Ronai and Ronai
AMERIKAI

A DK megköszönte Erdő Péter emberségét 2012. április 21. szombat 11:41 Forrás: AN

  • Hozzászólások(47)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A DK megköszönte Erdő Péter emberségét

Budapest – A múlt vasárnapi Élet Menete rendezvényén felszólalt Erdő Péter bíboros. Az érsek úr nem fölkérésre, nem kötelező protokollból, hanem – mint utóbb kiderült, a Parlamentben elhangzott szégyenteljes „vérvádas” felszólalástól indíttatva – maga tartotta fontosnak, hogy megszólaljon. A Demokratikus Koalíció nevében Gyurcsány Ferenc megköszönte Erdő Péter szavait. Az alábbiakban Gyurcsány Ferenc levelét köszönjük.

dr. Erdő Péter

bíboros, esztergom-budapesti érsek úr őeminenciájának

Főtisztelendő Érsek Úr, Eminenciás Uram!

Mély megrendüléssel hallgattam múlt vasárnap az Élet Menetén elmondott szavait. Kérem, engedje meg, hogy a magam nevében, pártom, a Demokratikus Koalíció nevében és minden jóérzésű magyar ember nevében szívből jövő köszönetet mondjak értük. Eminenciád kétszáznál is kevesebb szóból álló beszéde a római katolikus egyház talán legfontosabb magyarországi üzenete volt az elmúlt 47 évben, a II. Vatikáni Zsinat Nostra aetate kezdetű nyilatkozata óta, amelyben a zsinat, emlékeztetvén „arra a kötelékre, mely az új szövetség népét lélekben összeköti Ábrahám törzsével”, kinyilvánította, hogy ami Krisztus „szenvedésében történt, sem az akkor élő zsidóknak, sem a mai zsidóknak nem számítható be megkülönböztetés nélkül” és kifejezte „sajnálatát a gyűlölet, az üldözések és az antiszemita megnyilvánulások miatt, bármikor és bárki részéről érték a zsidókat”.

Szeretném különös nagyrabecsülésemet kifejezni Eminenciád iránt, amiért üzenetét nem fölkérésre mondta el, hanem lelkiismerete szavát követve, belső indíttatásból tartotta fontosnak, hogy a Parlament falai között április 3-án elkövetett gyalázat nyomán megszólaljon. „Ami adatik néktek abban az órában, azt szóljátok; mert nem ti vagytok, a kik szólotok, hanem a Szent Lélek.” (Mk 13,11)

2007 novemberében, a berlini Kristályéjszaka évfordulóján egy cseh antiszemita, náci csoportosulás akart provokációt rendezni Prága régi zsidónegyedében. Fölvonulásukat nem csak a rendőrök akadályozták meg; zsidó és nem zsidó civilek, köztük ismert színészek, politikusok, közéleti emberek gyűltek össze a prágai zsidónegyedben, hogy ha kell, élőláncot alkotva akadályozzák meg a nácik bejutását. A gyűlésen részt vett Miloslav Vlk, Prága bíboros érseke, Csehország prímása is. Eminenciád vasárnapi tette méltó volt korábbi cseh kollégájának minden elismerést megérdemlő gesztusához.

Szavait még egyszer megköszönve, őszinte tisztelettel

Gyurcsány Ferenc

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (21 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +31 ( 33 szavazatból)
A DK megköszönte Erdő Péter emberségét, 4.8 out of 5 based on 21 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(47)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

47 Reader’s Comments

  1. Feri! Én azért óvatosan bánnék a Bíboros Úrral! Majd ha elrendeli, hogy az ország összes katolikus templomában olvassák fel , hogy az antiszemitizmus nem összeegyeztető a kereszténységgel akkor komolyan veszem a beszédét! Vagy a ha Bíboros Úr és a katolikus papok élőláncot alkotnak, hogy megakadályozzanak egy jobbikos, náci felvonulást akkor komolyan veszem az Eminenciás Urat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (43 szavazatból)
  2. Tisztelt Erdő Péter Bíboros Úr! Hol volt Ön és hol voltak a katolikus papok amikor a nácik bevonultak Kenderesre? Miért nem alkotnak élőláncot mint cseh kollégáik? : http://www.youtube.com/watch?v=xS4GvQ1EEqg

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (29 szavazatból)
  3. “Szeretném különös nagyrabecsülésemet kifejezni Eminenciád iránt, amiért üzenetét nem fölkérésre mondta el, hanem lelkiismerete szavát követve, belső indíttatásból tartotta fontosnak,” Orbán Viktor felkérésére, hogy javítson az ország külföldi megítélésen és külföldön szalonképesebb legyen az ország!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (24 szavazatból)
  4. Ismerve a Rk egyház – papok által közvetitett – álláspotját
    véleményem szerint a helyzet tisztázásra szorul.
    A vallás az legyen vallás, a politika pedig legyen politika,
    mindkét oldalról van mit tisztázni. Kizárólag egymás
    kölcsönös tiszteletével, egymás körinek nem zavarásával
    teremthető békesség. Minden vallásra és minden politikai
    irányzatra vonatkozóan vannak még tennivalók. Rossz
    ilyen zavaros helyzetben élni, hiszen ezt a gazemberek
    mindenkor arra használják, amire akarják.
    Amig ez ellen nem folyamatosan, hanem évente egyszer
    teszünk csak valamit, addig marad úgy ahogy van jelenleg.
    Közös irányzatként szolgáljon a demokrácia tisztelete, hiszen
    itt éppen az a jó, hogy egyenlőek vagyunk, nincs uralkodó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (17 szavazatból)
  5. “2007. 08. 31. (XI/35)

    Szerecsenmosdatás és magyarázkodás
    Három egyházi személy áldotta meg szombaton a Magyar Gárda zászlóit.Felekezeteik hárítják a felelősséget, és kormányzati hecckampányról beszélnek, miközben valamennyien kikerülik az eset kapcsán felmerülő logikus kérdést: összeegyeztethető-e az általuk képviselt kereszténységgel a militáns nacionalizmus?

    zaszlo_szenteles
    Dévényi atya felszenteli a lobogókat

    Kisebbfajta zavart okozott a hagyományos keresztény felekezetek berkeiben, hogy a hétvégén Dévényi Ferenc katolikus pap, illetve Csuka Tamás református és Bálintné Varsányi Vilma evangélikus lelkészek megáldották a Magyar Gárda két zászlaját és az avatáson megjelenteket. Nyilatkozataikban felszentelt képviselőik magánakciójáról beszélnek, és elmagyarázzák, miért nincs semmi közük az ügyhöz, de csupán az evangélikusok kaptak az alkalmon, hogy rosszallásukat is kifejezzék a paramilitáris szervezet megalakulása kapcsán. Mint kommünikéjükben fogalmaztak: „Minden olyan szervezetet és tevékenységet, mely nem a demokratikus rend és törvényesség mindenkire vonatkozó érvényesülését erősíti, határozottan elutasítunk.”
    Talán éppen ezért is szólította fel a „Magyar Gárda eszmeiségével való szembenállás kinyilvánítására, valamint a gárda zászlaját megáldó három egyházi képviselőtől történő hivatalos elhatárolódásra” az egyházügyekért is felelős Hiller István oktatási és kulturális miniszter az érintett történelmi egyházak vezetőit, miután az egyházak finanszírozásával foglalkozó találkozójukon nem tűnt számára egyértelműnek állásfoglalásuk. A reformátusok ezt követően sajnálkozásuknak adtak hangot, hogy a „politikai elit kommunikációjában saját, önző politikai céljaira használja fel” az ügyet, így terelve el a figyelmet a tényleges problémákról, és csupán annyiban csatlakoztak Sólyom László nyilatkozatához, hogy veszélyesnek ítélték a „félelemkeltéssel való riogatást”.
    A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia egyenesen „időzített egyházellenességként” értékelte Hiller felszólítását, ami – szigorúan az ő szemszögükből – logikusnak tűnhet az aktuális egyház-finanszírozási egymásnak feszülés időszakában.
    „Ez az esemény magától elmúlt volna, minden különösebb érdeklődés nélkül, ha nem lett volna érdeke valakinek, hogy besározza a történelmi egyházakat” – nyilatkozta lapunknak Német László püspökkari titkár, hozzátéve, hogy az ellenük folyó „hecckampány megfontolt és rosszindulatú”, ám ennek ellenére reméli, hogy „a kormány és az egyházak kapcsolata sokkal mélyebb, hogy egy ilyen kis átmeneti vihar” azt megtépázhatná.
    A titkár értékelésében papjuk szabad, magyar állampolgárként áldotta meg a gárdisták zászlóit, így – még ha püspöke vissza is hívná hivatalából – egyházi értelemben nem követett el bűnt. Ami pedig a Gárdát illeti, megítélése szerint mindenki úgy éli meg a kereszténységét, ahogyan akarja, ha a liturgia és a szentségek vonatkozásában az előírásoknak megfelelően jár el. És, bár nem érzi összeférhetetlennek a Várban látottakat a keresztény eszmeiséggel, attól, hogy megkeresztelt emberek szervezkednek, közösségük még nem válik kereszténnyé – vallja Németh László – hiszen, az auschwitzi orvosok között és az SS-ben is voltak megkereszteltek, akik a kereszténységhez méltatlanul cselekedtek.
    Érdekes módon Gyulay Endre nyugalmazott szeged-csanádi megyés püspök is a nácizmushoz kapcsolódó párhuzammal érvelt lapunknak, amikor azt fejtegette, hogy mekkora mozgástere van egy felszentelt papnak a katolikus egyházban. „Kérem szépen, amennyiben a Hitler elébem állana, hogy a zászlóját áldjam meg, mivel nagyon jól tudom, hogy ő kicsoda és mit képvisel: nem áldom meg.” – magyarázta a katolikus méltóság, hogy kollégája miért is cselekedett helytelenül. És a „helytelen ” kifejezést használta Csoma Áron, a református egyház szóvivője is a Hetek azon kérdésére válaszolva, hogy Csuka Tamás nyugalmazott tábori püspök miért is vett részt az avatási ceremónián. A Hegedűs lelkészcsalád nyomdokaiban járó, amúgy csalás miatt jogerősen elítélt püspök már csak annyit tartott érdemesnek megjegyezni egy napilap érdeklődésére, hogy: „Vége a kádári diktatúrának, nem kell mindenhez engedélyt kérni. A lelkiismeretemre hallgatok.” Ám ez a lelkiismeret akkor sem jelzett, amikor az egyik internetes hírportálnak kifejtette, miként is dirigálja a Magyar Zsidó Hitközségek Szövetsége a honvédelmi miniszternek az üggyel kapcsolatos kommunikációját. Szekeres Imre ugyanis nyilatkozatban ítélte el, hogy a Magyar Honvédség egykori református tábori lelkésze részt vett a Magyar Gárda szombati rendezvényén.
    Bár mindhárom érintett egyházat megkerestük, egyedül Frenkl Róbert, a Magyarországi Evangélikus Egyház nyugalmazott országos felügyelője tett említést arról, hogy a Várban történtek sehogy sem egyeztethetők össze a kereszténységgel, ráadásul a „kereszténység aprópénzre váltása politikai akciókban” eleve visszatetszést kelt a társadalomban. „Akik a harmincas években már gondolkodó emberek voltak, azok emlékezhetnek, hogy a hasonló mozgalmak mindig is így indultak, nem mások ellen, hanem a hazáért, a magyarságért, a nemzeti trikolorért, és aztán az egész a nyilas puccsba torkollott” – adja meg a történelmi párhuzamot Frenkl, aki szerint teológiailag is abszurd arra áldást adni, ami ellentétes a keresztény hittel. Az evangélikusok egykori tisztségviselője úgy véli, azért tűnnek föl rendre lelkészek is a szélsőjobboldal rendezvényein, mert összetévesztik saját politikai meggyőződésüket teológiai, foglalkozásbeli kötelezettségeikkel. A kereszténység és a magyarság ugyanis nem áll egymással ok-okozati összefüggésben – vallja Frenkl Róbert.” Forrás: www. hetek.hu

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (18 szavazatból)
  6. Ez szép volt a DK részéről.
    Pedig, ha kormányzást nem “kúrjátok el kicsit, hanem nagyon”, akkor erre a beszédre nem került volna sor.
    Azért bízom, tanult a DK és a többi ellenzéki párt is az esetekből, és mindent megtesz a hibák kijavítására, és soha többé nem elkövetve azokat készülnek a kormányváltásra.
    Igaz, mindjárt itt van május 1-e, és a Szolidaritáson és a szakszervezeteken kívül nem találkoztam hívó szóval, “ünnepelni, és éltetni” a mostani hatalmat.
    Így látom, de lehet tévedek.
    További szép napot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (23 szavazatból)
  7. ‘a hétvégén Dévényi Ferenc katolikus pap, illetve Csuka Tamás református és Bálintné Varsányi Vilma evangélikus lelkészek megáldották a Magyar Gárda két zászlaját és az avatáson megjelenteket.” Ne felejtsük el mi történt 2007.-ben!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (18 szavazatból)
  8. “Ez az esemény magától elmúlt volna, minden különösebb érdeklődés nélkül, ha nem lett volna érdeke valakinek, hogy besározza a történelmi egyházakat” – nyilatkozta lapunknak Német László püspökkari titkár, hozzátéve, hogy az ellenük folyó „hecckampány megfontolt és rosszindulatú”, ám ennek ellenére reméli, hogy „a kormány és az egyházak kapcsolata sokkal mélyebb, hogy egy ilyen kis átmeneti vihar” azt megtépázhatná.
    A titkár értékelésében papjuk szabad, magyar állampolgárként áldotta meg a gárdisták zászlóit, így – még ha püspöke vissza is hívná hivatalából – egyházi értelemben nem követett el bűnt. Ami pedig a Gárdát illeti, megítélése szerint mindenki úgy éli meg a kereszténységét, ahogyan akarja, ha a liturgia és a szentségek vonatkozásában az előírásoknak megfelelően jár el” Ravasz a katolikus egyház!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  9. Minden tiszteletem Gyurcsány Ferencé és Erdő Péteré!

    Amit értékelni lehet és kell, bármely oldalról jöjjön, azt magasztos és értékes dolog megtenni!
    Ettől függetlenül biztosan megmaradnak a klasszikus ellentétek, de ez egy jó lépés lehet abban az irányba, hogy az ellentétek nem feltétlenül kellenek, hogy ellenségeké is tegyenek bennünket!
    Hát ezért is nagy előttem Gyurcsány!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (29 szavazatból)
  10. Én meg sajnálom Gyurcsány Ferencet a naivitása miatt! Erdő Péter pedig mindig azt csinálja amit a gazdája Orbán Viktor mond! Kellett egy üzenet külföldre, hogy bizony vannak a jobboldalon “józanabb” hangok is”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (21 szavazatból)
  11. Egy jobboldali színjáték főszereplője lett Erdő Péter!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (20 szavazatból)
  12. Ha az Unió és úgy a Nyugat nem foglalkozna a magyarországi rasszizmussal, antiszemitizmussal, Erdő Péter esze ágába se ment volna el az Élet Menete rendezvényre! Túl sokszor bizonyította már be majdnem minden keresztény felekezet, hogy mennyire nagyon a szívükhöz nőtt a szélsőjobboldal, ezért sem szabad többnek tekinteni ezt, mint puszta színjátékot! Ha a következő fél vagy egy évben a Magyar Gárdának vagy más náci tömörülésnek kell szentesíteni(!) annak legkülönfélébb eseményeit, biztosak lehetünk abban, hogy semmiféle szégyenérzetük nem lesz azt celebrálni.

    Tiszaeszláron is gondolom, kihagyhatatlan a magyarországi keresztény felekezetek egyes bűzös, szitaagyú képviselőinek beszéde, ebből kiindulva nem nehéz továbblépni ezen az úton, egyenesen a vészkorszakot megelőző összeborulásig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (12 szavazatból)
  13. Feleselő
    Ön összekeveri a kutyát és a farkát.
    Nem OV csóválja a róm kat egyházat, hanem épp fordítva.
    Erdő Péterjelen nyilatkozata üdítő hang ebben a romlott közegben.
    Hogy mennyire gondolta komolyan, az idő megmutatja majd. De nincs kétségem afelől, hogy aromlott róm kat egyházban is vannak olyan emberek, akik képesek felismerni erkölcsi kötelességüket, és annak megfelelően cselekedni.
    Személy szerint nincs bizalmam a róm kat szervezet felé. De kész vagyok bizalmat szavazni bármely katolikus embernek, legyen az akár maga a pápa, aki ilyen nyilatkozatot tesz, és annak szellemében is jár el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  14. Báthory Ödönke

    Amíg egy Pázmányt végzett buzgó romkat ismerősöm szerint egy zsidó nem meghal, hanem megdöglik, addig nincsenek illúzióim.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  15. Erdő rövid szónoklata nagyon fontos beszéd volt – ezt el kell ismernie minden oldalnak. Az egyiknek ezért, a másiknak meg azért…
    Az, hogy netán azért volt ott, hogy ezzel az orbaniádához járuljon hozzá, nem érdekes. Amit tett, az az ő helyzetében mégiscsak már-már hőstett értékű talán valódi hitből fakadó bátor és őszinte megszólalás volt. Ugyanis a valóban hívő hívek – bár nem tudni, valójában hány ilyen létezik – mégis komolyan veszik a szavát. Eddig érdemben nem szólalt meg, de most ez történelmi beszéd volt és valóságos történelmi értékét mégiscsak az fogja megadni, hogy “a szentszék” hogyan minősíti, valamint, hogy a templomokban felolvassák e.
    Gyurcsány lépése helyes és realista lépés…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  16. Ödönke!
    *
    Igazad van, mégis, amíg az ember él, addig remél.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  17. Akármi is vitte rá Erdőst, hogy megszólaljon – és ismerjük el – jól és helyesen szólalt meg -az azért minősíti a mai magyar helyzetet, hogy ezért köszönetet “illik” mondani! Mert vállalt némi kockázatot, hiszen jobboldalon már lewalddozták, értsd Erdő (Wald) Péter, az írásmód nem is túl kódolt zsidózás.
    Hogy egy kissé “kekeckedjek” is: ha a pápa valóban visszavonul jövőre, és a katolikus karban túlnyomó többséget alkotnak a haladóbb püspökök (latin-amerika, stb) nem jön rosszul egy ilyen kiállás a mérlegben!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  18. Nagyon sajnálatos számomra, hogy Gyurcsány Ferenc nem lát át ezen a szitán. Ez egy álszent beszéd volt a bíboros úr részéről, hogy védje a katolikus egyház hírnevét, melyről köztudott, milyen mély történelmi gyökerei vannak náluk az antiszemitizmusnak. Amint belső berkekből hírlik, Erdő Péter egy potenciális alternatíva XVI.Benedek pápa küszöbön álló lemondását követően, a pápai székben. Egy magyar pápa lehetősége a közeli jövőben, rendkívüli muníciót ad Orbánnak az EU ellen, ugyanis katolikus egyház politikai élcsapata, a jezsuiták, minden országban végzik háttér tevékenységüket, az EU rekatolizálásában, az EU-s intézmények behálózósóban. Orbán az előre tolt bábúja Vatikánnak, amint erről Bartus úr korábban már írt. XVI. Benedek pápának nincs sok választása. Mint belső körökből kiszivárgott, zsarolható pedofil múltja miatt, zsarolói fogságában van Amit azok mondanak neki, azt kell tennie. Vagy önként távozik, idős korára hivatkozva, szégyenfolt nélkül, vagy kiszivárogtatják múltjának szégyenfoltjait. Olyan információk is kiszivárogtak, hogy a következő pápa ( aki valószínűleg az utolsó pápa lesz az EU összeomlása előtt,) nevében a Péter név is fog szerepelni. Azt nem tudni, hogy az a civil nevére, vagy pápai felvett nevére vonatkozik-e. Számomra érdekesek ezek a kiszivárogtatott hírfoszlányok. Majd az idő megmutatja, hogy mennyire voltak ezek igazak. Talán elképzelhető egy esetleges forgatókönyvként. Nem tudom ! Ha mégis Erdő Péter lesz a pápa, akkor ez a beszéde nem önzetlen, és bibliai erkölcsi értékek által motivált tiszta beszéd volt, hanem a jövőbeni kedvező visszhang előkészítésének szólt, saját érdekében. Ez esetben nem illeti dicséret és méltatás a bíboros urat. Majd ezt is az idő mutatja meg. Ha így lenne, akkor az tökéletes bizonyítéka lesz a titkos háttérszervezetek összehangolt működésének, és az irányított pápaválasztási színjátéknak, mert elvileg nem lehetne előre tudni, kit választ meg a konklávé!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (9 szavazatból)
  19. Jut eszembe !
    Kedves DK !!!!!!!!!!!!! Mi van a március 15.-én beharangozott, és megígért, az Alkotmánybíróságot lezáró alkotmányos blokáddal ?????????????????
    Így elveszítitek teljesen a hiteleteket !!!!! Én sem fogok hinni nektek !!!!!!!!! Így csak azt üzenitek magatokról, hogy csak DUMÁLTOK, de NINCS BÁTORSÁGOTOK, vagy ERŐTÖK a CSELEKVÉSRE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ha valaki tud válaszolni erre, ha valaki tud valami erről, kérem jelezze, mert ez a “kussolás” a DK részéről ez ügyben, nagyon zavar, gondolom, nem csak engem !!!!!!!!!!!!!!!!!
    Legjobban örülnék, ha a DK – hoz eljuthatna kérdésem, és azonnali cselekedettel válaszolna a DK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    “Nem elég a jóra vágyni,
    a jót akarni kell!
    És nem elég akarni,
    De tenni, tenni kell:
    A jószándék kevés!
    Több kell – az értelem!
    Mit ér a hűvös ész?!
    Több kell – az érzelem!
    Ám nem csak holmi érzés,
    de seb és szenvedély
    keresni, hogy miért élj,
    szeress, szenvedj, remélj!

    Nem elég – a Világért!
    Több kell – a nemzetért!
    Nem elég – a Hazáért!
    Több kell most – a népedért!
    Nem elég – Igazságért!
    Küzdj azok igazáért,
    kiké a szabadság rég,
    csak nem látják még,
    hogy nem elég!
    Még nem elég!”
    (Váci Mihály)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  20. Hazafi 2012. április 21. szombat 20:15 A DK “felhívása”:
    Budapest – Alkotmányos blokád
    Mikor április 24., k, 16:30 – 17:30
    Hol Budapest, Donáti u. 35. (térkép)
    Leírás Március 15-én Gyurcsány Ferenc pártelnök alkotmányos blokádot hirdetett arra az esetre, ha az Alkotmánybíróság harminc napon belül nem dönt annak a beadványnak a megtárgyalásáról, amely szerint az Orbán-kormány a hatalom kizárólagos megragadására törekszik. Mivel az AB nem tárgyalta meg a beadványt, ezért békés, törvényes és tiszteletteljes tüntetést szervezünk az Alkotmánybíróság épülete elé (1015 Budapest, Donáti u. 35.). A demonstráció kezdete 2012. április 24-én (kedd) 16:30, amikor táblákkal, szórólapokkal arra hívjuk fel az alkotmánybírók figyelmét, hogy “tegyenek eleget alkotmányos kötelezettségüknek, védjék meg Magyarországot az önkényuralom rendszerétől”, erre ugyanis már csak az AB képes. Kérjük, hogy gyertek el, tiltakozzunk együtt és ha tudtok hozzatok transzparenseket, zászlókat is magatokkal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (13 szavazatból)
  21. Néhány gondolat:
    .
    1) A Fidesz és a katolikus egyház főembereinek résztvétele az Élet Menetén kétségtelenül dicséretes, de ellentétes a Fidesz és a katolikus egyház minden eddigi megnyilvánulásával és még nyájaik számára is meghökkentő.
    .
    2) A Fidesz és Erdő Péter bíboros akciója kétségtelenül össze volt hangolva. A katolikus egyház főméltósága, az ország két “főméltósága” (Kövér és Lezsák) és a harmadik “főméltóság” (Orbán) felesége egymást erősítették az Élet Menetén. A politikai rizikó amit vállaltak óriási, például Erdő Pétert emiatt a szélsőjobbos portálok nyíltan lezsidózták.
    .
    3) Belföldön a Fidesz és Erdő Péter is csak veszíthettek az egésszel, ezért nem is verték nagydobra. Az üzenet a külföldnek szólt és nagyon fontos célja kellett legyen ahhoz, hogy megérje nekik a kockázatvállalás.
    .
    4) Három eléggé nagy külpolitikai célt látok a cezáromániás Orbán mozgásában:
    – kilobbizni Erdő Péter megválasztását a Vatikán élére, XVI. Benedek után;
    – megszerezni az Európai Unió vezetését a Vatikán támogatásával;
    – szövetséget kötni az amerikai republikánusokkal (Orbán régi vágyálma).
    .
    5) Hogy az antiszemitizmus vádja mennyire akadályozhatja ezen célok elérésében, lássuk például az amerikai elnökválasztást. Itt egy óriási alkalma a Vatikánnak, hogy cserébe a papság propagandájáért a latin-amerikai, ír, lengyel és más katolikus közösségekben, kérje a republikánusok segítségét saját céljai elérésében, pl. Orbán és más vatikáni kedvencek támogatását.
    Ugyanakkor létezik egy nagyon erős zsidó lobbi is a republikánusok mellett, amely annak festheti le Orbánt, ami: egy nacionalista, Amerika- és zsidóellenes diktátornak. Az Élet Menetén való résztvétel, a katolikus és zsidó főemberek tanúskodása és támogatása ezt hivatottak cáfolni. (Még Orbán kéri majd a republikánusok segítségét a Jobbikkal szemben, amely – micsoda egybeesés – épp most erősített rá az antiszemita retorikára.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  22. “A Magyar Nemzet című napilap mai írásában azt állította Fazekas Géza, ügyészségi szóvivőre hivatkozva, hogy lezárult a sukorói – amúgy koncepciós – per iratainak ismertetése. Valójában azonban Fazekas Géza hazudik, az újság pedig félrevezeti a közvéleményt.

    A per anyaga mintegy 38 ezer oldal. Gyurcsány Ferenc ügyvédje a vonatkozó törvénynek megfelelően ahhoz ragaszkodott, hogy a teljes anyag megismerése érdekében a teljes szöveget kinyomtatva és összefűzve kéri. A meglepett ügyészség ehhez két-három hét türelmet kért, a dokumentumot azóta sem adták át. Az iratismertetés tehát nemhogy befejeződött, de érdemben el sem kezdődött. A törvény szerint a vádhatóságnak kötelessége megfelelő időt hagyni a teljes peranyag megismerésére. Ha az ügyészség azt állítja, hogy ez megtörtént, akkor nem csak hazudik, hanem megsérti a büntetőeljárási törvény paragrafusait is.

    Több mint figyelmeztető, hogy az ügyészség a nyomozás első pillanatától félreinformál, és valótlan állításait a Fideszhez kötődő napilapon keresztül közli.

    Gyurcsány Ferenc titkársága”
    http://www.demokratikuskoalicio.hu/index.php/2011-12-05-15-42-05/dkhirek/2280-gyurcsany-sukoro-kapcsan-hazudik-az-uegyeszsegi-szovivo

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  23. Pontosítva:
    “Mivel az AB nem tárgyalta meg a beadvány, ezért békés, törvényes és tiszteletteljes tüntetést szervezünk az Alkotmánybíróság épülete elé (1015 Budapest, Donáti u. 35.).
    A demonstráció kezdete 2012. április 24-én (kedd) 16:30, amikor táblákkal, szórólapokkal arra hívjuk fel az alkotmánybírók figyelmét, hogy “tegyenek eleget alkotmányos kötelezettségüknek, védjék meg Magyarországot az önkényuralom rendszerétől”, erre ugyanis már csak az AB képes.

    Ezt követően három héten át újabb akciókat szervezünk az AB ülésének teljes idejére.

    Az időpontok:
    2012. május 2. (szerda) 8-20 óráig,
    2012. május 8. (kedd) 8-20 óráig,
    2012. május 15. (kedd) 8-20 óráig”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  24. Hazafi!

    Egy kis tájékozódás a megszólalás előtt nem árt!
    Április 24.-én kedden lesz, akkor ülésezik az AB(Abortusz bizottság)

    És mindenkit hívnak szeretettel! Téged is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  25. Hazafi első hozzászólására érdemes koncentrálni. Szerintem az csillagos 5-ös. Nagyon jól írta le a Vatikán politikáját az EU-ban. Szerintem Orbán nem kilépni akar az EU-ból, hanem uralni akarja azt a Vatikán szövetségében!
    .
    Április 17-i kommentemben – http://nepszava.com/2012/04/magyarorszag/erdo-peter-beszede-az-elet-meneten/comment-page-1#comment-167265 – már felvetettem, hogy Erdő Péter beszéde összefügg pápajelöltségével (Who Could Replace Pope Benedict?, Newsweek, 2009.07.22.)
    Itt, szombati, 22:59-es kommentemben az egészet tágabb kontextusban értelmeztem, beillesztve a Vatikán és Orbán külpolitikai stratégiájába, összefüggésben az amerikai elnökválasztással is.
    .
    Hozzáteszem, hogy a Vatikán és Orbán szövetsége a republikánusokkal megoldhatná Orbán IMF-problémáját is, mert az USA a hangadó az IMF-ben. Ha az IMF már nem kötné a megállapodást az EU-hoz, akkor Orbán közvetlenül az USA-val tudna megállapodni egy IMF-hitelért, az EU megkerülésével.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  26. Megfogadtam hogy nem szólok többet hozzá, ha a Gyurcsány megmozdulásai lesznek ezeken az oldalakon.
    De! Nem tudom megállni!
    Gyurcsány köszönetet mond,ezért, akkor kínomban elfog a nevetés.
    A római katolikus templomok ajtajában osztogatták a fidesz szórólapokat, ugyan ezekben a templomokban a szentbeszédekbe szőtték bele Orbán istenítését, majd ugyanitt kapacitálták a hívőket a fideszre szavazásra, és az Orbánért tartott imádkozásra.
    Hát megáll az ész, és ácsorog.Gyurcsány úr! Le a kalappal a naivitása előtt….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  27. Azért én mindig megpróbálom értelmezni, érteni, hogy GyF mit, miért tesz – nem veszem magamnak a bátorságot, hogy jobban látom a politikai helyzetet, mint ő, csak ha nagyon kilóg a lóláb, ami bevallom elég ritka eset.
    Lehet, hogy én is GyF fan vagyok. :)))
    Egyébként soha nem volt naiv, legfeljebb tévedett, amit aztán elismert. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  28. gets
    Lassan a tévedésekkel, és ezek beismerésével lesz tele a padlás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  29. bumburi
    Szerinted az “amortizátorok” nem pont ezzel a céllal dolgoztak?
    Ha van sapka rajta, azért, ha nincs, azért ….
    “Jó” látni téged is ebben a társaságban. :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  30. Gy. F. meg szeretné mutatni, hogy milyen egy demokratikus ellenzék, de ebben a Fidesz-világban lepattan minden demokratikus törekvése, mint egy fallabda! Nehéz olyan ellenféllel harcolni, melyet nem a demokrácia szabályai, vezetnek!
    ~40 ezer oldalt össze tudnak vádpontokból szedni, ilyenekkel nehéz demokratikusan harcolni, mert Sukoró csak megtörténhetett volna – az, hogy hány ezer munkahely nem jött létre, arról nem beszélnek, de lehet, hogy egyszer majd igen – csak az nem ebben a fideszes világban lesz! Esztergomban pénzek tűntek el, Meggyesnél mégsem keresgélt a halottal szerződő Budai ügyvéd úr, mert minden fűszállal nem foglalkozhat!
    Gy. F. felszabadította magát azáltal, hogy elmondta, nem vállalja a hazugságot, ezentúl kimondhat mindent, amit úgy gondolja, hogy kimondható! Téved és még fog is tévedni, mert EMBER, de ami fontos nem a bosszú vezérli és nem nézi hülyének az embereket!
    Orbán pedig továbbra is eteti hazugságokkal a fanjait és azok nem kérik ki maguknak, hogy ne nézze már őket ennyire sötét hülyéknek! De biztosan jó hülyének lenni!
    Naponta elmondják nincs megszorítás – hát milyen birkának kell lenni, hogy ezt bevegye valaki, de milyen szemétnek, hogy ezt naponta hangoztassa, nincs megszorítás, csak átalakítás és ez az emútnyócév miatt van!
    Nem vagyok Gyurcsány fan, soha nem is fogok “Szeretlek akárki” táblával vonulni egy politikusért sem, de azt tudom, hogy az MSZP-s Mesterházy Gy. F. hátbaszúrásával elintézte, hogy a DK-ra szavazzak és ne az MSZP-re!
    Szeretni pedig a családomat és a barátaimat fogom, a politikusokat legfeljebb elismerni esetleg tisztelni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  31. getz
    A hócipőm tele van a másik oldalra sorolásoddal!
    Akkor azt is jó látnod biztosan, hogy Gyurcsány gentleman módra viselkedik,miközben felejt,amit azért nem kéne.
    Nem azt mondom hogy dobja meg kővel Erdőst, de nyugodtan kiadhatott volna legalább a blogján egy közleményt az Erdős Janus arcáról.
    Még a híveinek is tetszett volna.
    Nem! Ehelyett megtéveszti a fanjait, és azok meg dőlnek be az egyháznak,mert milyen szépen beszélt Erdős, még Gyurcsány is megdicsérte…A fidesz meg csak eléri amit akar. (Gyurcsány segédletével ráadásul!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  32. bumburi
    Megint nem gondoltad végig.
    A katolikus hívők többsége rendes ember – de megtéveszthető.
    Ha mindig csak a kétszínű papok gazemberségeit hangoztatjuk azzal előbb utóbb elérjük, hogy a rendes hívő emberek ne vegyenek minket komolyan.
    Nekem az a véleményem, hogyha valami gazemberségtől eltérő, jó dolog történik, akkor gondolhatjuk, hogy kétszínűség van mögötte, de azt is, hogy talán változás előszele – ezért jobb megerősíteni a jó oldalát, mint eleve ellenségként kezelni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  33. getz
    Kiábrándítalak.Vagy én vagyok kiábrándult. A lakóhelyemen a templomba járó hívők 2/3-a megátalkodott képmutató.
    Ezt viszont már jól végig gondoltam, mert mindenkit ismerek.
    Mint tudjuk, a kis közösségek leképezik a nagyokat, és akkor bejön az,amit szerinted én nem gondoltam végig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  34. bocs, természetesen gets akart lenni a megszólítás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  35. Sajnálom, hogy nem voltam elég világos!
    GyF feladata a támogatók szerzése, nem az ellenség szaporítása és ha te a lakóhelyi társaiddal az ittenihez hasonlóan cserélsz véleményt, akkor ezzel nem szerzel támogatókat. :((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  36. Még szerencse, hogy Gyurcsány nem az AN pár tucatnyi, habzó szájú katolikusellenes olvasójának akar kedvezni, hanem a magyar választóknak. A magyar lakosság 50-60 %-a katolikus. Erdő pedig az utóbbi idők legnagyobb tudású, legemberibb magyar katolikus püspöke – mint más vallású mondom ezt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  37. Kedves Bumburi!

    Se a tisztesség, se a becstelenség nincs egyenletesen szétkenve a lakosság egyes tagjai, csoportjai körében – mint ahogyan egyetlen más tulajdonság sem.

    Óriási különbségek tudnak lenni a legtisztességesebb/legkultúráltabb meg a legbecstelenebb/legprimitívebb csoportok között – mind az indiánok, mind a szlovákság/románság, mind a katolikusság/zsidóság/cigányság, mind a magyarság, mind bármely egyéb nép(esség)csoport köreiben. (Ha nem így lenne: sokkal egyszerûbb lenne pl. a statisztikusok, a politológusok meg a szociológusok/szociográfusok munkája…)

    Még a waffen-SS-nek is voltak õszinte emberségre képes tagjai – igaz, nem túl sokan…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  38. maxval
    2012. április 22. vasárnap
    13:02
    Jó lett volna a hozzászólásod, ha nem tévedsz a %-os arányokban.
    Kérlek nézz utána egy hiteles publikációnak, mert a magyar lakósságra nézve ezek a számok nem igazak – talán ennek a harmada az igaz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  39. Azt el sem lehet képzelni, hogy GY.F. azért is nyilatkozott így mert a magukat vallásosnak tartó emberekhez is akart szólni? Miért kell mindjárt a legrosszabbat feltételezni?
    maxval!
    Azért megnézném, hogy Magyarország szerinted 50-60% katolikusának mennyi %-a jár rendszeresen templomba, és mennyi ember él a katolikus vallás szerint?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  40. gets,

    2001-es adat: 55 %.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  41. Avi,

    Nem templomi értelemben vett katolikusról beszéltem, hanem katolikusról. Az előbbi kb. 8-10 %, az utóbbi 55 %.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  42. Felmérések szerint a magyar lakosság kb. 15 %-a hívő a szó szoros értelmében. Kb. ugyaennyi az ateista. A kettő között van 70 %, mely a legkülönbözőbb mértékben vallásos vagy nem vallásos:
    - hisz vallásában, de ritkán gyakorolja,
    - hisz vallása alapjaiban, de nem mindenben,
    - általában hisz Istenben, de nem hisz intézményes vallásban,
    - általában hisz valami természetfelettiben,
    - nem hisz semmiben, de nem is utasítja el a természetfelettit,
    - elutasít mindent, de családi, hagyományörző okokból megtart egyes vallási ünnepeket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  43. maxval
    2012. április 22. vasárnap
    13:32
    A fityisz már akkor is (2001) értett a hamisításhoz. :((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  44. Gy.F. levele politikailag helyes és a szándéka dicserétes.
    Szerintem a levél nem csak Gy.F. hanem egy egész DK-stáb munkája. Sok olyan van benne amit kevés ember ismerhet:
    – a II. Vatikáni Zsinat Nostra aetate kezdetű nyilatkozata;
    – az “Mk 13,11” idézete;
    – a prágai bíboros érsek példája.
    Bíztató, hogy nagy tudású emberek vannak a DK környékén, de szomorú, hogy mindezen nagytudású emberek el akarják hitetni, hogy az “Eminenciás Úr” “üzenetét nem fölkérésre mondta el, hanem lelkiismerete szavát követve, belső indíttatásból tartotta fontosnak…” Mivel van ez bizonyítva? És miért kellett ezt külön hangsúlyozni?
    .
    A tények másról szólnak, éspedig a Fidesszel részleteiben összehangolt, előre jól megtervezett, külpolitikailag nagy jelentőségű színjátékról, főméltóságú főszereplőkkel. (Hány biztonsági embert és hány Fidelitas-ost kellett mozgósítani statisztaként?)
    .
    Érdemes tovább is gondolkodni. Éppúgy mint a Fidesz, a Jobbik eddig nagyon ügyelt arra, hogy visszafogja és kódolja antiszemita nyilatkozatait. Mi jött rá egyik képviselőjére, hogy egy 1882-es, teljesen abszurd ügyet rángasson elő, amely nemzetközi visszhangot váltott ki? Netán kapott egy fölkérést? Ezt is összehangolták?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  45. gets,

    Nem, ez népszámlálási adat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  46. Jó levél. “Színház az egész világ”, és emberi játszmák sorozata. Gyurcsány Ferenc úrnak most ezt kellett lépnie a politika színpadán. Okos ember, még ha néha impulzív is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  47. Voltpapnövendék

    Erdő Péter személyes érintettsége miatt nem mondhat mást, és nem is mond, mint hogy az antiszemitizmus összeegyeztethetetlen a kereszténységgel, ami nyilvánvaló tényállás. Azon viszont ő is képtelen változtatni, hogy a magukat kereszténynek nevezők magasról tesznek a saját hitük alapvető tanításaira. A “keresztény” szó a magyar köznyelvben nem Krisztus-követőt jelent, hanem azt, hogy az illető nem zsidó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az Élet Menete is önvizsgálatra szorul 2012. december 2. vasárnap | AN

Kitüntették az Élet Menetét 2012. július 20. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos