Ronai and Ronai
AMERIKAI

Washingtonban legális lesz a melegházasság 2012. február 2. csütörtök 20:41 | AN Forrás: Stamford Advocate

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Washingtonban legális lesz a melegházasság

Olympia, Washington állam – A washingtoni állami Szenátus döntése értelmében a Kanadával határos északnyugati államban elismerik az egyneműek házasságát. Ez eddig hat államban és a szövetségi fővárosban, Washington D. C.-ben történt meg.

A törvénytervezet 28:21 arányban ment át, azaz három vokssal többet kapott, mint amennyi ahhoz kellett, hogy átmenjen; a jogszabályt még a törvényhozásnak is meg kell szavaznia, ahol kényelmes többségre számíthat. Washington államban mindkét Házban a demokraták vannak többségben. Kormányzói vétóra sem lehet számítani, miután az utolsó hivatali évét töltő, szintén demokrata Christine Gregoire asszony már a múlt hónapban támogatásáról biztosította a melegházasságot.

Az intézmény konzervatív felfogású ellenfelei népszavazással kívánják megakadályozni annak legalizálását, és ki akarják mondatni: a házasság mint olyan egy nő és egy férfi között képzelhető el. Ahhoz, hogy novemberre kiírassák a referendumot, 120 ezer 577 érvényes aláírást kell összegyűjteniük legkésőbb július hatodikáig.

Az egyneműek házassága a szövetségi fővároson kívül jelenleg New Yorkban, Massachusettsben, Connecticutban, Vermontban, New Hampshire-be és Iowában elismert. Hamarosan az lehet Maine-ben, ahol novemberben népszavaznak róla, és számos támogató dolgozik a legalizáláson Marylandben és New Jerseyben is.

Ha Washington államban célt érnek a melegházasság hívei, az első esküvőt a törvényjavaslat beterjesztője, Ed Murray homoszexuális demokrata szenátor tartja, aki saját bevallása szerint húsz éve vár arra, hogy kimondhassa a boldogító igent. Az eseményre feltehetően valamikor február nyolcadika után kerül sor, a törvényhozás ugyanis ezen a napon szavaz a javaslatról.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)
Washingtonban legális lesz a melegházasság, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

5 Reader’s Comments

  1. Bár már mi is itt tartanánk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (13 szavazatból)
  2. De még nem kötelező az egyneműek házassága – ugye?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (11 szavazatból)
  3. Engem rettenetesen irital hogy ezt az egyuttletet hazassagnak nevezik. Tobb ezer even keresztul a hazassag egy ferfi es egy no kozott tortent, miert nem jo ez a felfogas. Ha a melegek egybeakarnak kelni, akkor tegyek meg es nevezzek azt valami masnak de ne hazassagnak.
    Kanad volt az elso orszag amelyik engedelyezte a meleghazassagokat, termeszetesen a liberalis kormany alatt.
    Lattam egy hetven eves nyugdijas katolikus papot amit hazassagot kotott a fiujaval ugy hogy kozben a kezet a Biblian nyugtatta. (Igaz hogy “csak” katolikus Biblian, de akkor is elfogott a hanyinger. )

    Egyebkent demokratikus dolog hogy attol hanyjak amitol nekem tetszik ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (11 szavazatból)
  4. “tegyek meg es nevezzek azt valami masnak de ne hazassagnak”

    Buzipaktum

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  5. Commonsense;
    Engem akkor fog el a hanyinger, ha katolikus papot latok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Semjénék pártja gagyog, s ragyog 2013. december 3. kedd

Az elnök bement a hidegről 2012. május 15. kedd | AN

Obamának kellenek a meleg szavazatok 2012. május 14. hétfő | Rákócza Richárd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos