Ronai and Ronai
AMERIKAI

Új adókból finanszírozná a BKV-t Tarlós 2012. április 26. csütörtök 18:02 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Új adókból finanszírozná a BKV-t Tarlós

Budapest – Tarlós István főpolgármester büszkén jelentette be, hogy végre hosszú távra megoldódott a BKV finanszírozása. A büszkeség mögött balítélet és hazugság áll. A számok mögé nézve ugyanis kiderül, hogy a kormány fokozatosan kivonul a tömegközlekedés eddig sem túl nagyvonalú támogatásából, cserébe viszont a Tarlós által vezetett fővárosi önkormányzat adókat vethetne ki az itt lakókra. Jön a dugódíj, valamint az igen szerényen “bevételeket növelő üzlet- és tarifapolitikának” nevezett adókivetés.

A képviselők döntése értelmében Budapest megkötheti a BKV finanszírozásáról szóló megállapodást a kormánnyal, miután a Fővárosi Közgyűlés elfogadta az erről szóló előterjesztést, felhatalmazva az aláírásra Tarlós István főpolgármestert.

A szerződés szerint a kormány vállalja, hogy továbbra is biztosítja az utazási kedvezmények ellentételezését, illetve csak az új finanszírozási források megteremtésének ütemében csökkenti, illetve szünteti meg az állami támogatást. Budapest azt vállalja, hogy megvizsgálja a külső szolgáltatók bevonásának lehetőségét, illetve a közösségi közlekedés költségnövelő tényezőit és az inflációt figyelembe vevő, a bevételeket növelő üzlet- és tarifapolitikát alkalmaz.

Az egyik bevonandó új finanszírozási forrás a lépcsőzetesen bevezetendő dugódíj lesz. Az ebből származó bevétel egyelőre nem ismert, de az állam ennek függvényében vonul ki a finanszírozásból.

A kormány a dugódíj infrastruktúráját uniós forrásból építené ki, és megvizsgálják az elektronikus útdíjjal egyidőben történő bevezetését, így az országos elektronikus útdíjszedési rendszerrel együtt 2013. július 1-jétől üzemelhetne.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -2 ( 2 szavazatból)

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

3 Reader’s Comments

  1. Hernyó! :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  2. Nincsenek megszorítások!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  3. Én már akkor röhögtem, amikor az volt egy Tarlós interjúban, hogy megnyugodhatunk, mert a kormány elvi banki garanciát vállalt, közben csücsül 32 milliárdon, ha egyáltalán megvan még a pénz..
    Javítsatok ki, ha nem így van, de én úgy tudom, hogy mindenhol elemi, ha úgy tetszik nemzetgazdasági érdek a tömegközlekedés finanszírozása(annak az idióta adótermelő állampolgárnak valahogy el kell jutnia a munkahelyére, a környezetvédelemről ne is beszéljünk..Sehol a világon nem lehet a jegybevételekből finanszírozni. Ez a görcs azt hiszi, hogy stadionépítésbe fektetni a pénzt nagyobb hasznot hoz, mint abba , hogy a melós dolgozni menjen, termeljen?
    Még egy dologra kíváncsi lennék, Debrecen se kap állami pénzt? Egyszerű bosszú a budapestiek felé a BKV tönkretétele.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Nem mertek dönteni a Vígszínház vezetőjéről 2013. szeptember 26. csütörtök

Ebből az országból menekül, aki csak tud 2013. szeptember 20. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos