Ronai and Ronai
AMERIKAI

Tízezres ellenzéke van a diktatúrának 2012. március 10. szombat 19:22 | AN-álláspont

  • Hozzászólások(129)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Tízezres ellenzéke van a diktatúrának

Budapest – A diktatúra március 15-re szervezett erődemonstrációja előtt a Magyar Szolidaritás Mozgalom tüntetett a Kossuth téren. A rendezvényen a vártnál kevesebben jelentek meg, továbbra is tízezresre tehető a tiltakozását aktívan kifejező ellenzékiek száma. Dicséretes a szervezők munkája és a résztvevők támogatása, de feltűnően nincs ereje, programja, még a helyzetre vonatkozó világos diagnózisa sem az ellenzéknek, nincsenek nagyhatású vezetői, szónokai a megmozdulásoknak, ahogyan rendszerellenes tömegek és forradalmi hangulat sincs. Az Orbán-rendszer diktatúrája csendben csordogál, miközben a hazugságok alpári világával szembeni bénultság nem oldódik.

Dramaturgiailag nem különösebben felépített, a profizmust sok tekintetben nélkülöző, helyenként széteső, bár céljait tekintve tisztességes szándékú és nem túl nagyhatású tüntetést rendezett szombaton a Magyar Szolidaritás Mozgalom a Kossuth-téren. Az ellenzéki megmozdulásokból továbbra is hiányzik a pénz, a szakértelem, a kellő szervezettség, az Orbán-rendszer lényegének ismerete és program a felszámolására. Nincsenek az ellenzéknek igazán jó válaszai a fasiszta diktatúra nyelvezetére, a hazugság erejére, a tömegeket kábító üzenetére. Nem találja az ellenzék az Orbán-rezsim ellenszerét, mert nem ismeri fel annak lényegét.

Hiába hangzanak el erős szavak és mondatok, azok nem a lényegről szólnak és erőtlenek maradnak, tömegeket mozgósító hatásuk nincs, a felismerés katarzisát és a győzelem ígéretét nem hordozzák. Mindez a kép javulhat a Milla március 15-i tüntetésén, amelynek szervezői profibbak, noha morálisan a Milla elszenvedte első nagy vereségét a csalásnak tartott és egyébként is elhibázott alternatív-köztársasági elnök választásával.

Minden együttérzés és elismerés mellett azt kell mondani, hogy az ilyen jellegű tüntetések semmivel nem viszik előbbre a szabadság ügyét, alulról építkező felvilágosítás nélkül erre esély sincs, miközben azeknek a mozgalmaknak a vezetői sincsenek tisztában azzal, hogy miről kellene felvilágosítani a népet.

Magyarország továbbra is a hazugság, a populista demagógia uralma és igézete alatt áll. A magyar demokratikus érzelmű értelmiség csődöt mondott, nem talál megfelelő válaszokat, nem képes felismerni azt a történelmi folyamatot, amibe az Orbán-rendszer illeszkedik, és ami az Orbán-rendszer lényege. A tiltakozások  a felszínt kapirgálják, ennek köszönhetően esélyük sincs arra, hogy a tömegeket a szabadság és a demokrácia ügyének megnyerjék. Nincsenek tisztában az ideológiák jelentőségével, az ideológiai harc szükségességével, nem ismerik fel még az ellenfelet sem. Így ezek a megmozdulások az ideológiailag jól felépített hazugságok által fogva tartott orbánista tömegek gúnyolódásának célpontjai és a rendszert legitimáló ellenzékiség erőtlen megnyilvánulásai maradnak.

Hiába beszélnek egyre határozottabban egyes szónokok, ha hiányzik a tisztánlátás, ha a kimondott szavak nem találják el és nem semlegesítik a hazugságokat. Dicséretes, amikor Kónya Péter azt mondja, hogy “ki kell jelentenünk, Orbánnak és bandájának meg kell buknia”. Ez igaz, ahogyan az is, hogy “az alaptörvényt és az összes eddigi intézkedést a történelem szemétdombjára kell dobni és elégetni”. És hogy “nem leszünk Orbán talpnyalói és rabszolgák a saját hazánkban!” De ezek a szavak nem győzik le az ellenfél által használt szavakat és hazugságokat a lelkekben.

A leghatásosabb szónokok sem találják meg az üzenetet. “Kádár apánk nem élt hiába, van méltó követője a jelenlegi miniszterelnök” – mondta Ungváry Rudolf, miközben Orbán egyáltalán nem Kádár szellemi örököse. Az sem igaz, bár jól hangzik, hogy ez a kormány nem is baloldali, nem is jobboldali, csupán egy maffiózó gazdasági csoportosulás. Az is, de nemcsak az. A kirekesztés igaz, és részben az is, hogy a sok nemzeti szöveg csak arra való, hogy eltereljék a figyelmet az alkalmatlanságukról, és ez a nemzeti szájtépés rendszere. De ez a szöveg nemcsak arra való, erre kellene rájönni.

Az orbáni rendszer zsarnoksága kirekesztésre épül, de meg kellene nevezni azt a gyilkos ideológiát, amely az alapja. Akkor lehetne megérteni, miért van az, hogy “aki nem ennek a kormánynak a híve, az nem tartozik a nemzethez, a hazához”. Ungváry Rudolfnak igaza van, amikor azt mondja, hogy “nincs már semmi vesztenivalónk, nincs más választásunk, mint a szembeszegülés, ez nem a mi államunk, ez nem a mi kormányunk, ez nem a mi rendszerünk. Nyújtsunk kezet egymásnak, nagy küzdelem áll előttünk, ne tűrjük.” De hiányzik a hallgatóság és a jelen nem levők szívéből és elméjéből is a felismerés, hogy mivel állnak szemben, mit kellene itt megdönteni, mi áll a zsarnokság mögött, ezért nincs belső motiváció, egy ilyen felhívás után a résztvevők még énekelgetnek egy kicsit és elmennek haza.

Hiányzik a katarzis, mert nincs eltalálva az igazság. Ezek a megmozdulások tiszteletre méltóak, csak szart sem érnek, üresek maradnak, zengő érc és pengő cimbalom, amely békésen elkísérheti az Orbán-rendszer következő húsz évét, fenntartva azt a látszatot, hogy van itt demokrácia, van itt szólásszabadság, és igazolva azt, hogy a rendszert ellenzők közössége egy szűk kisebbség a rendszer híveinek elkötelezett, ideológiailag tiszta, egységes tömegeivel szemben. És ez még igaz is. Az ellenzékből a szellemi muníció hiányzik, ezért vesztésre van ítélve, amíg ez nem változik.

A legnagyobb hatása még a kórusban kiabált “Orbán takarodj!” rigmusnak van. A gyenge rendezvényeket, az igazságot fel nem ismerő, el nem találó értelmiség erőtlen és hatástalan beszédeit egyelőre nagyobb hatással váltaná fel az is, ha a tömeg órákon át azt zúgná, hogy “Orbán takarodj!”.

A fentiek igazolására álljon itt az Orbán-rendszer propagandagyárának szűkszavú közleménye a rendezvényről. Felháborító az agyonhallgatás, hogy a nemzeti hírügynökség még egy ilyen rendezvényről is csak ennyit közöl, de kifejezi azt is, hogy a hatalom birtokosai szempontjából a megmozdulás nagyjából ennyi vizet zavart. A tüntetés utáni falusi búcsú hangulatról inkább diszkréten hallgatunk. Hogy a Magyar Fokhagyma Front Oszama bin Laden, Kim Il Dzsong és Kadhafi emlékének kért néma főhajtást, az viccnek rossz, felszólításnak pedig ízléstelen és felháborító.

Budapest, 2012. március 10., szombat (MTI) – Néhány ezren gyűltek össze szombaton a fővárosi Kossuth Lajos téren a Magyar Szolidaritás Mozgalom kormányellenes tüntetésének kezdetére.

Az Együtt egy új köztársaságért! címmel meghirdetett demonstráció kezdő időpontjára, délután három órára a résztvevők teljesen elfoglalták a tér közepén lévő betonplaccot és a vele szemben lévő járdát. A szervezők az Alkotmány utcában is felállítottak egy kivetítőt és hangfalakat, de ezekre ekkor nem volt szükség – tapasztalták az MTI tudósítói.
A téren nagyon sok, a Lehet Más a Politika (LMP) által felállított, népszavazási aláírásgyűjtő kioszkot lehet látni; többnél is hosszú sorokban várakoznak az emberek.
Az esemény kezdetén Kovács Kriszta színésznő, a rendezvény moderátora köszöntötte a “köz-társakat”, akik szavai szerint azért gyűltek össze, hogy leváltsák az Orbán-kormányt.
A szervezet egyik társelnöke, Kónya Péter a hét elején tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: szerinte nem volt reális a kormányfő országértékelése, ezért azt várja, hogy az emberek maguk is értékelnek majd azzal, hogy részt vesznek a demonstráción. A megmozdulás szervezői szerint a magyar társadalom “a tűrőképességének végső határaihoz érkezett”; a megemelt adóterheket, a munkabérekre vonatkozó új szabályozásokat már mindenki a saját bőrén tapasztalhatja. Úgy vélik, a “magyar társadalomnak meg kell mutatnia, hogy az Orbán-kormány már elért a falig”.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (54 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +68 ( 74 szavazatból)
Tízezres ellenzéke van a diktatúrának, 4.6 out of 5 based on 54 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(129)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

129 Reader’s Comments

  1. proaktiv 2012. március 11. vasárnap 00:45

    Ebben van az igazság, de ez azt jelenit, hogy a nép kussol. Befogja a száját inkább és szív.

    Aki teheti elmegy, mert itt csak akkor lesz valami, ha a hatalom vagy valamelyik kisebbség kezd lőni. Addig csak a néma hullaszag. Halott egy ország…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (33 szavazatból)
  2. De azért ha rendes balhé lesz ottleszek, én is ott leszek valahol,ha nem lesz, akkor magányos Wehrwolf maradok.Ich habe keine angst, ich bin eine trottel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  3. Evés közben jön meg az étvágy. Idő kell ahhoz, hogy emberek ráérezzenek az együttes cselekvésben rejlő lehetőségekre. Sikeres az lesz, aki sikeresnek érzi magát. És aki magát a lelke mélyén lúzernek tudja, az úgy is fog viselkedni. Érdemes Martin Seligman pszichológiai kutatásait olvasni az optimizmusról és pesszimizmusról, meg a tanult tehetetlenségről.
    A különféle csoportosulások kavarognak ide-oda. Ez részben természetes, előre látható, a csoport- és intézménypszichológia jól leirja az intézményesedés során törvényszerűen bekövetkező konfliktusokat.
    Erre sztem valakik rá is játszanak, méghozzá átlátszó módon. Schiffer Andrást ugyanazokkal a vádakkal tették lehetetlenné, és okoztak majdnem szakadást az LMP-ben, mint amilyen vádakkal Árok Kornélt űzték el a Szolidaritásból. “Valakik” (nem akarok tippelgetni, hogy kik) embertársaink bizonyos csoportjának az igen érzékeny pánikgombját nyomogatják, és ők, sajnos, pontosan az elvártnak megfelelően reagálnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  4. “A népnek jogában áll elkergetni a zsarnokot.”
    Ugye mindenki tudja, kitől idéztem?
    Kergessük el jó messzire, örökre ezt a közveszélyes paranoid pszichopatást!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +40 (42 szavazatból)
  5. A fenti cikk tartalmát tekintve “kissé” furcsálljuk, hogy még válaszra sem méltatták a megkeresésünket, hogy biztosítsanak nekünk vagy ügyünknek nyilvánosságot…

    A megkeresésünk, melyet 2012.január 30-án küldtünk el önöknek:

    Tisztelt Szerkesztő(k)!

    Az Egységfront Mozgalom az alábbi tiszteletteljes kéréssel fordul önökhöz:
    Mi, az Egységfront Mozgalom (hamarosan Egyesület) facebook csoport tagjai különös felelősséget érzünk hazánk sorsának alakulása miatt és, hogy az elmúlt években egyre inkább erősödő és napjainkra már súlyosan aggasztóvá vált politikai, gazdasági és társadalmi helyzetben tegyünk is valamit úgy döntöttünk, az Egységfront Mozgalom megalapításával és céljai sikerre vivésének feladatával a széles nyílvánosság elé lépünk.
    Közös ügyünk további halasztást nem tűr. Közös ügyünk, mert az Egységfront Mozgalom fő célkitűzése, hogy a jelenlegi alaptörvény illegitim voltát és érvénytelenségét kimondja és egy nép által alkotott új alkotmány által, visszaadja a hatalmat a hatalom igazi tulajdonosainak, a népnek. Azoknak, akiktől a hatalom jelenlegi birtokosai alkotmányellenesen és jogtipró módon elvették azt.
    Hazánk a történeti Alkotmány egyik legfontosabb vívmányát, a népszuverenitás elvét (minden hatalom a népé) az állam Alkotmányában rögzítette a 89-es rendszerváltáskor. Az elv fontosságáról aligha kell részletesen értekeznem, tekintve, hogy az ún. európai demokráciák alapjait jelenti, a népnek azt a jogát, hogy érvényre juttassa az akaratát azokkal a személyekkel, akikre hatalmát ideiglenesen átruházza és akik az ekképp rájuk ruházott hatalmuknál fogva olyan döntéseket hoznak, melyek a nép érdekeit hivatottak képviselni és védeni. Ezt nevezzük képviseleti demokráciának.
    Véleményünk szerint (mely véleményünket bizonyítani is tudjuk és akarjuk is) a kizárólagosan 2/3-os többséggel megalkotott FIDESZ alaptörvény, azon kívűl, hogy megalkotásának körülményei által a kizárólagos hatalomra való törekvést is megvalósítja (mely ellen minden állampolgárnak nem csak joga, hanem egyben kötelessége is fellépni), a hatalom tulajdonosát fosztja meg a tulajdonától. Teszi ezt, mint a hatalom –nép által felhatalmazott- birtokosa. Az ezért (többek között) még mindig hatályban lévő Alkotmányunk szerint, alkotmányozó hatalma csak a népnek van, mely hatalmat a nép választott képviselő útján, VALAMINT (jelentése: ÉS) közvetlenül (azaz népszavazással) gyakorolja. Mivel a FIDESZT és Orbán Viktort a nép nem ruházta fel korlátlan alkotmányozó hatalommal, ezért nem is tehették volna meg a jog szerint, hogy új alkotmányt vagy alaptörvényt alkossanak.
    Ezért alaptörvényük jogilag érvénytelen.
    Hiszen az Alkotmány idevonatkozó rendelkezései világosan kimondják, hogy a képviselő alkotmányozó joga „korlátozott”, az alkotmányhoz kötött alkotmányozó jog. Csak arra korlátozódik, amit az Alkotmány megenged, előír a képviselőnek: „az országgyűlés megalkotja a Magyar Köztársaság alkotmányát” Nem Magyarország alaptörvényét, hanem a Magyar Köztársaság alkotmányát. Ám ha ezt megalkotják, azt is csak úgy tehetik, hogy széleskörű szakmai egyeztetés mellett az elkészült alkotmányt népszavazásra bocsájtják, ekképp –a népszuverenitás által- érvényt szerezve neki. Mivel ezt nem tették (sőt, a jövőben meg is tiltottak minden népszavazást az alaptörvénnyel kapcsolatban) ismétlem, az alaptörvény érvénytelen! Ha ezt a jogtiprást, miszerint a magyar nép a továbbiakban nem jogosult az önrendelkezésre összevetjük az Európai Stabilizációs Mechanizmus (ESM) szerződés mai napon Orbán Viktor által történő várható aláírásával, olyan riasztó és sötét kép rajzolódik ki szemünk előtt, amely képnél risztóbbat és sötétebbet csak a múlt vérzivataros eseményei között találunk, ám könnyen lehet, hogy ezen folyamatok eredményeképp a közeljövőnk is bővelkedni fog bennük.
    Ezért kérjük önöket, hogy nyilvánosság nyújtásával segítsék a munkánkat, hogy minél több emberhez eljuttathassuk ezeket a lényeges információkat!

    Az Egységfront Mozgalom céljairól bővebb anyagok (részletes bizonyításokkal) a mozgalom facebook lapján találhatóak.

    Eddigi főbb tevékenységeink:

    2011.december 13. Demonstráció a parlament előtt, ahol Magyarországon először mi mondtuk ki az alaptörvény érvénytelenségét (erre 1 napra jelent meg Gyurcsány Ferenc legitimitást megkérdőjelező cikke és azóta számos jogász aggálya a kérdésben).
    2012.január 2. Demonstráció az Opera előtt, ahol szinte egyedüliként (mert a Civil Mozgalommal együttműködési megállapodást kötöttünk) és pont ezért az ott jelen lévő civil többi szervezettől elhatárolódva erősítettük meg az alaptörvény érvénytelenségét, annak kimondásával.
    Állásfoglalást kértünk a magyarországi egyetemek jogi tanszékeitől, amelyek kérésünknek -válasz híjján- nem tettek eleget.

    Felhívást juttattunk el angol nyelven a jelentősebb nagykövetségekre és a jelentősebb nemzetközi sajtónak címezve.

    A helyzet halaszthatatlan fontosságára való tekintettel bízunk érdeklődésükben és támogatásukban!
    A kapcsolatfelvételt az alábbi személyek várják:

    G Tibor (xxx@freemail.hu)
    M Tamás (xxx@gmail.com)

    Tisztelettel és munkájukhoz további sok sikert kívánva:

    M Tamás / Egységfront Mozgalom

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (23 szavazatból)
  6. Hát annyira ravasz anyagból gyúrták volna össze ezt a rendszert, hogy még két évnyi dúlás után is olyan nehéz lenne megtalálni a lényegét? Mert ha így van, akkor vagy a zsebhorthy zseniális kotyvasztár, vagy pedig a magyar értelmiség bukott meg rendszerismeretből. Szerintem egyik sem áll fenn: a mérgező orbáni főzetet jól ismert egészségtelen alapanyagokból dobálták össze, a huszadik századi közétkeztetés ismert igénytelen technológiáinak alkalmazásával.
    .
    Ha ez az ebéd valóban maga a fasizmus lenne és semmi több, akkor nem kellene sem felfedezni, sem bizonygatni, mert az első falat után mindenki érezné, és egyéni ízlése szerint vagy kiköpné, vagy lenyelné. De hiszen a magyar társadalom éppen azért olyan megosztott, mert egészében véve sem kiköpni, sem lenyelni nem tudja ezt a fekete levest.
    .
    A leves túl van fűszerezve, ami közismerten a rossz szakácsok menedéke, ám ez a tény jótékonyan elfedi az éhes tömeg elől azt a szomorú tényt, hogy csak itt-ott úszkál benne néhány ehető húsdarab.
    .
    A fűszer nem más, mint szupermodern marketing kommunikáció: ezt etnikai-törzsi alapú szolidaritásból, a rendi szerkezetű, bezáró-kirekesztő társadalmak szűklátókörűségéből, kisvárosias bigottságból és a Való Világ trágár közhelyeiből keverték ki elsőrendű értékesítési szakemberek.
    .
    Az ehető húsdarabok nem mások, mint azonnali megoldást kínáló, népszerűséget hajhászó, populista szakpolitikai intézkedések. Ilyen a piac korlátozása a nyugdíjbiztosítás, a hitelélet és az egészségügy területein: közös vonásuk, hogy akár jó ötletek is lehetnének, ha költségeiket, hátrányaikat és veszélyeiket nem tekintenénk.
    .
    A szakács talán szeretne jobbat főzni, de alapvetően csak a fűszerezéshez ért. Kiles a konyhából, de nem lát olyan erőt, ami leválthatná. A finomabb ízlésű vendégeket már elkergette vagy saját éhenkórászaira cserélte. De biztos ami biztos: sokkal többet foglalkozik a kritika megelőzésével és elhallgattatásával, mint azzal, hogy mit is főz tulajdonképpen.
    .
    Akkor most végülis fasizmus van, vagy sem? Szerintem az is van, hiszen arra is van igény. De minden más is, akár posztkádárizmus is, sőt Való Világ is, hiszen a zsebhorthy elsőrendű értékesítési szakemberei által professzionalista módon lebonyolított piackutatás minderre jelentős keresletet mutatott ki. Akkor meg miért is ne, hiszen e derék, ám sportszerűtlen sporttársakat sem elvek, sem hitek nem korlátozzák.
    .
    Ebből az a tanulság, hogy mindannyian gyertek el március 15-én az ellenzék tüntetésére. Vidékiek, idősebbek, rátok is számítunk. Zsebhorthy, hátra van még az igazi fekete leves!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (35 szavazatból)
  7. Még tovább tüntetéssel harcoltunk Orbán diktatúra ellen!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (26 szavazatból)
  8. >>>>>>Nem találja az ellenzék az Orbán-rezsim ellenszerét, mert nem ismeri fel annak lényegét.<<<<<>>>>>>>Hiába beszélnek egyre határozottabban egyes szónokok, ha hiányzik a tisztánlátás, ha a kimondott szavak nem találják el és nem semlegesítik a hazugságokat.<<<<<<<<<

    -
    Tudja, látja, felismeri, de nem érti. Újságcikkeket is olvas, a jelenlegit is, de egyszerűen nem érti. Korábban írtam, hogy Magyarország külső segítség nélkül elveszett, önmagától nem képes megvívni a demokrácia alapvető harcát, hogy leváltsa a tévesen megválasztott vezetőt, még akkor sem ha azt ő maga a vezetőjük mondja egy korábbi videóján.
    -
    A magyar választókat és Magyarországot korábban egy lemerült zárlatos akkumulátorhoz hasonlítottam, most egy hajóról vízbe esett emberhez hasonlítanám, akinek magától értetődően teljes lehetetlenség visszamászni a hajóra, hacsak valaki be nem dob egy mentőövet kötéllel.
    -
    Nos ez is megtörtént, segít az EU, segít az AN, de sajnos hiába ordítanak a hajón lévők, hogy nincs más dolgod mint megragadni a mentőövet, arra sem képesek. Némelyikük a szemében értelem csillan fel, magára húzza a mentőövet és boldogan lubickol.
    -
    Nagyon szomorú, de ezért kellet Kertész Ákosnak száműzötté válni, mert ezt kimondta. Nem, nem azért, hanem mert rájöttek, hogy igazat mond. Igaz nem túl udvarias formában, de annak ellenére, hogy kitört a sértett emberek közbotránya és mindenki erről beszélt, azért mégsem értik, akkor sem ha már 100 decibellel a fülükbe ordítják. Hogyan lehet őket megmenteni? Kényszeríteni, lemenni valakinek és egyenként a derekukra hurkolni a mentőkötelet és felhúzni a hajóra? Felhozni, szépen megszárítgatni, megetetni őket, zsebpénzt adni nekik, luxus lakosztályt, aztán egy életen át hallgatni a jajveszékelésüket, hogy szegény mártírokat erővel kirángatták természetes közegükből ahol olyan jól ellubickoltak. Hol láttunk olyan bivalyt, aki megköszönte, ha kirángatták az iszapból ahol boldogan dagonyázott.
    Nagyon sajnálom, de Kertész Ákos látta jól a dolgot, hiába szónok, hiába bármi, ha nem akar jönni, nem lehet kényszeríteni.
    -
    Azoknak akik élni akarnak már a tizede is elég annak ami eddig történt. Mi vagyunk egy páran itt az AN en, de hányan a tízmillióból?
    -
    Meg tudjuk őket mozgatni???? Már magam sem tudom. Elegen vagyunk ehhez???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (37 szavazatból)
  9. Figyu!!!!!!!!!!!!!
    HOVÁ LETTEK A TEGNAPI KOMMENTEK???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  10. FIGYU!!!!
    Kösz megjöttek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  11. Természetesen a külső segítség alapvető fontosságú, de ha nincs, akkor is el kell kezdeni az alkotmányozó nemzetgyűlést, mert a másik opció a nemzethalál. Rövid időn belül. Szerintem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  12. ” Azoknak akik élni akarnak már a tizede is elég annak ami eddig történt. Mi vagyunk egy páran itt az AN en, de hányan a tízmillióból?”
    .
    Szóval………. kb pont ennyien akiknek nem tetszik a rendszer és esetleg tesznek is valamit. Nem akarja a nép elzavarni a diktátorát, pont jó nekik, hogy van aki megmondja mit kell gondolni mit kell cselekedni. Ilyen ez a nép. Nem is értem miért kell annyira erőltetni ezt az egész ellenzékiséget ha a nép nem akarja? Majd amikor már tömegesen éheznek és fáznak amikor a gyermekeik az általános iskolát sem fogják tudni elvégezni akkor esetleg tesz valamit de az is csak valamelyik kisebbség elleni pogrom lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  13. Az alternatív köztársasági elnök választással kapcsolatos vélemények: elcsalták, becsapták…stb a Milla lejáratási kampányának részei. Vettem a fáradságot, és figyelmesen megnéztem a videot. Majdnem 6 percig tart, annyi ideje mindenkinek van. Döntöben maradt Pityinger és Bartos. Érthetően elmondják, mik a lehetőségek. Amennyiben az egyik jelölt együttműködik, a másik harcol, az győz, aki harcol. És az Dopeman. Tehát ő az alternatív elnök. Ennyi. Hol itt a csalás?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  14. Kedves Bartus Laci és az itteni kommentelők!

    Azzal kezdem, hogy a jó válaszok egy jó helyzetértékeléssel kezdődnek!
    Itt már az írás címe is hibás!
    Nem a diktatúrának van tízezres ellenzéke, hanem Orbánnak.
    A diktatúrával szemben szervezetileg csak két mozgalom áll, ez a Seres Mária féle Civil Mozgalom és a Szolidaritásból a megalakulása idején kiváltakból alakult Egységfront mozgalom.
    Mindenki más elfogadja a diktatúrát!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    És nem tesznek semmit a diktatúra ellen.
    Jól írtad a múltkor, az ellenzéki pártok azzal, hogy részt vesznek a diktatúra parlamentjében, legitimálják a diktatúrát.
    Demokráciát játszanak ott, ahol nincs demokrácia.
    A Szolidaritás és a Milla ugyanez.
    Mindkét szervezet megakadályozhatta volna a diktatúra létrejöttét, de egyik se tette. Az egyik október 2-án mondhatta volna ki, a másik október 23-án.

    Ezek után igaz a cikk megállapítása, hogy az értelmiség NEM LÁTJA a problémát, de ez sajnos részben igaz az itt jelenlevőkre is.
    Ugyanis egy éve folyamatosan írom ide, hogy az alaptörvény a probléma lényege, és az az egyetlen dolog, amit érdemben és eredményesen támadni lehetne, ami védhetetlen és aminek a “pusztulása” a diktatúra pusztulását hozza magával.

    És mit értem el vele itt, a “demokraták” közt?
    Gúnyolódást és megbélyegzést.
    Nekem Ti ne mondjátok, hogy miért nincs ellenzék, amikor azt a két ellenzéki szervezetet támogatja itt mindenki – pénzzel és nyilvánossággal, amelyik a diktatúra befolyása alatt áll, amelyik elismeri a diktatúrát, és akit a diktatúrát pénzelők is pénzelik….

    Azt kellene megértenetek, hogy miért jöhetett létre egy diktatúra a liberális demokrácia viszonyai közt. És akkor rögtön láthatóvá válna a számotokra, hogy pont azért, mert a liberális demokrácia létrehozta politikai hatalom megtagadta a demokrácia létalapját jelentő NÉPHATALMAT. Vagyis magát a demokráciát!!!!
    Nézzétek csak meg!
    Kónya felmondta a liberális demokrácia leckéjét, hogy milyen államot, milyen köztársaságot akar. Csak a lényegét hagyta ki.
    Olyant, ahol a hatalom a népszuverenitás elvén, a nép hatalmán áll.
    Mert ezt nem mondta!!!
    Mert ezt egy pillanatig nem is gondolja egyetlen ma egységbe tömörülni készülő ellenzéki szervezet se!!!!!!!!!!
    Vagyis a készülő DEKA – vagy hívjuk bárminek a liberális demokráciát akaró ellenzéket – nem a DIKTATÚRA ellenzéke, hanem Orbáné.
    És mindannyian úgy gondolják, hogy Orbán helyére ülve a diktatúra alaptörvénye az jó lehetőség a hatalom gyakorlására.

    Mert jól hangzik, hogy a szemétdombra való. De ez vagy társadalmi többséggel, vagy parlamenti 2/3-al lehet megtenni.
    És Kónya azért mer ilyen mondani, mert pontosan tudja, hogy ők Orbán ellenzéke és nem a diktatúráé.
    Ha a felállás ez marad, akkor a magyar nép a következő időben csak azt választhatja meg, hogy Orbán diktatúrája, vagy a liberális demokráciát akaró pártok vezette Orbán diktatúrában akarnak-e élni….

    És ha azt hiszitek, hogy nektek nincs ebben felelősségetek, akkor kimondom, hogy de igen, van.
    Mert sajtóval, pénzzel, szóbeli támogatással és a tüntetéseken való részvétellel Ti is segítséget adtatok ahhoz, hogy létrejöjjön a diktatúra kollaboráns, házi ellenzéke, aki elfogadja a diktatúrát és elárulta a népet!!!

    Nekünk, akik néphatalmat akarunk, az alapjaiból kell felépíteni a DIKTATÚRA ellenzékét. És nagyon nehéz lesz, de nekikezdtünk!
    Ti meg támogassátok tovább a diktatúrát elfogadó Orbán ellenzéket, a szocialista demokráciát akaró baloldalt, a liberális demokráciát akaró Gyurcsányt, és a Fidesz meg a tőke kreálmányát jelentő LMP-t, Millát és Szolidaritást, és szörnyülködjetek, hogy mivé lesz az az ország, amit az “elit” veletek együtt cserben hagyott.

    Ugyanis nem ártana, ha utánanéznétek, hogy a demokráciának nem a parlamenti hatalom az alkotmányos alapja – ahogy Sólyomtól Halmain keresztül Majtényiig mindenki gondolja – hanem a népszuverenitás elve, a néphatalom!!! Az a hatalom, ami ma NINCS, amit az Alaptörvény nem tartalmaz!!!
    Amíg ezt nem értitek meg, addig Magyarországon diktatúra lesz egy érvénytelen és alkotmányellenes Alaptörvény alapján…..:-(((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  15. ” Ha beírod a google-be ezt a számot: 70/392-4499, két találatot kapsz. Az egyik Tomcat (Zöld Párt) képviselőjelölti bemutatkozó oldala, ahol ez a szám a kontakt, a másik Seres Mária kampányweboldala, ahol a budapesti aláírásgyűjtő fiú (Csaba) telefonszáma szintén ez a szám. http://www.zoldpart.hu/user_article.php?id=57 http://www.seresmaria.hu/blogpl.php?id=24
    .
    Talán erről ennyit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  16. proaktiv 2012. március 11. vasárnap 00:45
    Igazad van, hogy az emberek a munkahelyüket is féltik (én is), de ez még nem indokolja az ilyen alacson létszámot. Jobban féltem a szabadságomat, a demokráciát, mint a munkahelyemet, ezért ott voltam.
    Egy valóban milliós tömegben elvesznek az egyének arcai. Ha milliónyian vonulnánk ki tüntetni, akkor az egyénnek nem lenne félnivalója, mert eltűnne a tömegben. Az emberek többsége egyénként gondolkodik, és félti kisded életét, ami egyre rosszabb, és élhetetlenebb, de legalább a hatalom zaklatásától nem kell félniük. Azt hittük, hogy 1989-ben ennek lett vége, de bizony nagyot tévedtünk. Úgy mint a rendszerváltás előtti 40 évben, most is rettegnek az emberek, és rövidesen fénylő arccal fognak a tömegek integetni a dísztribünön álló szeretett vezetőnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  17. A bohóctüntetésen lehetett volna pityőt széttépni. Az ürge be is volt szva. Ott és akkor a hangulat is megvolt hozzá. Már késő. Nincs forradalmi helyzet és hangulat, de főleg nincs zászlóvivő, aki először felemelné a zászlót és kiabálná, hogy UTÁNAM.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (25 szavazatból)
  18. .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  19. balanyo!

    Feltételezve, de meg nem engedve, ha lettek volna tegnap gyujtogatók, azon nem is Mo ellen, hanem személyesen ovi elleni merénylés lett volna és ennak megefelelő lenne a bánásmód is.

    topi mackó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  20. Tegyük élhetővé !

    Hasonlat:
    Ha egy gyenge , emberkerülő állatot falhoz szorítanak, utolsó pillanatban támad, és védi az életét. Amikor már nincs lehetősége a kitérésre, szembeszegül. Van benne ÉLNI AKARÁS, az életét meg akarja védeni bármi áron.
    .
    A magyar népben nincs élni akarás. Eltűri, hogy vegetációs szinten leleddzen, tengődjön (alacsonyan tartott fizetések) .Kikötve tartják , ahogy a birkát sem tartják ismereteim szerint (alaptörvény , összes ellensúly felszámolása ) , rendszeresen nyírják a csupasz bőrig (adóelvonás növelése, -ÁFA , 300e Ft alatti kereseteknél nagyobb adó – , ) ,eltűri, hogy ehhez még bégetnie sem szabad (médiatörvény, közpénzből fenntartott fidesz média, zsoldosok békamenetével még alázzák is) , kilátása sincs állatorvosra(orvos elvándorlás, egészségügy kudarca) kilátása sincs a zöldebb legelőre (gazdaságpolitikai impotencia, megbízhatatlan, útonálló rabló gazdasági környezet , export piacaink sértegetése miniszterelnöki szinten is, ..)
    A birkának is több joga, szebb élete van.
    .
    A nép tűr és hallgat. Reménykedik ? Miben ?
    Nincs itt kormányzati tudás és akarat sem a gazdaság javítására. A héten kiderült 800milliót kapott egy fideszes cég kommunikációs célra vagy miadojcstomira ..?! Itt semmisem fog változni …, csak rosszabb lesz.
    Minél tovább maradnak, annál mélyebbről , annál kevesebb tartalékból kell elvégezni azt a rendbe hozó , korrigáló munkát, ami elkerülhetetlen.
    Meg kell várni, míg az ország a verseny nélkül maradó fidesz-maffiáól vásárolja az áramot, közművet , élelmiszert , üzemanyagot, szemétszállítást , míg kubatov adatbázis dönti el, ki tanulhat, ki kap orvosi ellátást , míg a papok tanítanak hamis torz világképet a gyerekeknek ???
    Meg kell várni míg új besúgó és ügynöki hálózat épül ki?
    .
    Szerintem egy közepes tehetségű , de az országért dolgozó kormány is már csodát tudna tenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (29 szavazatból)
  21. Minek idegeskedjenek a kormányban ,nekik maximum 1.5 millió agymosót szavazója van a jobbiknak meg 1 millió,Ha 60 százalékos részvétellel számolunk körülbelül ennyi van a titkolódzok között is.A baj csak az ,hogy a mérleg nyelve még kiszámíthatatlan , és a választási bizottságban már csak Fideszesek ülnek.Ők majd addig számolják a szavazatokat amíg nekik jó nem lesz.Sokan akartál ezt ,sajnos még többnek lett nagyon szar az ő hülyeségük miatt.Hibákkal való szembenézés nulla, úgyhogy a siker még várat magára.Egy beteg ember beteg országa vagyunk,olyan szavazókkal aki még azt is bevállalják ,hogy mindenkinek legyen rossz ,csakhogy a hatalmon maradjon a szeretett vezető.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  22. Az élet nagy igazsága, hogy mindig orális sexel végződik:
    Aki nem tud nyalni az szopni fog !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  23. Tibor
    2012. március 11. vasárnap
    09:20

    Igen de sajnos vannak emberek tizezrei akiknek pl egy sima BKV jegy kifizetese is sulyos gondokat okoz mert lehet ha elmegy demonstralni es elkolt 5-600 HUF-ot a jegyre (nem tudom a magyaroszagi utazasi arakat) akkor lehet mar szo szerint nem tud a gyermeke szajaba egy napig ennivalot adni! Es pont az ilyen emberek hianyoznak altalaban az ilyen demonstraciokrol a videki emberekrol ne is beszeljunk. Ezen a tuntesen nem lehetett hosszu sorokban kigyozo magan autobuszokat latni akiket a CBA, OTP meg helyi fideSS szervezett, hogy a demonstralokat hozzak-vigyek! A megnyomoritott tomegek nem tudnak ilyen helyekre elmenni ezzel a kormany pontosan tisztaban van ezert mosolyognak elore mert tudjak, hogy a nyomor a kilatastalansag nekik dolgozik :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (23 szavazatból)
  24. Igaz, igy nem müködik a Tüntetés sorozat!!!!!!!!! .Tulságosan is nyugodt, külsö szemmel is nézve egy Ünnepe hangulat!!!, röhögnek Orbánnék:-(. Itt csak egyetlen dolog segitene, ha az IMF-töl egy fillért sem kapna a Kormány!!! Akkor kezdene mindenki észhez kapni, ha a számla üres, a Postás nem csenget!!!!, A tartalékot felélnék az emberek,Soknak még van mit apritani!!!! Nem tartom jó dolognak, hogy az éhség Strájkolók Miskolcrol Brrüsselbe mennek, ezzel is az Orbán kormányt meg a gyáva embereket segitik!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  25. Két figyelemreméltó esemény történt a Szolidaritás háza táján az elmúlt hetekben. Az egyik, hogy a Milla tűntetés elé szervezték a sajátjukat, ezzel időben, figyelemben, energiában megosztva az ellenzéki szimpatizánsokat, mert aligha fognak tömegek kétszer utcára vonulni 5 napon belül. A másik, hogy valódi és hihtő indok nélkül szétverték a Szolidaritás vezetését, ezzel leszakítva a vidéki szimpatizánsok zömét. Ki hozta meg ezeket a döntéseket a szolidatitáson belül és miért? Kinek is jó ez így?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  26. Beszari módon, “genetikailag” ennyire vagyunk képesek. Az értelmiség valóban egy, de inkább kettő nulla. Lengyel László és a többi hatalmas elemző még mindig Gyurcsánnyal van elfoglalva. Nem látják, hogy mi folyik ebben az országban. Ha nem politikusok állnak a tüntetések élére, akkor mind egy öt órai tea lesz.. Nézzük meg, január 2-án legalább 100.000-ren voltunk az Operánál. Mi történt, hogy tegnap csak babazsúrra futotta ? Visszaadták a magányugdíjból ellopott pénzünket, megemelték a fizetéseket, nyugdíjakat és mi is kaptunk az állami megrendelésekből? Nincs meg a hogyan tovább és a KARIZMATIKUS ember, aki a tüntetőknek el tudja mondani, hogy miért is utaztunk oda 50-300 km-ről. Orbánnak megbocsátottak az emberek, pedig több választást elveszített, nyomorba döntötte az országot és a baloldalon még mindig a Gyurcsány a probléma. Tegyétek továbbra is ezt, majd meglátjátok mi lesz a vége. Vajon miért fél az ATV. is a DK.-tól. Ott vagyunk a parlamentben, a Tárki szerint is átléptük a küszöböt és ennek ellenére még most is úgy bánnak velünk mint a Jobbikkal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  27. távol élő,
    Ha 2011. március 15-én össze tudott jönni 50 ezer ember, 2011. október 01-én hasonlóképp, 2012. január 02-án ennek maj duplája, akkor a létszámnak növekednie kéne, nem pedig ilyen drasztikusan csökkenni.
    Sajnos látom a vesztünket. Ez az én lelkesedésemet nem töri meg, de amikor már csak 10-en megyünk ki tüntetni, akkor mindet el fogják vinni a gyűjtőbe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  28. Egy pillanatra ez a kép ugrott be: a Köztársaság fekszik a földön több sebből vérzik nem tud magáról, tökére léptek egy náci bakanccsal de lelkes amatőrök ráolvasással próbálják újraéleszteni miközben a választók kétharmada távolról felemelt kézzel figyeli mert narancsszínű sísapkások épp kirabolják őket .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  29. Genitáliák tájékán, jól érzik magukban maguk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  30. Bármely oldalról is nézem:
    .
    A Jelenlegi gyenge és tehetetlen ellenzék képtelen megszabadítani az országot a Fidesz kormányzásától! A tenni akarása ki merül olyan tüntetésekben melyek csak az emberek kevés erejét felőrlik, de haszna csekély, így hasztalan és értelmetlen erőpocsékolás.
    Szinte minden hónapban rendeznek tüntetéseket melyeknek semmi hatása nincs.
    Észre kéne venni a szervezőknek, hogy esélytelen a hatalommal szemben
    a tüntetés. Ha valóban el akarnak érni valamit akkor ennél sokkalta keményebb és hathatósabb dolgokra van szükség. Nem ártana más országoktól el lesni „ötleteket”, eszközüket.
    A Fidesz szükségszerű rossz, egy olyan rossz melynek létrejötte abból a csalódásból és tehetetlenségből fakadt melyért részben az előző vezetők is felelőssé tehetők.
    Az az eszmeiség mely ma a Fideszben testesül, és mérgezi a nemzet egyik felét, euforikus mámor hatását generálja és e hatás alatt az egész országot csődbe viszi.
    Ez ellen már az ellenzék rég tehetetlen, immáron túl sokan akarják azt amit a Fidesz évek alatt a demagógiával beléjük sulykolt.
    Nem összeesküvés ez, nem a Világbank és az EU titkos „gonosz” nemzet irtása, sem a Gonosznak beállított Zsidóság „harácsolása”, ez maga a nemzet öngyilkosság.
    Beteg a magyar nemzet, a betegség neve: Fidesz
    Van a betegségnek gyógyszere, de a Nemzet gyenge, tehetetlen és tétlen.
    Nincs vezetője és tenni már nem akar, várja a sorsát.
    .
    Intő példa lesz az Ország Európai minden nemzet előtt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  31. Sajnos a magyar csodára váró nép,sokan azt várják,majd külföldről megoldják a mi problémámkat.Sokan mennének vidékről is de akinak gondot jalent a mindennapi kenyeret megvenni,az nem tud többezer forintot utazásra költeni.Akinek lenne rá pénze az még félti az állását azért nem megy,majd menne akkor mikor már nem tud megélni a munkabéréből sem.
    Vagyunk itt is elég sokan elégedetlenek,de ne csak itt fejezzük ki véleményünket,hanem minden alkalommal,utcán járókelőkkel szóba elegyedve,utazáskor és bármikor amikor több emberrel találkozunk.Ne féljünk kinyilvánítani véleményünket,mert igy érhetjük el,hogy akik most félnek azok is érezzék nem szabad félelmet mutatni,mert ez csak bátorítja az ellenfelet.
    Nekem meggyőződésem orbán azért sanyargatja az embereket mert ő csakugyan forradalmat akar kirobbantani,hogy legyen mivel megmagyarázni miért nem tudott eredményt elérni.Tudomásul kell venni,békés úton nem lehet leváltami.El kell gondolkozni miért kell ide 2000 lengyel?Miért éppen 9 évre nevezte ki embereit?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  32. Nálunk minden rendben, virágzunk, dübörgünk. 0,01% hőbörög,
    de ki nem szarja le? Kónya Péter kijelenti, hogy a kormányt
    le kell váltani
    Na, nagyon elég lenne nálunk, a bohócokból.
    ORBÁNNAK IGAZA VAN. FORDULJON A BOHÓCÜGYI ÁLLAMTITKÁRÁHOZ.
    ORBÁN TÉNYLEG ZSENI. RÖGTÖN LÁTTA, HOGY KIVEL VAN DOLGA. AKI ENNYIRE HÜLYE, AZ EZT ÉRDEMLI. MIÉRT NEM VOLTAK TÖBBEN?
    MIÉRT, KIÉRT KELLENE VÁSÁRRA VINNI A BŐRÜKET?
    Bohém, nem cipekedem. Gyere te is, inkább igyunk egy pohár sört !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  33. A szlovákiai választást nagy fölénnyel nyerő Fico már biztosan felhívta Orbánt, Semjént, hogy megköszönje hathatós segítségüket, mellyel ilyen nagyarányú győzelmet érhetett el!
    Egy valamit tisztán megmutat ez a választás, az ottani magyarok reálisabban látják az ottani életüket, mint akik beleavatkoztak és ezáltal lett két pártja a párszázezer magyarságnak! Még szerencse, hogy Bugárék bekerültek, ez is mutatja az ottani magyarok józan ítélőképességét! Köszönet nekik érte!
    Álljon az ő példájuk a romániai magyarok előtt és lengyel barátaink előtt is, mindenki otthon sepregessen és aki bele akar szólni kintről, azt ki kell seprűzni! (Szerencse, hogy Kínával nem jött össze a szoros kapcsolat, mennyi tapsikoló jöhetett volna onnét márc. 15-re! Na, majd India!)
    Persze elsősorban az itthoni magyaroknak kellene tanulni ebből a történetből.
    A nagyfokú megosztottságunkból tud még létezni a lassan felszívódó létharmat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  34. Elnézést kérek mindenkitől: még nem olvastam végig a cikket és a hozzászólásokat sem – de megragadott egy gondolat a cikkben: “alulról építkező felvilágosítás “! Hosszú ideje gondolok erre , főként a látványos ellenzéki megmozdulások óta. Kezdettől az volt a véleményem, hogy az ellenzék legfőbb feladata lenne ez: eljuttatni az információktól elzárt tömegekhez például a csak interneten hozzáférhető írásokat (legújabb pl. az Origo írása a kormány gazdasági hátteréről). Véleményem szerint az ellenzéki civileknek és pártoknak EBBE kellene fektetniük humán és anyagi erőforrásaikat. Mint a munkásmozgalmak kezdetén – személyesen “agitálhatnának”, írásos anyagokat juttathatnának – rendszeresen – az információ- és tudáshiányos településekre; valódi felvilágosító szövegeket, közérthető megfogalmazásban és emészthető mennyiségben ( kalkulálva a – sajnos – nagyszámú funkcionális analfabétával) . Ehhez kellene igazi szakértőket igénybe venniük,mert -lássuk be- az emberek többsége alapvető fogalmakkal sincs tisztában;semmit nem tudnak a társadalom, a tőke működéséről, a demokráciáról, választási törvényről, alkotmányról… sajnos vég nélkül sorolhatnám. Lássuk be, hogy még mi magunk, akik figyelünk, érdeklődünk, gondolkodunk – magunk is híjával vagyunk az alapos tudásnak! Mit várhatunk az iskolázatlan tömegektől?!Addig, amíg nem segítjük meg őket abban, hogy képesek legyenek legalább a saját helyzetük fel-és megismerésében ( társadalmi, politikai és gazdasági kontextusban), addig mozgósítani sem lehet őket. A másik óriási gond, hogy az ellenzéki erők a legkevésbé az összefogás útját keresik! Amíg pedig erre rá nem lelnek, ki nem jelölik – fontossági sorrendben -a KÖZÖS célokat és a megvalósításhoz tervezett első lépéseiket, amíg nem juttatják el ezeket a legtöbb emberhez, addig a jelen rezsim megdönthetetlen lesz! (Az erővel való megdöntés csak katasztrófát hozna )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  35. Nem tudom ismeritek-e a kifejezést: “gift of the gab” – a jódumájú Irekre mondják akik a nonszenszeket is meggyőzően mondják el. Ilyen ez az Orbán is – csak az a baj, hogy aljasságokra fecsérli a tehetségét MINDNYÁJUNK VESZTÉRE…. (jó dumaképességgel megáldott)
    Bezzeg minket meg olyan szónokokkal áldottak meg, akik vagy csak ORDÍTANAK, vagy egyszerűen még beszélni sem tudnak….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  36. A kormánypártiak szerint mi ez a párezer emberes tüntetgetés?!
    Érthető, hisz náluk égtek autók, TV-székház kifosztva, molotov-koktél és kockakő eldobálva, gatya letólva a rendőrsorfal előtt, Kossuth tér talajcserére szorulva, (tudom, macska felmászva!) részükről ez lenne az igazi!
    Komolyabban: nem tudnak az emberek utazni a fővárosba, mert nincs pénzük, mint a régi szép időkben, a “tönkrement, megnyomorított gazdák” traktor-kordont tudtak vonni Budapest köré, hetekig kempingeztek tömegek a Parlamentnél (na ezt törleszti Orbán az őt támogatóknak a mi pénzünkből már két éve!)!
    De mostanában akik ott voltak a tüntetéseken, azok mindannyiunkért voltak ott, minden fizetség nélkül! Ha nem mutatjuk meg, hogy itt sem tetszik mindenkinek a kettősbeszéd, a hazudozás, a törvénykezések, az AB ellehetetlenítése, akkor azt gondolják/hatják, itt mindenki elégedett!
    Nos, hacsak ennyien is, de teszik mindenkiért! Köszönet érte!
    (Katasztrófa akkor lesz, ha nem lesznek józan fideszesek, olyanok, akiknek nem a hatalom a fontos, hanem az ország és a benne élők élete is számít valamit és azt mondják, ennyi és ne tovább! Vannak-e, lesznek-e ilyenek?)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  37. gets – egy esztergomi közleményből értesültem arról, hogy az Mszp központi rendezvénye náluk lesz. Ezt sem direktben közölték, csak az volt a hír, hogy az Mszp központi rendezvényére érkező Mszp-s buszoknak nem engedélyezte a fideszes többség, hogy a már befejezett, de még engedélyekkel nem rendelkező új buszpályaudvaron parkoljanak, mivel úgy nem tömték volna el a város parkolóhelyeit. A PR munkájuk nem nullás, hanem mínuszos (vagy minősíthetetlen) De legalább fel sem merülhet a kérdés, hogy átmennek-e vagy sem a Milla tüntetésre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  38. “Hiányzik a katarzis, mert nincs eltalálva az igazság. ”
    Igen, ez a lényeg.
    De azért az a tízezer nem annyi, hanem sokkal több, csak éppen a többség nem a Kossuth téren gyülekezik, hanem határainkon kívül szóródik szét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  39. Kezdem úgy látni, hogy az ilyen fajta tüntetések inkább provokációk a baloldal felé, mintsem hasznosak lennének. Mindenki gondolja, ahogy akarja.
    Én ebben a cirkuszban nem veszek részt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  40. Hordóbontó
    - éppen az ismert dallamok ismeretlen szövegű előadásánál .- hogy a francba nem tudtak a szövegről egy kivetítőt alkalmazni? Én a Nabucco áriát már hallottam jobb felvételen a Göncz köszöntésnél – de akkor is csak a refrént lehetett érteni.
    épészmérnök:
    - nem volt olyan sürgős kirúgni Árokot – megvárhatták volna vele a tüntetést. Sokan azért maradtak ám távol, mert “ezek is csak olyan kis huzakodók, mint a többi” Nyerni nem nyertek az időzítéssel semmit – viszont annál többet veszítettek. Egy bizonyos szint fölött az amatőrizmus már elveszíti minden kezdeti báját!
    vicsi:
    lehet, hogy nem is volt korábban sem gerinc, csak a konszolidált Kádár korszak némi levegőt pumpált a helyére, és abból még valamennyi kitartott 20 évig. De Orbán most jól kipukkasztotta, és helyreállt a Puszták népe g…kusan kitenyésztett alázatossága.
    gyöngy:
    ebben teljesen igazad van, csak kérdés, hogy Gyurcsány jelen helyzetben egyáltalán akar-e egy ilyen felrázást – másrészt mennyiben maradt volna békés egy tüntetés, ahol előre bejelentik, hogy ő szónokol? Lehet, hogy akkor a Szálasi emlékünnepély nem tartotta volna távol a szélsőjobbot.
    jogászka:
    ez az egyik olvasat (bár egy pár hónapja alakult és pénztelenségben szenvedő mozgalomtól kár elvárni a profizmust)
    A másik pedig, hogy ha a tenni szándékozók majd többször csalódnak az amatőrökben – talán jobb szívvel fogadják a profi pártokat – amikor azok elérkezettnek látják az időt a mozdulásra. Egyébként a Milla régebb óta csinál ilyen rendezvényeket és mindig is nagyobb létszámot tudtak elérni. Várjuk meg 15-ét, és majd utána tárgyaljuk újra!
    proaktív:
    az országban sokan nem engedhetik mag maguknak, hogy 1 héten belül KÉTSZER is Budapestre utazzanak egy tüntetésre. Sokan ezért a 15-i eseményt választották. amit előre lehetett (volna) látni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  41. Etam Samat:
    csak a baktériumok és a vírusok szaporodnak osztódással, a politikai oldalak csak gyengülnek vele. Sok sikert a szervezetüknek – de remélem, hogy a jövőben
    az összefogást fogják erősíteni és nem a széthúzást.
    Szerintem is jó lenne az Alkotmányozó Nemzetgyűlés – csak az a feneség, hogyan tereli hozzá össze a résztvevőket? Még egy árva Ellenzéki Kerekasztalt sem sikerült összehozni!
    Geri Tibor
    - köszönjük, hogy felmondtad a… mit is? Ez most a Munkáspárt vagy az Anarchisták szövege? Nehéz eldönteni! Orbán rendszere azért épülhetett ki, mert a nép nép ki a fejéből és beszop minden néphülyítést – tövig. EZEKRE akartok ti hatalmat építeni? ORBÁN építette erre a kősziklára a rendszerét!
    Tibor
    Na ne mán “rendszerváltás előtti 40 évben rettegtek”???? Te csak mesékből ismered azt a korszakot? Nem kell ám minden mesét elhinni!
    Tegyük élhetővé!
    “Csupán” hatalomra kellene juttatni azt a másik, normálisabb kormányt. Na ez a bökkenő! A néphez meg az MTI által megszűrt hírek jutnak el az eredményekről, a sikeres szabadságharcról, és a legtöbben csak most kezdik pedzeni a SAJÁT borítékaik alapján, hogy talán nem egészen úgy van minden, mint ahogy azt nekik mesélik. Már sokszor írtam: ne az internet alapján ítéljetek, az nem a közállapotokat tükrözi!
    Talán ideje lenne a NET-et nem használókat elérni – II.vh. előtti módszerekkel: röplapozással!
    Fürtös1954
    ezért van a fidesz-címerben fagyi és galamb
    MITYA
    nem az a baj, hogy Gyurcsánnyal foglalkoznak: igenis ki kell beszélni az “elmúlt8évet) hanem ahogyan teszik! Még mindig tagadva az eredményeket, még mindig támadva és gyalázva. Amíg a ballib értelmiség axiómaként azzal indít egy cikket, hogy Gyurcsány csődbe vitte az országot, meg katasztrófális volt a gazdaságpolitikája – nem lehet őket a jobboldali hivatalból Gyurcsány-ekézőktől megkülönböztetni. Nagyjából és egészében ők a leginkább felelősek a Semmilyen-Tömjén és Navra Csicska amortizációs sikerének. Mert ők is UGYANAZT mondták! Hát mi a fenének akarna a nép visszatérni a 2010-es “demokratikus” állapotokhoz, amikor jobbról-balról ugyanazt hallja róla – hogy az katasztrófa volt? “Orbán legalább megpróbálja helyrehozni” csak hát annyira el van szúrva, hogy onnan nehéz kievickélni – ugye te is ismered?
    Miért akarna tehát a nép Orbán ellen megmozdulni, amikor dől rá a sikerpropaganda – és MINDENHONNAN azt hallja, hogy korábban milyen rossz volt neki? Amíg a múlt értékelésén nem változtatnak – ebben sem lesz változás!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  42. A tegnapi katasztrofális fiaskón elgondolkozva felteszem magamnak a kérdést:
    Miért fulladt a rendvédelmisek akciója bohóckodásba?
    Mi van, ha Orbán nem mondja, hogy neki van “Bohócügyi Államtitkára”?
    És Szima Juditról egy szó sem esik.
    Tegnap megvilágosodtam!
    Kónya szánalmas dadogása felébresztett!. Gondolkozzatok csak, volt Kónyának EGYETLEN sikeres akciója?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  43. karelsloboda:
    Mélyen egyetértek: “A Fidesz szükségszerű rossz, egy olyan rossz melynek létrejötte abból a csalódásból és tehetetlenségből fakadt melyért részben az előző vezetők is felelőssé tehetők.”
    Na ezt a felelősséget kellene végre kibeszélni és értelmesen elmagyarázni! Mivel a nép a demokráciát hovatovább a megszorításokkal azonosítja – végre el kellene értelmesen nekik magyarázni, hogy mi volt valódi reform és mi volt kényszerű megszorítás az utóbbi években. Annál nagyobb bűnt/hibát nem is lehetett elkövetni, mint a kettőt összemosni! És EZÉRT nehéz most a tömegeket mozgósítani. Mert a mostani vezetők nem vágják a pofájukba, hogy őket most megszorítják, hanem azt hallják, hogy azt el akarják kerülni, attól meg akarják őket kímélni. Nem is értik, hogy miért kellene nekik ez ellen tiltakozni? Műtétet lehet csinálni érzéstelenítés nélkül is – és mély altatásban vagy legalább helyi érzéstelenítéssel. Hát csoda, hogy a nép az utóbbit választja? És nem értik, hogy nekik perforálás előtti vakbelük van, és nem a műtét módja a kérdés – hanem hogy a műtét halogatása és jegeléssel kezelése egy perforációhoz (azaz szövődményekhez és/vagy halálhoz vezethet)
    butterfláj:
    lehetne minden kis faluban Politikai kaszinót rendezni, vitadélutánokat, de leginkább egyszerű, közérthető magyarázatokat eljuttatni mindenhova.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  44. Gonoszka
    – attól függ, mit nevezel sikernek. Jelentős ellenszél mellett azért tömegesen vitték ki a rendvédelmieket ez siker, de azzal nem értek el eredményt – az kudarc.
    - megrendezték a D-day-t – az siker, de azzal sem értek el semmit – az kudarc,
    De ezt elmondhatja magáról az EGÉSZ ellenzék!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  45. nyugatonélömagyar

    GeriTibor Néphatalom
    Követem a kommenteket. érdekesek, de az ön kommnetjét egyszerüen nem lehet megérteni. Mi az hogy néphatalom? Hogya müködjön egy néphatalom? Néhatalom és népszuverenitás álmodozások, a gyakorlatban megvalosithatatlan. A jelenlegi választási rendszerekbnek nyugaton és keleten egy célja van egy képviselöjelöltnek: bejutni a parlamentekbe, képviselötestületekbe, ahol biztositva van a megélhetés. Minden pártnál (bal, közép és jobb) egy felülröl lefelé “zsarolás” rendszer müködik. Listán csak annak van esélye bejutni a parlamentbe aki a listán az elsö helyekre kerül. A listát meg a pártvezetés határozza meg. Egyéni választokerülekben szintén a pártvezetés dönti el hogy ki lesz a jelölt. Aki szembe mer fordulni a pártvezetéssel, annak esélye sincs a sikerre (egész világon a politka az uram bátyám rendszere alapján müködik még ma is, régen a Kádár idöben hivták ezt szocialista összeköttetéseknek), marad tehát saját szervezet létrehozássa. Viszont az aprozódás csak a gyöztesnek kedvez: oszdd meg és uralkodj! Ezt különben mondják magyar betegségnek is vagy turáni átoknak: “Ha van a világon bárhol 2 magyar ott létezik 3 magyar szervezet”. Mindenki maga akar elnök lenni. Igy azonban nem tud müködni a “népakarat”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  46. Egyébként megint nem tudok gratulálni a cikk címéhez! Az ugyanis feltételezné, hogy CSAK annyi ellenzéke van a diktatúrának, amennyi a Szolidaritás tüntetésére kiment. (azaz Tízezres ellenzéke van a diktatúrának” Tehát vagy
    “Tízezer ellenzéki ment ki a Szolidaritás diktatúra elleni tüntetésére” vagy
    “A Szolidaritás tízezer híve tüntetett a diktatúra ellen”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  47. Én is ellenzéki vagyok,mennék az országból…hová menjek?
    Bárhol jobb lehet,mert kevesen jönnek vissza M.o.-ra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  48. Erre az üzenetemre:
    Nem tudom ismeritek-e a kifejezést: “gift of the gab” – a jódumájú Irekre mondják akik a nonszenszeket is meggyőzően mondják el. Ilyen ez az Orbán is – csak az a baj, hogy aljasságokra fecsérli a tehetségét MINDNYÁJUNK VESZTÉRE…. (jó dumaképességgel megáldott)
    Bezzeg minket meg olyan szónokokkal áldottak meg, akik tehetetlenségük kétségbeesésével csak ORDÍTANAK, vagy egyszerűen még beszélni sem tudnak….
    .
    ezt a választ kaptam:
    Sajnos így van……ráadásul sokan és sokat is beszélnek. Elég lett volna 1-2 szónok, de az ÜTŐS. Még egy esélyt adok, márc. 15.-én. Ha akkor sem lesz igazi jó szónok és nagy tömeg, befejezem a tüntetésre menetelt…. megérdemli a nép a sorsát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  49. Sajnálattal azt kell mondanom, hogy Orbán röhög a markába, és azt kell mondanom, hogy igaza van megérdemeljük, ha bele döglünk is!

    Ha itt zárós határidőn belül, nem lesz egy totális ellenzéki összezárás minden finnyásság nélkül, akkor megérdemeljük Orbán rémuralmát!

    Ha nem tudjuk végre, pártocskáinkkal szervezetekkel mozgalmakkal együtt megérteni, hogy itt a nagy köz ellenség, rajta hát semmisítsük meg, akkor kimondhatjuk, hogy elvégeztetett!
    Egyszerűen undorodom attól, hogy fontosabbnak tartják a saját kis pillanatnyi helyzetüket, pozicióikat egymással szemben, mint az ország sebeit, népünk nyomorát!
    Az utcaseprők példája jut eszembe, amikor egy területre két utcaseprőt osztanak be, a munka helyett elkezdődik kettejük között a harc, hogy ki a fő utcaseprő!
    Hát ilyenek az én kicsi pártocskáim.és szervezetecskék, egyesülések, stb!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  50. A tüntetések…
    Valamikor, mondjuk 100 éve még volt értelme a nagygyűléseknek, mert kevés családnak volt rádiója. Ma az emberek többsége a tömegmédiából értesül a véleményekről. Utcára akkor megy, ha tömeges jelenlétével, megmozdulásával fenyegetni kíván, fizikai jelenlétével akar nyomatékot adni akaratának. Nem az a lényeg, hogy meghallgasson valakit.
    Kivétel: ha a médiában nem terjeszthető nézeteket kíván hallani, vagy annak elmondására, terjesztésére lehetőséget biztosítani.
    A harcos tüntetés megszervezéséhez jó előre meg kell adni a fő jelszavakat, tételeket. A beszédek csak érzelmi többletet adhatnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Náci eszméket hirdetnek a katolikus papok 2012. február 24. péntek | AN

Orbán ellen tüntetnek pénteken Frankfurtban 2012. február 23. csütörtök | AN

Magyar Fruzsina beszéde az Új Színháznál 2012. február 2. csütörtök | Magyar Fruzsina

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos