Ronai and Ronai
AMERIKAI

Egyesületté alakul Iványi Gábor egyháza 2012. április 29. vasárnap 21:29

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Egyesületté alakul Iványi Gábor egyháza

Budapest, Nyíregyháza, Fidesztán. – Megszűnik a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség. Egy olyan egyház, amely nem egy volt a sok közül. A nevét kevesebben ismerték, mint a tevékenységét. Mert az Iványi Gábor által vezetett Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség nem csupán hirdette az igét, de tett is az elesettekért. Nem is keveset, ha úgy tetszik, mindenki másnál többet.

Normális körülmények között nem lenne ennek jelentősége. A hitélet mellett ez a dolguk. Iványi Gáborék egyháza azonban nem normális körülmények közepette oltalmazta a szegényeket, a hajléktalanokat, gyógyíttatta a betegeket.

Tette mindezt, amíg tehette. Ám a hatalom fura urainak nem tetszett, hogy Iványi Gábor, más történelmi egyháza vezetőihez hasonlóan, nem hódolt be a kétharmadnak. Nem úgy táncolt, ahogyan ők fütyültek, nem az ő dicsőségüket zengte.

Kényszerűségből szűnt meg egyháznak lenni a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség. Ha nem így tesz, minden vagyonát elveszíti. Ráteszik a kezüket más, Iványi Gáboréknál lojálisabb paptársak, vagy eltűnik az állam feneketlen bendőjében.

Az igazság szénája jelenleg rosszul áll, de a történet még nem ért véget, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség a strasbourgi bírósághoz fordul jogorvoslatért. A per kimenetele nem lehet kétséges, az ottani bírákat nem Szájerné jelöli. Ám addig is, lépni kellett, mielőtt a kétharmad a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség – magán-nyugdíjpénztári tagok lenyúlt megtakarításaihoz hasonlóan – vagyonát is megvédi.

Az alábbiakban az egyesületté alakulás hivatalos bejelentését, a közgyűlési nyilatkozatot közöljük.

Dr. Gyulai Gábor elnök úr részére

Nyíregyházi Törvényszék

Tisztelt Elnök úr!

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (1086 Budapest Dankó utca 11.) Országos Közgyűlésének 2012. április 25-én hozott 12/2012. számú határozatában kapott felhatalmazás alapján az alábbi nyilatkozatot teszem az egyház képviselőjeként:

Egyházunk kizárólag a jelenleg hatályos 2011. évi CCVI. törvény kényszerítő és számunkra más, jogszerű létezési lehetőséget nem biztosító szabályozása miatt határozott az egyesületté átalakulásról.

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség az új egyházi törvény elfogadását megelőző időszakban, és azóta is számos fórumon, nyilvánosan tiltakozott a meggyőződésünk szerint súlyosan alkotmánysértő, diszkriminatív, a jóhiszeműen szerzett jogainkat sértő és a vonatkozó nemzetközi egyezményekkel is ellentétes jogszabály ellen. A törvény elfogadását követően az Alkotmánybírósághoz fordultunk, kérve annak megsemmisítését, beadványunk elbírálása folyamatban van. Rövidesen a strasbourgi székhelyű Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulunk egyházi jogállásunk önkényes és igazságtalan megvonása miatt, mely jogsértő döntés nem hagyott számunkra más lehetőséget a továbbműködésre, mint az egyesületté átalakulást.

A változásbejegyzési eljárás-indítás megtagadása egyházunk jogutód nélküli megszűnéséhez, vagyonunk államosításához, oktatási és szociális intézményeink elvesztéséhez vezetne. Kizárólag e kényszerítő körülményekre tekintettel – híveink, gyülekezeteink és az intézményeink szolgáltatásai igénybe vevő gyermekek, idősek és hajléktalanok iránt érzett felelősségtől vezérelve – nyújtottuk be az egyesületté átalakulás nyilvántartásba vétele iránti kérelmünket.

Egyidejűleg kinyilvánítjuk, hogy amint az általunk kezdeményezett jogorvoslati eljárások eredményeképpen, illetve egy esetleges jogszabályváltozás folytán lehetőségünk nyílik rá, tevékenységünket egyházi jogi státuszban kívánjuk folytatni.

Budapest, 2012. április 27.

Tisztelettel:

Dr. Iványi Gábor

elnök

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (8 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +10 ( 12 szavazatból)
Egyesületté alakul Iványi Gábor egyháza, 4.5 out of 5 based on 8 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(16)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

16 Reader’s Comments

  1. A több egyházi státuszuktól megfosztott vallási közösségnek is a straszburgi emberi jogi bírósághoz kellene fordulnia! Ivány Gáborék példát mutattak, lehet követni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  2. Szorítunk értük!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  3. Addig is, börtönszolgálatot végezhetnek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  4. #
    Tánó
    2012. április 29. vasárnap
    22:02 Nem tudom, azonban remélem, hogy Orbán Viktor és kormánya kérni fogja ezt amikor bent lesznek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  5. Felháborító amit Iványiékkal tettek.De felháborító az is,hogy a többi egyházak nem emelték fel szavukat a mindenki által tudott bosszú miatt,mely az Orbánbanda momopóliuma..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  6. Németh Sándor és a Hit Gyülekezete hallgat, az izraelita felekezetek hallgatnak! Az Orbán rezsim őket elismerte és ők hálából szolga módon lapítanak! Azonban előbb utóbb őket is felszámolja a fasiszta rendszer,mert gyáva módon nem álltak ki a vallásszabadságért!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (19 szavazatból)
  7. Szorítunk nekik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  8. Meg van írva: “az utolsó időkben testvér elárulja testvérét!” Hát ezt teszik az elfogadott egyházak az elutasított egyházakkal jelenleg. Egyébként két egyháztól konkrétan értesültem, hogy ők már márciusban, Iványi Gáborék előtt a strasbourgi Emberi Jogi bírósághoz fordultak az új egyházi törvény jogsértései miatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  9. Ez a nagyszakállú Ember, nagyon sok ,önhibáján,vagy önhibáján kívül, szar helyzetbe ,került Emberen segített, ahogy tudott. Valaki megkérdőjelezi Magyarságát?! MOCSKOK! Ő IS HAZAÁRULÓ?VÉN HÜLYÉK! otthon ültök a gép előtt, és átkozódtok, meg nyomjátok a minuszt? Ismerem én az 56-os fajtátokat, Magyarul már elfelejtettetek, de angolul még nem tanultatok meg, ne féljetek, engem már nem fogtok a Dunába lőni, előbb mentek ti Recskre, mint én a Duna partra, vagy nem is, küldök nektek pelenkát, és képzeljétek el, mikor a nővér bepelenkáz,felhúzzátok, bal karotokra az árpádsávos mocskot. Mocskok! Ti Nagy Magyarok! Hány éhes gyermeknek küldtetek adományt!? Kik vagytok ti?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  10. A kurva életbe! Én elhiszem a mocskos hozzászólásaitokat,Bartusék nem publikálják,de face-to- face mondjátok meg , meg hogy mi nem tetszik, Jaaa hogy orbánc viktorotok ,Hülye, arról nem mi tehetünk. miéért nem nyertétek meg a Világháborút,?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  11. VICSI
    2012. április 30. hétfő
    02:54
    .
    Most nem értelek kristály tisztán, ki ellen rohantál ki ennyire? Kifejtenéd a nézetedet, megköszönném.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  12. “Kényszerűségből szűnt meg egyháznak lenni a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség. ”

    Nem mindegy milyen címen segítenek??
    egyébként meg a vallást mindenből ki kellene hagyni!
    álszent, gonosz, ha kell erőszakkal ráerőltetett, vagy éppen tűzzel-vassal írtott hit-vagy nem hitvallás!
    CSAK EGYSZERŰEN SEGÍTSÜNK ÉS KÉSZ!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  13. “Erdő Péter bíboros úr pedig milyen szép beszédet mondott”
    Elfelejtett kiállni,és törvényességet követelni az államtól. Sunyi módon lapítottak mindannyian, mert milliárdokat nyertek a hallgatásukkal.Szégyen…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  14. VICSI
    .
    Csak ennyi, többet vártam volna.
    Vagy nem jól értelmezem az írásodat?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  15. Kedves csa-csa!
    .
    Ne haragudj, de nem érted, hogy miről van szó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  16. stefán
    2012. április 30. hétfő
    16:32
    Ha nem tévedek akkor azokhoz a volt “hazánkfiaihoz” szól VICSI, akik (a sors iróniája, hogy egy időben emigráltak, üldözők és üldözöttek) itthon a viceházmesteri pozíciót hagyták el a külhoni magyarkodó hazafiságért. Előtte azért itthon egy kicsit nyilaskodtak. Feljelentgettek (az anyjukat is). Ott kint pedig paszomántos hazafiak és mínuszolók. Ha tévedek és VICSI egészen másra gondolt akkor elnézést kérek tőle! Ez az én véleményem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Iványi rendkívüli sajtótájékoztatót tart 2012. augusztus 10. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos