Ronai and Ronai
AMERIKAI

Szigetszentmiklóson marad a Kövér-közeli igazgató 2012. április 27. péntek 17:47 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Szigetszentmiklóson marad a Kövér-közeli igazgató

Szigetszentmiklós – Bár minden ellene szól, vezetői gyakorlata nincs, ráadásul éveken át a tanári pályától távoli terepen, chipösszeszerelőként dolgozott külföldön, az önkormányzat valamiért mégis ragaszkodik Mede Norberthez. Az ország egyik legjobb iskolájában tanuló diákok érdeke pedig senkit sem érdekel.

Az iskolaszék és a szülők kérése ellenére sem meneszti a szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnázium határozott időre megbízott igazgatóját a Pest Megyei Intézményfenntartó Központ (PMIK) vezetője. részletes indoklást is tartalmazó levelet vittek be a PMIK-hez, amelyben arra kérték a szigetszentmiklósi gimnázium fenntartóját, hogy Mede Norbert helyett ismét a korábbi igazgató, Czita Zoltán vezethesse az iskolát (legalább július végéig, az új pályázat eredményének kihirdetéséig).

Az intézményfenntartó a felvetésre a következőket válaszolta: “mint ahogy azt az április 4-én kiadott sajtóközleményünkben is jeleztük, Mede Norbert határozott idejű megbízása a jogszabályoknak megfelelő módon történt, ezért ezt az ügyet a Pest Megyei Intézményfenntartó Központ lezártnak tekinti. A PMIK az új pályázati eljárás eredményes lebonyolítására koncentrál”.

A szülők képviselői az általuk létrehozott új honlapon is közzétett, április 21-én kelt levelükben a szigetszentmiklósi gimnázium eddigi kimagasló eredményeit taglalták (az intézmény a hazai középiskolák rangsorában a 20. helyen áll), kitérve arra is, hogy az új igazgató megbízása gyengíti az iskolát, illetve ellentétes a diákok érdekeivel.

Ezután az új igazgató elleni kifogásaikat sorolták tíz pontban. Ezek egyike, hogy Mede Norbert megtévesztette az intézményfenntartót, amikor korábbi pályázatában 12 éves folyamatos szakmai múltjára hivatkozott, noha a valóságban négyéves kihagyás után csupán öt hónapja tért vissza a pályára. Szerepelt a levélben indok nélküli rövidített órák elrendelése, saját órái egy részének meg nem tartása, vezetői feladatainak hiányos ellátása, a szülőkkel való kapcsolattartás mellőzése, megfélemlítésre alkalmas módszerek (például listázás) alkalmazása. Az új igazgatónak felróják, hogy vezetőhöz méltatlanul viselkedik a diákok előtt a tanárokkal, továbbá korlátozza a szülői munkaközösség jogait.

A levél aláírói a történtek kivizsgálását és az igazgatói megbízás visszavonását kérték, valamint személyes találkozót kezdeményeztek a PMIK vezetőjével.

Mede Norbert kedden azt mondta, hogy a csúsztatásoktól, hazugságoktól és rosszindulattól hemzsegő levélben foglaltak több mint kétharmadát visszautasítja, és szóban vagy írásban válaszolni fog a szülőknek.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +9 ( 11 szavazatból)
Szigetszentmiklóson marad a Kövér-közeli igazgató, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

17 Reader’s Comments

  1. “A szülők képviselői az általuk létrehozott új honlapon is közzétett, április 21-én kelt levelükben ………..”
    Ja!
    Meg elhatározták, hogy a tavaszi pillangók életmódjának tanulmányozása után a jövő érdekében, leszerelik a lepkefogókról a hálót és csak a kerettel kergetik őket.
    Értem!
    Ez nagyon kevés kedves szülők, az elvakult fideSSek ellen.
    Mint a fideSS, tüntetés éjjel nappal az iskola előtt, ennek a a manusnak a lakása előtt, “dicsérni” ahol csak megjelenik étterembe, templomba meg mindenhol.
    Bocs!
    Nálam 1,5-nél, szakadt a “cérna”!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  2. Kedves illetékesek, ha a jogszabály és a népakarat ütközik, választottként, közhivatalnokként kinek is kell engedelmeskedni?
    Tudjátok, mi a demokrácia? A nép uralmának nevezik. Ha a népnek az eddigi igazgató kell, akkor kuss legyen odafönt!
    Ha meg szakmai gyakorlata sincs a jelöltnek, akkor meg pláne!
    Le kéne már szokni arról, hogy felülről ültetnek főnököket székekbe, ahelyett, hogy az előmenetelt biztosítanák a legjobbak számára! Mi is az a sokat hangoztatott pedagógus életpálya? Hát pl. ez, amikor egy pedagógus szakmai pályájának csúcsán diri lesz…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  3. Kedves szülők, nem kérni kell, hanem követelni! Most már vigyétek végig az ügyet, nem meghátrálni, mert akkor hülyének néznek benneteket életetek végéig, főleg a tanulók!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  4. A szülők elég lehetetlen helyzetbe szorultak. Ha keményen kiállnak az igazuk mellett, akkor joggal tarthatnak attól, hogy a későbbiekben esetleg a gyerekeiken torolják meg az igazgató elleni jogos fellépésüket. Pontosan tudja ezt a kinevezést levezénylő PMIK vezetője is. Szép csendesen megfenyegetik majd a tiltakozókat. Remélem a jövőben is rajta tartja a szemét a sajtó az ügyön, mert itt csak a nyilvánosság ereje segíthet. Bár manapság, amikor a hatalommal rendelkezők lábbal tiporják a demokrácia alapvető szabályait, nehéz bízni az igazság győzelmében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  5. Nem értem, hogyan képzeli azt a Hivatal, hogy ilyen ellenkezés mellett Mede úr bármiféle vezetésre is képes legyen a számára tökéletesen ellenséges környezetben.
    Nem értem, hogy Mede úr hogyan képzeli azt, hogy reggelente bemegy oda, ahol csakis ellenségei vannak, és ott GYEREKEKET fog tanítani, nevelni.
    Sajnos mégiscsak érteni vélem, az urak megpróbálnak ülni a szuronyokon, holott azokra csak támaszkodni lehetne. Ez azért vigasztaló, csak sajnos közben életeket ficamítanak ki. Nehéz lesz bukásuk után az újjáépítés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  6. Ilyen körülmények között nevelkedik a jövő nemzedéke. Az erő a fontos.
    Mondhatnám jó példát mutat a “tanerő előljárósága”. Nem csak a tanórán
    lehet tanulni. Milyen nevelő lesz abból, aki ezek után marad?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  7. Erre a cikkre ki az a f@szfej tahó,aki mínuszolgat?Ha meglátnám, a kezét törném!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  8. Naponta ki kellene új és új cédulákat kiragasztani forgalmas helyekre az iskola közelében az odarakott igazgatóról olyan kérdésekkel, hogy Te beadnád-e oda a gyermekedet,
    - ahol az igazgatónak nincs folyamatos pályája,
    - ahol az igazgató nem tartja meg az óráit,
    - ahol az igazgató nem tart kapcsolatot a szülőkkel,
    - ahol az igazgató méltatlanul viselkedik a tanárokkal a diákok előtt… stb. Tanulékonynak kell lenni, kedves szülők! Nem kell több, csak egy-egy kérdés.

    Nem petíció kell, mert nem ér semmit, lepattan. Adják a generálválaszt, amit előírnak nekik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  9. Idézetek az 1993. évi LXXIX. a közoktatásról szóló törvényből:
    .
    40. § (1) A közoktatási intézmény működésére,…
    2)A közoktatási intézmény szervezeti és működési szabályzatát a közoktatási intézmény vezetője készíti el, és nevelési-oktatási intézményben a nevelőtestület, más közoktatási intézményben a szakalkalmazotti értekezlet fogadja el. Elfogadásakor és módosításakor nevelési-oktatási intézményben az óvodaszék, iskolaszék, kollégiumi szék, továbbá az iskolai vagy a kollégiumi diákönkormányzat – jogszabályban meghatározottak szerint – egyetértési jogot gyakorol.
    .
    Tehát pl. a diákönkormányzatnak vétójoga van. Ha az intézetnek nincs helyben elfogadott, a fenntartó felé továbbítható szervezeti és működési szabályzata, akkor (és itt kezdődne az ezzel foglalkozó szakjogászok területe), ha a fenntartó nem tudja ésszerű időn belül rendezni a nem kielégítő jogi állapotot, az iskola meg is szűnhet. És Medének nem lesz hol igazgatóskodnia.
    De ha a tantestület egy szavazattal se támogatja az olyan, egyébként kötelezően meghozandó dokumentumok megszületését, mint az iskola pedagógiai programja, vagy házirendje, akkor is nehéz lesz a fenntartónak a legitimitás látszatát kialakítania. Szóval ha a tantestület, illetve az összdolgozói állomány eléggé hézag nélkül összezárna, és minden egyéb szempontot félretéve együttműködne, meglenne az esélye arra, hogy a PMIK csak a kapituláció és az iskola megszüntetése között választhasson.
    .
    Látott errefelé valaki olyan nagyobb létszámú dolgozói közösséget, ahol ne lenne legalább néhány fidesznyik? Ahol ne lenne néhány, krízisközeli élethelyzetben levő, különösen kiszolgáltatott, vagy megfélemlíthető ember? Ahol egy ilyen erkölcstelen hazug tetű felső vezetés elvetemült helytartói ne tudnák kikezdeni a dolgozói kollektíva egységét?
    .
    Ennyit a tantestület esélyeiről. Egyelőre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  10. Ilyen legkorben, jo munkat Igazgato (Elvtars). Hej…….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  11. Ugyan már ! Még el sem kezdődött a játék, és már reklamáltok? Még csak melegít a fideSS! Jövőre kezdődik igazán! Jövő év Novemberében,már látni fogjuk hány kilós a jézuska. Akkor fog igazán megmutatkozni hogy milyen a büszke Magyar. Én speciell pesszimista vagyok,úgyhogy várom a ládacipelést, Gonoszka! Hol az a láda?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  12. Báthory Ödönke

    Valami rádióműsorban hallottam, hogy egyik sztrájkoló diáknak a szülejét kirúgták a munkahelyéről “bizalomvesztés” miatt. Tehát a gyerek politikai véleménnyilvánítása miatt a szülőt büntették. Asszem, valamelyik ellenzéki párt elkezdhetné gyűjteni és rendszerezni az ilyen sorsokat, akiket a mostani diktatúra tört ketté. Lenne néhány. Földrajzinév-bizottság, védett madarak vadászatát engedélyező osztály, igazgatók, rádiók, színészek és újságírók, satb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  13. Na most ott a jövő nemzedéke ízelítőt kap a Rákosi rendszerből, sokat nem is kell a szülőknek magyarázni, csak annyit, hogy ez már egyszer megtörtént…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  14. Itt az élő példa a demokráciában még mindig hívő polgártársaimnak.A diktatúra itt van most kezdik a mindennapi gyakorlatban is alkalmazni.Lesznek még meglepetések.Ha nem tettünk semmit akkor már elkéstünk úgy gondolom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  15. Ilyen esetben nincs más járható út, mint a polgári engedetlenség! Viszont erre nem lehet senkit biztatni,mivel mindenki a saját bőrét viszi a vásárra. Azt viszont tudni kell, hogy magától, áldozatok nélkül még soha, semmi nem oldódott meg, különösen nem egy diktatúrában.
    “Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  16. Geyza!
    Hol vagy? Eltűntél! Most kék’ a humor.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  17. Az a baj, hogy szerintem ott is megosztott a tanári kar, és a szülők között is vannak megalkuvók. Csak Fidesz módszerrel lehetne nyerni. Talán. Minden nap élő lánccal megakadályozni, hogy chipszerelőkém bejusson az iskolába illetve egy rendszergazda kellene, aki megakadályozza, hogy ez az ejtőernyős hozzáférjen az iskola bármilyen anyagához.
    Szép példája lesz egy iskola szakmai és etikai leamortizálásának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Első fokon veszített a Fideszes polip 2012. április 28. szombat

Sokba kerülhet a bírók nyugdíjazása 2012. április 26. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos