Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az elnök bement a hidegről 2012. május 15. kedd 12:59 | AN Forrás: Reuters

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az elnök bement a hidegről
New York – Azt követően, hogy a Time magazin bízvást botrányosnak nevezhető címlapján mint az Egyesült Államok első meleg elnökét hirdette meg Barack Obamát, nevezett nem cáfolt rá erre, és újabb gesztust gyakorolt az érintettek felé.
.
„Az amerikai nép a mi oldalunkon áll”, jelentette ki Barack Obama elnök az egyneműek összeházasodásáról nyilatkozva egy adománygyűjtő eseményen, azonosítva önmagát az est védnökeivel: a leszbikusokat, melegeket és transzvesztitákat tömörítő érdekvédelmi testület, az LGBT vezetőségi tanácsával és a Futuro Fund emberbaráti társulattal. Az est házigazdája a homoszexuális énekes, Ricky Martin volt.
.
„Sohasem tévedtünk, ha jogokat és kötelezettségeket terjesztettünk ki mindenkire”, szögezte le Barack Obama elnök ujjongó hallgatósága előtt. „Ez nemhogy meggyengítené a családokat, ez megerősíti a családokat. Ez a helyes, amit meg kell tennünk.”
.
A beszéd azt követően hangzott el, hogy Mitt Romney, a szinte bizonyos republikánus elnökjelölt a Jerry Falwell tévéevangelista által alapított Liberty Universityn elmondott beszédében hitet tett amellett, hogy a házasság csak egy férfi és egy nő között képzelhető el.
.
A jó hír az, hogy szerintem az amerikaiak ebben a mi oldalunkon állnak”, közölte Obama. A különféle felmérések tanúsága szerint a kérdésben az amerikai társadalom nagyon megosztott; az elnök arra célzott, hogy összességében valamivel többen engednék meg az egyneműek hivatalos egybekelését, mint ahányan nem.
.
Obama arra figyelmeztette hallgatóságát, hogy a teljes emancipációig még nehéz küzdelmek várnak rájuk, és az ellenfél a nehézségek miatt is őt, az elnököt fogja hibáztatni, akár több százmillió dolláros kampányban, mint ahogyan a nyakába varrják a gazdasági válság okozta nehézségeket is. A republikánusok kampánya már most a magas munkanélküliségre és arra alapoz, hogy az elnök szerintük hibás gazdaságpolitikája szükségtelenül hosszabbította meg a válságot.
.
A New York Times és a CBS közös hétfő esti felmérése szerint Obama és a melegek „kényszerházassága” nem feltétlenül hozza meg a várt eredményt, ugyanis a megkérdezettek java azt állítja, az elnök újsütetű álláspontja nem változtatja meg álláspontjukat, ellenben 26 százalék nyilatkozott úgy, hogy ezek után már biztosan nem szavaz az elnökre, és csak 16 százalék állította, hogy a melegházasság felkarolása miatt valószínűbb, hogy Obamára voksol.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Semjénék pártja gagyog, s ragyog 2013. december 3. kedd

Obamának kellenek a meleg szavazatok 2012. május 14. hétfő | Rákócza Richárd

Marylandben is lesz melegházasság 2012. február 22. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos