Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az iráni bejelentés tovább mélyíti a válságot 2012. február 16. csütörtök 14:02 | Rákócza Richárd Forrás: Reuters

  • Hozzászólások(90)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az iráni bejelentés tovább mélyíti a válságot

Teherán – Irán hivatalosan bejelentette, milyen előrehaladást ért el a nukleáris technológia terén. A vívmányok közt vannak új, az urániumot sokkal gyorsabban dúsító centrifugák, amelyek az atomfegyver kifejlesztése felé tett újabb komoly lépést jelenthetnek.

Az iszlamista köztársaság keményvonalas klérusa minden valószínűség szerint a hatalom egyik pillérét, a Nyugattal szembeni ellenállás és a szankciókkal való dacolás legfőbb jelképét láthatja a makacsul folytatott atomprogramban, amely olajalapú gazdaságának máris számottevő károkat okozott. Az ország bizonyára azt is meg akarja mutatni, hogy a szankciók súlyosbítása sem tudta meggátolni abban, hogy haladást érjen el a programban.

Mahmúd Ahmedinedzsád államfő egyebek mellett azt mondta élő tévébeszédében, „a nemzetekkel való erőszakoskodás korszaka véget ért. Az arrogáns hatalmak nem monopolizálhatják a nukleáris technológiát. Szankciókkal és határozatokkal próbáltak akadályozni bennünket, de sikertelenül. Atomutunkon haladunk tovább.”

Ugyanakkor az arab nyelven sugárzó iráni Al Alam tévé azt állította, a kormány levelet küldött Catherine Ashtonnak, az Európai Unió külügyi biztosának, amelyben készségét fejezte ki, hogy „új tárgyalásokat tartsanak nukleáris programjáról, konstruktív módon”. A levél nem a korábbi tárgyalások folytatásáról, hanem új tárgyalásokról beszél. A korábbiak tavaly januárban szakadtak meg Irán, valamint az ENSZ BT öt tagja és Németország között, miután a felek már a menetrendről sem tudtak megegyezni.

Egyelőre megy tovább az olaj Európába

Az iráni olajminisztérium tagadta az állami iráni média korábbi kijelentését, miszerint az Unió hat államába azonnali hatállyal le fogják állítani a nyersolaj-szállítást. Mint ismeretes, az EU valamennyi tagállama július elsejétől nem vesz iráni olajat, addig azonban – főleg Görög-, Olasz- és Spanyolországnak – szüksége van rá. Az angol nyelvű Press TV azt állította, nekik, valamint Franciaországnak, Hollandiának és Portugáliának nem adnak el további olajat. Több szakértő nem tartja meglepőnek, hogy ezt a fenyegetést visszavonták, hiszen Iránnak a koreai, a japán piac teljes kiesésével, a kínai rendelések 50 %-os csökkenésével és számos más kisebb állam olajvásárlása beszüntetésével már így is hatalmas exportpiacot veszített, amiből főként térségbeli legnagyobb ellenfele, Szaúd-Arábia profitál.

Több elemző arra mutat rá, hogy az egymásnak sorozatosan ellentmondó bejelentések, a különféle szervek egymást kioltó nyilatkozatai az országban eluralkodó káoszon kívül a politikai elit széttöredezettségét is bizonyítják. Nic Brown, a londoni Naxitis adásvételt kutató részlegének vezetője szerint „ott van a bevételekért felelős olajminisztérium, míg a kormány többi része politikai kijelentéseket próbál tenni. A nap végére bevételekre van szükségük, és függőek akkor maradnak az európaiaktól, ha az olajukat nem tudják elhelyezni máshol. Irán teljes mértékben az olajexportja bevételeitől függ”, közölte az elemző a Reutersszel.

Új generációs centrifugák

A nagy garral beharangozott nukleáris eredmények közt vannak az újfajta urániumdúsító centrifugák, valamint az a tény, hogy Irán sikeresen betöltötte az első hazai gyártású fűtőelemeket kutatóreaktorába, amely az import fűtőanyagok megvonása miatt hamarosan leállt volna. A fűtőanyagok sikeres előállítását és tesztjét még januárban jelentették be. Az állami televízióban élőben pózoló elnök személyesen töltötte be a hazai gyártású fűtőelemeket a teheráni kutatóreaktorba. Ez a reaktor rádióizotópokat állít elő orvosi és mezőgazdasági célokra.

Ahmedinedzsád „negyedik generációs” centrifugákról beszélt, amelyek az eddigieknél háromszor gyorsabban képesek urániumot dúsítani. Amennyiben ez így van, Irán sokkal gyorsabban halmozhat fel annyi dúsított urániumot, amellyel nemcsak elektromos energiát tud termelni, de továbbfinomítással nukleáris robbanást is képes előidézni.

Nem világos azonban, hogy a szigorú kereskedelmi szankciók sújtotta Irán miként képes ilyen fejlett technológiát ipari mennyiségben előállítani. Shannon Kile, a Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI) kutatóintézet szakértője kételkedik a bejelentésekben. „Láttuk ezt már korábban is. Voltak effajta bejelentések, nagy leleplezések, aztán kiderült, hogy nagyobb a füstje, mint a lángja. Én most is erre gyanakszom.”

Franciaország nagyszabású fenyegetésről beszél

Nem ködösítést lát az újabb teheráni bejelentésekben az országot korábban a nemzetközi diplomáciában sokáig védelmező Franciaország, amely szerint a legutóbbi iráni lépések azt demonstrálják, hogy a perzsa állam nem kíván együttműködni, nemzetközi kötelezettségeit pedig figyelmen kívül hagyja. Mindezzel nemcsak a régióban, de az egész világon a békét fenyegeti – állapította meg Romain Nadal külügyi szóvivő.

Oroszország azonban továbbra is kitart szövetségese mellett, bár nem annyira a tényeket tagadva, hanem inkább arra rámutatva, mi lesz akkor, ha Irán az atombomba mellé atomrobbanófejeket is képes lesz gyártani. Ugyanakkor Szergej Ribakov külügyminiszter-helyettes azt állította, hogy a nyugati szankciók „zéró” hatással vannak az iráni atomprogramra.

Bangkokban is izrael diplomaták voltak a célpont

A thaiföldi rendőrség teljes erővel dolgozik az egy véletlen robbanás miatt kudarcba fulladt bangkoki merényletsorozat körülményeinek felderítésén. Prevpán Dhamapong rendőrtábornok nyilatkozata szerint kétséget kizáróan megállapították, hogy az iráni terroristák izraeli diplomatákat akartak megölni. Korábban az indiai Új-Delhiben végrehajtott merényletben egy izraeli diplomata felesége és sofőrje sebesült meg, a grúziai Tbilisziben pedig hasonló robbantásra kerükt volna sor, ezt azonban a biztonságiak meghiúsították.

Jichák Sochám, a bangkoki izreali nagykövet bejelentette: a történteket nem kívánja kommentálni, a nagykövetség pedig a megszokott rend szerint üzemel.

Irán az indiai merénylet kapcsán korábban azt állította, az izraeliek azt maguk csinálták maguknak; Bangkokban viszont a négy elkövetőből kettőt elfogtak. A két elfogott iránit Szaíd Morádi és Mohamed Kharzei néven azonosították, harmadik társuk, aki Malájziába próbált menekülni, Mászúd Szedághácáde névre hallgat. Őt a korábbi jelentésekkel ellentétben nem még Thaiföldön, hanem már Malájziában kapcsolták le, jelenleg is ott raboskodik, s egyelőre nem világos, kiadják-e Thaiföldnek, és ha igen, mikor. Rámli Juszef, a maláj szövetségi rendőrség főnöke szerint a terroristát a bangkoki incidenssel összefüggő terrortevékenység ügyében hallgatják ki.

Elfogatóparancs van érvényben a terrorbanda negyedik tagja, egy nő ellen, aki Leila Roháni néven bérelte azt a házat, ahol a robbanás bekövetkezett. Többen úgy vélik, sikerült elmenekülnie az országból.

„Ahonnan már nincs visszatérés”

Sziluán Sálom, Izrael amerikai látogatáson tartózkodó miniszterelnök-helyettese az ohiói Columbusban úgy nyilatkozott, ideje még keményebb szankciókat foganatosítani Iránnal szemben, mielőtt atomprogramja oda jut, „ahonnan már nincs visszatérés”. Sálom riportereknek nyilatkozott azt követően, hogy beszédet mondott az állam törvényhozásában.

Sálom szerint Irán addig folytatja atomprogramját, míg a világ nem tesz valamit ez ellen, mivel az irániak azt hiszik, a program „rezsimjük számára egy biztosítást jelent”. A politikus szerint a világ nem élhet együtt egy nukleáris fegyver kifejlesztésére képes Iránnal.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (8 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +9 ( 9 szavazatból)
Az iráni bejelentés tovább mélyíti a válságot, 5.0 out of 5 based on 8 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(90)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

90 Reader’s Comments

  1. Namost, én nem értem, mi a gond azzal a 14: 1400 áldozat dologgal.

    Avi, valamiről lemaradtam itt, most függetlenül attól, hogy “avasigyopár” mikor, hova, miket ír?

    Mert hogy, a Cast Lead idején kb. ennyi volt a “palesztin” áldozatok száma. 1200- 1400…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  2. Eldrad
    2012. február 17. péntek
    18:01
    Miért maradtál volna le? Egyszerűen közöltem kopargyopar barátunkkal, hogy részemről befejeztem vele a vitát. Elég fárasztó az ipse. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  3. Avasigyopar kérte az itteni fórumból a hozzászólásai törlését. Kérésének eleget tettünk. Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  4. Addig kell odacsapni, míg nem késő!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  5. Kicsit “off”, de olvassátok e, irán- téma, részben:

    Az idiotizmusnak nincs határa, bár, ezt lauren booth esete óta tudhatjuk:

    http://atv.hu/cikk/20120214_ali_muszlim_hitre_tert_oliver_stone_fia_iranban

    Ez kész…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  6. A muszlimok arra büszkék hogy sok europeer tér át az ő hitükre, viszont őközülük szinte senki sem tagadja meg a Hitet.
    Ergo az ő hitük magasabbrendű mindenki más hiténél.
    Hátkérem ez nem így van.
    A fejletteb tudati módban élő ember könyebben sűlyed vissza -ha a körülmények rossz hatásai úgy alakítják tudatát- egy primitívebb szintre. Ugyanakkor a primitív tudatúak semmiképpen nem tudják elérni a fejletteb tudati szintet , ahhoz emberöltők apró változásai kellenek.
    Mondok hasonlatot :
    Egy társadalomban élő ember , ha ősemberek közé kerül, akik beszélni sem tudnak , 30 év után ősemberré válik.Úgy beszé…pardon..makog , táplálkozik, él.És minden bizonnyal elfelejti előző kultúráját , ha visszacsöppenne rosszul érezné magát benne.
    Ezzel szemben egy ősemberből nemválik semiképpen sem banki bérszámfejtő , bármeddig is él városon.
    EZ a nyitja a muzulmánná válás rejtélyes jelenségének.
    Az 500 évvel való visszabutulás egyik megjelenési formája csupán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  7. Geyza, sajnos te is beleestél abba a hibába, ami ennek a fórumnak is sajátja. Vallások között próbálsz – saját nézőpontodból – minőségi különbséget tenni. Ugyan abba a hibába esel, mint szerinted a muszlimok, kik úgy vélik „hitük magasabbrendű mindenki más hiténél.” Vagyis a muszlim vallás a te nézeted szerint alatta van az „europeer” hitnél. Ráadásul kultúra fogalmát kevered a vallás fogalmával. Miből gondolod, hogy a te XXI. századi kultúrád különb az ősember természet közeli kultúrájához? Mitől különb egy banki bérszámfejtő, mint a hordát felelősen vezető és életben tartó vezető. Miből gondolod, hogy a zsidó-keresztény vallás és azon fejlődött kultúra jobb, fejlettebb, mint az arabok kultúrája és muszlim hite. Nem tudsz olyan rémtettet írni a muszlim oldalon, amit a már korábban a keresztény testvéreid nem követtek el az emberiség ellen. Egy diktátor, egy őrült ember cselekedetei és népének vallása között nincs egyenlőség jel! Egy szélsőséges vallási vezető és agymosott, öngyilkos követői között, valamint az arab népek kultúrája és vallásuk között nincs egyenlőség jel. A keresztény kultúrkör és a keresztény vallás nevében évszázadokon keresztül üldözött, elpusztított millió „hitetlen” közé sem teszel egyenlőségjelet. Még az ősember kultúrája és a te banki kultúrád között sem szabad minőségi különbséget feltételezni. Összehasonlíthatatlan. Sok, őskorban élt ember értelmesebb volt sok ma élő társainknál, csak nem volt bankjuk, de sokkal nehezebb körülmények között életben tudtak maradni, sőt fejlődtek és szaporodtak. Vallások és kultúrák között minőségi különbséget tenni és arra hivatkozni az emberiség történetében mindig katasztrófához és világégéshez vezetett. Ne essünk mi is ebbe a hibába.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  8. Raszputyin
    Nem szívesen szállok veled vitába, mert sok részletben szinte élvezettel állapítottam meg az alapszemléletünk közötti egyezéseket.
    De: mielőtt elmarasztalsz valakit vallások könnyelmű rangsorolásával, meg kéne egyeznetek, hogy egyáltalán, miben álljanak azok az értékek, amelyek szerint esetleg mégis rangsorolhatók a vallások (vagy legalábbis a kereszténység és az iszlám, vagy legalábbis e két vallás ma ható domináns irányzatai)? Mert az „érték” fogalom tartalma sem nem automatikus, sem nem evidens. Kinevezhetjük pl. alapértéknek az életnek a kooperáció szellemében való szervezését. Azt, hogy a tőlünk eltérőt térítsük meg, legalább annyira, hogy aztán már a közösségünkön belülre kerülve megtalálhassa magának azt a szerepet, amellyel hasznossá teheti magát. De kinevezhetjük alapértéknek a versengés eszméjét is, mely szerint „nekünk az a dolgunk, hogy akik nem vallanak velünk egy nézetet, azokat elpusztítsuk. Így tisztul a világ, végül is az a tábor marad meg, amelyiket a legfőbb égi hatalom igaznak, és a fennmaradásra méltónak talál.”)
    Csak úgy első nekifutásra: Mohamed (miután túl a negyvenen elkezdett hallucinálni, azaz Allah hozzá intézett szavait hallani) lényegében rablóportyák zsákmányaiból biztosította a maga és követői megélhetését, és a személyes befolyásának stabilitását. A Mekka környékén járó karavánokat fosztogatta. („Mohamed nem félt megsérteni a régi mekkai kultusz szent fegyverszüneti időszakait, hiszen a hitetlenek ellen harcolt” Claude Cahen: Az iszlám. 2. fejezet.) Az iszlám alapállasa ma is az, hogy pl. az öngyilkos merénylőt az azonnali üdvözülés ígéretével biztatja. Továbbá dzsihád, Izrael elpusztítása, hitvallás-szerűen űzött terrorizmus, vagy ha úgy tetszik, terrorista iszlám fundamentalizmus.
    Ezzel szemben a kereszténység inkább az együttműködés, a tolerancia, sőt a könyörület vallása, amely nem elpusztítani, hanem megtéríteni igyekszik az ő nézete szerinti hitetlent. Vagy legalábbis nincs tudomásom olyan militáns keresztény szektáról, amely az azonnali Ábrahám kebelébe repüléssel biztatna, amennyiben hat kiló trotillal az övemben felszállnék egy zsúfolt iráni buszra, és felrobbantanám. Vagy egy állam elpusztítására pályázna. Véres „térítések”, inkvizíció, ilyenek voltak, de idővel maga a keresztény felfogás is maga mögött hagyta és elítélte ezeket a kitérőket. Azt se felejtem el, hogy vannak békés iszlámhitű államok, de pl. Szaúd-Arábia hittudósai eddig semmi hittudományi kivetnivalót nem találtak az arab terroristák hitbeli nézeteiben, ha jól tudom. És a kereszténységnek se nézem el, hogy pl. nem lépett fel Hitler ellen. De a kereszténység és az iszlám ma aktív formái közül a kereszténység a humánus vallás, és az iszlám az őrült terrorizmus vallása. (Amúgy én javíthatatlan materialista vagyok, nem, hazabeszélek) Szóval most inkább Geyza táborát erősítem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  9. (Az utolsó előtti, zárójeles mondatban a “nem” és a “hazabeszélek” közötti vessző csak elütés.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  10. Röhej… a pedofil, sivatagi analfabéta bűnöző tömeggyilkos és bűntársai által összegányolt eszmerendszer (az iszlám) meg a kereszténység közé egyenlőségjelet tenni…

    Egy vallást két dolog minősít.

    1, Magának a vallásnak a tanításai. Namármost, a kereszténységben egyetlen helyen nem szerepel semmiféle erőszakra való utasítás, gyilkolás dicsőítése, ilyesmi. Az iszlamista “szentírások” pedig tele vannak ilyenekkel; nyílt, módszeres, minden korra érvényes erőszaktételre való utasítások. Más vallásúak ellen, nők ellen… na, halljátok, ahol kézikönyv van összeállítva, hogyan kell verni a nőt…

    2, Az adott vallás követőinek mindenkori általános magatartása, lehetőségeikhez képest történő életvitele.

    Igen, a keresztények jelentős része, vezetőik pedig majdnem mind – évszázadokon keresztül úgy viselkedtek, mintha valami démon szállta volna meg az egész bandát. Ennek oka a népvezérek részéről a lakosság feletti irgalmatlan, gyilkos terror folyamatos fenntartása volt. Aki egy kicsit is tisztában van viszont a közép- és koraújkori hivatalos egyházi igehirdetésekkel, az tudhatja, hogy azok köszönőviszonyban sem voltak sokszor a Biblia igéivel.
    Pl. sehol nincs olyan leírva, hogy pogányokat letömeggyilkolni a mennybe vezető út, ennek ellenére a kereszteshadjáratok egyik fő ideológiája pont ez volt.
    Olyan sincs, hogy a “vétkezők” (WTF???) halálrakínzást, élve megnyúzást- megfőzést, és hasonló ember alatti mocskosságokat érdemelnének, mégis, évszázadokon át ez ment.

    Az iszlám világ nagy részében viszont a mai napig ez megy. Analfabéta tömegek saját maguk, és uraik iránt érzett gyűlöletüket ilyen módon teszik közzé, dolgozni nem nagyon tudnak, lusta, képezhetetlen népség, amelyik saját hitványságát másokon akarja elverni.

    Ideológiai alapja mindennek az iszlamista szetntírás. Mind a három.

    Az euro- atlanti civilizáció magát javította ki, és kimászott abból a pokolból, ami eleve nem is szerepelt a keresztény tanításokban, de a kereszténység nevében teremtett saját magának.

    Az iszlám világ pedig nem tesz mást, mint hogy betartja a vallási- ideológiai utasításokat. Lévén egy totalitárius ideológia, nem csoda, ha a nácikkal hamar megtalálták a kapcsolatot a 20. században.

    Az iszlamizmus eleve nem is akar kimászni saját poklából, inkább mindenki mást le akar oda rántani.

    Hát, ez van.

    Hagyjuk már azt az ultraliberális állat baromságot, hogy minden kultura meg vallás egyenlő… akkor próbáljon az ilyen hülye állat egyenlőségjelet tenni pl. egy elvetemült sátánszekta, és mondjuk, az adventisták közé. Vagy, tegyen egyenlőségjelet a legszebb skandináv városok, meg valamelyik fertőző afrikai, afganisztáni mocsokfészek közé.

    Tegyen egyenlőségjelet a kannibálok bestialitása,meg egy reneszánsz képzőművészeti alkotás közé.

    Mondja azt, hogy márpedig, a saját gyerekét “becsületből” (WTF???) élve lesavazó, megerőszakoló, agyonverő, stb. szubhumán iszlámnáci fenevad kulturája (MIJE???) egyenlő pl. az euro- atlanti családmodellel.

    Egyenlő a…, az…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  11. Eldrad vitaképtelen. Nézetek ütköztetésében egy szinten van az iszlám szélsőségesekkel, ezért vele nem próbálok értelmes vitát lefolytatni.
    M A: örülök, hogy sok mindenben egyetértünk, az sem baj, ha sok mindenben nem. Így van ez a világ berendezve.
    Szerintem ott kezdődik a baj, ha kívülről, illetve más kultúra és valláskörnyezetből próbálunk értékeket összehasonlítani. Nem fog sikerülni, mert keresztény és európai értékek szemüvegén keresztül ítélsz más kultúrákat és vallásokat.
    Mohamed tetteit 2012-ben keresztény kultúrkörből megítélni lehet, de felesleges. Mohamed „hallucinációit” pejoratívan értelmezed, viszont Mózes hasonló látomásait gondolom nem. Az Arab félszigeten már Mohamed előtt gyilkolászták, fosztogatták egymást az arab törzsek. Továbbá fosztogatták a kereskedelmi útvonalakat is, miután Bizánc hatalma és ellenőrzése meggyengült. Mohamed újítása abban van, hogy ideológiai alapon tudott újat mutatni a nomád arab törzseknek, amely egybe kovácsolta őket, és egy idő után, illetve nagyon gyorsan befejezték az egymás ütlegelését és kifelé fordultak. Elkezdődött az iszlám terjeszkedés.
    Létezik kis dzsihád és nagy dzsihád. (a nagy dzsihád nem ide tartozik, az egyénnek a vallási szabályok betartására vonatkozik) A kis dzsihád azt mondja ki, kötelessége egy muszlimnak (akár fegyveresen is) megvédeni Allah hitét, ha azt támadják. Mai (korábban is) vallási vezetők és fanatizált hívei kiforgatják és saját elvakult nézeteikre ráhúzzák a dzsihád fogalmát. Félre ne értsd, én is elítélem a terrorizmust és nem mentegetem őket. Úgy gondolom a hiba ott van, hogy sokan ez alapján tesznek egyenlőség jelet a terrorizmus és az iszlám közé. Ezzel szemben a keresztény vallás ennek ellenkezője, mert a bibliában nincs ilyen leírva. Továbbá a keresztény hit nevében, évezredek alatt elkövetett népirtásokat és borzalmakat (megtévedt) emberek követték el és már kinőttük. Hasonló megítélés az iszlámra a keresztények szerint nem érvényes. Nem számít, hogy több százmillió muszlim éli békésen napjait. Értékkülönbséget állítotok fel, de elfelejtitek, hogy az arab kultúra és tudomány évszázadokon keresztül megelőzte Európát. A világ normális embereinek, országainak – embert és istent nem félve – a legszigorúbban kell fellépni a vallások és ideológiák nevében elkövetett terrorista szörnyűségek ellen. Ami a más népek, kultúrák „rémtetteit illeti”, csak ismételni tudom magam: nincs olyan rémtett, amit a keresztények még nem követtek el. Pl: kannibalizmus is beleértendő. Egyébként a kannibalizmust primitív emberevésnek beállítani szintén primitívség. Aki csak ennyit lát, az nem tud semmit a kannibalizmusról. Embertársainkat, csak megölni keresztényibb, mint megenni? Mi a különbség? Azoknál a természeti népeknél, ahol dívott a kannibalizmus, azt nem az éhség diktálta, hanem a vallás. Azt gondolták és hitték, hogy a legyőzött ellenség ereje átszáll legyőzőjébe, ha valamely részét megeszi. Pár ezer éve a Közel-keleten és Európában élt őseink között, kik létrehozták a zsidó-keresztény kultúrkört, dívott a vallási emberáldozat. Az áldozat részeinek rituális körülmények közötti elfogyasztása. Az olyan embereket, vezetőket és országokat ítéljük meg és el (de nagyon), akik a vallás nevében terrorizálják az emberiséget.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (6 szavazatból)
  12. “…Eldrad vitaképtelen…”

    - Te meg a végletekig ostoba, aki értelmiségi álcába van bújtatva.

    Amiket most is leírtál, ezerszer elmagyarázott dolgok, többen is világosan leírtuk, miért téves minden egyes gondolatod ezzel kapcsolatban.

    És nem az a baj, hogy te “nem így gondolod”, bár tényeket nem tudom, hogy lehet “másképp gondolni”.
    Hanem hogy jól láthatóan oda se neki, csak hajtogatod ezt a hülyeséget, hogy de hát az iszlámot csak félremagyarázzuk, meg hogy nem lehet általánosítani, stb.

    Jól van, kit érdekel… nemsokára felébred az euro- atlanti civilizáció, és akkor az iszlám oda kerül, ahová való, támogatóival, mentegetőivel együtt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  13. “Eldrad vitaképtelen. Nézetek ütköztetésében egy szinten van az iszlám szélsőségesekkel, ezért vele nem próbálok értelmes vitát lefolytatni.”

    Az a baj,. Raszputyin, hogy nézeteket te ütköztetsz. Ő tényeket ütköztet.

    Kezdem azt hinni, hogy a magyar kultúrkörben az a szélsőséges, aki nem hajlandó a tényt nézetként, a nézetet pedig tényként felfogni.

    Mohamed tetteit 2012-ben nem a kereszténység alapján ítéljük meg, de ne szólj senkinek. Mi több, senkit nem is érdekel, mit tett Mohamed ezer éve, ha nem lenne egy jelentékeny követői rétege, amely az általad nagyvonalúan felmentett jóember szemétségeit az egész világra rá akarja kényszeríteni.

    Már ne haragudj, de micsoda érvelés az, hogy nincs olyan bűn, amit keresztények ne követtek volna el? Egyrészt van, másrészt az azért talán mégsem mindegy, hogy ötszáz éve ötezer kilométerre innen megcsinálták valakinek a seggét, vagy per pillanat, itt akarják megcsinálni az enyémet.

    Az arab kultúra soha nem előzte meg Európát. PC-baromság. Átmentett értékeket őriztek meg az antikvitásból. Nem mintha ez bármi alól felmentené őket, mert ezen az alapon érvelhetnénk azzal, hogy Németország a világelső kultúrállam volt Bismarcktól 1933-ig. De az arab kultúrának meg a világelsőségnek egymáshoz nincs köze, és ha lenne, akkor se rakétázhatnának sderoti óvodákat.

    De mit lehet csodálkozni egy olyan ember kérdésfeltevésein, aki relativizálja a kannibalizmust? A halott eltemetése, a maradványaival szembeni tisztelet annyira ősi parancs, hogy annak minden normális emberben benne kell élnie, még a görögökben is ott volt, pedig azok aztán minden szempontból szemben álltak a júdaizmussal. Nem, nem kívánunk többet megtudni sem az iszlámról, sem a kannibalizmusról. Remélem, megbocsájtod: de tűzzel-vassal irtani kell mind a kettőt.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  14. “…De mit lehet csodálkozni egy olyan ember kérdésfeltevésein, aki relativizálja a kannibalizmust?…”

    - Nem baj, helyre lesznek ezek még téve.

    A kulturrelativista ultralib agyhalált ugyanúgy emberiségellenes ideológiaként, és/ vagy köztörvényes bűncselekményként kellene kezelni, mint pl. a nácizmust, sztalinizmust, vagy az örmény népirtás tagadását (ez utóbbit már ahol…).

    Ez a tébolyult eszme minden idők egyik legaljasabb, leghitványabb ideológiája, és mint ilyet, állami szinten kellene üldözni.

    Talán még ennek is eljön az ideje.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  15. Felszentelt, keresztény pedofil papok, kik Jézus szolgálata közben, szakrális helyen, felszentelt térben több tízezer ártatlan gyermeket gyaláztak meg és tették tönkre életüket, sodortak öngyilkosságba, majd öt perc múlva meggyónták bűnüket istenünknek és folytatták tovább szolgálatukat, mintha semmi sem történt volna. Ezen, borzasztó tettek és a kereszténység között egy művelt-kultúrember különbséget kell, hogy tudjon tenni. Én is ezt teszem. Viszont nem csak a keresztények esetében. Egyébként jól mutat egy reneszánsz képzőművészeti alkotás az ilyen templomban is. Hirdeti a keresztény ember humanitását és felsőbbrendűségét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  16. Raszputyin
    2012. február 20. hétfő
    13:18
    Szerintem neked itt az iszlám hittérítőt eljátszanod elég balga dolognak találom.
    Ez nem a magyarországi iszlám közösség honlapja. Speciel érdemes lenne megnézni egy-két felvételt az iraki piacokon és más helyeken elkövetett iszlámnácik által a saját fajtájuk ellen elkövetett robbantásokat is. Nem kisebbítve ezzel a pedofil papok által elkövetett borzalmakat. Egyébként Allah növessze hosszúra a szakálladat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  17. Ez bolond, és kész.

    Kulturmázzal takarózik, de ennél soha nem lesz több.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  18. Avi:

    - Hidd el, pajtás, az ilyeneknek magyarázhatunk bármit, az neki akkor sem lesz úgy.

    Őrült vízióit fogja recskázni újra és újra, tök mindegy, hogy mi van körülötte. Ami nem fér bele torz, elképzelt világképébe, az nincs is, az ilyenek úgy vannak vele.

    Nézd csak meg; jól láthatóan BÁRMIT írunk neki, nulla hatással van rá. Ugyanazt az ökörséget tolja vissza itt is, már harmadjára.

    Ez reménytelen, de attól még persze mindig válaszolni kell legnagyobb ostobaságaira is, mert nem hagyhatjuk, hogy az ilyenek szabadon garázdálkodjanak bárhol is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  19. Raszputyin, amiről te beszélsz, az a katolikus egyház, ami nem azonos a kereszténységgel, ez egy. Kettő, hogy néhány ministránsfiú megszorongatása nincs egy súlycsoportban nukleáris fegyver gyártásával. Azt se felejtsd el, hogy a katolikus vallás mindennel együtt tiltja a szexuális eltévelyedést, sőt, a papok számára a szexet enbloc, ami szvsz baromság, de hát ameddig mindenki maga dönti el, akar-e papnak állni, ez az ő belügyük. Az iszlámban viszont nem arról van szó, hogy tilos kilencéves kislányokat megdugni, csak néhányan mégis megteszik. Ott a “próféta” maga járt elöl a jó példával.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  20. És azzal is föl kéne hagynod, Raszputyin, hogy konkrét vádakra nem válaszolsz, például arra, hogy ez a Mohamed nevű írástudatlan gyerekcsináló főállásban rablóvezér volt. Micsoda vallás az olyan, amit effajta alak alapít? Két karaván kirablása között?

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  21. ricsi
    2012. február 20. hétfő
    14:34
    A fityisz vallási szekta ilyen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  22. Igen, ezeknél ez már vallási dogma.

    Az nem úgy van, mert nem fér bele elborult világnézetükbe.

    Mintha pl. asahara, vagy a david koresh művésznevű elmebeteg híveinek akartuk volna megmagyarázni, hogy a használt lábvíz valójában nem szent folyadék, a szektavezér pedig nem is tud repülni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  23. ricsi, minden hozzászólásomban, hozzátok hasonlóan elitéltem a terrorizmust. Lehet, ezt a részét nem olvastátok. Nem védem az iszlám terroristákat, sőt gyűlölöm az erőszak minden formáját és a legsúlyosabb büntetést kell velük szemben alkalmazni. Nem vagyok magyarországi iszlám közösség tagja, sőt semmilyennek sem, sőt Allah követője sem vagyok. Elítélem a vallási fanatizmus minden formáját, minden vallás esetében. Elítélem az embereken és népeken elkövetett erőszakot, legyen az keresztény, iszlám, zsidó, vagy más vallású. Nukleáris fegyvert előállítva, azzal fenyegetőzni és terrorizmust állami szintre emelni bűn. Ezt is leírtam már korábban, többször. Irán a tűzzel játszik és az iráni nép a vezetői bűnei miatt könnyen megégetheti magát. A palesztin terroristákat is gyűlölöm, kik iskolák, kórházak és gyerekek mögé bújva zsidó civilekre támadnak. Gyűlölöm a baszk terroristákat is akik ártatlan embereket is megölnek vélt vagy valós igazuk hitében. Gyűlölöm a tálib agyamentet ki afgán parasztokat tart középkori állapotok között és mákot termesztet vele, nem járhat iskolába és adják-veszik a gyerekeket. De gyűlölöm az álszemérmes pedofil papot is.
    Elítélem a más nemzethez, valláshoz tartozók becsmérlését. Tisztában vagyok a katolikus egyház helyzetével a kereszténységen belül, de része az egésznek, és nem a kereszténységet és benne a katolikus egyházat ítéltem meg, sőt ellenkezőleg. Bizonyára elkerülte a figyelmed.
    Ettől függetlenül nem tudok különbséget tenni a több tízezer gyerek megerőszakolása és az terroristák vérengzése között. Egyikre sincs bocsánat és felmentés, azért, mert az egyik oldalon állok és onnan ítélem meg a történéseket. Mohamed is tiltja az egyneműek közötti nemi kapcsolatot, mégis előfordul. A katolikus egyház is tiltja, mégis előfordul. Emberek, ilyennek születtek, de nem a vallásuk tehet róla. Ha valaki papnak áll, az belügy, de ha gyerekeket erőszakol meg, az nem belügy, erről kérdezd meg a gyerekek szüleit. Valóban a próféta összeházasodott kiskorú leánnyal, de nincs rá bizonyíték, hogy az első menstruáció előtt hozzá nyúlt volna, mint ahogy arra sem, hogy a középkorban európai őseink megvárták, hogy „ivarérett” legyen a hozzáadott leányzó. Mind két esetben feltételezéseink vannak, az egyik oldalon feltételezzük a rosszat, a másik oldalon a jobb változatot.
    Mohamed analfabétizmusának mi köze a vallásalapításhoz? A kettő nem zárja ki egymást. Mózes is írástudatlan volt, testvére jegyezte le Jahve szavait. Jézusról sem tudjuk, tudott e írni-olvasni, nem fontos. Több évszázaddal később, Európa közepén őseink vezetői (kikre nagyon büszke vagyok) az árpád-háziak sem tudtak írni-olvasni – egy-két kivételtől eltekintve – mégis büszkék vagyunk államalapításunkra és királyaink rátermettségére. A rablóvezérségről annyit: a kor körülményei között megszokott módon harcolt a népe és vallása fennmaradásáért a saját fajtája és külső népek ellen. Közel 7 évszázadon keresztül, sokkal nagyobb kegyetlenséggel és brutalitással terjeszkedett a Római Birodalom. Arabakhoz hasonló stílusban dúltuk végig Európát a honfoglalást követően, településeket felgyújtva, nőket megerőszakolva, és ezreket legyilkolva. Szemérmesen kalandozásnak hívjuk.
    Próbáltam válaszolni, annak ellenére, hogy tisztában vagyok azzal, aki értelmes párbeszédet próbál folytatni, aki nem egyoldalúan, közönségesen és szélsőségesen közelíti meg a témát Eldrad féle véglények módján, azt kiátkozzák.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  24. Ennel jobban mar nem lehet megfogalmazni azt amit Raszputyin leirt.
    Ennyi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  25. Hey, itt van fing- le megint!

    Tök jó, nem felejtettem ám el, miket kukorékolt nekem.

    Úgy tűnik, ő elfelejtette, vagy csak úgy tesz.

    Vicces…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  26. raszputyin:

    “…Próbáltam válaszolni, annak ellenére…”

    - Sikertelenül.

    Mintha semmit nem írtunk volna neked. Ugyanannak a kulturrelativista mocsoknak a visszaöklendezése, ezt tetted megint.

    Reménytelen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  27. Eldrad!Te Degeneralt ven kecske……
    “zusakok”
    Ez vagy Te,ez tellik ki Toled semmi mas.
    Semmit nem felejtek,szamon vagy tartva……..
    Legalabb valami ujjat lehetne hallani Toled…….unalmas vagy……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  28. OK!
    Szerintem ennyit a személyeskedésről. Azért mert valaki nem ért egyet a másikkal azért nem kecskézzük le, főleg ha semmi más értelmes hozzászólása sincs. Raszputyin és Eldrád legalább vitatkoznak egymással.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  29. Ok,Ok,Avi persze Eldraddal ne szemelyeskedjunk,O mocskolhat mindenkit,Te is,nezd meg hogyan szolit meg valakit,aki nem ert egyet Vele,arra persze nem szolsz,falkaban jartok es egyutt ugattok le Mindenkit,akinek egy kicsit is mas velemenye van.Egy es ugyan azt fujjtok vita vagy velemenycsere neven…..ugyhogy jobb ha nem is szolsz semmit…….
    Avika hamud seli……..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  30. Uccsó válaszom ebben a témában. Olvasd el az utolsó mondatomat:
    ” Raszputyin és Eldrád legalább vitatkoznak egymással.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  31. Oregem ha a mocskolodast Te vitanak hivod akkor Te egy lelki szegenysegben szenvedsz…..
    Amugy befejezhetjuk …….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  32. Fing- le:

    - Piciapám, látom, remeg már a kezed lányos zavarodban… :)

    “…Semmit nem felejtek,szamon vagy tartva…”

    - Ejha, ehhez képest, miután folyamatosan össze akartál verni 8látatlanul is, azt sem tudod, hogy nézek ki, mit ttudok), én meg csak annyit kérdeztem, miért, hova kellene mennem, te meg egyből bekussoltál, és maradt a sértett trógerkodás… vicces vagy.

    És nagyon komolyan kell venni téged!

    Bizony… az első visszaszólásra tele a tangád, aztán te akarsz “verekedni”, meg “kontinenseket átugorni”, hogy “megtalálj”… ?

    bár, mondtam már, kontinensek átugrása eddig kizárólag Chuck Norrisnak sikerült, de ő nem Ontarióból ugrott… :)

    Ontarioban a szemetet is befogadják? Ez viszont elkeserített.

    Na, mindegy… ha adsz itt egy e- mail címet, megdumálhatjuk, meglátogatlak, ha arra járok ez év végén, megígérem. Már ha tényleg ott rontod a levegőt.

    És igen, viszek kamerát is – az a műsor youtube érett lesz, az biztos, :)

    Fing- Le… feketeöves szájkarate- mester.

    Tökös legény…

    Tanulmányi eset psichopatologia terén.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  33. Avi:

    - Hagyd, hadd őrjöngjön, legalább szórakozunk rajta.

    És hátha elszólja magát még párszor, így pontosabban is megtudhatjuk, hol vegetál. És akkor végre “megverhet” engem, ha tényleg arra járok ez év végén.

    Hacsak nem hazudik, félrevezetés céljából. De ehhez nem tűnik túl okosnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  34. Latod te szerencsetlen feleszu oregember eldrad neven, mi tortenik veled,ha leveszik rolad a szajzarat meg a pelenkat?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (8 szavazatból)
  35. :)

    - Még mindig nem tudom, hova mehetnék “verekedni”… na, legalább egy e- mail címet, ahol ezt megdumálhatjuk, jó?

    Fing- le, kínai száj- kung fu mester… :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  36. Marcus Aurelius

    Na, szinte sajnálom, hogy a javából kimaradtam.
    Raszputyin: az első szöveged után értelmesebb dolgokat vártam, túl jóhiszemű voltam. (Mondhatjuk, hogy bedőltem a kultúrmáznak, ld, egy előttem szólót.) Mindegy.
    Azt mondod Geyzára: „kultúra fogalmát kevered a vallás fogalmával.” Ebbe mindjárt bele lehetett volna akadni, kérlek alássan, a vallást legjobb a kultúra részének tekinteni. Ahol az iszlámhitű népek kultúrája a vallásuktól független tartalommal alakult, néha imponálóan (pl. matematika, alkímia), ott éppen a tekintett tartalomnak a vallástól való függetlensége miatt, a kultúra eredményei se fel-, se le nem húzzák a vallás megítélését. A kultúra azon területei, amelyek összefüggnek a vallással (pl, az arab díszítőművészet, amely többek között azért alakult pont úgy, ahogy, mert az iszlám hit tiltja az emberalakok vallási töltésű ábrázolását), semlegesek a tekintetben, hogy az iszlám értékelhető összehasonlításba állítható-e más vallásokkal. Ahol pedig a vallás nézetei a kultúrának olyan területeit is befolyásolják, mint pl. más népek fiainak az élethez és a biztonsághoz való jogáról szóló felfogás, a saját hazához való joguk (a zsidók több mint háromszor annyi ideje élnek a mai Izrael területén, mint mi a Kárpát-medencében), vagy akár a hazudozó-beugrató- aljasságoktól mentes diplomáciai érintkezéshez való „joguk” (bár ez inkább erkölcsi vetület), ott kár is a fejtegetést folytatni. Helyette inkább gondolkozz azon, hogy Andreas Bader és Ulrike Meinhof miért nem rontotta a keresztény hit megítélését sehol? Azért, mert a terrorcselekményeiket nem a keresztény tanokra hivatkozó ideológiával indokolták. Szerinted véletlen, hogy az arab terroristák a hitükre hivatkoznak? Ha elismered, hogy nem, akkor már el is végezted az értékelő összehasonlítást, kösz.
    Azt írod: „A rablóvezérségről annyit: a kor körülményei között megszokott módon harcolt a népe és vallása fennmaradásáért a saját fajtája és külső népek ellen.”
    Kedves. A kor körülményei között megszokott módon.
    Rablásból élni sosem „a kor szokása” Rablásból élni ott adatik meg egy kisebbség számára, ahol van kiket rabolni, azaz van egy kellően nagyszámú békés és produktív, termelő népesség, amely pl. az értékes termékeit távolsági kereskedőkre bízza, …. stb-stb. Rablók minden korban vannak, még ha az e fölötti megütközés tényleg el is tér koronként. És ha egy olyan valaki veti meg egy vallás alapjait, akinek a számára a rablásból élés a természetes, hát, az néha meglátszik a követőkön.
    Szóval minden sorodat el lehetne fújni. De a hülye se fog vele fáradni. Mire én újra idetaláltam, a lényeget már úgyis elvégezték, nem tudnék mit hozzátenni. Csak tisztázni akartam magam.
    .
    fringe: ne erőlködj. Fejlődj a szövegértő olvasásban. Jó buli, hidd el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  37. Marcus Aurelius, sajnálom, de képtelen vagy felfogni és megérteni az írott szöveget. Elhiszem, hogy számodra fárasztó lenne elemezni a szöveget és abból vonni le következtetéséket. Kár érte, ha nem érted a különbséget a kultúra és vallás között. Nem érted, ha valaki nem tesz egyenlőséget közé, mivel az emberiség kultúrtörténetének része a vallás, de nem egyenlő vele. Különböző kultúrával rendelkező emberek előszeretettel tesznek egyenlőség jelet más kultúrák és vallások közé, amiről fogalmuk sincs, csak felületesen ismerik. Megköszönném, ha a kultúrmáz fogalmát számomra is érthetővé tennéd. Hatvanas évek németországi, politikiai terrorcselekményeit behozni durva csúsztatás, mivel az egyik körte, a másik alma, összehasonlíthatatlanok. Természetesen elismerem és elítélem az olyan terroristák vallási fanatizmusát, kik hitükre hivatkozva követik el szörnyű tetteiket. Akkor járnál el korrekt módon ha az elmúlt kétezer év keresztény hitre való hivatkozással elkövetett emberiség elleni bűncselekményeket hoztad volna fel ellenpéldaként.
    XIX századi zsidó-keresztény szocializációval felvértezve ítéletet mondani 6-7. századi közel-keleti nomád arab törzsek egymás elleni csetepátéjáról lehet, de értelmetlen., mint ahogy értelmetlen Mohamedet megítélni innen és most. Az arab törzsek elsősorban egymást rabolták ki, váltakozó sikerrel. Gondolom ezt nem bánod. Mohamed ennek vetett véget az iszlám vallással, melyben egyesítette az arab törzseket. Ábrahám előtt és még utána is több évszázadig a zsidó törzsek is ezt tették egymás között. Egy szót sem ejtettél őseink rablóhadjáratairól a honfoglalást követően. Bizonyára más megítélés alá esik, mint Mohamed. Mi a különbség az árpád-háziak vérengzése a magyar pogány testvéreik között a kereszténység nevében, mint Mohamed korában az iszlám erőszakos terjesztése között. A terrorizmus minden formáját és az erőszak minden formáját elítélem, fajra, vallásra, kultúrára való tekintet nélkül Minden felsőbbrendű kinyilatkoztatást elítélek, amely tudatlanul, bután minőségi különbséget próbál tenni népek, vallások és kultúrák között. Keresd az embert, és benne a rosszat, a bűnöst, aki szóval és tettel akarja bizonyítani vallásának, hitének, kultúrájának felsőbbrendűségét másokkal szemben. Nem védem a muszlimokat és a Allahra hivatkozó terroristákat! Minden eszközzel harcolni kell ellenük! De a történelem már sokszor bebizonyította nem különb egyik a másiknál. Ha ez számodra kultúrmáz nem segíthetek rajtad, és tovább már vitatkozni sem tudok veled, értelmetlen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  38. Raszputyin
    2012. február 23. csütörtök
    13:12
    Új kommented első hét sora lényegében annyit tartalmaz, mint az én megelőző szövegem hatodik sorának vég e és hetedik sorának eleje.
    Azt írod: „Hatvanas évek németországi, politikai terrorcselekményeit behozni durva csúsztatás, mivel az egyik körte, a másik alma, összehasonlíthatatlanok.” – az általam megidézni kívánt összefüggésben megáll a dolog. Más összefüggésben nem.
    Azt is írod: „Akkor járnál el korrekt módon, ha az elmúlt kétezer év keresztény hitre való hivatkozással elkövetett emberiség elleni bűncselekményeket hoztad volna fel ellenpéldaként.” Már nem először próbáljuk eléd tárni: igaz, a kereszténységen belül is voltak véres és fanatikus szakaszok (főleg a dominikánusok inkvizíciója), de ezen a kereszténység az önerejéből túljutott. Az iszlám miért nem?
    „Az arab törzsek elsősorban egymást rabolták ki, váltakozó sikerrel.” – talán inkább az arab kereskedőkaravánok fegyveres tagjai egymástól rabolták el azokat az árukat-kincseket-értékeket, amelyeket kereskedelmi célokkal tartottak maguknál, amelyek tulajdonjoga vagy az övék volt, vagy nem.
    „Egy szót sem ejtettél őseink rablóhadjáratairól a honfoglalást követően. Bizonyára más megítélés alá esik, mint Mohamed” – hát annyiban biztosan más megítélés alá esik, hogy rabló őseink közül senki nem alapított meg egy olyan vallást, amelynek a fanatikus követői még ma is e vallás nevében öngyilkos merényleteket követnek el más nemzetek fiai ellen, és nem akarnak megalázó hazudozások fedezékében, az egész világot hülyének nézve atombombát összerakni. És nem akarnak más államokat deklaráltan megsemmisíteni.
    A többit érzelmi megnyilvánulásnak tekintem, és mint ilyen, nem képezi racionális érvekkel folytatott vita tárgyát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  39. Raszputyin
    ” Az arab törzsek elsősorban egymást rabolták ki, váltakozó sikerrel. Gondolom ezt nem bánod. Mohamed ennek vetett véget ………. Ábrahám előtt és még utána is több évszázadig a zsidó törzsek is ezt tették egymás között.”
    Tévedés. Először is: a zsidó (inkább: héber) törzsek nomád-félnomád pásztorkodó törzsek voltak, tehát békés termelők. Őközöttük is lehettek, voltak is konfliktusok, de a létük nem a rablott zsákmányon alapult. Tehát aki mást csúsztatásban marasztal el, nézzen oda, mit ír.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  40. Igen, talán helyesebb lett volna hébert írni, de siettem (jobb híján a zsidó jutott eszembe). Az is igaz, nomád, félnomád törzsek voltak, más tészta, de környezet, a körülmények, a meg egyáltalán…
    Van miben egyet értünk, van miben nem, így vagyunk összerakva, hál’istennek, csak zavar a szélsőséges, mindent egy kalap alá vevő, leegyszerűsítő, egymondatos igazságok kimondása, pedig a lényeg a részletekben van. Az is zavar, ha az én kultúrámat nem értik és egyszerűsítik le sablonokkal, az is, ha más kultúrákat és vallásokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Hamarosan meglesz az iráni urán 2012. október 9. kedd | AN

Irán tart az izraeli atomtól 2012. szeptember 21. péntek | AN

Maga az ENSZ játssza ki a szankciókat? 2012. július 5. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos