Ronai and Ronai
AMERIKAI

Nem mertek dönteni a Vígszínház vezetőjéről 2013. szeptember 26. csütörtök 18:28 Forrás: AN

  • Hozzászólások(27)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Nem mertek dönteni a Vígszínház vezetőjéről

Budapest – A Vígszínház és a Budapesti Operettszínház vezetői pályázatát egyaránt eredménytelenné nyilvánította csütörtöki zárt ülésén a Fővárosi Közgyűlés. A Vígszínház esetében ugyanúgy járt el a fővárosi közgyűlés fideszes többsége, mint ahogyan a Médiahatóság annak idején a Klubrádióval: hülyének tettette magát, analfabétának és a számukra kedvezőbb jelölt pályázatának silány volta miatt mindkét pályázatot megsemmisítették.

A Vígszínház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatói álláshelyére a színház jelenlegi vezetője, Eszenyi Enikő, illetve Balázs Péter, a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója adott be pályázatot. Balázs Pétert eleve ki kellett volna zárni a pályázatból, mert az üzleti tervet, amely a pályázatnak szerves része, késve adta be. Ráadásul, miközben Eszenyi pályázata mindenki számára elérhető volt az interneten, Balázs színész úr nem osztotta meg a közvéleménnyel, hogy milyen elképzelései, tervei vannak a Vígszínház irányításával kapcsolatban.

Igaz, is, mi közük hozzá az embereknek, túl azon, hogy az ő adóforintjaikból tartják el a színházakat. Nehogy már láthassák, mire készül a Fidesz kegyeltje, Mekk Elek, és más nagy formátumú szerepek hiteles megformálója.

Hogy a rejtélyek száma még eggyel több legyen, Balázs Péter kérésére a közgyűlés zárt körben hozta meg a döntését.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (26 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +32 ( 40 szavazatból)
Nem mertek dönteni a Vígszínház vezetőjéről, 4.8 out of 5 based on 26 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(27)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

27 Reader’s Comments

  1. Mi van !? Még nem döntött a nagyvezír… ?!?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (20 szavazatból)
  2. Nevetséges! Balázs Péter hiányosan nyújtotta be a pályázatát, ezért érvénytelenítették az egész pályázatot?
    Eszenyi Enikő jó pályázatot adott be, és nem merték kihozni győztesnek? Ennyire a mi kutyánk kölykének kell lenni mindenhol?
    És még Eszenyi Enikő bízik az elbírálás tisztességében??? Ne reménykedjen….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (34 szavazatból)
  3. és nincs széles honban néhány fickó, aki nagypapának elmagyarázná, hogy vonja vissza a pályázatát és menjen nyugdíjba. Nyomatékosan adnának tanácsot.
    Na ne röhögtessetek. Ennyire impotensek nem lehettek. DDDD

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  4. Az új pályázatra majd BP bemásol pár dolgot Eszenyi Enikő nyilvánossá tett pályázatából. Meg beírja az üzleti tervébe, hogy tízszer annyi bevételt garantál, mint amennyi eddig befolyt. Hogy mivel, az nem számít, hiszen nem olvasott, színházértő embereknek adja be, amit bead. Meg elmegy ov pár meccsére Felcsútra és máris a Vígszínház igazgatója lesz. Ilyen egyszerű.
    Szomorú és tragikus, hogy ezt meg merik tenni. Mert megmerik majd.
    BP pályázatát kellett volna érvénytelennek nyilvánítani és Eszenyi Enikőét nyerőnek, mert az előbbi pályázata hiányos volt. Ha tisztességes lenne a pályáztatás, akkor így lett volna.
    A Vígszínháznak tradíciója van, hagyományai vannak. Nem is akármilyenek. Most majd kezébe kaparintja valaki, aki lerombolja mindezt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  5. Franciaorszàgban egyetlen kôszinhàznak van àllandó tàrsulata ( Comédie Française ) , azaz ennyi szinészt, dramaturgot , rendezôt tartanak el adófizetôk pénzén, ami persze nem azt jelenti, hogy nincsenek jó elôadàsok, csak màs a mûködési szisztéma, hihetetlenül rövid a próbaidôszak és csak a nagyobb elôadàsok ( befektetések ) élnek meg sok elôadàst.
    Ez valami elképesztô kivàltsàg, amit a magyar színhàzak élveznek, nem is tudom, tisztàban vannak-e ezzel az àllandó szerzôdést magukénak tudó hölgyek és urak.
    Mekk mesterhez csak annyit, hogy én is úgy emlékszem rà, ahogy legutóbb egy kedves hozzàszóló màr jellemezte : az ordibàlós színész.
    ( A szeszélyes évszakok villàmtréfàiban is gyakran feltûnt, ha màr a karrierjét ecseteljük )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  6. nagyon kellemes szinkronhangból mára egy szánalmas trotty figura lett.
    önkritikának egy molekulája sem fedezhető fel nála, ezért ennél ő többre az igényes közönségnél nem számithat, de boritékolható, hogy nagyon bizik az őt felemelő hatalom erejében.
    hogy egy lágy szellő felröpiti majd a vezetői székbe és azt fogja hinni, hogy egy forgószél sem hozza ki onnan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  7. Fu de jol tettem hogy elhuztam 10 eve

    ez ugye nem igaz hogy valaki azert lesz szinhaz igazgato mert erre es erre a partra szavazott . ha jol emlekszem a “atkos” rendszerben volt divatos a jo kis zsiros allasok ilyen torteno megszerzese.

    - HAT MI EZ HA NEM EGY FAKIN ATKOS/ATKOZOTT RENDSZER ???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  8. Ha mondjuk a szinhazakat is mint barmely mas szolgaltatast uzleti alapokra helyeznenek akkor rogton kiderulne hogy hol szorit a kabat. Ha a kozonseg nem tudja eltartani a szinhazat, akkor nincs a szinhazra szukseg. Ha a kozonseg jobban szereti Balazs Petert vezette szinhazat akkor az meglatszik a bevetelen ha nem akkor el lehet menni nyugdijba. Ugyanigy kell mukodtetni a Focit is. Mi a francert fizessen a fociert olyan adofizeto aki nagyivben … (min tpl en is), de persze az ateista focirajongo adopenze sem szabad hogy allamilag tamogatott egyhaz kasszaba landoljon.
    Foci kell, fizessetek erte. Nem tudjatok eltartani ? Akkor nincs foci.
    Szinhaz kell ? fizessetek erte. Nem tudjatok eltartani ? Akkor nincs szinhaz.
    Egyhaz kell ? fizessetek erte. Folytassam ?

    Peto intezet kell ? Arvahaz kell ? Szocialis tamogatasok kellenek ? Szukseg van korhazakra, orvosokra rendorokre tuzoltokra es katonakra, valamint ut karbantaokra es meg sorolhatnam a sort…. ezert pedig fizessen az allam az adofizetok penzebol ! A sok eloskodo verszivo politikus meg ….. tudjatok ugye ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  9. Ezek a pályázatok a legolcsóbb legmegalázóbb -alibi – bohózatok, legalábbis nálunk ahol meghirdetik de soha semmilyen autentikus ellenőrzés kivizsgálás, hathatós ügykezelés nincs.

    .
    Az sem normális aki egyáltalán veszi a fáradtságot, hogy beadja pályázati munkáját a hiénáknak röhögtetés céljából amikor az eredmény és a győztes már el van döntve egyetemben az ő pályázatának a megsemmisítésével.
    .
    És itt említem, ugyanúgy nem normális aki egyáltalán veszi a fáradtságot, hogy részt vegyen egy hasonló nagyszabású pályázati bundában a 2014 es választásokon és leadja a szavazatát. Ugyan mit remél?

    Ugyanaz fog történni ugyanaz a sztori.
    .
    Hány pofon kell mire belátja, hogy nem ez a megoldás. Hány pofon kell még?
    Hát meddig etetik táplálják még a röhögő döghiénákat???

    Mikor elég az elég???

    .
    Egymásra talált kormányzat és népe. A kapzsi aljas kormányzat akinek semmi rablott haszon és kínzás nem elég és a mazochista nép akinek semennyi pofon nem elég.
    .
    Mint egy ocsmány, gennyes, romlott házasság, A szadista férj és a mazochista feleség. Ugyan melyik fog belehalni a házasságba a férj vagy a feleség? Nem nehéz kitalálni.

    Szerencsétlenek. Szerencsétlen, szerencsétlen megalázott, szolgalelkű, kifosztott, ébredni nem hajlandó nép.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  10. mertek Nem dönteni a Vígszínház vezetőjéről!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  11. Mint valamikor a 19-20. század fordulóján: a vállalkozó (színház-igazgató) az épületet és az eszközöket (díszletek, ruhák, stb.) bérli úgy, hogy a bérbeadónak komoly kauciót tesz le.
    .
    Innentől vállalkozásról beszélünk: az előadásoknak hozniuk kell a bevételeket, illetve ki kell termelniük a költségeket (szerzők-alkotók, színészek – esetleg sztárok – bére, világítás, fűtés, műszaki személyzet, stb.). Más szavakkal egyedül a teljesítmény számít. Aki nem tudja a bérleti díjat fizetni, az bezár és jöhet a következő vállalkozó.
    .
    A másik modell: mindent az állam (az adófizető) fizet, de akkor a színházjegy ingyen van.
    .
    A mindent megpályáztatunk, meg az igazgatók egymással versengenek, egymásra ajánlanak – hülyeség. A normális viszony: a vállalkozó a közönségért versenyez.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  12. Csak ertenem meg vegre, hogy ez a sk idos szinesz mire fel veri a nyalat a jobboldalon a nacik kozt. Nem volt naluk nagyobb kegyenc a Kadar rendszerben, talan csak a zeneszek. Erre most itt adjak az orokos Kadaerellenes, naci eloadast, kozben inkabb csak szanalmasak.
    Balazs nem volna rossz, de ki nem allhattam az allando, indokolatlan elborult orditozasat filmen/szinpadon egyarant.
    Szegyenember, es foglama sincs mennyire a leheto legrosszabbkor kezdi a jobberkedest, fogalma sincs… :>>>

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  13. Nincs ebben döntésben, azaz nem döntésben semmi meglepő. A színészek, pont úgy mint a sportolók, minden rendszerben szeretnek a hatalom, és a pénz közelében lenni. Szeretnek a mindenkori gazdasági, és politikai elit tagjaival vadászgatni, focizni, különböző eseményeken együtt fotózkodni. Hogy csak a Bodrogi “művész úr” nevét említsem, aki a rendszerváltás előtt imádott vadászgatni a korabeli pártvezetőkkel, megyei elvtársakkal. A Kossuth – díjjal bezárólag minden magas állami kitüntetést megkapott, 2007-ben a stabil havi életjáradékot nyújtó Nemzet Színészévé választották, most meg úgy dörgölőzik a jelenlegi rezsimhez, mint egy pincsikutya.
    A jellem, és a gerincesség, tisztelet a néhány kivételnek, soha nem volt a magyar színházi emberek elsődleges jellemvonása, erről tanúskodik a mostani szégyenteljes esemény is. Gondolom a bécsi Burgtheater vezetői ismét igazolva látják elvi síkon meghozott döntésük helyességét, melyben visszautasították a szintén bohózatba illő módon megválasztott Vidnyánszky meghívását.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  14. A Nemzeti igazgatóváltásánál történt kiszavazás után még valaki hisz, hát nem tom’ mit is mondjak.
    -
    Ha tanult emberek bíznak a rossz példák ellenére, mit tehet egy átlagember?!
    -
    Persze tudom, Eszenyi Enikőnek irdatlan sok munkája fekszik a színház sikerében, a társulat összetartásában, ezért megpróbálta – tisztában vagyok ezzel, nagyon tisztelem érte, egy próbát megért pályáznia….
    -
    Egy vigasza lehet Neki is, mint Alföldinek is, és ez nem kicsi: Ő is bevonult a színháztörténelmünkbe, akik most kicsinálják hova vonulnak be?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  15. Igen furcsa demokráciafelfogás az, amelynek követje:
    1. Önkörmányzati tulajdonban lévő színház élére úgy pályázik, hogy közben az önkormányzatot fenntartó állampolgárok előtt eltitkolja pályázatát, és a döntést hozó bizottságot zárt tárgyalás megtartására kéri.
    2. A választói helyett a pályázó fél érdekeit képviseli, amikor közügyben zárt ülésen hoz döntést, s eltitkolja a választópolgárok elöl döntése indokait.
    Így működik ma Magyarország.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  16. Azért a célbavett Balázs jó szinész. Volt egy két jó alakítása István a király, a nagy hohoho horgász, nem kell mint szinész becsmérelni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (7 szavazatból)
  17. ubuntu
    Mekk Elek hangja is Ő volt. Az is maradt,annyira jó! Rikácsol, akár kell, akár nem kell. A balek szerepe jól áll neki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  18. Kft-k vezetőit mióta szokták leváltani? Főleg pályáztatással?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  19. bumburI: Nem hiszem, hogy reménykedik. Csak világgá kiáltja az igazságtalanságot..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  20. ubuntu: Ripacs, nem színész. Színész a Sinkovits Imre és Gobbi Hilda volt.
    Nem keverendő!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  21. Érdekes, hogy az egyetlen szoci kerületben lévő két színházat szopatják. A József Attilát már megkapta a Nemcsák, most a Víget kell elvenni a lipóciaiaktól, és odaadni valami csókosnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  22. És akkor, amikor az előző hozzászólásomat írtam, még nem volt publikus az a hír, hogy Orbán egyik kedvenc seggnyalója, a volt öttusázó Balogh Gábor 2,2 milliárd forintot kap valami “nemzeti” sportprogrammal kapcsolatos tanulmány megírására, ami egyébként a havi 800.000 forintos miniszterelnöki tanácsadói állásának a munkaköri feladata lenne. A hab a tortán, hogy a pályázati kiírás arról is rendelkezik, hogy a 2200 millió forintot 2014 december 31-ig el kell költeni. ha jól számolom, akkor az addig hátralevő 15 hónapban Balogh Gábor, és bűnöző társai havi 146.666.000,-forintot szórhatnak el a közösből, a nagy semmire.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  23. Rémes, egyben igen szórakoztató, belegondolni, hogy a Főváros gazdái komolyan Balázs Péternek szánták a Vígszínházat: ez kiderül az egész megalázó procedúrából. Már az úgynevezett szakmai bizottságot is megkísérelték ennek érdekében gondosan összeválogatni. A grémiumot felerészben a politika tölti föl, így került bele Tarlós első számú bizalmasa, a Fidesz fővárosi frakcióigazgatója, továbbá Németh Szilárd rezsifelelős, aki ezek szerint ehhez is ért, illetve a minisztérium részéről Révész Mária, akit 2002 után elsőként operáltak ki az MDF-ből, hogy azután a Fidesz pécsi elnöke legyen. De legalább ennyire érdekes a szakma oldaláról érkezettek névsora is. Bodrogi Gyula megannyi szerethető figura legendás megformálója, egyebekben tündéri ember, de egy fővárosi színházat konkrétan már bedöntött, aligha predesztinálja arra, hogy mások pályázatát véleményezze. Akinek szerepéhez elvben nem férhetne kétség, az Csiszár Imre, ő viszont az elvidnyánszkyzás legnemesebb hagyományait követve jelenleg beosztottja Balázs Péternek, így fair körülmények közt föl sem merülhetne, hogy zsűrizzen.

    http://hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130927_Tarlos_Istvan_bunkosag_fogalma#rss

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  24. Hiryu2.0,
    azért az a “tündéri ember” elég kevés erkölcsi tartással rendelkezik.
    Nekem erről a mindenkivel jópofa, meg aranyos vagyok magatartásról sok minden eszembe jut, de a tündérség az biztosan nem. Persze lehet, hogy bennem van a hiba. Mégpedig az, hogy túlzott realitásérzékemnek köszönhetően nem ülök fel a hamisságoknak, és nem hiszek a magukat mindenhova behízelegni akaró szemfényvesztőknek sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  25. ubuntu
    “Azért a célbavett Balázs jó szinész. Volt egy két jó alakítása István a király…”

    Bizony-bizony, ott énekelte hogy “gyarló az ember, ahhoz a párthoz áll ahonnan többet remél”

    :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  26. Llanfair
    Ebből a szempontból megértem. Csak a valóság kiábrándító lesz a számára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  27. ubuntu!
    Te nagyon rosszul látod ezt a dolgot. Balázs saját magát vette célba akkor, amikor vagy saját realitásoktól elrugaszkodott ambíciójától vezérelve, vagy valakik biztatására képes volt beadni egy olyan pályázatnak nevezett bugyuta frázisgyűjteményt amit egy színházzal alapszinten foglalkozó érettségiző fiatal nem ír le még akkor sem, ha bottal kényszerítik rá. Nyilván beleképzelte magát valamelyik ugri – bugri deréklegény népszínművi szerepébe, s ilyen hangvételben írt a magyar polgári közönség jókedvének virágba szökkentéséről, és a szegény tönkretett Vígszínház felvirágoztatásáról. Várkonyi Zoltán forogna a sírjában, ha hallaná ennek a ripacsnak azt az szánalmas hivatkozását, hogy valamikor réges régen a legendás rendező – igazgató személyesen hívta őt a színházába. Igaz azóta lefolyt egy kevés víz a Dunán, és gyanítom, ha most Várkonyi élne, úgy rúgná ülepen ezt a Balázs nevű pojácát, hogy meg sem állna a nagyon menő szolnoki színházáig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Mephisto megy, Mekk Elek jön 2013. szeptember 3. kedd

Új adókból finanszírozná a BKV-t Tarlós 2012. április 26. csütörtök

Újabb földbirtok Orbán csókosának 2012. április 4. szerda

Európai színházak Tarlós döntése ellen 2011. december 5. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos