Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kalifornia nem tilthatja be a melegházasságot 2012. február 8. szerda 11:19 | AN Forrás: Reuters

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kalifornia nem tilthatja be a melegházasságot

Sacramento – A kaliforniai 9. kerületi bíróság döntése értelmébnen alkotmányellenes az azonos neműek házassága tilalmát kimondó referendum. A 2:1 arányú verdikt kimondja, hogy megsértették a homoszexuális kaliforniaiak jogait.

A kaliforniai választók 2008-ban szavazták meg a homoszexuális házasság betiltásáról szóló, 8. sz. propozíció néven ismertté vált javaslatot, amiről Vaughn Walker szövetségi bíró 2010-ben mondta ki, hogy alkotmányellenes. Ez utóbbi ítélet volt fellebbezés alatt.

Stephen Reinhardt bíró indoklásában azt állította, a 8. sz. propozícónak semmilyen értelme és célja nincs azon kívül, hogy megsérte a kaliforniai melegeket és leszbikusokat emberi méltóságukban, s kapcsolataikat hivatalosan is másodrendűvé tegye. A bíróság szerint a népszavazáson elfogadott törvény megsérti a Tizennegyedik Alkotmánykiegészítést, amely kimondja a törvény előtti egyenlő bánásmód elvét.

A kerületi bíróság, mint az várható volt, támogatta Vaughn Walker kerületi bíró 2010. augusztusi ítéletét; eszerint Kalifornia államnak nincs „racionális alapja” arra, hogy kimondja, a melegek és a leszbikusok nem házasodhatnak egymással. A 8. propozíció és a tiltás fenntartásáért harcoló csoport fellebbezte meg Walker döntését azon az alapon, hogy a bíró maga is homoszexuális, egy férfival él együtt, tehát enyhén szólva is elfogult az ügyben.

A mostani másodfokú döntés kimondja, hogy még népszavazással sem lehet megfosztani az egymással házasodás jogától a leszbikusokat és a melegeket, Reinhardt bíró azonban emlékeztet arra, hogy az ítélet csak Kaliforniára és nem az Egyesült Államok egészére érvényes.

A harcnak ráadásul nincs vége, a 8. sz. propozícióért küzdők a mostani ítélet ellen is fellebbeznek a 9. kerületi bíróság szélesebb, 11 tagú tanácsához. Mitt Romney republikánus elnökjelölt-aspiráns is úgy fogalmazott, még nem ért véget a házasság hagyományos formájáért folytatott harc: „Ma senki által meg nem választott bírók söprik félre Kalifornia népének akaratát, amely a hagyományos házasság megvédésére szavazott.” A melegházasságot Barack Obama elnök is ellenzi, jóllehet az ő álláspontja – mint fogalmazott – „változóban” van.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

2 Reader’s Comments

  1. Jogászok véleménye kellene, a kérdés:
    Melyik erősebb jog, az emberi méltósághoz való vagy a házasság katolikus szentségének a joga?
    Az előbbire szavazok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (8 szavazatból)
  2. Nem csak a katolikusok tartjak abszurdnak a meleghazassagot, hanem minden bibliat hivo kereszteny, mert a hazassag egy ferfi es egy no kozotti szovetseget jelenti. Amikor egynemuek kelnek egybe ( az o sajat dolduk) azt mashogy kellene nevezni, meg akkor is hasonlo jogokat elvezhetnek mint a hazassok.
    A tortenelmi hagyomanyokkal ellentetben , a homosexualis nyomas hatasara az emberek elfogadjak ezt a fajta “hazassagot” is, amivel nekem nincs problemam, ha megfelelo nevet talalnanak neki. A hazassag elnevezes mar a heterosexualis kapcsolat szamara foglalt.

    Nemetorszagban felutotte a fejet a szulok elnevezese miatt vita. Mivel az apa es anya szo erosen “serti” a homosexualis parokat ( ahol vagy ket apa, vagy ket anya van) be akartak nevezni a szulo1 illetve a szulo2 elnevezest.
    Hat nem orulet ?

    Miert letezik ez a mizeria ? Mert a homosexualisok nem akarnak allando szegyenben, vadlasban es buntodatban elni. Ezert aztan minden ami a hagyomanyos felallasban szerepel, le akarjak utanozni. Ket menyasszony/volegeny a menyasszonyi tortan, egyhazi eskuvo, meg az osszes tobbi. Elfogadhatok akarnak lenni ,as szoval nem akarnak kirekesztetkent elni.

    Ezzel szemben ok a kirekesztoek. Ismerosom a felesegevel es2 gyermekevel ejjel utazott majd egy panzional megaltak szallast keresni. A srac bement intezkedni meg is kaptak a szobat, de mikor kiderult hogy a feleseg no, elkuldtek oket.

    A homosexualizmus olyan mint a katolikus vallas. Amig kisebbsegben vannak addig besimulnak meghuzzak magukat, de amint erore kapnak, diktalni kezdenek, es semmibe veszik a tobbiek jogait.

    USA-ban az ot eves gyermekeknek a fiatal ovobacsi arrolbeszelt hogy az o felesege ferfi. A homosexualisok az oktatas minden teruletere be kivannak avatkozni es befolyasolni a gyermekeket.

    Mi a hivatkozas alapja ? Valami fele gen-t tesznek felelosse a homosexualis vonzalomert, egy Gent amit eddig senki sem talalt meg es nem bizonyitott.

    A tudomanyos kutatasok viszont azt bizonyitjak hogy a homosexualis hajlam legtobbszor gyermekkori trauma, szuloi el nem fogadas hatasara alakul ki.

    Szamos ex-gay ember kepesse valt normalis hazassagot elni masnemu partenrrel, es sok esetben uldozes vagy halalos fenyegetest is kaptak kulonfele gay szervezetektol. (Errol persze nem cikkeznek az ujsagok, errol nincs publikus informacio, de ha valakit erdekel a teme, csak keressen ra az internetre.)

    http://www.drjamesdobson.org/

    http://www.laughyourway.com/about/mark-gungor/

    http://www.iwasgay.com/

    Nagyon sokan vannak a Gaykerdesel ugy mint az evolucioval. Sokat hallottak ezert elfogadjak, de ha kicsit melyebben vizsgaljak a dolgokat es megismerik az elhazudott informaciokat is, teljesen mas eredmenyre juthatnak.

    MInden dolgot erdemes megvizsgalni, mert tele vagyunk hazugsagokkal.

    “Mindent megvizsgaljatok, a jot megtartsatok, ami gonosznak LÅTSZIK attol orizkedjetek”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Semjénék pártja gagyog, s ragyog 2013. december 3. kedd

Az elnök bement a hidegről 2012. május 15. kedd | AN

Obamának kellenek a meleg szavazatok 2012. május 14. hétfő | Rákócza Richárd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos