Ronai and Ronai
AMERIKAI

Tele lehet kamu diplomásokkal a közélet 2012. március 30. péntek 12:21 | AN Forrás: Index

  • Hozzászólások(69)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Tele lehet kamu diplomásokkal a közélet
Budapest – Kérdés, mekkora lavinát indít el Schmitt államelnök kisdoktorijának visszavonása, amire minden előzetes várakozásra rácáfolva szánta rá magát a Semmelweis Egyetem Szenátusa. A magas testület persze nem hagyhatta, hogy a külföldi sajtó heteken át rajta köszörülje a nyelvét, hiszen a számos fizetős külföldi diákot fogadó, tekintélyes intézmény nemzetközi hírneve forgott volna kockán, ha kiáll a csaló, köztörvényes bűnöző plagizátor mellett, akinél méltatlanabb ember Dobzse László óta nem töltötte be az államfői hivatalt Magyarországon. Érdekes azonban, hogy a Schmitt-bizottságban, valamint a Szenátusban is akadtak, akik védelmükbe vették a posztrepublikánus gerinctelent, holott hetek óta nyilvánvaló mindenki számára, hogy lopott.
.
A Semmelweis karakán kiállása az egyetemi struktúra belső ellentmondásaiban keresendő. Schmitt Pált természetesen nem a nagy hírű, világszerte tekintélyes intézmény segítette hozzá ahhoz, hogy hamis diplomát szerezzen. Erre a Testnevelési Főiskola szolgált, amelyet később egyetemmé tettek, majd – az első Orbán-kormány idején – beolvasztottak az akkori SOTÉ-ba; ezzel, valamint más intézmények beolvasztásával jött létre a mai, hat karral rendelkező Semmelweis Egyetem. A Testnevelési Egyetem is visszaminősült karrá, régi szerepe azonban megmaradt: pártemberek, csókosok, haverok, különféle rendű és rangú, semmihez sem értő élősködők, naplopók juthatnak ma is „durbetűhöz” munka, tanulás és különösebb ész nélkül, tekintet nélkül pártállásukra.
.
Így válik a maga módján érthetővé Schmitt Pál és mások célozgatása, miszerint „akkoriban ez így volt”, az eljárás „az akkori normáknak megfelelt”. A jogszabályok persze már a kommunizmusban is tiltották a lopást, csak éppen ezt nem vette senki komolyan. Nem véletlenül húzódoztak az érintett körök az ügy bolygatásától, hiszen ki tudja, hány diplomát lehet az utóbbi harminc évből megvakarni úgy, hogy a plagizátor vérezzen tőle. Ezek jelentős része a Testnevelési Főiskolán, majd Egyetemen született, és azt sem lehet kizárni, hogy a diplomagyártás a harmadik Köztársaság idején is folytatódott; Schmitt mindenesetre már bőven a demokráciában szerezte a maga „durbetűjét”.
.
Az Index értesülései szerint a testnevelési kar ma egyfajta púp a Semmelweis Egyetem hátán, „húsz éve mozdulatlan, belterjes, csókosoknak előnyöket biztosító intézmény maradt” – mint a honlap egy inkognítót kérő informátora, egy volt tanár fogalmaz, aki szerint „a Schmitt Pál doktori védését végigasszisztáló intézet továbbra is vonzza a politikusokat, vagy más ’fontos embereket’, akik érdemi munka nélkül akarnak doktori címhez jutni. ’Itt működik a nagykoalíció, ebben a mutyi világban a jobbról és balról érkező igényeket egyaránt kiszolgálják’ – állítja. A 2000-es évek közepén Deutsch Tamás és Mesterházy Attila egyaránt részt vettek a képzési programban, de ők pár év után abbahagyták, nem jártak be.”
.
Deutsch és Mesterházy ugyan nem szereztek kamu diplomát a TS-en, mindazonáltal felmerül a kérdés, hány rohadt alma lehet még abban a kosárban, ahol Schmitt Pál diplomáját ringatták, és ha már itt tartunk, biztosak lehetünk-e abban, hogy csak és kizárólag a TS-en születtek különféle fokozatok csalással? Továbbá: elfogadhatjuk-e kiindulási alapnak, hogy ilyesfajta diplomagyártás csak az egzakt tudást számon nem kérő, úgynevezett „dumaszakokon” lehetséges, vagy másutt is? Közismert, hogy Nicolae Ceausescu román diktátor írástudatlan felesége, Elena nem csak vegyészmérnökként pöffeszkedett, de egyenesen akadémikusnak választották. Ma, amikor Magyarország erkölcsi romlás és züllöttség tekintetében messze alulmúlja még a Vlad Tepes, alias Drakula korabeli Romániát is, minden lehetséges.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (33 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +50 ( 54 szavazatból)
Tele lehet kamu diplomásokkal a közélet, 4.7 out of 5 based on 33 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(69)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

69 Reader’s Comments

  1. Gyongyi Peter!
    Kituno az irasa!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  2. Létrehozták már az új diplomagyárukat, a Közszolgálati egyetemet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  3. Bizony tele van kamu diplomásokkal nemcsak a közélet, hanem az ipar is.
    Dunántúli nagy iparvállalatnál dolgoztam 43 évet. 3 diplomát szereztem
    A BME-s szakmérnökinél felkínálták a lehetőséget doktori cím (iskola stb) megszerzésére. Nem vállaltam, mert a vállalati környezetemben a doktori címek felét vállalati pénzekkel vették. Nem akartam ebbe a körbe tartozni.

    Egyik rendkívül tehetséges fiatal kollégám (4 nyelvvizsgás “tanulógép”) doktori címet akart szerezni.(80-as évek). Mindent megcsinált kiválóan, amikor a védésre került volna sor, témavezető egyetemi tanára fiának crossmotoros versenyzéséhez kért szponzori szerződést (hogy kollégám a nagy iparvállalatnál ezt intézze el neki). Kollégámnak ez nem fért össze erkölcseivel, azóta is dr nélküli világhírű ipari szakember.

    Egy általam írt dolgozattal szerzett PHD címet volt főnököm (felesége egyetemi évfolyamtársa volt egyik neves bp-i egyetem rektorának).(2005-ös év!) Nem volt valós egyetemi végzettsége, csak főiskolai, semmilyen idegen nyelven nem beszélt, magyarul is gyenge volt. Ma nyugdíjasként az egyik dél-dunántúli főiskola rektorhelyettese.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  4. Pénteken este, a gondosan kifundált, a “bizonyítékokat” a kezében lobogtató Obersovszky gusztustalan színjátéka kíséretében Schmitt Pál, volt Fidesz párti alelnök, a magyar nyelv kéretlenül “felkent és elhívatott őre”, a “kormányzás motorja”, kormos olajfoltokat és olajszutyoktól bűzös rongyok halmazát hátrahagyva pitiáner szélhámossá “lépett elő”, meghazudtolva szinte mindent, ami tiszteletet kellene, hogy ébresszen a tisztességes magyar emberekben.
    Schmitt, a küldetését megcsúfoló M1 köztelevízió közreműködésével, szemrebbenés nélkül “felülemelkedett” az általa előszeretettel citált keresztényi értékeken, az egyszerű emberi tisztesség alapnormáin, a törvényesség szellemén és előírásain, az olimpiai mozgalom által hirdetett “fair play” elvén és követelményein, az őt felkészítő Testnevelési Főiskola/Egyetem becsülete sárba tiprásán, a Tényfeltáró Bizottság által rögzített tényeken, a SOTE Doktori Tanács 16 tudományos fokozatú tagja, és a Szenátus 33 felelős beosztású tagja állásfoglalásán!
    Ő, a Fidesz, és az elvtelen “csicskások” hada a szimpla emberi tisztesség normáiba is beleütköző becstelenséget, az ismert handabandát bevetve “bulvárkacsának”, vagy/és “politikai támadásnak” állítják be, miközben a Tényfeltáró Bizottság mentegető állásfoglalása is egyértelmű:
    azaz, “… A DOLGOZAT SZOKATLANUL NAGY TERJEDELMŰ SZÖVEG AZONOS FORDÍTÁSON ALAPUL, AMI NEM DERÜLT KI IDŐBEN …”. A fordítói munkát pedig Európában nem díjazzák tudományos fokozattal, talán még Ugandában sem!
    SCHMITT VÉDEKEZÉSE EGYETLEN PONTJA SEM HITELES!
    Az egy hónapos “aspirantúra” önmagában is nevetséges. A dokumentumok közül hiányoznak (1) a doktori szigorlatok letételét bizonyító jegyzőkönyvek, (2) nem találták meg a témavázlatot és (3) a bíráló bizottság jegyzőkönyvét sem, amelyek alapján joggal lehet feltételezni azt, hogy Schmitt, maga részt sem vett a doktori felkészítési folyamatban, sőt az idegen szerzők műveiből való átmásolás miatt a valójában témavázlatra nem is volt szüksége!
    Két dolog érdemel még különös figyelmet.
    a) Miért van az, hogy a magyar tudományosság nem meri kimondani a véleményét egyszerre és egyöntetűen? Hetven köröli a felsőoktatási intézmények száma és van egy nagy múltú Tudományos Akadémiánk is! Szégyen, és újból csak szégyen! A MAGYAR NOBEL-DÍJASOK FOROGNAK A SÍRJUKBAN!
    b) Hol késik az erkölcsiség magyarországi “bajnokaként”, a kötelező iskolai hittan bevezetésére ácsingózó, és egyre nagyobb hangerővel megnyilatkozó magyar keresztény egyházi főemberek elítélő hangja?
    A “mi emberünk” bűne az nem bűn, csak a “ti embereiteké” a bűn, amit persze tűzzel és vassal irtani kell a “magyarnak”? NOS “TISZTELT FŐ- ÉS KISPAPOK, EZ A KERESZTÉNYI KÉPMUTATÁS LEGÉKESEBB BIZONYÍTÉKA!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  5. NEM NEM NEM NEM NEM NEM http://www.youtube.com/watch?v=LuaT0pOMays

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  6. Milyen szakon végeztél? Északon!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  7. “Hol késik a … …magyar egyházi főemberek tiltzakozó hangja?” No meg, …” a mi emberünk bűne nem bűn…”
    Hát persze hogy az ő szemükben a “földi” bűnök nem bűnök, ha meggyónták őket. Ezért hallgat az egyház, hisz’ ők már régen megbocsájtottak ennek a nagyszerű embernek. Egy templom szegletében biztosan megvallotta…
    Az már nem is érdekes, hogy a Biblia egy rohadt szót nem ejt arról, hogy az egyénnek egy másik közönséges halandónak kellene megvallani a bűnét ahhoz, hogy megbocsájtást nyerjen. Ez egyedül a Katolikus Anyaszent Egyház találmánya. Ügyes – mondják Pesten…
    Így tettek 1945-ben is. Rengeteg náci háborús bűnöst rejtettek, majd mentettek ki jogos földi bíráik elöl többek között Délamerikába, de az USÁ-ba is azzal, hogy majd egyszer az égi bírájuk előtt feleljenek bűneikért, ha 80-90 évesen majd méltóztatnak elhagyni e földi árnyékvilágot.
    Igen Citizen! Röviden ez a RK egyház alpvető etikája, amely nagy hatással volt (és van) az egyébként “bűnre” fogékony egyének megtérését illetően is…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  8. Oknyomozó riporterek rajta! Gyerünk utána nézni a mutyi PHD-knak, meg a többi hamis kis-dr-eknek !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  9. Egy szomorkás magyar szólásmondás:
    .
    Kis ország – kis doktori…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  10. azért én nem vennék minden diplomát egy kalap alá a TF-ével. Igaz, a Testnevelési főiskola zömmel élsportolóknak adott felsőfokú – edzői – végzettséget, hogy a sportoló, kiöregedve az élsportból, mégis rendelkezzen valami kenyérkereseti lehetőséggel. De főiskolákon nem is lehetett doktori címet szerezni. Én nem hiszem azt, hogy tele lenne kamu diplomásokkal az ország, bár azt sem, hogy a KE esete egyedülálló lenne. A többség megdolgozott a fokozatáért. Az pedig, hogy most az egyetemek igyekszenek simulékonyak lenni, nem csoda. Amíg Hoffman Rózsa az államtitkár, itt bármi megtörténhet. A családja megélhetését ritkán meri kockáztatni a közalkalmazott egyetemi oktató.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  11. Szerintem 1992 már a rendszerváltás után volt, mindenki tévesen a régi rendszerre mutogat. Nem tudom miért kell kommunista mutyiról írni.
    “A jogszabályok persze már a kommunizmusban is tiltották a lopást, csak éppen ezt nem vette senki komolyan.”
    Én a régi rendszerben szereztem az első diplomámat, doktori címet, a rendszerváltás után, jogi egyetemen. Minden alkalommal önálló munkát végeztem, mélységesen sért, hogy most egy ilyen eset miatt egy kalap alá vesznek mindenkit. Nincs erkölcsi alapja Schitt Pálnak, hogy köztársasági elnök maradjon. Sérti az erkölcsi érzékemet, hogy egy becstelen ember, egy tolvaj képviselje a világban hazánkat. Papolnak az etikáról, erkölcsről, meg akarják szabni, hogyan neveljem a gyermekemet, és annyi jóérzés sincs a hatalmon levőkben, hogy ilyen esetben félreállítsák bukott köztársasági elnöküket, netán magától félreálljon, és a közéletből visszavonuljon egy hitelét vesztett ember. Szánalmas ez az egész, remélem ezt már nem nyeli le a társadalom. Már nem szabad hagyni, hogy naponta belénk töröljék a cipőjüket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  12. Nem tartom jónak, ha ezek után az összes disszertáció eredetiségét megkérdőjelezzük.
    Az orbáni gépezet módszeresen lehetetlenné teszi azokat a köröket, amelyekben meritokrácia uralkodik, vagyis, ahol csakis a teljesítmény által megszerzett tekintély számít. A művészeti életet és a társadalomtudományokat már lezúzták. A természettudomány eddig védelmet élvezett. Most viszont az összes diplomást csalónak állítják be, ezzel szembeállítva őket és a társadalom többi részét. (Láttunk már ilyet a Rákosi-korszakban.) Az iskolázatlan nyomorultak meg kapva kapnak ezen a lehetőségen, hogy leszólhatják a tekintélyeket. Orbán bosszút áll a sokadgenerációs értelmiségieken, akik annak idején nem fogadták őt be maguk közé.
    Hová vezet, ha kiszolgáljuk az ő kisebbségi érzését, és bosszúvágyát?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  13. Mi van akkor, ha föloszlatja a Parlamentet és új választást ír ki? Ha veszett a fejsze, vesszen a nyele is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  14. Amrem: de amilyen jol mondod. Remelem felbosszantjak ugy a szardarabod, hogy szo szerint azt teszi, amit mondtal, esetleg a zold, rendkivul vastag irattaskajat elviszi az osztrak sajtohoz, vagy futarral attolja valami civilizacioba, had olvasgassuk mar mindazt, amit ezidaig begyujtott errol a pondroseregrol.
    -
    Mas (de nem is annyira): pedzegettem nemreg, hogy az a bizonyos zold taska a rengeteg papirral es a fenymasolo kepessegek magas szintje. Erre meg aznap mit olvasok?
    -
    http://www.borsonline.hu/news.php?breaking-fenymasolokat-menekitenek-a-sandor-palotabol&op&hid=55413
    -
    Nem tudni miért, de egy kisteherautó jött a fénymásolókért. Szépen becsomagolva elvitték őket Schmitt munkahelyéről. Délelőtt Schmitt Pál hagyta el a Sándor-palotát, délután a fénymásolók.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  15. Tisztelt “Citizen” a magyar Nobel dijjasok zsidók voltak! bocsánat a kifejezésért! Ezt az akkori rendelkezések mondták ki! (numerus clausus). Részben berlinben végeztek egyetemet mivel a hitleri Német országban egyszerübb volt egyetemet végezni mint az akkori Magyarországon). Szerencsére ezek a Tudósok megtartották magyar identitásukat (lásd FBI jelentések), igy ez a jobbos bagázs szintén tud hivatkozni a ” MAGYAR TUDÓSOKRA”. Ez bizony szégyen, de ilyen világban élünk! Egyébként Schmitt Pál doktorandusza égés számunkra, (én nem vagyok Ph.D vagy egyéb Dr.., jelenleg külföldön dolgozom egyetemi végzettség nélkül mérnöki beosztásban). Ég a pofám mikor megkérdezik, “mi (Magyarok) ilyenek vagyunk”?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  16. Csak elismerésemet tudom kifejezni a Professzor Úrnak ,hogy nyíltan merte vállalni azt , hogy tudassa a” Világgal”,hogy plágium a disszertáció!!!!! .Mindenkinek ebben az erkölcsi , és emberi értékeket mélyen tisztelő hitben kell/ene/ élnie…. A tudás az érték, azt tanulni kell , nem másolni!!!! .Hogyan lehetséges, hogy egy DEMOKRÁCIÁNAK TITULÁLT államban ez előfordulhat ? Valóban , hány embernek lehet ezek szerint” KAMU DIPLOMÁJA+MAGAS FIZETÉSE + NYUGDÍJA?” Valóban mindenki a megfelelő pozicióban van , mindenki tehetséges , mindenki a tudásának köszönheti ,azt ahol van ,nem pedig a kapcsolatrendszerének? Akkor jogos a hezitálásom ?Ha mindenki a tehetsége alapján végezné a dolgát, akkor nem lenne annyi, valóban kiemelkedően tehetséges ember munkanélküli . A tehetségük alapján dolgozni akaró és tudók , pedig nem kellenek senkinek , mert nincs kapcsolatrendszerük. Akkor kikből áll az ország bársonyszéke , kik vannak a
    magas pozicióban ?Azok ,akik nem odavalók!!!! Ezen sürgösen változtatni kell ! Mennyire lesz hiteles valaki ezek után., mennyire lehet bízni valakiben , mennyire lehet bízni az “ÁLAMFŐBEN “,,,,,,,,,,,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  17. épészmérnök, 2012. március 31. szombat, 21:51
    Igen, nagyon éles észrevétel.
    Várható, hogy az egyetemi katedrákat nemsokára egészséges vidéki fiatalok foglalják el, akik majd a valóság józan talaján állva oktatják az ugyancsak egészséges magyar diákságot.
    Pokolba az olyan értelmiségi agyrémekkel, mint pl. statisztikai ellenhipotézis, másodfajú Stirling-számok, vagy ordinális hasznossági függvények!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. Építészmérnök ! Nem tetszik ahogyan fogalmaz. Az iskolázatlan ember, is ember nem pedig “nyomorult ” A “TEKINTÉLYESNEK” TITULÁLT IS LEHET , EMBERTELEN. ” A SOKADGENERÁCIÓS ÉRTELMISÉG” , PEDIG PLÁGIUMOT KÖVETETT EL,,,,,,,, EZ MOST KITUDODOTT !!!!! EGY MOSTANI ÉRTELMISÉG,,,,,,,Idézőjelet tettem ,nehogy plágiumot kövessek el Ön ellen !!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  19. Igen valóban sok ilyen kamu diploma van, ez teljesen nyilvánvaló! Bár ma már hazánkban nem sokan bajlódnak évekig diploma szerzéssel. Sokkal egyszerűbb venni egyet, az mégis csak egyszerűbb és sokkal kevesebb időbe kerül.
    Aztán már nem is annyira módi ez a diploma mánia, hiszen olyan sokan vannak munka nélkül valódi diplomával rendelkező emberek, hogy már, már cikinek számít. Ezt a kormány is tudja, érzi, ezért már legutóbb diploma mentes miniszter asszonyt nevezett ki.
    Szegény elnökünknek is ez a fránya diploma keseríti az életét már hetek óta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Megdőlt a Gyurcsánnyal szembeni plágiumvád 2012. május 16. szerda | AN

Orbán Viktor: Oroszország hőse 2012. április 30. hétfő | AN

Chicago Times: Schmittnek mennie kell a NOB-ból 2012. április 9. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos