Ronai and Ronai
AMERIKAI

Új csempészmódszerek a mexikói határon 2012. április 16. hétfő 20:07 | AN Forrás: Reuters

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Új csempészmódszerek a mexikói határon
San Diego, Kalifornia – Mexikói álláshirdetések ígérnek kézbesítői, futári munkáért ötszáz dollárt. A hülyének is megéri, ha ezért a pénzért mást nem kell tenni, mint rendszeresen áthajtani Kaliforniába. A küldetés célja általában valamilyen fontos üzleti találkozó, amire fontos aktákat kell vinni, A valóságban azonban a drogkartellek valamelyike a megbízó, a rakomány pedig – ami nem az akta – általában jóval többet ér magánál a járműnél is.
.
Egy személygépkocsinak számtalan olyan rejtett része és ürege van, amelyet kitűnően ki lehet tömni marihuánával, kokainnal vagy metamfetaminnal, mikor mire van nagyobb igény. A futár azonban nem védekezhet azzal, hogy mit sem tudott az áruról, hiszen akkor gyakorlatilag minden kábítószer-csempész ezen az alapon úszná meg a felelősségre vonást. Súlyos évekre számíthat, akinél narkót találnak, akár tudott róla, akár nem.
.
Ennek dacára egyre többen vállalkoznak ilyen küldetésre – vagy dőlnek be a jól hangzó hirdetéseknek. Január elseje óta több mint negyven futárt tartóztattak le a határátkelők valamelyikén, amely Mexikó ipari központjainak egyikénél, Tijuanánál fekszik.
.
Az akaratlan drogfutárokkal egytől-egyig ugyanaz történt beszámolójuk szerint: Tijuanában feladott hirdetésre válaszoltak, és semmi mást nem tettek, mint teljesítették újdonsült munkaadójuk megbízását. Alfredo Arenas, a Baja California állambeli rendőrség főnöke szerint a kartellek újabban legálisnak mondott munkákra keresnek embereket – futárnak, autós kézbesítőnek, mozgó pénzváltónak –, akik állítólag nem tudnak arról, hogy a jármű, amivel határátlépést kísérelnek meg, dugig van droggal.
.
Az új trükköt a szövetségi Bevándorlási és Vámhatóság (ICE) emberei szúrták ki a tavalyi év elején. Az eljárásnak számos előnye van, így a magát ártalmatlan dolgozónak hívő futárnak nem kell alakoskodnia, ideges viselkedése nem árulja el, amellett költségkímélő is a dolog, hiszen ha valaki tudja, mire vállalkozik, aligha éri be rongyos ötszáz dollárral.
.
Így is volt, aki gyanút fogott. Az ICE lekapcsolt olyan futárt, aki megsejtette, hogy kihasználják, és átkelés előtt töviről-hegyire átvizsgálta a kocsit, de nem talált benne kábítószert. Az üzemanyag-tartályt azonban valamiért nem nézte meg – a szövetségiek azonban igen.
.
Gyakori az is, ha valaki sejti ugyan, mire megy ki a játék, de úgy tesz, mintha nem gondolna rosszra. Ennek számos oka van: régóta munkanélküli, vagy fél a kartell bosszújától.
.
A drogmaffiák a trükkök széles tárházát vetik be annak érdekében, hogy árujuk elérjen a fogyasztókhoz. Vannak, akik alagutat ásnak, mások kisrepülőgépeket vetnek be, de nem ismeretlenek a távirányított tengeralattjárók sem.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)
Új csempészmódszerek a mexikói határon, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

3 Reader’s Comments

  1. Admin!
    Megint szaporodik az unfair blogok száma!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  2. Nincs olyan hogy ingyen ebed. Ha valamit nagyon tul fizetnek erdemes ovatosnak lenni. Senki sem akarja megtomni a zsebunket, csak ugy, es ez nem csak a drogra, az internetre, de az elet mas teruleteire is igaz.
    A gyors meggazdagodas mindig veszelyes.
    “Jobb a keves marha bekesseggel, mint a kincsek sokasaga haborusaggal”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  3. “A futár azonban nem védekezhet azzal, hogy mit sem tudott az áruról, hiszen akkor gyakorlatilag minden kábítószer-csempész ezen az alapon úszná meg a felelősségre vonást. Súlyos évekre számíthat, akinél narkót találnak, akár tudott róla, akár nem.”
    Egy normális jogállamban ez nem lehet így. Ez esetben ugyanis “a cél szentesíti az eszközt” esete lenne a hatóságok részéről, azaz azzal akarnák visszaszorítani a csempészetet, hogy ártatlan embereket ítélnek el csempészetért, hogy azok az unfair eljárástól tartva, ne is merjenek elvállalni ilyen munkát és ez által a csempészek se próbálkozzanak vele a sikertelenséget látva.
    Ha ez valóban így van, az ez teljességgel elfogadhatatlan, mert az ártatlanság vélelmét, mint jogi alapelvet sérti.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Nem a Coccolino-t nézték kokainnak 2013. január 2. szerda | AN

Szavazatvásárlás Mexikóban? 2012. július 5. csütörtök | AN

Mexikóban ismét intézményes a forradalom 2012. július 2. hétfő | AN

Hitler, cicimutogatás, hűtlenség 2012. június 22. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos