Ronai and Ronai
AMERIKAI

Köztársasági forradalmat hirdet a 4K! 2012. április 29. vasárnap 9:42 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(51)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Köztársasági forradalmat hirdet a 4K!

A 4K! egy patrióta, baloldali, karakterében európai szociáldemokrata értékeket való párt kíván lenni – mondta megválasztását követően Istvánffy András. A 4K! elnöke szerint “köztársasági forradalomra” van szükség, amely törvényes eszközökkel állítja vissza a köztársaságot Magyarországon.

A párt elnöke hangsúlyozta, nem a harmadik köztársaság visszaállítása a cél. Mint mondta: egy a jelenleginél szélesebb társadalmi legitimitással rendelkező alkotmányra van szükség.

A 4K! egy olyan baloldali párt kíván lenni, amelynek célja egy piaci alapon működő szolidáris társadalom létrehozása. Az új pártot elsősorban a Magyarország iránti hűség mozgatja – fogalmazott Istvánffy András.

A pártelnök szerint az ellenzéknek együtt kell működnie az új választási rendszer kényszere miatt. Az új párt világnézetéhez az LMP és civil mozgalmak állnak a legközelebb. A baloldali parlamenti pártokkal szemben bizalmatlanok, a Jobbikkal pedig nem kívánnak együttműködni – tette hozzá.

A pártelnök a legfőbb gondnak a szürke- és a feketefoglalkoztatást nevezte. Álláspontja szerint ez kiszolgáltatottá teszi a dolgozókat és megfosztja őket a valós munkavégzés után járó nyugdíjtól is. Mint elmondta: a jelenlegi gazdasági rendszer a vállalkozásokat is sújtja.

A 4K! szombaton alakult meg, és a kongresszus résztvevői az elnök mellett négy alelnököt is választottak. Az országos hálózatot már létrehozták, a bíróságon május első munkanapján jelentik be megalakulásukat.

Istvánffy András, a 4K! első elnöke 30 éves, az ELTE-n szerzett bölcsészdiplomát kommunikáció és magyar szakon. Korábban nyelvészként dolgozott a Magyar Tudományos Akadémián, később pedig kommunikációs területen is tevékenykedett civil szervezeteknél. 2007-ben egyik alapítója volt a 4K! mozgalomnak, amely azóta több tucat megmozdulást szervezett.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.3/5 (7 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 8 szavazatból)
Köztársasági forradalmat hirdet a 4K!, 3.3 out of 5 based on 7 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(51)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

51 Reader’s Comments

  1. T. Irén!
    Adócsökkentés kormánya a szavazók többsége szerint, ez döbbenetes!
    Akiknek a 27%-os ÁFA alacsonyabb, mint a 25%-os, azoktól mást nem is lehet várni.
    Ez elmebaj, mert azt nem hiszem, hogy ne tudna számolni….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Orbán hangján beszél a 4K! kampánymajma 2014. március 20. csütörtök

2014, a Nemzeti Rezsiharc Éve 2013. december 31. kedd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos