Ronai and Ronai
AMERIKAI

Yossi 2012. április 27. péntek 0:49 | Molnár Miriam a Tribeca Film Fesztiválról

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Yossi

Akár egy klasszikus szerelmi történet is lehetne: egy fiatal férfi szerelmes lesz, szerelmét viszonozzák, de szerelme két év együttlét után hirtelen meghal. A tragikus eseményt követően a fiatal férfi évekig gyászol, nem tud magához térni, mint egy lélek nélküli zombie, úgy éli az életét. Sosem mosolyog.

Egy hétköznapi szerelem története is lehetne, ha a szerelmes fiatal férfi nem egy izraeli katona lenne és szerelme, aki az ellenség golyója által halt meg, nem egy másik izraeli katona lett volna, ugyancsak fiatal, ugyancsak férfi.

Hősünk, Yossi ovorsként dolgozik egy kórházban. Sikeresen hárítja az egyedülálló nővérek és bulizni vágyó orvos kollégák meghívásait. Talán megszokta már a depresszióját, talán úgy gondolja, ő már nem lesz boldog soha.

Majd egy nap egy idősebb hölgyet lát meg a kórház váróterménben. Yossi ismeri a hölgyet, de a hölgy nem ismeri Yossit. Kiderül, hogy a hölgy Yossi néhai szerelmének az édesanyja, akinek nyilvánvalóan nincs tudomása arról, hogy rajta és férjén kívül még más is gyászolja elhunyt fiát.

Lesz Yossinak annyi mersze, hogy bemutatkozzon a gyászoló szülőknek? Vajon talál-e annyi erőt magában, hogy újból reménykedni kezdjen? Szembesül-e elfojtott érzelmeivel?

Az amerikai származású, de gyermekkorától Izraelben élő Eyan Fox rendező és Itay Segal forgatókönyvíró remek játékfilmjében a főszereplőt alakító Ohad Knoller teljesítménye  kimagasló. Yossi kilátástalanságát nagy szavak és nagy gesztusok nélkül, arca és testtartása apró mozdulataival fejezi ki Knoller. Egy kis ember nagy tragédiája és annak feldogozása 83 percben.

Yossi (Ohad Knoller) és Tom (Oz Zehavi)

Yossi, Írta: Itay Segal, Rendezte: Eytan Fox, Izrael 2012.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 3 szavazatból)
Yossi, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Amerikai magyarok határolódjanak el Orbántól 2012. december 4. kedd | Lázár György

Izraeli légicsapás Szudánra? 2012. október 24. szerda | AN

Béke a Közel-Keleten – az őskorban 2012. október 5. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos