Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Die Presse se igazodik már el Orbánon 2012. április 15. vasárnap 1:12 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(21)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Die Presse se igazodik már el Orbánon
Bécs – Az osztrák Die Presse a magyar diktátor pénteki rádióinterjújával foglalkozott hírügynökségi jelentések felhasználásával írt cikkében.
.
„A vitatott törvénymódosításokkal kapcsolatos újabb vizsgálatok kellős közepén Orbán Viktor ellentámadáshoz fújta meg a kürtöt”, állt a vezető osztrák konzervatív napilapban közölt cikkben. Felidézte, hogy a kormányfő szerint zsarolással lenne egyenlő, ha a bizottság politikai feltételeket támasztana egy IMF-megállapodáshoz. „Valójában nem a bizottság, hanem az IMF kötötte össze a segítségnyújtást és az uniós eljárást” állt a cikkben. A Die Presse részletesen ismertette az uniós kötelezettségszegési eljárásokat és említést tett a túlzottdeficit-eljárásról.
.
Nem világos, hogy miért éppen most támadja az uniós intézményeket Orbán, írta az osztrák lap. Legutóbb inkább a jogi vita rendeződése tűnt valószínűnek. Györkös Péter brüsszeli magyar nagykövet azt állította, a legtöbb vitás kérdést rendezték és miután áprilisban beterjesztik a magyar konvergencia-programot, bizonyos lesz, hogy Magyarország teljesíti az EU elvárásait, jegyezte meg a Die Presse.
.
Magyarország bécsi nagykövete a lapban megjelent olvasói levelében visszautasította Karl Pfeifer osztrák újságírónak azt az állítását, hogy a kormány csak félszívvel határolódik el az antiszemitizmustól. Fónagy János államtitkár azonnal, a kormány képviselőjeként elhangzott válaszában egyértelműen elítélte Baráth Zsolt jobbikos képviselő felszólalását, írta Szalay-Bobrovniczky Vince a Die Pressében megjelent vendégkommentárjára reagálva.
.
A nagykövet felidézte, hogy Orbán Viktor a következő plenáris ülésnapon napirend előtti felszólalásában hangsúlyozta, hogy a kormány minden, az emberi méltóságot sértő megnyilvánulást visszautasít. „Kár, hogy Pfeifer úr egész kommentárja arra a valótlanságra épül, hogy a kormány nem reagált megfelelően”, fogalmazott a rezsim diplomata-zsoldosa. Vitatta Szalay-Bobrovniczky azt a Karl Pfeifer cikkében szereplő ténymegállapítást is, hogy a lakosság többségének gyorsan romlottak az életkörülményei a Fidesz-kormányzás alatt. Az uniós kötelezettségszegési eljárásokra kitérve azt írta, a kormány továbbra is kész a kompromisszumra. Egyes területeken már történt törvénymódosítás, más esetekben a kormány ragaszkodik a magyar törvényhozás EU-konformitásához, fejtette ki. „Már csupán az említése is érthetetlen annak, hogy egy kétharmados kormánynak ezért egy radikális párt támogatására lenne szüksége”, játszotta a hülyét a nagykövet.
.
Olvasói levélben reagált Karl Pfeifer cikkére Szemerédi Tibor, a Katolikus Magyar Értelmiségi Mozgalom bécsi csoportjának vezetője is. „Mivel egy vezető kormánypolitikusnak sem lehet semmilyen antiszemitizmust felróni, ismét Pfeifer intim ellensége és a polemizálásban egyenrangú kollégája, a jobboldali magyar nacionalistákkal szimpatizáló Bayer Zsolt van soron”, írta a magánszemélyként megfogalmazott levélben, az osztrák politikai köznyelvben leggyakrabban a radikális jobboldalra használt jelzővel (rechte) élve. Pfeifer a kommentárjában többek közt felidézte, hogy Bayer – akit „a miniszterelnök barátjaként” említett – szidalmazta Ulrike Lunacek osztrák európai parlamenti képviselőt, miután a politikus az EP-ben azt hangoztatta, hogy a (budapesti) Békemeneten antiszemita transzparenseket lehetett látni. Szemerédi szerint az objektivitást kereső olvasó részéről felmerül a kérdés, hogy közölne-e a Die Presse „egy hasonló, nem bizonyított állításoktól hemzsegő vendégkommentárt is Izraelről Bayer Zsolt tollából”.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (9 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +12 ( 18 szavazatból)
A Die Presse se igazodik már el Orbánon, 4.6 out of 5 based on 9 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(21)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

21 Reader’s Comments

  1. Nos, itt a kettős beszéd eredménye: már senki hisz Orbánnak. Teljesen világos, hogy ha valakit hazugnak tartanak, annak még a pozitív nyilatkozatait is fenntartással fogadják.
    .
    A fák nem nőnek az égig – és ha ma „csak” a politikusok kételkednek Orbán szavaiban, holnap már a piac teszi ezt – a piacnak pedig nem lehet jogi indoklásokat, válaszokat írni, nem lehet vele kekeckedni.
    .
    Gáz van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (31 szavazatból)
  2. Szalay-Bobrovniczky már többször “leszerepelt”, miért nem vonja vissza akkreditációját az osztrák állam? Egy jegyzékben kérhetnék a cserét, hiszen elvesztette hitelességét, csak akadálya az országkapcsolatoknak. ROSSZ DIPLOMATA.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (24 szavazatból)
  3. Csacsicska,Orbánnak sohasem volt pozitív nyilatkozata,csak pozitívnak tűnő!Beszédeit,nyilatkozatait,mindig úgy alakította,hogy utólag meg tudja magyarázni mindennek az ellenkezőjét is!Üzenem mindenkinek,hogy Orbán “frenetikus zsenialitása”ebben állt és áll!A jóhiszemű emberek – tekintet nélkül tudás és ismertségi szintjükre – megtévesztése! Nem kérdés,nagy stratéga! Sokba kerül ez még a világnak,de legfőképpen nekünk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (33 szavazatból)
  4. A gyűlöletet túlüvölteni nem lehet,csak véráldozatok árán! Orbán arra játszik,hogy fizikálisan belepusztulni senki nem akar,így végig tudja vinni ” történelmi ” tettét!Tévedése ott van,hogy csak egy szikra hiányzik a robbanáshoz,és akkor neki vége,mindörökre! Őrülete abban teljesedik ki,hogy nem ismer határokat,mert ő saját maga a határ,aminek viszont nincs határa!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (31 szavazatból)
  5. “Pfeifer … polemizálásban egyenrangú kollégája, … Bayer”
    — ?!? Bayer nem polemizálni szokott, hanem fröcsögni és uszítani.
    Szemerédi, a foglalkozásszerű (ha nem is életvitelszerű) katolikus pedig szégyellhetné magátm amiért hazudik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (25 szavazatból)
  6. A nagykövetet szóra sem érdemesítem, Szemerédi úrnak pedig tudok ajánlani egy jó szemorvost! Nyilván új szemüvegre lenne szüksége, mert ez a mostani amit használ, kissé elhomályosítja a tisztánlátását.
    Jpbban tenné, ha nem a “Die Presse”-vel levelezne, hanem a saját házatáján sepregetve az “Új Ember” Orbánnal készült interjúját venné inkább górcső alá. Azon valóban teljes joggal számon kérhetné az objektivitás teljes hiányát!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  7. A csutipatás seggnyalói mit lehet várni tőlük :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  8. A képhez:
    ‘A szentminse véget ért. (Istennek legyen hála!) Menjetek haza békével.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  9. Ocsmány szemfényvesztés folyik, nem várhatjuk, hogy a külföldi média helyettesítse a magyar ellenzéki médiát. :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  10. amíg ki nem alakul magyarországon egy “szélső bal” addig ezt az ocsmányságot eltüntetni nem lehet :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  11. gets
    “nem várhatjuk, hogy a külföldi média…”- nem várhatnánk, de várnunk kell, mert itthon nincs az ellenzéknek jelentős média használata.
    A tömegeket nélküle nem lehet meggyőzni, különösen nem olyan tényleg zseniális magyarázatokkal szemben amit a kormány hirdet a sok naiv és tudatlan zembernek, akik ezeket áhitattal hallgatják és feltétel nélkül el is hiszik, amig a saját kis életszivonalukat nem veszélyezteti nagyobb mértékben.
    A kisebb anyagi veszteséget elviselik, mert hát ugye amit a “nyóóóóócév” alatt tönkretettek, azt két év alatt nem lehet rendbetenni. Pedig “van itt pénz” – mondta a vezér, csak kitalicskázzák. Akko hun aza piiiiz ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  12. Mióta véleményformáló a bécsi magyar ( aaaaaaaaalkoholista )nagykövet.Csak az arcára kell nézni, máris rajzanak a muslicák.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  13. Szemerédi Úr azt is kritizálja, hogy a Die Presse cikkem alatt rámutatott arra a tényre, hogy 1980 és 1987 között 4 szer utatisottak ki Magyarországról. Amit Szemerédi Úr aki errö viccel nem emlitett meg, hogy többek között azért utasitottak ki, mert kiálltam a magyar katolikus fegyvermetagadókért, akiket egyházuk föpapjai akkor cserben hagyták. A katolikus egyház 1986 október 23án nyilatkozatban leszögezte, hogy a katolikusnak meg kell védeni hazáját fegyverrel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  14. yoda

    Kit küldjön helyette? Schmitt Palit?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  15. És hol van ilyenkor a mi nagyszerű EU-képviselőnk?

    “Twitter-Tahó Tomi levelét megírta,
    Mijafaszomokkal azt is telekúrta…”

    Há’ senki se’ védi meg már a fideSS kutyája kölykit? :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  16. Karl Pfeifer úr!
    Köszönjük, hogy figyelemmel kíséri hazánk ügyeit, és azokról tájékoztatja az olvasó közönségét is.
    Talán érdemes lenne felfigyelnie arra, hogy amikor valami jó irányba mozdulna, MINDIG valamelyik fideszes vezető, vagy maga Orbán “jól időzítve” mond valamit, amitől tovább csúszunk az államcsőd felé. Argentína példájáról tudjuk, hogy az a népnek évtizednyi szenvedést hozna ugyan, DE PÁR CSALÁD kezébe kerülne a TELJES országvagyon. Talán nem vagyok vele egyedül, aki ebben célzatosságot és tendenciát lát?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  17. azaz “Ingyen” senki sem lehet ennyire hülye!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  18. Néhány törvényt már módositottak. Kijavitották a nyelvtani hibákat.
    Néhol átirták a hogyishivják-micsodáját, micsoda-hogyishivjákjára.
    Ugyanis szavai csak másként hangzanak de ez más nyelvre lefoditva
    sem jelent mást. Mégis azt állitja változtattak.
    Valószinüleg ezért lehetetlen eligazodni Orbánon. Nem érti, mi a tartalom,
    vagy nagyon is érti, de azt gondolja ügyes szójáték mindenkit meggyőz.
    Itthon többször megjátszotta. Nem volt “taggyűlés”, vagy “majd telefonálunk
    és jönnek a jogászok, oszt jónapot”, vagy “hetente” stb.
    Itthon jogászkodhatnak. Van azonban “sánta kutya effektus” is. Vagy az nincs?
    A halandzsa, mint fogalom halandzsa mindenütt, legfeljebb más nyelven
    másként hangzik, vagy másként definiálják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  19. Svejk mondta valamikor:
    Tetszik tudni én sohasem mondok igazat.
    Mert ha véletlenül igazat mondanék, úgysem hinné el azt senki !
    (mintha csutit hallanám)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  20. A Die Presse igazán végezhetne egy kis oknyomozást és megkereshetné Orbán kezelőorvosát. Akkor első kézből, hiteles véleményt hallhanánk az állapotáról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  21. Talán nem ismerik egyes újságírók arra, hogy Orbán SOHASEM HAZUDOTT!!! Saját Őszinte vallomása szerint!!! Igaz előfordul valóban(sőt gyakran is!!!), hogy szüksége van a Jobbik támogatására, akár a parlamentben, akár egy önkormányzati választásokon, vagy a képviselő testületekben, de Orbán elsősorban a Jobbikos választókat akarja megnyerni! Ezért hangoztat inkább szélsőséges nacionalista szlogeneket és ezért vannak a Fi(de)sz frakcióban szélső jobbosok! (és nem a Jobbik frakcióban, mint Wittner “zászlóanya”!!!) Ezáltal a magyar szélsőjobbosoknak a Fi(de)sz lehet a bázisa!!! Szép dolog egykor progresszívnek, liberálisnak, vagy “posztmodernnek” is nevezett politikai szerveződésnek!!! ORBÁN!!! Te tetted ezt!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Egyoldalúsággal vádolják Lendvait 2012. október 13. szombat | AN

Orbán a Die Pressében 2012. június 18. hétfő | AN

Schmitt Pál szerint a zsidók jól érzik magukat 2011. október 22. szombat | Föld S. Péter

Antiszemita kettős mérce Magyarországon 2011. július 31. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos