Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Schmitt-ügy első áldozata az egyetem rektora 2012. április 1. vasárnap 17:57 | AN

  • Hozzászólások(68)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Schmitt-ügy első áldozata az egyetem rektora

Budapest – Lemondott a Semmelweis Egyetem rektora, indokaiként a “bizalomvesztést” emlegette, s nem szeretné, ha a Schmitt-ügyben hozott döntésükkel az egyetem hátrányokat szenvedne. Ez magyarul azt jelenti, hogy politikai nyomást gyakoroltak rájuk és az egyetem politikai bosszú áldozata lehet, miután plágium miatt az egyetem szenátusa visszavonta Schmitt Pál kisdoktori címét. Az Orbán-kormány kézben tudta tartani a plágiumot vizsgáló bizottságot, de a Semmelweis egyetem vezetése tudósokhoz és felnőtt polgárokhoz méltó döntést hozott, ami nehéz helyzetbe hozta Orbán Viktort, miután Schmitt már korábban közölte vele, hogy nem fog szó nélkül távozni. Várhatóan kirúgják a KDNP-ből is a párt budapesti elnökét, aki keresztény szellemben nyilatkozott az államfő lopási ügyéről. A katolikus párt most megmutatja, miféle erkölcsöket véd, és milyen erkölcsöt akarnak ők tanítani az iskolákban.

Azonnali hatállyal távozik a Semmelweis Egyetem rektori posztjáról Tulassay Tivadar, pedig még három hónapig vezethette volna az intézményt. Távozását azzal indokolta, hogy “az egyetemet magára hagyták Schmitt Pál doktorija ügyében”, személyét érintően olyan fokú “bizalomvesztést érzékel”, ami a Semmelweisnek árthat. A rektor korrekt módon megvédte döntésüket, a Schmitt Pál doktori címét visszavonó szenátusi és doktori tanács döntésével azonosul, az eddigi lépésekért vállalja a felelősséget.

Utódját egyébként már megválasztották éppen azon a szenátusi ülésen, ahol Schmitt doktorijáról is döntöttek. Szél Ágoston rektor-helyettes júliusban vette volna át az egyetemet, de Tulassay ezt már nem várja meg.  “Ha egy százalék esélye van annak, hogy az egyetem rosszul jár, akkor fel kell álljak” – mondta. A rektor beszélt arról, hogy az egyetem presztízse miatt nem lehetett más döntést hozniuk a doktori ügyében, az egyetem így is óriási renoméveszteséget szenvedett el.

Tulassay szerint az egyetemet “nagyon magára hagyták” a Schmitt-ügyben, Réthelyi miniszter felbontatlanul visszaküldte a tényfeltáró bizottság jelentését, Hoffmann Rózsa államtitkár nem várta meg azt a napirendi pontot, amikor Schmitt doktorijáról döntöttek. Másnap viszont érkezett egy telefon a titkárságáról, amiben soron kívül bekérték a szenátusi ülés jegyzőkönyvét. Az ülések jegyzőkönyveit egyébként mindig el szokták küldeni a minisztériumnak, de nem ilyen sürgősen. A távozó rektor elmondta, amikor nyilvánosságra hozták az elkészült jelentést, telefonon kereste a minisztert, de azt mondták neki, hogy elfoglalt, nem elérhető.

A KDNP pedig fegyelmi eljárást indít a Schmitt Pál lemondását szorgalmazó fővárosi elnökével, Szalma Botonddal szemben, a fegyelmi eljárásnak kizárás is lehet a vége. A kereszténydemokrata politikus bűne az, hogy a bibliai elvekre hivatkozva, erkölcsileg elmarasztalta a lopást, ami még a katolikus tízparancsolatban is benne van. A Vatikán ötödik hadoszlopként viselkedő pártja azonban nem a tolvajt ítéli el, hanem a keresztény erkölcsöt képviselő politikust, ezzel is példázva, hogy semmi közük a kereszténységhez és az erkölcshöz, ami magánügyük lenne, ha nem akarnák évente több tízmilliárd forint közpénz felhasználásával a saját erkölcseikre nevelni a náluk sokkal magasabb erkölcsiséget képviselő szekularizált diákságot.

A KDNP pártügyésze már ki is kérte a sajtóosztálytól a Szalma Botond Atv-s szereplését rögzítő felvételt. A fegyelmi eljárást a párt alapszabályának azon rendelkezése alapján indítják, miszerint a belső vitában kialakított hivatalos pártálláspontot mindenkinek tudomásul kell vennie, azzal szemben nem lehet más álláspontot képviselni. “A pártálláspont, vagyis a KDNP többségi véleménye az volt, hogy a Semmelweis Egyetem vizsgálóbizottságának a jelentése után a pont ki van téve a köztársasági elnök úr ügyében” – jelentette ki Rubovszky György. De a pártügyész azért is kérte az Atv-s videót, mert amikor az Egyenes beszéd című műsorban Szalma Botond arról beszélt, hogy “Jézus Krisztus is egyedül volt, aztán lett tizenkét apostola”, a lehetséges apostolok között a KDNP-sek mellett fideszeseket, MSZP-seket is említett. “Ezt meg kell vizsgálni” – mondta a Rubovszky György a mindig is képmutató és gyűlölködő, de már egyre nevetségesebbé váló pártja nevében.

A műsorban Szalma Botond azt mondta: a botrány után Schmitt Pálnak nyugdíjba kellett volna vonulnia, és az unokáival foglalkoznia. “Ha én lennék az államfő, ma már nem lennék köztársasági elnök” – mondta. A politikus szerint Schmitt Pálnak el kell számolnia a lelkiismeretével, a KDNP-nek pedig az a feladata, hogy megfordítsa azt az erkölcsi irányt, amelyben az ország halad, mert az tarthatatlan.

Ebbe neki igaza van, a kizárásából megértheti, hogy a keresztényi és alapvető emberi erkölcsi normákkal szembeni irányba az Orbán-Semjén duó vezette pártok viszik az országot.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (39 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +51 ( 55 szavazatból)
A Schmitt-ügy első áldozata az egyetem rektora, 4.9 out of 5 based on 39 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(68)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

68 Reader’s Comments

  1. Lassan minden használható gerinces ember elmegy vagy kinyírják és marad a csőcselék.

    Mint Prosper Mérimée novellájában, a legénység fellázadt átvette a parancsnokságot gyorsan leöldösték a tiszteket, és mindenkit aki tudta mit kell tenni, örömükben lerészegedtek aztán mivel nem értettek a hajó irányításához, körbe körbe hajóztak és ott pusztultak éhen a nyílt tengeren.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (18 szavazatból)
  2. A cím nem egészen helyénvaló!
    A Schmitt-ügy első áldozatai mi, az ország vagyunk (tudom nem vétlenül). A narancs politikusok által oly előszeretettel alkalmazott megosztó technika most a saját tábor ellen is beindul(t) a sorból kilógók ellen.
    DE köszönöm a magam nevében is, hogy Tulassay Tivadar felvállalta a meggyőződését, kicsit visszaadta a hitem a pedagógusok tisztánlátásában.
    .
    Lassan hosszú listát lehet írni a személy szerint megnevezhető áldozatok neveivel a keresztény Iványitól a jobboldali tudós Tulassay-ig, akik legfőbb bűne a valós hit és a tisztes erkölcs.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (19 szavazatból)
  3. Az Orbán kormány és a Rákosi időszak módszerei között egyetlen különbség maradt, hogy ma már nincs lehetőség a hűtlennek minősítettek kivégzésére.
    Egyelőre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  4. Még várjunk az ítélettel, hogy az egyetemisták mit lépnek! Tegnap újból mosakodott a ke., ezután már biztosan lépni fognak az egyetemisták, mert látni, hogy menthetetlen ez az ember! A fiatalok a facebookon szerveződnek, ott meg lehet nézni, hogy kezükbe vették-e a dolgok irányítását.

    T. figyelő! Igen, az ország és mi vagyunk az első áldozatai a hazugságáradatnak és már 2 éve, mert nem azt ígérték, hogy a szegényektől elvesznek, hogy a gazdagokat még gazdagabbá tegyék! De sokakat ez nem zavar, mert nekik csak a Fidesz, még akkor is amikor a fekália már a szájukig ér!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  5. dr. Kné 2012. április 2. hétfő
    „Igen, az ország és mi vagyunk az első áldozatai a hazugságáradatnak és már 2 éve, mert nem azt ígérték, hogy a szegényektől elvesznek, hogy a gazdagokat még gazdagabbá tegyék! De sokakat ez nem zavar, mert nekik csak a Fidesz, még akkor is amikor a fekália már a szájukig ér!”
    .
    Szerintem már 8 éve áldozatok vagyunk, a megosztás, a hitetés és az unortodox erkölcs(?) áldozatai.
    Elvem, hogy fidesz „hívőkkel” nem vitatkozom, mert ha valaki bármiben hinni akar, azt érvekkel nehéz, sőt lehetetlen meggyőzni.
    Én hívő (keresztény) vagyok. A saját hittársaim között is van nem kevés, aki a bibliai értékrenddel szembemenő, látható cselekedetek ellenére (szeretetlenség, szegények még nagyobb nyomorba lökése, sámántáncoltatás a parlamentben stb.) abban reménykedik/hisz, hogy igazi keresztény emberek a vezetőink. Sajnos azt a bibliai elvet, hogy mindent megvizsgáljatok, figyelmen kívül hagyják hívők és nem hívők egyaránt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  6. Még jó hogy nincs diktatúra..ugye nincs, igaz? Mint a régi Bikini számban.. én nem félek..nincs mitől félnek. én félni? Ugyan már! Most…mit akartok..hagyjatok!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  7. A keresztényi erény= Isteni erény és e_r_k_ö_l_c_s_i erény.
    Az isteni erények: a Hit, a Remény és a Szeretet.
    A többi mind e_r_k_ö_l_c_s_i erény, melyek e_r_k_ö_L_c_s_i GYAKORLAT által szereztetik meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  8. Nem tudom, volt már?
    http://www.youtube.com/watch?v=ZgdpoMdohKo

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  9. és az megvolt, hogy ötkor tüntetést rendeznek a SOTÉ-nál Tulassay mellett?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  10. Az orvos-társadalom fő támasza volt a Narancsosoknak.
    Dehát minden forradalom felfalja gyermekeit.
    Még az erjedő narancsos is.
    ( Narancspálinka ? Hááát..fenetudja..)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  11. Lemondott !!! Rájött tarthatatlan a hazugsága

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  12. Saját magát is feláldozta. Barna kód volt érvényben, és ellepte.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  13. Gyurka46 2012. április 2. hétfő 07:49
    Az általad emlitett rendszer – előzőleg mindent elvett – az életén kivűl.
    Nem merték száműzni nyugatra, keletre nem lehetett. Mivel lehetetlenitették
    volna el? Nem volt más csak az élete. Ezt lehetett még elvenni büntetésül.
    .
    Ma már egész más a helyzet. Ha nem vagy “magukfajtá”-juk, lehetsz
    munkanélküli, esetleg minimálbéres, vagy beállsz közéjük szolgának.
    Pl rózsikanéni-, vagy szűrösfélék közé állhatsz. Csábitó ajánlat.
    Ha az “magukfajták” közé tartozol annyit érsz amennyit lopni tudsz, mert
    az nekik ez szerzett jogként jár. Ugyanis tőlünk szerezték, mert mi
    - máig is – megengedjük nekik. Próbáljon csak a “magukfajtá”-juk kilépni
    a sorból. Anyagilag úgy lehetetlenné teszik, hogy mehet a nem “magukfajtái”
    közé munkanélkülivé, vagy minimálbéressé. Esetleg követheti a már önként
    száműzetésben lévőket külföldre. Úgyse lesz elég munkahely. Erről tudnak
    gondoskodni.
    Gondoljátok meg milyen hatalmas perspektivát nyitott előttünk a fideSS
    és még félúthoz sem ért. De már látható a tudatlan, iskolázatlan négertömeg
    az alagútban. Szolga lehetsz, ha hagyod.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  14. Köszönjük Rektor Úr a becsületességét. Én érzek szégyenérzetet…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  15. Igen most még csak azok az áldozatok, akik valamilyen pozíciót töltenek be a kormánypártoknál. Majd következik a második felvonás, amikor már következik mindenki, aki útban lesz az Orbán rezsimnek egy rendes diktatúrához illően. Ezen a szerencsétlen ügyön is nyertek a Viktoriánusok, hiszen most egy pár hónapig elhúzzák az elnökválasztást, aztán szereznek egy új aláírógépet és újabb öt évre ők töltetik be az államfői tisztséget. Persze lehet ez a lemondás Orbánnak kicsit korán jött, mert a választások előtt esetleg maga is “eséllyel” pályázhatott volna a posztra, különösen akkor, ha a választási előrejelzések nem kedveznek a Fidesznek. Szívathatta volna rendesen az új kormányt, de ami késik nem biztos, hogy múlik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  16. Csupán egy reflexiót téve, mintegy lezárásként annyit:
    (1) Hogyha a kb. 1,8 milliós magyar főváros lakosságából (szándékosan nem használom a “polgáraiból” fogalmat) csupán csak 500-800 fő demonstráló kerül ki esetről-esetre és veszi a fáradságot, hogy kifejezze mérhetetlen felháborodását a politikai elit és hatalmi rendszere gyalázatos magatartása, elvtelensége, korrupciója és kártékony volta miatt, akkor ne csodálkozzon senki fia ebben a gyászvirágos országban azon, hagy a magyar közéleti posvány további évekre szólóan is alkalmas dagonya marad a disznók dagonyázásra!
    (2) Egyébiránt pedig, kitüntetett tisztelet kell, hogy megillesse:
    + a HVG ismeretlen “forrását”, és a plagizáló “kisdoktor” -egyébként pedig a karrierista, fideszes báb államelnök- leleplezésében közreműködő újságírókat,
    + a Semmelweis Egyetem demonstráló diákjait, az egyetem Tudományos Bizottságát és Szenátusát,
    + az egyetem rektorát, Prof. Dr.Tulassay Tivadart,
    + a Sándor Palota előtt demonstrálókat,
    + nem különben Szalma Botondot, a bp-i KDMP elnökét azért, mert ŐK bátorságukkal és elvszerű kiállásukkal példát adtak a nemzet polgárai számára az emberi tisztességből, felelősségtudatból és a tudományosság melletti elkötelezettségből!
    Tisztelet és hála Nekik! Ők képviselik a magyarság igazi értékeit és érdekeit!
    A Fidesz-KDMP meg csak ássa magát még mélyebbre az önleleplező erkölcstelenség dagonyájába. Mindig akad majd néhány, Vatikánhoz hű fő és kis pap aki imát mond értük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  17. Minden tiszteletem az _Egyetem rektoráé ! A jelek szerint akadt egy karakán társa, aki ki merte és meri mondani amit a tisztesség és erkölcs diktál, mert ŐK így szocializálódtak. A parlamenti fiuk viszont a falu végén az utolsó ház mellett, mondta HOFI. Ez az ember a KDNP Bp-i vezetője, Szalma Botond tengerész kapitány ismerősöm, a MAHART utolsó vezérigazgatója. Aki a tengeren is megállta a helyét ,az korrekt ember és tiszteletet érdemel !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  18. Citizen 2012. április 2. hétfő 17:35
    Teljesen egyetértek veled.
    Az itt komenteket olvasva szinte úgy tűnik mintha ez önmagától történt volna.
    Aki – főleg kezdetben – dolgozott az ügyön, megérdemel minden elismerést.
    Hiszen nem magától iródik meg egy cikk, melyet a mi beszari főszerkesztőink
    között egy jeles ember engedélyezni is mer. Ugyan a mi demokráciaként
    emlegetett de, fasisztoizálódó világunkban mi lesz a megtolás? Biztosan lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Schmitt Pál már nem doktor 2013. május 16. csütörtök

Tolvaj az ország miniszterelnök-helyettese 2012. december 8. szombat | AN

Közlemény: Semjén egy szaktekintély 2012. november 18. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos