Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kanadába ért a kísértethajó 2012. April 1. Sunday 10:47 | AN Forrás: Yahoo News

  • Hozzászólások(10)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kanadába ért a kísértethajó
Seattle – Legénység nélküli japán halászhajó hánykolódik a hullámokon Kanada nyugati partjainál, jelezve, hogy a tavaly márciusi japáni földrengés után az óceánba került, mintegy másfél millió tonnára becsült törmelék első hulláma az áramlatokkal elérte az észak-amerikai partokat.
.
Háztartási berendezések, halászhajók, komplett háztetők, tévé, gyerekjáték és még sok minden akad abban az irdatlan hulladéktömegben, amely immár több mint egy éve sodródik megállíthatatlanul Japán felől az amerikai kontinens felé, és aminek az első nagyobb darabjai immár szabad szemmel is láthatók a partról.
.
A szakemberek korábban feltételezték azt, hogy a törmelék egy részét a tenger nem nyeli el, hanem az áramlatokkal átkerül Amerikába; most az is bebizonyosodott, hogy a folyamat a vártnál gyorsabban játszódik le. Az oceanográfusok korábban úgy vélekedtek, 2013-nál előbb nem várható a törmelék felbukkanása, legfeljebb Hawaiin; ehhez képest csak egy év kellett hozzá, hogy a képen látható hajó minden emberi beavatkozás nélkül átszelje a Csendes-óceánt, és március 20-ára 150 tengeri mérföldre kerüljön a Brit-Kolumbiához tartozó Charlotte-szigetektől.
.
A hajót a hajózás biztonságára veszedelmet jelentő tárggyá nyilvánították, Kanada azonban egyelőre nem döntötte el, mit tegyen a ronccsal, vagy hogy egyáltalán tegyen-e vele valamit. A parti őrség csak abban az esetben lép közbe, ha üzemanyag kezd szivárogni belőle, ez azonban egyelőre nem tűnik valószínűnek.
.
Mint emlékezetes, tavaly márciusban hatalmas, kilences erősségű földrengés pusztított Japán északi részén, amelyet huszonhárom méter magas cunami követett. A katasztrófa tizenhatezer ember életébe került; közülük háromezernek a holttestét a mai napig nem sodorta partra a víz. A rengés súlyos károkat okozott a fukusimai atomerőműben is, ahol csak ismételt próbálkozásokkal és nagy nehézségek árán tudták megakadályozni a még nagyobb atomkatasztrófát, de a tengervíz egy része így is radioaktívvá vált azon a környéken.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +5 ( 7 szavazatból)
Kanadába ért a kísértethajó , 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék: , , , , ,

  • Hozzászólások(10)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

10 Reader’s Comments

  1. Sugárvédelem, mentesítés, üzemanyag kiszippantás, … ????
    Enyészet, vagy múzeum?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  2. Viszont érdekes óceán-áramlástani kisdoktorik születhetnek , ha majd az egyes kifogott tárgyak eredeti helyét meghatározzák.
    Legalább egy kis haszna legyen ennek a mérhetetlen kárnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  3. oktododekaéder

    Geyza!
    .
    Igazad van és ez nem vicc. Thor Heyerdal két nagy expediciós utazást tett meg az óceánon feltételezett, illetve rekonstruált ókori úszó alkalmatosságokkal bizonyítva először, hogy a Husvét szk. őslakossága Dél-Aamerika felől balsafa tutajával így közelítette meg későbbi othonukat. Másodszor egyiptomi papírusz hajón szintén tengeráramlatokon lavírozva, Afrika felől érte el az amerikai partot.
    .
    ui:
    Megfigyelte, hogy a dél-amerikai(!) Titicaca tavon a helyi “indián” lakosság még ma is bár kisebb, de formára szakasztott ugyanolyan papírusz ill. sás hajókat használ, mint az az egyiptomi különféle ábrázolásokon látható hajók.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  4. Há’ nemis viccből írtam !
    Ebből valóban születni fognak tudományos eredmények és nem a Hungarische Sportakadémián…vagy fociakadémián..vagy mi van már nekünk megint.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  5. Az Óceáni áramlatok: http://youtu.be/xusdWPuWAoU

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  6. A hajóval a következőt tenném: kifognám, megnézném, milyen név van rajta, utána értesíteném a japánokat, hogy találtam egy hajót, a neve alapján hátha ráismer a tulajdonosa, és viheti. Ahogy elnézem, a képen látható hajó felújítás után újra használható lenne, a tulajdonos (vagy az örököse, ha esetleg a tulaj is odaveszett) biztos örülne a megkerült hajójának.
    Ami szomorúbb, hogy fel kell készülni holttestek érkezésére is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  7. Úgy tűnik a művelt és demokratikus közvélemény egy erkölcsi cunamival is felérő viharával kisodorta Schmitt Pált mint Orbán és a Fidesz belső emberét a köztársasági elnöki tisztségéből.
    Legnagyobb hibája még sem a lopott doktori disszertációja volt, hanem az, hogy nem hogy egyesítette volna az ország népét, – amire esküt is tett, – hanem éppen megosztotta. Urának és parancsolójának, Orbánnak mindenben engedelmeskedve Schmitt is megosztó és bomlasztó ember lévén, – igaz, nagyon kiszolgáltatva Orbánnak, – maga is hazudozó, személyes és pártérdekeket képviselő ember lett. Vazallus, mint a többi rabszolga Fideszes.
    Ja kérem, ha egyszer egy párt a halálához érkezett, még a Vatikán és a magyar bíborosi kar segítségével sem tudja elkerülni a tetemének az oszlását!
    Bár mindegyik jobboldali fasiszta együtt sodródna a tengeren a világ másik fele felé mint a japán halászhajó!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  8. Mi lesz, ha egy fegyveres hadihajó közeliti meg őket?
    Ennek a hajónak muzeális, kegyeleti és tudományos értéke volt és senki se védte! Mégse tudták elfogni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  9. Rendeződött végül a hajó sorsa:http://www.168ora.hu/globusz/kilottek-a-szellemhajot-94088.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  10. http://www.168ora.hu/globusz/kilottek-a-szellemhajot-94088.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Papp Lajos megsértődött Kanadára 2014. February 20. Thursday

Szegedi Csanádot kitoloncolták Kanadából 2013. December 10. Tuesday | Christopher Adam/Kanadai Magyar Hírlap-Amerikai Népszava

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos