Ronai and Ronai
AMERIKAI

Irán tart az izraeli atomtól 2012. szeptember 21. péntek 0:54 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(40)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Irán tart az izraeli atomtól
Bécs – Nem közeledtek az álláspontok egy közel-keleti atomfegyver-mentes övezettel kapcsolatban csütörtökön, a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) közgyűlésén. Az ENSZ-hez tartozó bécsi székhelyű szervezet 155 tagállama előtti vitát Irán és Izrael pengeváltása jellemezte.
.
Eddig sem Irán, sem Izrael nem jelezte részvételét azon a tervezett finnországi konferencián, amelynek a nukleárisfegyver-mentes övezet létrehozásának előkészítése lenne a célja. A konferenciát az eredeti tervek szerint az idén nyáron rendezték volna meg, s a módosított tervek szerint is még az idén létre kellene jönnie.
.
.
Szaddám atomreaktora, amelyet izraeli légitámadás pusztított el
.
Irán képviselője, Ali Asgar Szoltaníje a közgyűlésen felszólította Izraelt, hogy csatlakozzon az atomsorompó-szerződéshez (NPT). „A közel-keleti béke és stabilitás ügye nem választható el a (izraeli) nukleáris arzenál jelentette fenyegetéstől”, mondta Szoltaníje.
.
Izrael, széles körben elterjedt vélekedés szerint, rendelkezik atomfegyverekkel. Ezt a zsidó állam nem erősítette meg, de nem is cáfolta.
.
.
Az izraeli légierő által tönkretett szíriai reaktor
.
Izrael követe, Ehud Azuláj úgy vélekedett felszólalásában, hogy Szíria és Irán jelentik a legnagyobb fenyegetést a térségben a tömegpusztító fegyverek terjedésének megakadályozására.
.
Saul Horev, az izraeli atomenergia-ügyi bizottság vezetője előző nap Bécsben azt mondta, a robbanásveszélyes közel-keleti helyzet nem egyeztethető össze Izrael részvételével a konferencián, s hogy előbb a térség minden országa között meg kell teremteni a békeszerződések és a kölcsönös bizalom rendszerét.
.
A közgyűlés egyiptomi kezdeményezésre olyan határozatot fogadott el, amely szorgalmazza az atomfegyver-mentes övezet kialakítását, és felhívja a régió valamennyi országát, hogy csatlakozzanak az NPT-hez. Egy országot sem említ név szerint, de a régióból egyedül Izrael nem részese az egyezménynek.
.
Az Egyesült Államok és több nyugati ország tartózkodott a szavazásnál. Robert Wood amerikai követ kijelentette, hogy Washington elkötelezett az atomfegyverek nélküli Közel-Kelet mellett, de egyben úgy látja, hogy Izrael kipécézése a kívánttal ellentétes hatást vált ki.
.
.
A Stuxnet alapvetően amerikai szerzemény volt
.
Arab világbeli országok kezdeményezésére a feltételezett izraeli nukleáris program kérdése külön is napirendre került. Ugyanakkor a konferencia érdekében tett gesztusként lemondtak arról, hogy – korábbi évekkel ellentétben – Izraelt bíráló határozatot is kezdeményezzenek a témában.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.7/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 9 szavazatból)
Irán tart az izraeli atomtól , 3.7 out of 5 based on 6 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(40)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

40 Reader’s Comments

  1. Azt akarják azok a csairkefogók hogy Izrael fakarddal álljon ki a harmincmillió vérszomjas mindenre elszánt gyilkosuk ellen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (39 szavazatból)
  2. Irán tart az izraeli atomtól!
    Hat tartson is, mert van amiért tartania.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (34 szavazatból)
  3. Nem nagyon értem, miért tartanak a kétlábúak az izraeli atomtól. Izrael megmondta; soha nem fog elsőnek atomfegyvert bevetni (Simon Perez, 1968 – ha jól emlékszek, ezt akkor mondotta). Soha, egy percre sem merült ez fel izraeli katonai körökben, legalábbis, semmi nem mutat erre, és nem is lenne értelme, mert Izrael hagyományos fegyverekkel is hülyére ver bárkit.
    .
    Egyébként is, nem kellene folyton ordítani, hogy kiirtom- legyilkolom, nem kellene tömeggyilkos iszlámnáci terrort nyíltan támogatni, nem kellene gyerekek tömegét halálvágyó gyilkosnak nevelni, aknamezőre ráküldeni, nem kellene halálkultuszra nevelni a népet, nem kellene Izraelt a nap minden órájában ordítva fenyegetni már 33 éve – és akkor nem kellene félni semmiféle izraeli preventív támadástól.
    .
    Szegény iszlámnácik, biztos akkor csak félelmükben rikácsolnak folyamatosan, hogy “eltörlöm- kiirtom”…
    .
    :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (43 szavazatból)
  4. Irán nem egy darab arab ország a sok közül.
    Perzsák.
    Izraelhez mérhető múltú ország. A hegyekre leesett esőt csatornák vitték a 100 kilométerrel távolabb eső földjeikre. Mindezt nem római technikákkal: hanem a föld alatt. Beszintezték, nem erodált, nem omlott be. Háromezer éve történt meg ez.
    Féltem Izrael Államot, hogy egy kalandor viszi bajba; a mai miniszterelnök egész életében a bátyja miatt kompenzál. Libanon elleni háborúja a mérsékelt elvárásoknak sem felelt meg. Másra kéne bízni, tisztább fejűekre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -9 (37 szavazatból)
  5. Kőhídi Imre
    2012. szeptember 21. péntek
    12:07

    Nem tudom, hol élsz, de egyet mondhatok. Izraelnek ma, pont Netanjahura van szükséges, senki másra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (30 szavazatból)
  6. Imre:
    .
    - Bibi Libanon elleni háborúja?
    .
    Az meg mi? Mert hogy neki egyetlen ilyen nem volt.
    .
    Ami pedig a 2006- os libanoni hadjáratot illeti, az tényleg el lett répázva, de hogy miért, és hogy azért ki jöt ki ebből jól, arra ennél jobb elemzés nem létezik:
    .
    http://www.indiandefencereview.com/spotlights/military-lessons-israel-hezbollah-conflict-part-1/
    .
    Ez a tanulmány első része, de ott a többi 7 is, na, ez a mérvadó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (15 szavazatból)
  7. Eldrad.Van valami amiben én is és te is de tulajdonképpen mindenki téved.Mindegy ki és mikor vet be ebben a konfliktusban tömegpusztitó fegyvert onnantól kezdve csak idő kérdése és az egész közel kelet egy halott térséggé válik .Nem lesz túlélő.Ha atombombája nincs is az araboknak Izraelnek meg van teljesen mindegy mert nem lesz jelentősége.Az atombombán kivül még számos vegyi és biológiai fegyver van felhalmozva a közel keleten és nincsenek akkora távolságok ami miatt ezek egy része ne érne célba ez alól Izrael sem kivétel meg Irán sem egyszóval senki.Ha a tömegpusztitó fegyvereket elkezdik egymásra lőni annak a háborunak nem lesz győztese.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (19 szavazatból)
  8. Kakas megint kukorékol.
    Nembaj.
    Majdcsak levágja már a gazdasszonykája.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (23 szavazatból)
  9. Már nem először hívom fel a levelezők és olvasók figyelmét néhány tényre!
    Tetszett olvasni?
    TÉNYRE! Nem elfogult és előre bekondicionált, iszlámnáci, antiszemita, fajgyűlölő, és mentálisan nulla, papok által nevelt senkiházikra, magukat Európiernek nevező, elkatolizálódott senkiházikra jellemző képzelgésekben élőkre gondolva, hanem a logikus és valós tényekre alapozott TÉNYEKRE!
    Igaza van Eldradnak, aki a legvilágosabban látja a levelezők között Izrael Állam ellen eddig folytatott iszlám és arab hátterű háborúk történetét, és azt, hogy ma már egészen más a „háború” mint amit a műveletlen és félrevezetett arab – iszlám világ elképzel! A behülyített és a saját istenükben hívők egyszerűen a papjuknak, prédikátoruknak, vallási nevelőjüknek hisznek és nem a valóságos erőviszonyoknak! Ha idejében nem ébreszti fel ezt a buta elhülyített tömeget valaki, és rákényszerítik Izraelt vagy más államokat arra hogy minden eszközzel megvédjék magukat, tömegesen vihetik őket a temetőbe! Ott V betűt mutathatnak, – ha tudnak – mert oda kerültek ahova tanítójuk csábította őket.

    Izrael Állam a szakértők szerint az 1960 as évektől kezdve rendelkezik különböző nukleáris és egyéb más (!), olyan fegyverekkel, amely mindig képes lett volna megőrizni – bár mely tömegű ellenség ellen – az országát, és a történelemben egyszer sem fenyegetett meg egyetlen államot vagy országot azzal, hogy eltörli a földről, hogy megsemmisíti! Ezt csak az iszlámnáci fasiszta elmebetegek, és az elfogult antiszemiták nem veszik tudomásul!

    Ezek a TÉNYEK. A kakasszerű állatok pedig kukorékolhatnak annyit amennyit akarnak! Ha a magát műveltnek nevező antiszemita és képmutató világ valóban tenni akar valamit egy nukleáris háború ellen, mennyen tanítani a Közel Keletre, nyisson népiskolákat, de előbb vesse ki magából az elfogult antiszemitizmust, a kisebbségi érzését, és vegye komolyan a saját hitét, vagy teljesen felejtse azt el!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (17 szavazatból)
  10. Keresztes:
    .
    “…Ha a magát műveltnek nevező antiszemita és képmutató világ valóban tenni akar valamit egy nukleáris háború ellen, mennyen tanítani a Közel Keletre, nyisson népiskolákat..”
    .
    - Nem működne a dolog, még ha a “népművelőket” engednék is működni az iszlámnácik (aminek annyi az esélye, mint léghajóval menni a Holdra).
    .
    Az iszlamista tömegek olyanok, mint az átlag magyar: nem akarják hallani- látni a tényeket, inkább élnek valamiféle alternatív valóságban. Ahol ők a császárok, az Igazságlátók, az Ultra Menő Emberek, a Legjobbak, és mindenki más ellenség, akiket el kell taposni, mert miattuk nem tud zsenialitásuk érvényesülni.
    .
    Mindegy, hogy az adott tömegek nagy része félanalfabéta, agyamputált, mentális állapota kb. egy félmajomé, stb…
    .
    Az ilyenek pedig soha nem vevőek a valóságra.
    .
    Na, ezért nem működne.
    .
    Az ilyenek megjavítására nincs esély.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (14 szavazatból)
  11. Eldrad:
    hogy lehet mar olyan butasagot mondani, hogy az atlag magyar olyan mint az iszlamnacik….
    Ez az iszlamnacihoz hasonlitott atlag magyar nem olyan reg egymasutan ketszer is megvalasztotta a magyar szocialista partot… s most mikor nem akkor mar iszlamista tomegekhez hasonlitod oket…
    Inkabb hibanak erzem, hogy Mesterhazy egesz nyaron konkretan nyaralt sehol nem szolalt fel… a birkatomeg, mert a tomeg mindenhol birka, ersd vezetore van szuksege, csak kallodott…

    Ha az atlag magyar nem akarna meghallani a tenyeket, akkor a Fidesz ma is a valasztas elotti nepszerusegenek orvendene, ennek ellenere a mai helyzet a kovetkezo:
    “Az Ipsos szeptemberi felmérése szerint az induló politikai évad leginkább a Fidesznek, másodsorban az MSZP-nek hozott sikert, az előbbinek 17-ről 19 százalékra emelkedett a támogatottsága, utóbbinak 14-ről 15 százalékra bővült a tábora a választókorú népesség körében. A Jobbik ebben a körben maradt a múlt havi 8 százalékon, az LMP tábora 2 százalékra csökkent. Szintén 2 százalékon áll a DK.”
    “Az Ipsos eredményei azt mutatják, hogy a Fidesznek 900-950 ezer olyan támogatója van, aki nemcsak részt venne a választáson, hanem az ezt megelőző regisztrációt is vállalja. A szocialista párt most 650-700 ezres bázissal számolhat, a Jobbiknak 300-350 ezer fős feliratkozást és voksolást tervező híve van. A DK-hoz és az LMP-hez erősen kötődő választópolgárok száma megközelítőleg 100-100 ezer fő.”

    Ezeket a szamokat ugy erte el az MSZP, hogy nem IS volt aktiv, egesz nyaron nyaraltak, szo szerint…. es rengeteg olyan mszp-s ismerosom van, akik mar nem hisznek az mszpben, alternativ megoldast keresnek…. ennek fuggvenyeben eleg elkepeszto, hogy csak ekkora a lemaradas nem?
    Szeretem a hozzaszolasaidat, de sokszor folos ez a gyulolkodo beszed, mert csak ellenszenvet valt ki, es nem a jovo sikeret.

    azert szeretlek,

    Kelemen

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  12. Féljen is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  13. Eldrad. lehar,

    Én tisztelem a hazafiságotokat és a feltétlen bizalmatokat az izraeli hadsereg erejében.
    De már Sun -cu is megírta a “Háború művészetében” hogy az ellenség lebecsülése a legveszélyesebb dolog amit egy hadvezér elkövethet!

    Milyen az értéke annak a győzelemnek amit a ti szavaitokkal élve

    ” Mindegy, hogy az adott tömegek nagy része félanalfabéta, agyamputált, mentális állapota kb. egy félmajomé, stb…”?

    Nem hiszem hogy jártatok Iránban, így nem tudom mennyire ismeritek a környezetet?!
    Az ország inkább Afganisztánra,mint Irakra vagy Szíriára hasonlít. Gondoljatok bele mit ért el a Nato és az USA Afganisztánban a legmodernebb haditechnikát alkalmazva egy gyakorlatilag adományokra és segélyekre támaszkodó tálib fegyveresek ellen.
    Iránt szárazföldi hadműveletek nélkül nem lehet térdre kényszeríteni, márpedig erre Izrael a távolság miatt nem képes, akkor pedig ki? Az USA vagy a Nato egy ellenségessé váló arab közegben képtelen megoldani logisztikailag 5-600.000 katona és felszerelés odaszállítását.
    Ha még emlékeztek rá ez a Sivatagi Vihar alkalmával több mint 3 hónapot vett igénybe,

    Úgy golndolom a világnak az a legjobb ha senki nem játszik ennek a “lőporos hordónak” a közelében gyufával.
    Különben igaza lesz Einsteinnek akitől megkérdezték, hogy szerinte milyen fegyverekkel fogják vívni a 3. világháborút, mire azt válaszolta, azt nem tudom, de a negyediket kőbaltával!!!!!
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  14. Pedig Kelemen olyan. Vagy legalábbis hajaz rá.
    ( Nem gondolkodik , nem tájékozódik , a ” gurujának ” hisz csupán )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  15. hornet
    2012. szeptember 22. szombat
    20:28

    Én ezt írtam: “Kőhídi Imre
    2012. szeptember 21. péntek
    12:07
    Nem tudom, hol élsz, de egyet mondhatok. Izraelnek ma, pont Netanjahura van szükséges, senki másra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”

    Hol találsz te ebben bármit is, amire a (többek között) nekem címzett hozzászólásodban utalsz? Ha kérhetem, csak tényeket!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  16. http://www.jovonk.info/2012/06/04/bejelentik-az-europai-egyesult-allamok-megalakulasat A következő cikkhez csak annyit:DÖBBENETES! ” az Antikrisztus már most készíti a béketervét, amelyet hamarosan nyilvánosságra hoz, miután a háborúk széles körben elterjednek a Közel-Keleten, és amikor a szenvedés és a borzalmas gyötrelem már azt jelenti, hogy nincs remény”->http://nagyfigyelmeztetes.hu/2012/06/a-666-os-szam-bele-lesz-rejtve-egy-chipbe-es-arra-fognak-kenyszeriteni-benneteket-hogy-fogadjatok-el-azt-akarcsak-egy-vedooltast/ A letöltés menüpont alatt lévő > A bélyeg már létezik, 2008. február 11. archívumot elolvasva döbbenetes a hasonlóság!! http://nagyfigyelmeztetes.hu/2012/05/az-imak-el-tudjak-haritani-azokat-a-tervbe-vett-szornyusegeket-melyek-atombombak-beveteset-szorgalmazzak/ részlet:Drága, szeretett leányom, Prófétáim, Hírnökeim és valamennyi igaz látnokom a világban, most lélekben egyesülnek, hogy hirdessék Szent Szavamat (Üzenetemet) ebben az időben. Akik nehéz küldetésre választattak, miszerint biztosítsák az egész emberiség lelkének felkészítését Második Eljövetelemre, azokat jelenleg arra kérik, hogy szóljanak a világnak. Ők hamarosan sürgős imára fognak buzdítani, hogy segítsünk azoknak, akik szenvedni fognak a közelgő háborúkban. A háborúk kitörésének ideje közel van, és sok ártatlan lélek esik majd áldozatául ezeknek, az Isten gyermekei ellen intézett, gyűlölettel teli borzalmaknak. Ezekben a háborúkban sokan elszakadnak majd egymástól, különböző irányokba, és nagy lesz a zűrzavar a Közel-Keleten.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  17. Ne feledjétek, hogy . I z r a e l . alapvető katonai filozófiája, hogy e l s ő k é n t n e m h a s z n á l n u k l e á r i s f e g y v e r t. Ennek betartására jó oka van, hiszen annak bevetése több, mint valószínű egyenlő lenne “önmaga elpusztításával”. Ezt pedig kultúrember (állam) nem akarhatja, pláne, ha a vallása is tiltja a fölösleges áldozatot…
    Irán azért ismételgeti mindenütt, hogy fél az izraeli atomtól, hogy okot szolgáltasson atomfegyver előállítására, amellyel majd egyszer reményei szerint megsemmisítheti a zsidó államot… A visszavágás náluk nem számít, sokan vannak…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  18. lehar.Ennyi erővel meg Iránnak pont Ahmedinedzsádra van szüksége.Én azoknak is igazat adok akik azt mondják hogy Irán még nem támadott meg senkit viszont őket igen.A nyugat álltal felfegyverzett irakot vették rá hogy támadják meg.Visszaverték őket és még mielőtt az iráni hadsereg egészen Bagdadig nyomult volna előre gyorsan békét kötöttek.Iránnak abban az időben nem volt sem légiereje sem légvédelme.Kézi fegyvereik első világháborus szinten voltak.Mégsem tudták legyőzni.Én azért mondtam és irtam itt azt hogy túlságosan magabiztos Izrael és az USA ami könnyen megbosszulhatja magát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  19. kakas:
    .
    - Pokolbéli hülyeségeket irkálsz, mint mindig. Egyetlen mondatod nincs, ami ne volna alapvetően téves.
    .
    “…A nyugat álltal felfegyverzett irakot vették rá hogy támadják meg…”
    .
    - Senki nem “vette rá” irakot erre. A mindenkori iraki- iráni konfliktusnak semmi köze a “nyugathoz” meg a Zusákokhoz; ez részben történelmi, részben vallási, részben pedig gazdasági ellentétek miatt kitört háború volt.
    .
    Nagyon komoly szakirodalma ennek magyar nyelven, akit érdekel:
    .
    John Keegan: AZ IRAKI HÁBORÚ
    .
    “…Visszaverték őket és még mielőtt az iráni hadsereg egészen Bagdadig nyomult volna előre gyorsan békét kötöttek…”
    .
    1, Az iráni tömeghaderő soha nem volt abban a helyzetben, hogy Bagdad felé tudott volna nyomulni. A hadműveletek Khorramsharr iráni város vonaláig mentek, plusz- minusz pár tucat kilométer, oda- vissza foglalva el- vissza ezeket a területeket, de ez köszönőviszonyban sem volt Bagdad területével.
    .
    2, A békekötés nem az iráni haderő gyors előrenyomulása miatt volt, pláne nem Bagdad közelébe (mert ilyen nem volt), hanem mert irak egyszerűen a végletekig kimerült – a többit a Keegan könyvből.
    .
    “…Kézi fegyvereik első világháborus szinten voltak.Mégsem tudták legyőzni…”
    .
    - Ennek semmi köze nem volt irán felszereltségéhez. Hogy mihez volt köze, azt nem tudom leírni pár sorban, a puszta felsorolás és egy kevés magyarázat is oldalakat venne igénybe.
    .
    “…Én azért mondtam és irtam itt azt hogy túlságosan magabiztos Izrael és az USA ami könnyen megbosszulhatja magát…”
    .
    - Aha… szóval, akkor most ezzel a nyolcvanas évek iraki haderejének a színvonala (technika, képzettség, ellátmány, általános és speciális katonai képességek, stb) egy kalap alatt van a MOSTANI amerikai hipermodern- csúcshaderővel.
    .
    Ami a mai iráni képességek ismeretében különösen nevetséges.
    .
    Jól van, ülj le, egyes.
    .
    Úristen… :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (10 szavazatból)
  20. KAKAS
    2012. szeptember 23. vasárnap
    14:38

    Olvass Eldrad-ot, helyettem is írta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  21. Perfect YOM KIPPUR message.
    https://www.youtube.com/watch?v=C7ruAmWfb4A&list=PLFMVZUcmzisYUsHxfSAj3N-1S3LgLecRG
    Ezt küldöm minden kedves barátunknak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  22. bban igenis tévedsz, hogy nem volt amerikai befolyásolás abban, hogy Irak megtámadta Iránt!! Az ellenségem ellensége a barátom elvet követve.

    Komoly mennyiségű fegyverszállítások is történtek amerikai részről – mint annak idején az Al-Kaidának, akiket a CIA képezett ki és pénzelt még az afgán-orosz konfliktus idején-de az orosz haditechnikából is “bevásároltak”…

    A modern haditechnika sem mindenható, lásd az Afganisztáni kudarcot, de mégegyszer megismételném – a légicsapás kivitelezése több Izraellel nem igazán baráti kapcsolatot ápoló ország légterének igénybevételét jelentené, ami elég komoly problémákat vett fel a tervezés során.
    Gondolod a jordán, a szír vagy akár az iraki légvédelem nem állna pillanatokon belül riadókészültségbe ha a radarok egyszercsak “megbolondulnak”?

    Akkor még nem beszéltünk az irán belső területéig tartó repülés buktatóiról, a legtöbb hely jól védhet, egyetlen támadási irányt lehetővé tévő helyre települt!!!

    Írni valamiről nagyon könnyű, de megvalósítani már más kérdés. Mit gondolsz az USA katonai parancsnoksága miért nem rajong egy Irán elleni háborúért?

    Ha igazad lenne már régen megtámadták volna őket, csak úgy látom, nekik hál istennek helyén van a józan eszük….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  23. hornet:
    .
    - Annyi hülyeséget írtál, hogy komolyan nem fárasztom már magam, hogy ezredjére is leírjam a jól ismert, információtöredékekre épített irományod.
    .
    Nagyon röviden:
    .
    1, Afganisztán nem volt kudarc, az összes katonai stratégiai célt elérték a szövetségesek.
    .
    2, Az, hogy az USA fegyvert szállított a sah iránjának, azaz, egy akkor még szövetséges országgal legális fegyverkereskedelmet folytatott, nem vonja maga után, hogy akkor már az USA “uszította” ott egyiket a másikra. Nem mis lett volna érdeke, de mint mondottam, JOHN KEEGAN könyvében nagyon világosan benne van, mik voltak a háború okai.
    .
    De ha úgy gondolod, hogy te, a fél- vagy inkább semmilyen információmorzsáid alapján jobban tudod ezt mint Keegan, holott jól láthatóan egy következetes mondatot nem tudsz leírni – akkor gratulálok.
    .
    Iránba való izraeli berepülésről már több szakmai cikk megjelent, plusz szakmai elemzések, hogy nézne ki egy ilyen támadás. Hadd segítsek, NEM CSAK LÉGIERŐ MENNE.
    .
    Pedó mohamed tetves, hosszú szakálla tekerjen körbe, mennyiszer leírtam már itt ezt én is…
    .
    USA parancsnoksága pedig rajong az irán elleni háborúért, mivel tudják, hogy órák alatt összeomlana irán egy USA támadás során. A gond a politikai akarat hiánya, nem a katonai képességeké.
    .
    “…Ha igazad lenne már régen megtámadták volna őket…”
    .
    - Ez megint egy tipikus értelmetlen mondat.
    .
    Ha nekekm itt igazam van (márpedig az van), abból miért következik, hogy az USA parancsnoksága – ezernyi ismert szempontot , és ugyanennyi általunk nem ismert szempontot mérlegelve, már egyből támadna?
    .
    Hagyjuk már, hornet, gőzöd nincs az egészről.
    .
    Attól meg, hogy te toporzékolsz, hogy “de igenis tévedek”, attól még ugyanúgy meg nem cáfoltál semmit, attól még nem lesz gőzöd sem az egészről, attól még irán órák alatt omlana össze egy USA támadás alatt, attól még egy izraeli támadás nem csak légitámadásból állna, és attól még pár, értelmezhetetlen hírmorzsából nem fogsz tudni semmit.
    .
    Na ennyit rólad, ne írj vissza.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (10 szavazatból)
  24. Elnézést a többiektől, késő van, a bekezdést elrépáztam, ezt írtam első bekezdésben a lódarázsnak:
    .
    “…nem fárasztom már magam, hogy ezredjére is leírjam a jól ismert, információtöredékekre épített irományod….”
    .
    Helyesen:
    .
    “nem fárasztom már magam, hogy ezredjére is leírjam a jól ismert, információtöredékekre épített irományod RÉSZLETES CÁFOLATÁT”.
    .
    Na.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (9 szavazatból)
  25. Avi:
    .
    -Súlyos az a video..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  26. Avi, Lehar, többiek:
    .
    - Én meg ezt a zenét küldöm:
    .
    http://www.youtube.com/watch?v=9sema1GNsn0

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  27. Nahát…
    .
    http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4285130,00.html
    .
    - Lehar, mondjátok már meg Bibinek, hogy mutassa meg, kinek hol a helye… de úgy magyarázza el a leckét, hogy ahhoz képest hatvanhét egy kis bemelegítő karkörzésnek is kevés legyen!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (9 szavazatból)
  28. “KAKAS
    2012. szeptember 23. vasárnap
    14:38
    lehar.Ennyi erővel meg Iránnak pont Ahmedinedzsádra van szüksége.Én azoknak is igazat adok akik azt mondják hogy Irán még nem támadott meg senkit viszont őket igen.A nyugat álltal felfegyverzett irakot vették rá hogy támadják meg.Visszaverték őket és még mielőtt az iráni hadsereg egészen Bagdadig nyomult volna előre gyorsan békét kötöttek.Iránnak abban az időben nem volt sem légiereje sem légvédelme.Kézi fegyvereik első világháborus szinten voltak.Mégsem tudták legyőzni.Én azért mondtam és irtam itt azt hogy túlságosan magabiztos Izrael és az USA ami könnyen megbosszulhatja magát.”
    .
    Bocsi Kakas ez úgy hülyeség ahogyvan,Izrael a sah nagyon is modern haderejéből bírta 10 évig Szaddámmal szemben, és a háborút ők vesztették el,Khomeini lefújta az egészet az utasszállító gépük lelövésekor, mert azt hitte, ezzel Amerika beszállt a háborúba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  29. Eldrad
    2012. szeptember 24. hétfő
    03:11

    Mondom én minden nap és nem is egyedül. De itt is van egy kisszámú, de annál hangosabb réteg, amelyik egyebet sem kántál, mint azt, hogy “Bibi a hibás!” Jószerivel még az időjárást is így kommentelik, de olyan időszakra is visszanyúlnak, amikor Bibi még csak karonülő kisded volt.
    Ezzel együtt és mindezek ellenére úgy gondolom, hogy Bibi kellő időben, kellő megfontolás után helyre fogja tenni a jónépet. Akkor aztán egy darabig ismét csönd lesz.:)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  30. dobozoska:
    .
    - Ejnye…
    .
    Iránt akartál írni Izrael helyett, gondolom.
    .
    Másik dolog: iránban már nem volt a sah, irak ellen 1980- tól már az iszlámnáci banda viselt háborút. Amikor a sah volt, akkor is voltak kisebb ütközetek, de azt mindig az akkori Irán nyerte, köszönhetően a sah kitűnő, felkészült, szakszerű haderejének, melyet az iszlámnnácik szó szerint lefejeztek a hatalomátvételkor.
    .
    Ezért is szaródott el az iráni haderő, mert a minőségi technika ugyan megmaradt (míg el nem fogyott a háborúban), de a vezérkart kb. a hadnaggyal kezdve a felső vezetésig lényegében kiirtották.
    .
    Ugyanazt művelték, mint ahogy azt a sztálin nevezetű szörnyeteg (töröltessék ki a neve) tette a II. VH előtt, mikor egyszer elgurult a gyógyszere a szokásosnál is jobban.
    .
    És azért bírták a háborút iránban, mert a haderejük technikailag, emberállomány, és katonai mesterségbeli tudás szempontjából is egy rakás tr…gy lett, a modern felszerelésük az első években megsemmisült nagyrészt, de:
    .
    1, Az USA és Izrael küldött nekik fegyvereket, mert azt hitték, azzal irán befejezi a folyamatos USA- és civilizációellenes őrjöngését, meg a tömeggyilkos iszlámnáci terror támogatását, és nem szed több amerikai túszt
    .
    2, Az iraki haderő is teljesen szakszerűtlenül volt irányítva, mivel husszein semmihez nem értő senkiket, pl. a saját, szadista, de egyébként agyhalott fiait tette meg fővezérnek; így a papíron erős iraki hadsereg egy szétzüllesztett banda volt már akkor is, csak a vérszomj és a félelem tartotta őket egyben.
    .
    De így nem lehet modern háborút viselni hatékonyan, eredménye az lett, amit Keegan is leírt a könyvében.
    .
    OK, itt a rövid történelemlecke vége most.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (8 szavazatból)
  31. lehar:
    .
    - Azért Bibinek van egy hatalmas történelmi bűne, mégpedig, amit a Rabin- ellene őrjöngés során művelt a kilencvenes évek elején. Nem azt mondom, hogy ő gerjesztette a Rabin- ellenes gyilkos indulatokat, de hagyta, hadd legyen úgy, és szidta Rabint, tudjuk, miért.
    .
    Persze azt ő sem gondolta, hogy mi lesz abból, de ez akkor is felelőtlen disznóság volt tőle.
    .
    Ahogy látom, ezt igencsak megbánta azóta, de úgy általában véve is bölcsebb lett, és akárhogy is, most tényleg őrá van szükség.
    .
    Csak azt nem tudom, mire vár még.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  32. Eldrad
    2012. szeptember 24. hétfő
    11:48

    Így igaz, ahogy írod. Az azonban, hogy gyilkosság lesz belőle, álmában sem jutott eszébe senkinek. Így vált egy bukásra ítélt politikus hőssé.

    Hogy mire vár? Olyan feltételezések vannak, hogy igazából nem is akar támadni, hogy minden vonalat meg akar előbb erősíteni, hogy jelenleg sokat beszélnek a dologról… hogy, hogy és hogy…
    Én arra gondolok, de ez abszolút egyéni véleményem, hogy előbb keresztül akarja vinni a költségvetést a Kneszetben. Ha nem megy, akkor elkerülhetetlen az előre hozott választás. Na, meg ott az amerikai is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  33. Avi videója, és a kommentek megihlettek egy forgatókönyvre, de előre is elnézést, nem vagyok katonai szakértő.
    Izrael lerombolja az iráni atomlétesítményeket, erre a környező országok, ész nélkül elkezdik kilövöldözni összes létező rakétájukat rá. Mondjuk egy-két komolyabbat is Jeruzsálemre. A pajzs működésbe lép Izraelben, de hagynak egy folyosót, ha ki lehet számolni a becsapódás pontos helyét, vagy elkapnak egy távvezérlésű rakétát, és szépen belevezetik a Sziklamecsetbe. Na ezek után próbálják meg megmagyarázni a muzulmánok, hogy újjá kell építeni ott a mecsetet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  34. ???
    .
    - Ami biztos: a leszámolás az iszlámnácizmussal, vagyis, az iszlám világ nagyobb részével elkerülhetetlen.
    .
    Minél tovább van halogatva, annál nagyobbak lesznek a károk. Na nem az iszlám haderők felkészültsége miatt (az lófütty), hanem a civilizált országokban már tízmilliós nagyságrendben betelepült iszlamisták miatt – ez az “ötödik hadoszlop”, ami nagyobb probléma.
    .
    Az iszlámnáci országok simán verhetőek, lebombázhatóak, lenyomhatóak, stb. Na de hogy bombázzanak az euro- atlantiak a saját városaikban tömegesen tenyésző- őrjöngő iszlámnáci tömegeket?
    .
    Izrael körül pedig nem mindenki kezdene lövöldözni rakétákkal, mert pl. a teljes Arab- Félsziget ordítana a boldogságtól, ha iránt, szíriát, és az afrikai iszlamista anarchiákat totál bukni látná.
    .
    A faszbollahhal, egyiptommal, és iránnal pedig napok alatt el tudna bánni Izrael, csak a megfelelő erővel kell odab…sznia. Ez viszont egyszerűen politikai akarat kérdése – mert a technikai- katonai lehetőségek bőven adottak ehhez.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  35. http://www.youtube.com/watch?v=HQlRrrReua0
    Eldrad kösz a videót. :)
    Nekem ez a legkedvesebb videóm a témában és nem tudom száraz szemmel végighallgatni.
    Good Bless Israel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  36. Eldrad,

    Tényleg felesleges vitáznunk, két ok miatt, én jártam ezekben az országokban ,-már ami Irakot,Afganisztánt,Pakisztánt,Iránt illeti te pedig gondolom nem, másrészt a “wishful thinking” érveléssel szemben értelmetlen

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (7 szavazatból)
  37. hornet:
    .
    1, Egy anonym fórumon értelmetlen olyanokat írni, hogy ki- mi vagyok, úgysem tudjuk ellenőrizni. Akkor mi van, ha most én is beírom, hogy én is voltam, sőt…?
    .
    2, Az, hogy ott voltál esetleg, nem vonja maga után automatikusan, hogy tisztában vagy a fent említettekkel (kb. mintha azt mondanánk, hogy “én fél évet dolgoztam egy holland kertészetben, így betéve tudom a 17. századi vallásháborúk összes dolgát).
    .
    3, Én nem “wishful thinking” – el érvelek, hanem tényeket írok, hivatkozok, stb.
    .
    4, Mindettől függetlenül, minden mondatod továbbra is téves, féligazság, vagy egyszerűen csak hülyeség. Akár “jártál ott” (jártál egy frászt), vagy nem.
    .
    Ismereteid rendkívül hiányosak, vagy inkább, egyszerűen nincsenek is, stílusod, és szövegezés alacsony iskolázottságra, vitaképtelenségre utal.
    .
    5, Tessék, a hisztit, meg toporzékolást, de főleg az ilyen óvodáskölyök- szintű hőzöngéseket (én jártam ám ott, te meg nem, ezért én tudom ám a Tutit…) ezúttal elhagyva, tételesen cáfold meg, mutasd ki, hol és miben tévedtem.
    .
    Na, akkor alakíts valamit, hadd lássa mindenki,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (13 szavazatból)
  38. Én komolyan nem értem, hogy lehet olyannal érvelni, hogy “én jártam ott, így aztán mindent tudok arról a helyről”…
    .
    Ha meg valaki esetleg a magyar honvédség nevezetű világ szégyene által “volt ott”, akkor meg az ismeretei erősen függenek attól, milyen beosztásban volt, mit csinált, mire képezték.
    .
    A többség ugyanis nem jutott tovább pl. egy géppuskás konvojkísérő, vagy valami magyar tábori rádiós feladatkörén túl, namost, ezek nem igazán szavatolják, hogy az illető piszkosul fogja tudni a geostratégiai, geopolitikai, helyi speciális politikai- gazdasági- hadi ismereteket, irak- irán- afg. hadtörténetét, Izrael katonai képességeit, stb.
    .
    A többit hagyjuk, az nagyon “off” lenne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  39. A nukleáris technológia lehet áldás, de lehet átok is az egész emberiségre.
    Én attól tartok, hogy néhány felelőtlen ember – végszükség esetén – elszabaditja
    az átkot. Szerencsénk van, hogy a náciknak még nem volt atombombájuk.
    Hitlernek külön előnyös lett volna.
    Ausradieren gombnyomásra. A világra! Benzin és – megbizhatatlan – katonára
    sem lett volna szüksége öngyilkosságához.
    Csak azt nem tudom, min cseveghetnénk most? Itt!
    E lehetőség ma már rendelkezésre áll. Egyes tudatlanok meg szurkolnak,
    mintha az atom-focimeccs “áldásait” akarnák élvezni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  40. Túlavasúti:
    .
    “…Egyes tudatlanok meg szurkolnak,
    mintha az atom-focimeccs “áldásait” akarnák élvezni!…”
    .
    - Lehet, hogy vannak ilyenek, de én, Lehar, Avi, és a többiek biztos nem tartozunk közéjük.
    .
    Ezért mondjuk, hogy iránt minnél előbb le kell zúzni – hagyományos fegyverekkel – mert ha nem teszik meg, akkor valóban lesz atommeccs.
    .
    Na, akkor tényleg lesz.
    .
    Amiről itt írunk, az nem az atommeccs, hanem a katonai képességek értékelése.
    .
    Abban az atomütőerő is benne van (már akinek), de ez nem jelenti azt, hogy használni is kellene irán ellen. Nem kellene, ezerszer leírtuk itt többen, de katonai szakértők is kielemezték már alaposan, irán mennyi volna egy amerikai, vagy izraeli léptékű haderőnek, és azt is, hogy miért.
    .
    Atom nélkül is, természetesen.
    .
    Most az más dolog, hogy idejön valami nyikhaj, és elkezd toporzékolni, hogy “deaznemúgyvan, mert én voltamottés jobbantudom”… és kb. ennyi a “tudása”, meg a színvonala.
    .
    Mint legutóbb ez a “hornet” gyerek, de az ilyeneket meg el kell hajtani a francba.
    .
    Szóval nyugalom, itt senki nem akar atomot. Sőt, pont azt akarjuk, hogy NE legyen ilyen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Hamarosan meglesz az iráni urán 2012. október 9. kedd | AN

Maga az ENSZ játssza ki a szankciókat? 2012. július 5. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos