Ronai and Ronai
AMERIKAI

A sors keze 2012. április 28. szombat 0:09 | Molnár Miriam a Tribeca Film Fesztiválról

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A sors keze

Daniel Burman La Suerte En Tus Manos című spanyolul beszélő fimje igazi hollywoodi szerelmi történet a szó jó és rossz értelmében.

Vegyük először a jót. A két középkorú főszereplő kedves, érdekes figura. Gloria, aki külföldön él és család után vágyakozik, apja temetésére jön haza Buenos Airesbe, britt barátjával. Az angol úriemberről hamarosan kiderül, hogy  nem való se Buenos Airesbe, sem pedig Gloria mellé.

Uriel pókerezéssel keresi kenyerét és nagyon jól megél belőle. Van ugyan egy devizával foglalkozó cége, de a pókerezésen kívül nem igazán szeret mást. Elvált, van két apró gyermeke, akiket elméletben szeret, gyakorlatban nem annyira. Vicces beszélgetéseket folytat orvosával. Mivel biztos akar lenni abban, hogy nem lesz több gyereke, egy közeli városkába utazik, ahol a megfelelő orvosi beavatkozáson esik át.

Gloria és Uriel találkoztak már: évekkel ezelőtt egy rövid affér alkalmával. Gloria úgy emlegeti Urielt barátnői előtt, mint a „moteles pasit”, akivel jó volt a szex, de aki nem akart komoly kapcsolatot. Uriel ugyanis imádja a frissen elkészített motel és hotel szobákat. Amikor csak teheti, a friss házasoknak szánt szobát foglallja le, majd érkezéskor azt hazudja a recepciósnak, hogy a felesége vagy beteg, vagy lefújta az esküvőt. A szobát mindig megtartja. Szeretőit is hotelokba hozza – már nem motelokba, mert megengedheti magának a szebb kivitelt.

Amikor Gloria és Uriel újból találkozik, felidézik régi kaladjukat és egyikük sem bánja, hogy a másikat még mindig vonzónak tartja. Elindul a szerelmi történet. A komplikáció két dolgoból áll: Uriel az orvosi beavatkozás miatt egy rövid ideig nem élhet szerelmi életet, de ezt nem akarja Gloriának bevallani, valamint szakmájáról sem mond neki igazat, ami persze kiderül.

Mire a dolgok eléggé összegabalyodnak és elkezdenek kigabalyodni, a filmből eltelik vagy 90 perc.

Az utolsó tizenöt perc sajnos nem igazán sikerült. A happy end amolyan hollywoodi, a szó legrosszabb értelmében: hiteltelen, fantáziátlan és mézes-mázos. Nagy kár, mert egyébként egy nagyon kellemes, szórakoztató, könnyű film.

Gloria (Valeria Bertuccelli) és Uriel (Jorge Drexler)

La Suerte En Tus Manos, Argentína, 2012, spanyol nyelven. Írta: Daniel Burman és Sergio Dubcovsky. Rendezte: Daniel Burman.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -1 ( 1 szavazás)

Címkék:, ,

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

  1. Akár a2. Fidesz kormány története lenne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Megkezdődött a TriBeCa Film Fesztivál 2013. április 18. csütörtök | Molnár Miriam a TriBeCa Film Fesztiválról

Videla tábornok tagadja a gyerekrablásokat 2012. június 29. péntek | AN

Yossi 2012. április 27. péntek | Molnár Miriam a Tribeca Film Fesztiválról

Amíg itt voltunk 2012. április 26. csütörtök | Molnár Miriam a Tribeca Film Fesztiválról

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos