz “külső” démonokban hinni, különösen, mert a végén még mentő körülmény lenne ez a “mások vittek rossz utakra engem..”
    De egy egocentrikus lény képes megteremteni a “saját” démonjait, azaz elmeszüleményeit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  31. kuksi – az a fránya germanizmus!
    Én kérek elnézést Mrs Johnsontól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  32. kekec – ovi is tanútt ám Hégelt. :)
    Tézis – antitézis … protézis. :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  33. Sajnos ismét igaz amiről B.L. ír. Orbán megtalálta azt az egyházat, ami elismeri a világot átalakító isteni elhívását, a megtalált egyház pedig véghez tudja vinni rajta keresztül egyelőre Magyarország, azután Európa politikai és erkölcsi átalakítását, majd romba döntését.
    Ha ehhez a cikkhez elolvassátok Bujáki Attila Viharpapagály cikkét is, teljes lesz a kép.
    Egyre jobban látszik a keresztény csomagolást magáról lefosztó, a parlamentben elfogadottá váló pogánykatolicizmus (lásd sámántánc és -áldás a parlamentben) és ezzel együtt az egyre nyíltabbá váló zsidógyűlölet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  34. Báthory Ödönke

    Hmmm. Eszembejutott egy érdekes ötlet. Lehet, hogy OV egy kis középkori skanzent akar berendezni kishazánkban? És akkor a külföldi diákoknak nem kéne könyvből tanulni a középkort, hanem idejönnének élőben tanulmányozni? De ne álljunk meg félúton! Hiszen a piramisépítésnél használt rabszolga kézimunkára is van szándék, lásd: stadionépítések. Tehát nem csak a középkort, de az ókort is tudnánk ajánlani a fizetőképes tanuló turistáknak. És ha eszembejut szeretett miniszterünk ajánlása a gombaszedő-kecskefejő életmódra, akkor még az őskor is könnyen bemutatható.
    Elnézést kérek mindenkitől ezért a hülye ötletért, csak egy kicsit meglódult az agyam. Inkább megyek, és iszom egy pofa bort.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  35. Jajjj bocs papagáj

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  36. A cikkel egyetértve még látok megvalósítási esélyt is az ördögi terv véghezvitelére. A kisemmizett emberek, a nyomorban élők, a tudatlanságba taszítottak körében könnyebb terjeszteni a tanokat. Az elesettek kapaszkodni akarnak valamibe, és a vallást teljes mélységében nemismerők körében az alaptanok hirdetésével még támogatókat is találhat. Ugyanúgy, ahogyan az emberek nem figyeltek, vagy nem vették komolyan a kijelentéseit. A jelenlegi politikájára is több utalást tett már az Antal kormány idejétől kezdve. (Már akkor mondta, hogy 1919-ig kellene visszamenni). Vagyis az a szomorú, hogy találhat támogatókat a megvalósításhoz. Ugyanúgy nem merik hinni azt, hogy megteszi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  37. gets
    Á, nem ilyen magasröptű, csak Johanson-Johnson elírás! De azért köszi, egészen felvidítottál!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  38. Ödönke! Rátapintottál! Így lesz meg az 1 millió munkahely!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  39. kekec
    2012. április 9. hétfő
    22:08
    Csak az anti-Midasra reagáltam. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  40. Mindegy, miben hisz vagy nem hisz a gazember.
    Aljasul kihasználja a kaotikus katolitkus nyomulást (egyetlen betű és egy sorrend az eltérés), kihasználja az emberek valódi hitét, bizalmát, pontosabban bizalomvágyát, eltiporja szabadságunkat, tönkreteszti a gazdaságot, az oktatást, megrontja az ártatlanokat, elrabolja a felhalmozott értékeket.
    Nem látom, mit lehetne tenni ellene. Hiába fog összeomlani hatalma, utána vízözön, mocsár, és pusztaság marad.
    Nem saját erejére támaszkodik, hanem a miénkre: a férevezetett, bizaloméhes emberek tartják fenn hatalmát. Kinek van ereje elvenni barátja utolsó vigaszát?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  41. A lényeg szempontjából talán mindegy, de én is úgy gondolom, hogy Orbánt csak a saját hatalma érdekli. Ellenzékben hazaáruló volt az a politikus aki kelet felé repült. Kormányon Orbán körbe udvarolta a fél világot. Nyalt az oroszoknak, araboknak, kínaiaknak pénzt remélve, de senki nem akarja finanszírozni a kis kelet-európai diktatúráját. Végül vissza kellett somfordálni az EU-hoz, IMF-hez.
    A nagy kérdés az, hogy kap -e hitelt az IMF-től. Ha igen, az megszilárdítaná a fasizmust Magyarországon. Akkor hosszú és keserves út vezetne az összeomláshoz. Ha nem akkor egy gyorsabb összeomlás következne, de mindent rá lehetne kenni a bennünket cserben hagyó Nyugatra. És akkor a Jobbik diktatúrája jönne. Mindegyik forgatókönyv rossz Magyarországnak.
    Egyre inkább úgy tűnik, hogy Orbán az IMF-fel nem akar megállapodni. Ez mondjuk a megszállottság mellett szóló tény, mert az ésszerűség a megállapodás mellett szól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  42. Ne add Isten, hogy így legyen!
    Azt már megszokhattuk, hogy Bartus Laci (Bocsánat a /Laciért!) nem váteszkedik, hanem logikusan levezet. Ami a baj, hogy mindig igaza van.
    Igen, sikerült egy megszálottat találni a tervhez. Szörnyülködünk is rajta itt mi demokraták avagy ugye zsidók a cikk szerint.Ám rém elkeserítő a húsvéti, vidéken szerzett tapasztalatom. Istennek tekintik ezt háborodottat, nemzetmentő géniusznak, csúcspolitikusnak stb., és még csak oda sem jut az ember, hogy egyetlen kérdést feltegyen, nemhogy egy észérvet megvitathatna. Csak nézem őket és hang se ki se be. Azt kérdem magamtól, magamban. Miféle hit az, melynek legerősebb fegyvere a gyűlölet? Téboly és döbbenetesen egybevág a cikkel.
    A nincstelenek pedig lehajtott fejjel szavazva bandukolnak. Ennyi jussuk maradt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  43. Leslie G. Charteris

    Az egyszerű, hétköznapi, megélhetéséért leisztoló ember számára- a legtöbben ilyenek vagyunk – csak lassan áll össze a kép. Mintha egy méteres festmény egy képpontjából kellene véleményt alkotnia az egész képről. Ehhez fölül kellene emelkedni a valóságban és képletesen is. Sátáni, ahogy kitalálták a nagy nemzeti együttműködés atyjai,hogy a nép egy irányba állításához az “egzisztencia fegyvert” kell csak bevetni. Úgy kussolni fog mindenki a véleményével, hogy csak na !A Batthyány körös professzorok is csak azután kezdtek el lázongani, amikor rájöttek, hogy az a kiváló kisdoktori amortizálhatja az egész egyetemet és a képzés tekintélyét. Továbbá Semmelweis ( remélhetőleg) még akkor is lesz, amikor ez a bagázs már csak egy rossz álom . Ami még figyelmeztető kellene hogy legyen a hétköznapokban, hogy a Fidesz – ezt már két év óta tanuljuk -mindig az ellenkezőjét teszi, mint amit mond.Egy tiszta pillanatában ezt O. be is vallotta : “Ne azt figyeljék, amit mondok, hanem amit cselekszem “. Mi lett volna, ha Gyurcsány mond ki ilyet? Emlékezzen mindenki a ” Megvédjük a magánnyugdíj pénztárakat ! választási rizsára. Hogyan védték meg? És az összes többi kommunikációs mesterműre.Mert a maga nemében mestermű, hogy “arányos adórendszerként ” el lehet adni egy példátlanul igazságtalan, aránytalan terheket kirovó sarc rendszert. És ugyanez a helyzet az új katolikus világrenddel kapcsolatban is. Minden más el fog jönni, csak nem az igazság, a szeretet és a béke hazája. Aki nem hiszi, járjon utána !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  44. Én hiszem, hogy BLnek van igaza, Orbán a jezsuita. Ehhez jók a Laci okfejtései, de emellett kiemelem az EU Parlamentben tett kijelentést, mely szerint “Európa katolikus lesz, vagy nem lesz”. Ez a kijelentés azért ugrik most be, mert semmi oka nem volt erre, egy darab hittéma a környéken sem volt, mégis beszúrta. Nem a hatalmáért tette, hanem mert fontos volt neki a tézis annyira, hogy olyan helyen is elsüsse.
    Az azonban valószínű, hogy kat egyház támogatását a nyerésért, majd az abszolút hatalom megszerzéséért akarta. De aztán beájult. Hiszi szerintem is.
    A nagy baj az, hogy az ellenzék meg ebből az egészből nem hisz, de talán nem is tud semmit! Ez a nagy baj, a papok meg a szószékről ontják a sötétet.
    Tüntetésekkel meg nem fognak menni semmire. A tüntetést kinevetik Orbánék mindaddig, amíg általános sztrájk nem lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  45. gets
    2012. április 9. hétfő
    20:10
    “ovi még lehet, hogy felszentelt pap lesz, aztán majd a pápa székére ültetik – sátánista messiás= antikrisztus.”
    Á, legyünk realisták. Esetleg ellenpápa. Olyan már volt.
    Avignoni fogság is volt. Gratzi fogság meg majd lesz, ha Isten is segít. (előbb-utóbb, valahonnan kénytelen lesz észrevenni, hogy ez már az ő érdeke is.)
    .
    (Amúgy én maradtam materialista.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  46. orbánc, egy nagyon veszélyes sunyi féreg, ráadásképpen sikerült, egy jól működő gépezetet kiépítenie,hozzá hasonló sunyi hatalom, és pénzéhes férgekből. Egyébként meg csak megüli a lovat, ami nem b@ssza le a hátáról,és ahogy elnézem, még egy darabig elporoszkál vele ez a gebe, a ködös horizont felé.Hát mi meg mögé vagyunk kötve a gebének, az meg vonszol magával, igaz rágcsáljuk a protkóval a bogot.De akkor majd jól hátbaQrnak egy feszülettel, vagy egy árpád-sávos zászló nyelével.Kuss! libsi-bolsi zsidó ,hazaáruló, hát nem látod hogy most vagy igazán Magyar?Nem érzed? Hát nem voltál a Béke meneten? Nem verted össze a 90-éves nagymamádat a piszkavassal, mert az MSZP-re szavazott!?PFUJJ ! És a cigányok kiéhezett kutyájának Magyar lecsókolbászt dobtál!? Szemét hazaárulók. Áhh.. T. Bartus Úr! Mi itt nagyrészt egyformán gondolkodunk, és nekünk azt hozta , a nagyon áhított demokrácia, hogy egy qrva agresszív kissebbség, nagyon erőszakos agresszióját kell elviselnünk, a társadalom nagy többségének a beszarisága, és önző közönyössége miatt. És ha ez az agresszív ,klerikál-fasiszta métely behatol az ifjúság lelkébe( hittan, stb.) nos akkor annyi ennek a társadalomnak ,legalább 30 évre. Mert oké, akit meg lehetett venni, agyilag,vagy anyagilag és már javíthatatlan,az oké. De amikor már azt látom, hogy a jövő felnövekvő generációját is meg akarják fertőzni, nos ez már nagyon veszélyes játék, csak elég az idióta kerényi által megrendelt lovasrohamos képre gondolni, tehát megpróbálják sulykolni hogy rajtuk kívül nincs rendes ember, és sajnos ez hatásos szokott lenni. Na ezért egy mocskos jellemtelen bűnözők, és Recsk kevés is lenne nekik. Magamat nem sajnálom ,én elvagyok valahogy, de akiben egy torz világképet alakítanak ki,realitás érzék nélkül…..Láttuk a 3-ik birodalmat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  47. Harminc évvel ezelőtt még abból állt a poltikatudomány, hogy a fél ország azt találgatta, hogy Kádár vajon miért döntött úgy, ahogy döntött. Hát semmit sem fejlődtünk? Kit érdekel, hogy a makacsul miniszterelnökként bemutatkozó polgártárs hisz-e valamiben? Nem mindegy?
    .
    Na jó, én is beszállok a találgatásba, és azokkal a kommentelőkkel tartok, akik szerint a szakszerű jogfosztogatáshoz nem kell világnézet, sőt aki a kenyerét foglalkozás-szerűen esküszegéssel keresi, annak a meggyőződés kifejezetten ártalmára is lehet.
    .
    Csak egyetérteni tudok azzal, ahogy kedvenc szónokom, Majtényi kiáltott fel január másodikán az Operaház előtt: “Ez az ember felesküdött az Alkotmányra, aztán megdöntötte azt”.
    .
    Orbán szivesen befogja vitorlájába a vallásos hátszelet, de majd bolond lesz korlátozni magát valamiféle világnézettel. Ezért aztán sem klerikál-fasiszta, sem jezsuita sem lehet, és aki innen kiindulva próbálja megérteni rendszere lényegét, az – jóhiszeműen bár – de rossz nyomon jár.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  48. Marcus Aurelius

    Köszönjük a cikket. Azzal, hogy egymással úgy ránézésre csak bizonytalan kölcsönhatásban álló jelenségek egy rendező elme megfogalmazásában világos szerkezetbe állnak, kifejezett esztétikai élvezet (is) jár.
    De a tömeghatásról… kár is beszélni.
    Sőt, még a felhasznált kategóriák jelentése fölött is támadhatnának értelmező viták. Nekem pl. mindegyre arra áll az eszem, hogy a 18. sz-i felvilágosodás mai képviselői semmilyen hitnek nem lehetnek követői. Azóta annyi minden kiderült a világról, és főleg az emberi elme képzetalkotó működéséről, amely a racionális elemző szemében minden természetfölötti tényező feltételezését tarthatatlanná teszi. De ezek elvi viták. (Az ilyenek, (no nem a mienké, csak maga a műfaj) döntő fontosságúak a progresszív gondolkodás előrelépéséhez, a tudomány fejlődéséhez, de csak egy nagyon kicsi kisebbséget foglalkoztatnak.) Orbán ellen aligha lehet tömegeket mozgósítani annak az elmagyarázásával, hogy Isten nem is olyan, amilyennek a katolikusok működtetik, ők bizony rosszul hiszik (és ez még a kisebbik bűnük lenne), meg hogy a valódi kereszténység igazából egy, a zsidóságon b_e_l_ü_l_i csoportként (esetleg szektaként) indult, és a katolicizmus csak egy rákos daganat rajta, és az önálló életre kelt daganat már le is metszette magáról a –mondjuk úgy- saját forrását, sőt,…
    Hangsúlyozni kell, fórumokon, magánbeszélgetésekben azokat az elemeket, amelyek ránézésre érthetők, és tovaterjedésre esélyesek. Azt, hogy rosszindulatú lépés egy önkormányzattól az, ha válogatás nélkül katolikus iskolába kényszeríti a helység gyerekeit egyszerűen azzal, hogy átengedi az iskolát az egyháznak (persze alaposan előkészített financiális kényszerből). Itt az önkényességre, mint felháborító körülményre kell rámutatni. Aztán arra, hogy mennyi sunyi, élősdi, hazug szenteskedő mutatja magát buzgó hívőnek. (Én ma sem értem, hogy miképpen képesek magukat hívőnek tartó emberek a második házasságukban élni. Hát az első nem az égben köttetett?) A méltatlan papokra, a pedofíliájukra (és a házvezetőnőikre), a fafejűségükre az abortusszal, a fogamzásgátló tablettával, az AIDS-el kapcsolatban, stb. De még ezek se fognak szó szerint senkit mozgósítani. Hogy akkor miért?
    Azért, hogy ha (a választáson, az előtt, vagy az után) a téli cipő nélkül maradt gyerekek, a drága gyógyszer hiánya miatt korán meghalt nagymama, a semmivé vált megtakarítás, és hasonlók miatt a tömeg egyszer tényleg elsöpri ezeket a mocskokat, leírni is jó volt, akkor a következő időkre készülő ellenzék programjában már eleve ott legyenek ezek a pontok, hogy ki az oktatásból a papokkal, rögtön átirányítani minden pénzt az ilyen-olyan egyházi feladatellátásokból a megfelelő állami intézményekhez, de nem ám válogatva-rangsorolva közöttük! El őket a politikától, az állam és a közélet legyen szekularizált. A katolikus egyháznak a közéletből való kizavarása az antiszemitizmus egyik forrásának a kizavarását is jelentené. Innentől a többi elvégezni való már egy kicsivel könnyebb lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  49. Kedves Kekec és Kuksi,

    semmi gond, tudtam, hogy rólam volt szó :) Egyébként még én is csak szokom az asszony nevem :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos