Hová tette a kormány a “zemberek” pénzét? 2013. január 30. szerda 16:26 Forrás: AN, MTI

Hová tette a kormány a "zemberek" pénzét?
Selmeczi Gabriella előbb csak kölcsönkérte a megtakarításokat, majd bejelentette, hogy náluk jobb helyen van, ezért nem adják vissza.

Budapest – Egyszer már, sok-sok évvel ezelőtt, válaszolnia kellett volna Orbán Viktornak és barátainak a kérdésre, amely így szólt: hol a lóvé? A Fidesz-MDF székház eladásából származott bevételt keresték Orbánék párttársai, ám válasz nem érkezett. Többen, köztük Fodor Gábor és Ungár Klára ekkor léptek ki a Fideszből. Orbán, Kövér, Áder, Szájer és a többi érintett, maradtak. A kérdés most megint aktuális: hol a lóvé?

Az MSZP a nyugdíjvédelmi alappal, a magán-nyugdíjpénztárakkal, a bányásznyugdíjakkal és a nyugdíjkasszával kapcsolatban vár választ kérdéseire a kormánytól.

Korózs Lajos, a szocialista párt szakpolitikusa szerdai sajtótájékoztatóján egyrészt azt kérdezte a kormánytól, hogy van-e még pénz a nyugdíjvédelmi alapban a magán-nyugdíjpénztárak államosításából, azután, hogy a kabinet novemberben és decemberben összesen 240 milliárd forintot utalt el az IMF-hitel törlesztésére.

Azt mondta, tudomásuk szerint magyar részvényekben még 143 milliárd forintot, külföldi részvényekben pedig 111 milliárd forintot tartanak az alapban. Talán ennyi az összes pénz? – vetette fel.

A magán-nyugdíjpénztárakkal kapcsolatban Korózs Lajos arra vár választ a kabinettől, hogy mennyi pénzt “tettek zsebre” azon magán-nyugdíjpénztári tagok befizetéséből, akik önkéntes tagdíj-kiegészítést is fizettek a kötelező tagdíjon felül.

A szocialista politikus arról is beszélt, hogy több ezer bányászt érint a rokkantnyugdíjak rendszerének átalakítása, mert míg korábban az egészségkárosodási járadékban részesülő bányászoknak megvolt a lehetősége, hogy összegszerűen ugyanazt a rokkantsági nyugdíjat kapják, mint a rokkant bányászok, ezt a kormány megszüntette. Ezzel kapcsolatban arra szólította fel a kormányt, hogy nyilatkozzon arról, milyen ajánlatot tesz a bányásztársadalomnak a jövőre nézve.

Korózs Lajos arra is választ várt a kabinettől, hogy a társadalombiztosítási, illetve a nyugdíjkassza hiánya miatt a nyugdíjasok melyik csoportja számíthat arra, hogy csökkentik vagy elvonják az ellátását. Talán az özvegyek vagy talán a rokkantak? – firtatta. Hozzátette: tavaly év végére a nyugdíjkassza hiánya elérte a 70,8 milliárd forintot, míg az egészségügyi kasszával együtt a tb-alapok hiánya meghaladta a 142 milliárdot.

Címkék:, , , ,

38 Reader’s Comments

 1. Szöszi szenátor asszony! Fő nyugdíj értékmegőrző!

  Érdekelne hogy mennyit fialt a lenyúlt nyugdíjpénzünk, miután önöknél nagy biztonságban van!? El kellene számolni vele!

 2. Most olvastam valamelyik honlapon, hogy a fradinak új stadiont építenek. A csőcseléknek gumiszobát építhetne orbán, hogy legyen nekik hol kitombolni magukat. Normális ember már meccsre sem megy miattuk. Ezekre egy fillért sem költenék, nem még milliárdokat.

 3. Azt hiszem itt az ideje, hogy nálunknál felkészültebbek elkezdjék törni azon a fejüket, hogyan teremthető meg olyan jogi – a “rendszerváltás” utáni – környezet, mely jogalapot biztosít ennek a sok-sok visszaélés és disznóság elkövetőinek felelősségre vonására. de az elsőtől az utolsóig kivétel nélkül, mert itt mindenki “szem” volt a láncban!

 4. lesz majd bíróság aki el fogja majd ítélni ezeket? teljes vagyonelkobzás, csoportosan elkövetett garázdaság, szervezetszerűen elkövetett magánvagyon lopás,…

 5. Építik a stadionokat, hogy legyen hová becsukni üket. Úgy mint Chile-ben. Meglesz!

 6. Orbán sok sok szálon kötődik az eu politikusokhoz és viszont. Igy szinte mindent elnéznek neki. Mondhatnám azt is előbb utóbb mindent. Igy a szegény Magyar Nemzeten egyedül az amerikai politikusok segithetnek. Mint ahogy Hitler legyőzése sem ment volna Amerika nélkül. Azóta is mérgesek a németek Amerikára, s vélhetően a magyar fasiszták is. Feltéve ha vannak német és magyar fasiszták.
  Tudja e a magyar nép milyen miniszterelnöke van? Tudja-e hogy hol a nép által megtermelt pénz? Egyáltalán hányan tájékozottak ilyen kérdések felől?

 7. http://www.hir24.hu/belfold/2013/01/30/nem-kobozta-el-az-allam-a-nyugdijunkat/#comments
  Ha igaz a hír, akkor pont lesz@rom az egészet, ami itt zajlik. Viszont olyan gyanúm van, hogy ez a Hír24 kormányközeli cég. Amikor Bauer Tamás volt a Ma reggel c. műsorban, akkor az egyik kérdező Hír24-es újságíró volt, ha jól emlékszem. Nem volt túl együttműködő.

 8. Maeldron
  Bocsi nem néztem, hogy már feltetted.Ezek szerint igaz a hír.:(

 9. “Akik nyilatkoztak, azok az eredeti szabályok szerint később nem szereztek volna jogosultságot állami nyugdíjra, de a bíróság azt is ismerteti, hogy ez a szabály később változott; a magánnyugdíjpénztári tagok a 2010 november 1-jét követő időszakra teljes állami nyugdíjra jogosult, az azt megelőző időben pedig az állami nyugdíj 75 százaléka illeti meg, a fennmaradó 25 százalékot magánpénztári megtakarításaiból kapja.”
  Remélem az összes Fideszes-Kdnp-s parlamenti képviselő gyógyszerre lesz kénytelen költeni a magánnyugdíj pénzét.

 10. Úgy látom felvette a hazudós egyenruhát , de kár pazarolni rá az energiát , el kell hajtani ŐKET , osztjónapot .
  Nem kell várni 2014-ig !!!!!!!
  Ja és MINDENT VISSZA !!!!!!!!!!

 11. milyen pénz ???? milyen kifli ???? mi az, hogy fizetni ????

 12. “Hová tette a kormány a “zemberek” pénzét?”
  .
  Naív kérdés :-(.
  Hova tette volna?
  HÁT ZSEBRE :-((((((((((((.
  .
  Azért A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága IS MEGÉR EGY MISÉT :-(((((.
  Talán csak nem beszartak ovitól a “demokrácia védelmezői” ???????????
  NEM MERTÉK FELVÁLLALNI A KIRABOLT MAGYAR EMBEREK DÜHÉT Európa közepén :-(((((((((.
  Fosos banda ez is :-(((((((.
  .
  Tisztelt Fórumtársaim!
  Az EU-ban reménykedő magyarok CSAK ILYEN SEGÍTSÉGET VÁRHATNAK TŐLÜK :-((((( !!!!!!!
  ENNYIT ÉS NEM TÖBBET :-(((.

 13. Így kell feltenni a kérdéseket, de naponta legalább két sajtótájékoztatót kell tartani elérve azt, hogy azokon ne csak 3-4 tudosító hallgassa meg a párt nevében nyilatkozókat.

 14. T. sommas
  Itt a bizonyíték csak magunkra számíthatunk. Vagy harcban vagy szavazáskor leszünk elegen vagy nem. Ha nem életünk végéig szívjuk. No még az sem kizárt ov. helyett a bolondok házába közülünk kerülnek. Mert kizárt épp ésszel évtizedekig bírni. A munkásságának hatását sajnos még elkergetés után is sok idő kell, hogy “kiheverjük”.

 15. “Hová tette a kormány a “zemberek” pénzét?”
  .
  Ide:
  “Stadion és kolbászpark a választásra
  2013. január 30., szerda
  .
  Éppen 2014-re lesz kész egy sereg állami beruházás, így sok szép tér, tágas stadion és izgalmas kolbászpark biztosít majd lehetőséget politikusoknak, hogy szalagokat vágjanak át. Nézze meg, hol találkozhat majd kedvenc képviselőivel két év múlva, és mennyibe kerülnek ezek a beruházások.
  .
  Az állami beruházások különös ritmusa miatt egy egész sor nagyberuházást adnak át úgy, hogy azokat éppen 2014-ben, a választás évében vehessék birtokukba a szavazók. Lehet, hogy az ország gazdasága biceg, az ipar pang, a befektetők menekülnek, de egy dramaturgiai pillanatban jól néz majd ki az ország. Ezért pedig nem lehet sok az a nagyjából 200 milliárd forint, amit erre fordítunk. (Az összegben nincs benne a négyes metró költsége, mert az kormányokon átívelő projektként a teljes hazai politikai elit ajándéka a magyaroknak.)
  .
  A választási ajándékcsomag legnagyobb része látványberuházás, amelyek gazdasági hasznot nem hoznak, de szépen csobog rajtuk a szökőkút, és jól mutat a fotón a szalag átvágásnál. A legtöbb ilyen projekt stadion lesz, de újraköveznek sok teret is.”
  Tovább (káprázatos stadion-képekkel):
  http://index.hu/belfold/2013/01/30/stadion_es_kolbaszpark_a_valasztasra/
  .
  Az évekig üresen tátongó stadionokra és belvárosi kockakövekre kiáramló százmilliárdok összesen pár száz munkahelyet teremtenek, azokat is leginkább biztonsági őrként, vagyis GDP-t nem emelő, nem termelő szakmában. Sokba kerülnek – még évtizedekig – ezek a drágán fenntartható látványberuházások az országnak!
  Ennyire nemzetellenesen futballstadion-rögeszmés analfabéták hogyan lehetnek kormányon?

 16. Sommas, Ten
  Ti írtátok a lényeget. Ezt ép ésszel nem lehet kibírni. Rákosi rendszere még ennél is egyenesebb volt. Tudták az emberek, hogy ha pofáznak jön a fekete autó és annyi. Nem adta a paraszt a földjét, a disznót?Elvették. Ezek a rohadékok a joggal játszanak, naponta változtatják, az Eu pedig asszisztál. Menjenek a francba.
  Lesz ennek még böjtje. Remélem megérem, hogy úgy végezzék, mint Ceausescu.

 17. Nem előszőr írom a megoldást: aki teheti, annak társadalmon kívüli élet.
  .
  Az ország legaktívabb része (500ezer ember) határokon kívül él és dolgozik, ergo nyugdíjat az időseknek nem termel. A 11% munkanélküli úgyszintén…
  Az orvosok kivándorlása is folyamatos, ergo az egészségügyi ellátás sem lesz megfelelő, illetve már ma sem az…
  .
  Az itthon maradó aktívak a nyugdíj-befizetéseiket sohasem látják viszont. Hiszen most még így-úgy ők ugyan biztosítják a mai nyugdíjakat, de mire majd nyugdíjba kerülnek (70évesen?) már az utánuk jövő korosztálytól (mivel már kimentek Angliába, stb.) azt nem kapják vissza.
  Orvosok hiányában pedig megfelelő orvosi ellátást nem fognak kapni, így tehát az egészségügyi járulék befizetéseik is kárba vesznek…
  .
  Ebből is látszik, hogy aki ma befizeti a nyugdíj- és egészségügyi járulékát, az tulajdonképpen az ablakon szórja ki a pénzét. Jobban jár, ha ezeket a havi összegeket saját maga gyűjti össze a majdani saját öregkorára.
  Azaz, ha öngondoskodásra rendezkedik be.
  .
  És még mielőtt ezen bárki is felháborodna, annak figyelmébe ajánlanám:
  - Minek odaadni a pénzt annak a hatalomnak, amelyik azt esetleg ellopja? Annak aki oly sokszor játssza el a bizalmat? Most is mínuszban vannak!…
  - Első munkába állásakor mindenki leszerződik az állammal, hogy mikor megy nyugdíba és mennyi lesz a nyugdíja. Ha az állam ezt a “szerződést” nem tartja be, azt évtizedek múltán megváltoztatja (pedig matematikai statisztikai számításokkal “jósolhatók” ezek a folyamatok…), akkor az állampolgároktól hogyan várhatók el ezek a befizetések?…
  - A megfelelő egészségügyi ellátásért miért kell kétszer fizetni? Előszőr egészségügyi járulék formájában,majd pedig paraszolvenciaként?…

 18. Ezt a MADÁMOT is lecserélhetnék már,mert a kupleráj nem jól üzemel!

 19. Telekis
  Ezért léptem be a MNYP-be ‘98-ban. Pedig, akkor még szó sem volt ekkora lepusztultságról. Azt eldöntöttem, itt egy bankba nem teszek pénzt és forintban főleg nem.

 20. Hol a love?? Orbannal es Simicskanal , ez egy egyszeru kerdes volt? De vajon hol is van pontosan az mar erdekesebb lenne!!! PONTOSAN MENNYI?

 21. Ha van kedvetek olvassátok el Gusztos István írását, a c. Infantilis társadalom. A Kanadai hírlap, Magyarország részén találtam. Most egy kicsit el vagyok keseredve. Ez lesz a halálomig, ez a rohadt rendszer.:(

 22. Ma megkaptátok az EU-tól Brüsselből Barrosotól és Straßburgból a választ.
  A kirablásotok nem volt kirablás, csak ti hülyék hiszitek annak.

 23. Gonoszka
  MEGVOLT a lehetősége annak, hogy valaki maradjon. “CSAK” sorba kellett volna állni érte. Aki még ennyit sem tett meg, azt minek támogassa a Bíróság?
  Ha nem kerültek volna vissza az állami nyugdíjrendszerbe (ahogy azzal fenyegettek) akkor el lehetett volna meszelni az intézkedést, de közben azt már orvosolták. Röviden: A befizetett járulékért kap majd nyugdíjat, mi a frászt akarnak még?

 24. Kedves olvasók és kommentelők! Megint hízott egy szakasszal ez a csasztuska. Buta és gyerekes szöveg, és akinek ez ennek ellenére tetszik, az magára vessen, de ez esetben kérem, terjessze. Hátha egy napon az utcán is énekelni fogják a Kánkán dallamára.
  (A dallam: lásd az alábbi felvétel 11. másodpercétől a 35-ik másodpercéig,
  és ezt a dallamot ismételgetve értelemszerűen:
  http://www.youtube.com/watch?v=U8CtYyBnqvc )
  .
  MONDJANAK LE!
  .
  .
  (Csasztuska)
  .
  .
  Áder János szörnyen gázos!
  Bőszen gyászos méltóságos,
  Furmányosan tákolmányos,
  Lógó orral mondjon le!
  .
  .
  Matolcsiban kisüsti van,
  Megfizetjük mindannyian,
  Államcsőd van a pakliban,
  Kótyagosan mondjon le!
  .
  .
  …Hoff-mann Ró-za -
  …zörgő próza, mondjon le!
  …A-pos-to-li -
  …Balogh Zoli mondjon le!
  .
  .
  Papcsák Ferenc gyanús kegyenc,
  Sumákol, hogy legyél fegyenc
  Filozófiában inyenc
  Vádaskodva mondjon le!
  .
  .
  (Si-)
  Micska Lajos, az iparos
  Miniszterhez bejáratos
  Pénzügyekben fondorlatos
  Kezét mosva mondjon le!
  .
  .
  …Lá-zár Já-nos -
  …Pesten káros, mondjon le!
  …Sem-jén Zsol-ti -
  …Hát ez meg ki? Mondjon le!
  .
  .
  Kövér Laci egy parlagi
  Kőkorszaki dühös szaki,
  Mániákus dilis faszi,
  Szúrós szemmel mondjon le,
  .
  .
  Orbán Viktor törvényt piszkol,
  Csűrcsavarban jót lubickol,
  Alkotmányos puccsot titkol,
  Rossz prókátor, mondjon le,
  .
  .
  Balról jobbra végigslisszol,
  Sajtójában szart turmixol,
  Tandíjügyben füllent, iszkol,
  Dölyfös gőggel mondjon le!
  .
  .
  …Or-bán Vik-tor -
  …zsebdiktátor, mondjon le!
  …Or-bán kor-mány: -
  …ocsmány botrány, mondjon le!
  .
  .
  x x x x

 25. T. ten!
  .
  ten
  2013. január 30. szerda
  20:16
  .
  Így van, CSAK MAGUNKRA SZÁMÍTHATUNK.
  A baj az, hogy kevesen vagyunk :-((((.
  Birka nép a magyar, SAJNOS NAGYON BIRKA :-((((((.
  Az biztos, hogy az én családom nemhogy évtizedekig, DE MÁR 1-2 ÉVIG SEM BÍRJUK EZT A TÜNDÉRMESÉT :-(((.

 26. T. bubu64!
  .
  bubu64
  2013. január 30. szerda
  21:08
  .
  EZ A FASISZTA-DIKTATÚRA MINDENNÉL ROSSZABB :-(((.
  A demokrácia álcája mögé bújva törekszik a “nem kívánatos” emberek kiírtására!
  Tudnék mesélni a rohadékokról.
  .
  Én is emlékszem még Caeusescu kivégzésére 1989 decemberében.
  DE SZÉP VOLT, amikor Csau + Elena rádöbbent, hogy ITT A VÉG :-)))).
  Utána meg két nagy rakás sz@rnak néztek ki a fal tövében.
  Remélem, hogy orbán is ILYEN VÉGET ÉR MAJD HAMAROSAN!

 27. Amíg a magyar lakosság hagyja a csutit dühöngeni addig itt nem lesz semmi!
  A birka nép azt kapja amit megérdemel!
  A fiatalok (az értelmesek) meg húznak el, és jól teszik, mielőtt lezárják a határokat!
  A deviza kötvényeket jegyzők meg ne felejtsék hogy a nyugdíjpénztári pénzeket is lenyúlták, azt hiszik hogy nem nayúlják le azt isj, ha kell orbánynak vagy simlicskának?

 28. Alonzanfan
  Kérlek mérlegeld már, hogy
  1. A mongyonle-t Torgyán eléggé lejáratta
  2. Az az érintettektől várna aktivitást.
  Tehát: a “Takarodj” vagy a “Le vele” nem lenne megfelelőbb?
  Gonoszka
  Van egy érdekes vetülete a döntésnek: mivel az Európai Bíróság osztotta a kormány azon álláspontját, hogy a magánnyugdíj pénzek az állam “másik zsebe” volt, és nem történt más, mint átrakás a másik zsebbe:
  Mikor fogja Schiffer Orbánt is feljelenteni az államot illető tőke és kamatok feletti “reálhozam” felelőtlen kifizettetése miatt? Mivel az is az államot illette volna, és semmi alapja nem volt a más tőkéje utáni reálhozam másként kezelésének! Több milliárdot veszített vele a költségvetés. És erre bírósági döntés van! Ezért valakinek felelnie kell!

 29. kekec
  Schiffer nem jelentget fel senkit manapság, de majd lesz elég dolga a védelemmel 2014. után!))))))) Reménykedjünk!
  Tegnap ettől az ítélettől kiakadtam – valaki nem jó állásponttal adta be a keresetet vagy tényleg meg lehet ilyet tenni, akkor most a többi ország is lenyúlhatja a mnyp-i pénzeket? Akkor miért nem tették még?!
  Amikor elindították már akkor ferde volt?!
  Akkoriban azoknak volt kötelező belépniük, akiknek az első munkahelyük volt és azoknak ajánlották, akiknek a nyugdíjig még legalább 20 évük volt!
  A többieknek az önkéntest ajánlották, de a cégek mindkettőhöz hozzájárulást adtak.
  Akkor most ezt, hogyan?

 30. Hová tette a kormány a “zemberek” pénzét?

  Itt a valasz, Csányi Sándor felesége 14 millió euróért vásárolt!

 31. Hová lett a pénz?
  Hát a kiflit is valamiből ki kellett fizetni a Szejmeci hisztérikának.Ebben az lesz a borzasztó hogy nem fogják őket elszámoltatni,és röhögnek majd rajta.A pénzek nagy része már Ománban,Katarban és egyéb banánköztársaság bankjában lapul.Szargyártó napi feladata a pénz kihordása,mert a gazdasághoz annyit ért min tyúk az ÁBC-hez

 32. Sommas
  Én is néztem. Eljön még az idő. Valahol olvastam, hogy mindenki visszakapja a sorstól, amit cselekedett. Csak elég hosszú ideig kell élni. Éljen sokáig Orbán(inkább ne, jobb az mindenkinek) és én is, hogy megnézzem, hogyan kapja vissza.:)

 33. http://www.metropol.hu/gazdasag/cikk/992346
  A pávatáncos csak ropja és mi belerokkanunk. Devizakötvények, a piacról finanszírozzuk magunkat. Egyre jobb.

 34. Gonoszka
  Köszi. Megnyugodtam. Már jobban alszok. Tündérországban, tündérálom.

 35. Kekec
  Nagyon örülök neki, hogy Orbánéknak segíthettem a hiány 3% alatti tartásában és közben az egykulcsossal remekül szaporíthatták a jövedelmüket, így fel sem tűnt, hogy még több lett volna a hiány, ami állítólag nem is csökkent.. Az az egy problémám, hogy tíz év múlva az állami nyugdíj nem lesz sok, mert az ország fele feketén dolgozik, 500 ezer ember kiment külföldre. Ki fogja az én nyugdíjamat befizetni? Én erre gondoltam, amikor MNYP tag lettem ‘98-ban. Sajnos nem vagyok lovizós típus és a tippmixet sem szeretem. Orbánék törvénykezése ebbe a kategóriába tartozik. Vajon valóban nem lesz állami nyugdíjam a befizetett 20 évem után, vagy lesz? Tudod, hogy nagyon sokan ezen tipródtak? Volt gyanúm, hogy ez a rohadék blöfföl, de mint mondtam nem szeretem a lutrit. Kicsit sértő, hogy a lustaságra fogod, aki nem maradt. Első verzió az volt, hogy aki marad, annak semmit nem kell csinálni. Amikor senki nem ment, jött a második verzió,hogy el kell menni a a nyugdíjintézetbe. Már készültem és akkor jött a fenyegetés, hogy nem lesz a nem tudom hány % állami, az önkéntes és magán mellé. Sajnos ezt csak azok tudták megengedni maguknak, akik jól keresnek és sok pénz ment a számláikra, főleg, ha teljes munkaidőre be voltak jelentve és a cég is adott hozzá. Kb. a felső középosztály, akik most is jól jártak. A “más”, (gondolom Te az államra, TB-re gondolsz, amit a mostani nyugdíjasoknak kifizetnek) tőkéje szépen átkonvertálódott más tőkéjévé.
  Még egy. Ne gyere azzal, hogy gyűjtsek nyugdíjas éveimre. Légyszí.

 36. Manyup: A fijjúg most sem voltak hülyék. Jól tudták, hogy az tarthatatlan, hogy a manyupban maradók állami tb-nyugdíját megvonják, ezért a nagyon szoros határidő lejárta UTÁN jelentették be, hogy mégis kap tb-nyugdíjat is az illető. Jól számoltak azzal is, hogyha a maradásért kell tenni, akkor a nagy többség szarik rá, jó részük nem is tud a dologról, majd Marika, Erzsike elintézi, aki a bérükhöz minden hónapban odaadja a papírt. A kicsit tájékozottabb közalkalmazottakat meg simán megfenyegették.
  Telekis!: “A megfelelő egészségügyi ellátásért miért kell kétszer fizetni? Először egészségügyi járulék formájában,majd pedig paraszolvenciaként?…”
  Azér’ kedves telekis, mert senki nem volt hajlandó a tiszta beszédre. Hogy az eü kassza a sok feketén, meg minimálbéren dolgozó és az öregedő társadalom miatt egyre üresebb, miközben az eü technológia szélsebesen fejlődik, és egyre drágább. Szegény Molnár Lajos és utóda azt gondolták, hogy valamilyen méltányos összeget fizessenek azok, akik igénybe veszik az ellátást – 300 ft vizitdíj, 600 ft kórházi napidíj, az is úgy, hogy a nagyon szegények mentesülnek a kifizetés alól, a maximális összeget meg 20 látogatásban állapították meg, ha valakinek ennél többre volt szüksége, az már ingyen járt. Ettől aztán csökkent a paraszolvencia, de egyensúlyba került az eü-kassza. Húúú, de nem tetszett ez doktoréknak! A sok hülye meg beszopta.
  Jó, ha tudjátok: a háttérben orbánék ezerrel gründolnak magán egészségügyi kasszát, ahová első lépésben a közalkalmazottak járulékait akarják átterelni. És mégis lesz majd állami ellátás, aminek a keretében jár, ami jár – mondjuk kalmopiryn és priznic -, meg lesz a gazdagoknak kiemelt ellátás. Csak most nem a saját plusz pénzéből fizeti meg a kiváltságos, hanem a kötelező járulékát adhatja oda.
  Gyurcsányék amiatt nem tudták megcsinálni az eü-reformot, hogy a magánbiztosítók visszaléptek a tárgyalásoktól. Egyrészt Gyurcsányék nem akarták engedni, hogy kiválogassák a jól fizető ügyfeleket – be kellett volna vállalniuk megfelelő számú nyugdíjast, -, másrészt látták azt a gyomorforgató hisztériát, amit a fidesz rendezett, és okkal számítottak arra, ha orbánék jönnek, őket majd jól “megvédi” az állam.

 37. T. bubu64!
  .
  bubu64
  2013. február 1. péntek
  00:26
  .
  Ugyanazt kívánom!
  Éljünk sokáig, MI :-))) !!!

Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek


KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS kanadaihirlap
Videók

Blogok