Ronai and Ronai
AMERIKAI

Különleges egység vadászik drogra a határon 2012. március 16. péntek 15:14 | AN Forrás: Reuters

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Különleges egység vadászik drogra a határon
Douglas, Arizona – Harctéri technológiát alkalmaz egy amerikai különleges egység a mexikói határon, hogy segítsen az FBI-nak a nehezen észlelhető, ultrakönnyű drogfutár-gépek felderítésében.

A Joint Task Force, amely külön erre a feladatra kiképzett tengerészgyalogosokból, katonákból, tengerészekből és pilótákból áll, katonai radar- és optikai technológiával segíti a szövetségi parti őrséget a Dél-Arizonába és Új-Mexikóba behatoló repülógépek észlelésében.
A kábítószer-csempészek általában néhány száz font súlyú marihuánát rakodnak fel a kicsiny, pehelysúlyú repülőgépekre, amelyeket csak nehezen lehet észrevenni, és leginkább olyan területeken repülnek, amelyeket a Szövetségi Légügyi Hatóság nem ellenőriz.
„Nagy büszkeséggel mondhatjuk el, hogy az éjszakát mi uraljuk”, közölte az egység parancsnoka, Armando Carrasco a Douglas mezővároskában tartott sajtókonferencián, ahol gyakoriak a csempészgépek berepülései. „Radarokat állítunk hadrendbe ott, ahol a Szövetségi Légügyi Hatóság nem ellenőriz… Célunk az, hogy valamennyi, a határon illegálisan átrepülő gépet azonosítsunk. Ha egyszer repül, akkor azonosítani is tudjuk”, tette hozzá.
Az amerikai hatóságok szerint az utóbbi években több száz alkalommal észlelték kisgépek illegális berepülését a meglehetősen porózus, kétezer mérföld hosszú amerikai-mexikói határon. A csempészek az esetek zömében leszállás nélkül ledobják a rakományukat, majd visszafordulnak Mexikóba. Eddig két gép lezuhanását regisztrálták.
Barack Obama elnök januárban írta alá a törvényt, amelyet korábban még Gabrielle Giffords, a tucsoni mészárlásban súlyos sérülést szenvedett képviselőnő kezdeményezett, és amely megszigorítja a repülőgépes csempészekre vonatkozó büntetési tételeket.
A Nimbus II fedőnevet viselő műveletben mintegy ötszáz különlegesen kiképzett személy vesz részt. Használják a hadsereg Sentinel típusú harctéri radarrendszerét, valamint az Avenger légelhárító rendszert, amely infravörös technológiával deríti fel a betolakodókat.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 3 szavazatból)
Különleges egység vadászik drogra a határon , 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:,

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

  1. A háttérben azon a HMMWV-n rakétaindítók vannak. Ez a fénykép máshol készült és csak illusztráció, vagy esetleg le is lövik a csempészeket?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Új csempészmódszerek a mexikói határon 2012. április 16. hétfő | AN

Egyesül Latin-Amerika két leggyilkosabb bandája 2012. április 9. hétfő | Rákócza Richárd

Hazatért Manuel Noriega 2011. december 12. hétfő | Rákócza Richárd

Drága a drogkereskedők fogvatartása 2011. április 22. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos