Ronai and Ronai
AMERIKAI

Mentik a vagyonukat az önkormányzatok 2012. április 13. péntek 8:13

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Mentik a vagyonukat az önkormányzatok

Fidesztán – Menekítik a vagyont az önkormányzatok. Bár az ország legtöbb önkormányzatánál Fideszes a vezetőség, a kormányzattal való egyetértés csak látszólagos és leginkább szóban létezik. A legtöbb helyen nem értenek egyet a föntről jövő ultimátumokkal, és igyekeznek megóvni a vagyonukat attól, hogy a kormányzat rátegye a kezét a kórházakra, iskolákra. Leleményes nép a magyar, de nem is lehet másképp, túlélt már törököt, tatárt – ezt a kormányt is túl fogja élni.

A Népszabadság információi szerint van olyan tulajdonos, aki társasházzá minősítette át a kórház épületét, egy másik önkormányzat pedig lekanyarított egy nagyobb szeletet a kórházi telekből, és önálló ingatlanként bejegyeztette saját tulajdonába. Van olyan település, ahol az intézmények felmérésekor külön listázzák, hogy mik azok az ingóságok, szolgáltatások, amelyek még az államosítás előtt átmenthetők magánműködtetőkhöz.

Az állam könnyen pórul járhat a lap szerint azért is, mert a közintézmények, köztük a kórházak ingatlan- és eszköznyilvántartása meglehetősen slampos.

Gyakori a kórházak belső udvarainak, telkeinek hosszú távú bérbeadása, ezeken magánberuházók által épített, magántulajdonú épületek állnak, így meglehetősen vegyes tulajdoni helyzetet találhatnak az államosítók a siófoki kórház esetében is, ahol a telek mérete szinte a rendszerváltozás óta folyamatosan zsugorodik.

Sokan azt fontolgatják, hogyan tarthatnák meg a kórházak területén lévő teniszpályákat, oktatóközpontokat, bölcsődei épületeket, nővérszállókat, uszodákat.

A lap úgy tudja, elszámolási viták is vannak az államosítási folyamat nyomán. Kósa Lajos 800 millió forintot vár a debreceni Kenézy Gyula államosításáért, a város ugyanis ekkora összeggel tőkésítette fel nemrégiben intézményét. Dorog a kórházát, Veresegyház pedig legendás szakrendelőjét nem adná az államnak.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 5 szavazatból)
Mentik a vagyonukat az önkormányzatok, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

4 Reader’s Comments

  1. Újabb ütközési felület a fityiszes önkormányzatok és a fityisz kormány között. :)))
    Undorító és drága pótcselekvés! Pfuj
    fityiszék csak tüneti kezelésre képesek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  2. Figyu!!!!!!!!!!!!!!
    Mi lesz itt akkor, ha már nem lesznek parlamenti képviselők a polgármesterek.
    Lehet, hogy nem lesz akkora a függőségük a vezérkartól?
    Tul.képp akármi is lehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  3. A büdös kommunisták már megint államosítanak.
    A gyökér ellenzék meg nem tesz semmit.
    Mi az, hogy elveszik a helyi önkormányzatok vagyonát? A helyi lakosok miért nem lázadnak?
    Ha Gyurcsány tenné ezt, akkor vajon mi lenne?
    Igazi szar népség vagyunk, ezt is érdemeljük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  4. Megy a tülekedés a húsosfazék körül!
    Nincs itt másról szó, csak a vagyonról. Ha az állam átveszi az iskolákat, kórházakat, akkor nyilvánvaló, hogy legalább a felét bezárja az intézményeknek, majd értékesíti azokat a “baráti” oligarcháknak. Fogadni mernék, hogy a jobb helyen fekvő ingatlanoknak már rég megvan az új tulajdonosa.
    Az önkormányzatok meg azért kapálódznak, mert ők bár szintén pont ugyanezt tennék, csak az ingatlanokért kapott pénzen a helyi potentátok szeretnének osztozni.
    Nem véletlen, hogy ellenzékben folyamatosan acsarkodtak Orbánék a közvagyon “elherdálása” ellen, a privatizációk felülvizsgálatának fenyegetésével, hiszen ők akarták mindenre rátenni a kezüket. Láss csodát, vizsgálni valóban vizsgáltak Budai biztos úr vezérletével néhány ügyet, de azóta sem született egy jogerős terhelő ítélet sem ilyen ügyekben, legfeljebb csak felmentették a gyanúsítottakat. Pedig az ügyészség Polt kapitális agancsfővadász vezényletével mindent megtett azért, hogy elmeszeljenek egy-két ártatlan embert.
    Viszont ez a négy év bőven elég arra a fidesznek, hogy azt is magukévá tegyék mindazt, ami még megmaradt a csúfosan végrehajtott kárpótlás, és privatizáció után.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Rogán ezúttal egy vidéki házat talált 2014. április 4. péntek

Minden nap tovább gyarapodik Rogán vagyona 2014. április 3. csütörtök

Rogánék 200 milliós ingatlanvagyona 2014. március 29. szombat

Választási bért kapnak a közmunkások 2014. március 27. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos