Ronai and Ronai
AMERIKAI

Amíg itt voltunk 2012. április 26. csütörtök 1:01 | Molnár Miriam a Tribeca Film Fesztiválról

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Amíg itt voltunk

Az Amíg itt voltunk című játékfilm Kat Coiro fekete-fehér melanchólikus munkája. Igaz, hogy a film három főszereplője amerikai, illetve angol, de az olasz Ischia sziget ugyancsak jelentős szerepet játszik a film történetében.

Jane (Kate Bosworth) és férje, Leonard (Iddo Goldberg) Nápolyba utaznak, mert Leonard, egy hivatásos zenész, egy ottani koncentre készül fel. A kéthetes kirándulás alatt a házaspár szembesül azzal, hogy a rutin és a csend, amely kapcsolatukat kitölti, egyre távolabb taszítja őket egymástól. Jane néhányszor megpróbál áttörni a csenden, de Leonard nem akarja hallani Jane mondanivalóját.

Jane néhány kazettát hozott magával Nápolyba és ezeken nagymamája hangját halljuk, ahogy a második világháború alatt atélt élményeit ecseteli Jane-nek. Jane könyvet szeretne írni az interjúk alapján, de nem nagyon halad az írással.

Amikor egy nap Ischia szigetére kirándul, Jane belebotlik egy fiatal, tizenkilenc éves amerikaiba, aki bolondos és felszabadult, és érdekes kalandokba csalja szőke áldozatát. Hogy abból, amit a babaarcú, még a tinikor és a férfikor között leledző Caleb (Jamie Blackley) mond, mennyi igaz, nem lehet tudni. Jane először ellenáll, de végül megadja magát és Leonard tudtával néhány napig ő is feszabadultan boldog lesz.

Mint gyakran az életben sem, ebben a filmben sincs happy end. A három főszereplő útja az olasz kaland után szétválik. Míg Leonardot és Calebot könnyű elképzelni egy kis idő múlva boldogan, Jane mintha továbbra is valami után kutatna, szomorú maradna.

Kate Bosworth és Jamie Blackley

While We Were Here, Írta és rendezte: Kat Coiro, USA, 2012

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 4 szavazatból)
Amíg itt voltunk, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

3 Reader’s Comments

  1. Kedves Admin!
    Köszönöm a filmismertetőket. Sajnos ezeket a filmeket mi nem láthatjuk, mert nálunk nem játsszák őket a mozikban, vagy (mivel én nem vagyok mozijáró, ugyanis nem szeretem a hollywoodi álomgyár szerintem kevéssé értékes tömegfilmjeit), reklám híjján nem jut el hozzám a hírük. Mindenesetre az ismertetett filmekből úgy látom, hogy Amerikában készülnek igazi emberközeli, (nem milliárdos csodatechnikával készült, az én régies izlésemnek kevéssé tetsző ) szép filmek is. Számomra ez újdonság, és úgy gondolom, hogy ez nagyon jó. Erről nekem eddig fogalmam sem volt. Ha ezek a filmek esetleg az interneten is megnézhetők, kérem, hogy a linkjüket is tegye fel számunkra. Mégegyszer köszönöm az eddigi ismertetéseket, és szivesen olvasnék ilyeneket máskor is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  2. Igen… jó kezdeményezések ezek a rövid filmismertetők.

    “…Amerikában készülnek igazi emberközeli, (nem milliárdos csodatechnikával készült, az én régies izlésemnek kevéssé tetsző ) szép filmek is…”

    - Azért ne zúzzunk le egy filmet, mert amerikai + nagy költségvetésű + csodatechnikával készült.

    Pompás alkotások vannak azok között is, melyek bármilyen szempontból nagyon értékesek. Mennyei Királyság, Ben Hur, Kapcsolat, Avatar (igen!!!!!), Ryan közlegény megmentése, stb, stb, stb, stb.

    Ezek semmivel nem rosszabbak, mint egy, esetleg szintén kiváló low- budget rétegfilm.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  3. A Tribeca Film Fesztivál egyes filmjeit meg lehet tekinteni online is, de abban nem vagyunk biztosak, hogy ez Magyarországról is működik. Ezeket a filmeket, főleg a jó dokumentumfilmeket, inkább fesztiválokon lehet felfedezni, avagy DVD kölcsönzőkben.

    http://www.tribecafilm.com/tribecaonline/

    Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Megkezdődött a TriBeCa Film Fesztivál 2015. április 17. péntek | Molnár Miriam

TriBeCa Film Fesztivál: The One I Love 2014. április 27. vasárnap | Molnár Miriam a TriBeCa Film Fesztiválról

TriBeCa Film Fesztivál: The Canal 2014. április 26. szombat | Molnár Miriam a TriBeCa Film Fesztiválról

TriBeCa Film Fesztivál: Palo Alto 2014. április 25. péntek | Molnár Miriam a TriBeCa Film Fesztiválról

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos