Ronai and Ronai
AMERIKAI

Százmilliókat költ önfényezésre a kormány 2012. április 26. csütörtök 17:41 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(10)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Százmilliókat költ önfényezésre a kormány

Budapest – Miközben nincs semmire elegendő pénz, milliárdokkal csökken a gyógyszerkassza, kevesebb jut az oktatásra és az egészségügyre, van egy ágazat, amely profitál a Fidesz gazdasági ámokfutásából. Az önfényezés az, ami szépen hoz a konyhára – persze, csak a Fidesz-közeli cégeknek.

Az I.M.G. Inter Media Group Kft.-vel különböző médiafeladatok elvégzésére 630 millió forint értékben kötött szerződés a legnagyobb értékű azok közül a megállapodások közül, amelyeket a Miniszterelnökség írt alá – ez derül ki a Miniszterelnökség idei szerződéseinek listájából.

A kormányzati honlapon közzétett dokumentum tartalmaz pénzszállításra, nyelvoktatásra és a Corvin-lánc elkészítésére vonatkozó megállapodást is.

A legnagyobb értékű vállalkozási szerződést az I.M.G. Inter Media Group Reklám, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.-vel kötötte a Miniszterelnökség, a cégnek ezért idén március és jövő június között különféle médiastratégia-alkotási, médiatervezési és -vásárlási, reklámügynökségi, telemarketing- és online kommunikációs feladatokat kell elvégeznie.

Ugyanerre az időtartamra szerződött a Varga Mihály vezette szervezet a Young and Partners Kft.-vel 315 millió forint értékben rendezvényszervezésre és az ahhoz kapcsolódó PR-, valamint tájékoztatási feladatokra.

Protokollszolgáltatásokra február végétől december 31-ig 50 milliót fizetnek ki a Medúza Event Kft.-nek és a Waldorf Catering Kft.-nek.

A kisebb összegű szerződések között a legtöbb síremlék-kivitelezéssel kapcsolatos. Az nem derül ki az összegzésből, hogy konkrétan kinek a síremlékével, de a tavaly elhunyt Mádl Ferenc egykori köztársasági elnök síremlékének felállítására márciusban húszmillió forintot csoportosított át a kormány.

A dokumentum alapján a Miniszterelnökség idén 1,4 millió forintot szán pénzszállításra, amelyet a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. végez. A hivatal 679 ezer forintért közérdekű közleményeket készíttetett – idén februári teljesítési határidővel – Budapest ostroma befejeződésének 67. évfordulójáról való megemlékezésre az ENG Fim Szolgáltató Bt.-vel.

Két szerződés is kapcsolódik a hamarosan újra adományozandó Corvin-lánchoz: a Magyar Corvin-lánc Iroda vezetője, Granasztói György a kitüntetés adományozásával, jogosultságokkal és kötelezettségekkel kapcsolatos feladatokra idén 7,2 millió forintot kap, a láncot, annak kisebbített alakját és díszdobozait elkészítő Metal-Art Zrt. pedig 3,5 milliót. Utóbbi szerződésének teljesítési határideje február 15. volt.

A Miniszterelnökség három év alatt nyolcmillió forintot tervez költeni idegennyelv-oktatásra – derül ki a dokumentumból, amely tartalmazza a Futó Barnabás ügyvéddel, peres képviselet ellátására kötött megbízási szerződést is 800 ezer forint értékben.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 5 szavazatból)
Százmilliókat költ önfényezésre a kormány, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(10)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

10 Reader’s Comments

  1. A gazemberséget média háborúval nem lehet a végletekig takargatni. :((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  2. Nekem semmi bajom a síremlékekre fordított pénzzel – feltéve, ha Szeretett Vezírünk számára készül! Mert minden reggel reménykedve nézem az újságok címlapját – de még semmi!
    Egyébként meg egyedül ez az összeg, amit a kormány produktívan költ el – még mindig van másfél millió fix szavazója – hát ezt (lássátok már be) hatásos propaganda nélkül nem lehetne elérni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  3. Mi ebben az újság? Első regnálásuk alatt is ugyanezt tette. Szóltunk érte? Nem! Most szólunk? Nem!Kell ez a pénz a csókosoknak,mert még mindig van kitől elvenni.
    Nem is bosszantom magam… Normális országban ilyen elvonások után, és ilyen pazarlás láttán, az utcák már tele lennének tüntető emberekkel.Itt meg “fortélyos félelem igazgat”…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  4. bumburi,

    az Ezüsthajó elúszott, most Aranyhajó van helyette …….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  5. Nem a reklám miatt de talán érdemes lenne a Varánuszon a mezőgazdasági EU-s pénzek (620 milliárd Ft ) és a mostani állami földek Orbán haverjai kezére játszásának összefüggéséről szóló szösszenetet.
    Az egyik legnagyobb gazemberség!!!
    Bocs Admin de ezt muszály volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  6. Tanulj meg Misikém könyvelni, mert ha buktok valamiből el kell majd tartani a családot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  7. Nincs új a nap alatt, ezeket az ötleteket már elsütötték az első kormányzás alatt is.Úgy látszik ez már a leszállóág, mert nem tudnak újítani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  8. Kerpács Winnetou

    Nekem az a véleményem, hogy az egyszerű, iskolázatlan embernek is van annyi esze, rá kell, hogy jöjjön, – lehet még nem érte fel, most érlelődik benne- hogy rosszabbul élünk, mint 2 éve, vagy 4 éve.
    A bajt abban látom, hogy a szegény ember pénz hiány miatt nem tud olyan tévé csatorna kiosztást venni, technikai okoknál fogva fogni, ahol belepillantása lenne, az ellenzéki média hírforrásaiba!
    Feledhetetlen Ídőszakot Dermesztek Ezen Szolgalelkűekre = FIDESZ

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  9. Minél butább egy magyar, annál büszkébb jelen magyarságára – ez a fordított arányosság elképesztő, mert nem indokolt sehol az ilyen pótcselekvés! :(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  10. Hát Misikém nem nagyon kapod a kommenteket, tehát nem vagy népszerű.
    Hogy fogsz így könyvelőként megélni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Orbán smucig, ha Auschwitzról van szó 2013. május 10. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos