Ronai and Ronai
AMERIKAI

Irán kamikáze motorcsónakjai készen állnak 2012. február 13. hétfő 19:58 | Rákócza Richárd Forrás: AP

  • Hozzászólások(30)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Irán kamikáze motorcsónakjai készen állnak

Washington/Manama, Bahrein – Bármikor bevethetők azok az iráni fanatikusok, akiket arra képeztek ki, hogy robbanóanyaggal töltött motorcsónakon rohanjanak neki a vízi célpontnak, és önmagukkal együtt repítsék a levegőbe. Az amerikai haditengerészet azonban kész arra, hogy megakadályozza a Hormuzi-szoros lezárását – jelentette be Mark Fox altengernagy.

Irán az elmúlt hetekben több alkalommal fenyegetőzött azzal, hogy fennakadásokat fog okozni az Öböl hajóforgalmában, illetve a térségben lévő amerikai erőkre és érdekeltségekre mér katonai csapást, amennyiben olajexportja embargó alá kerül, avagy nukleáris programja miatt támadás éri. Az ország nem konkretizálta, milyen lépésekre gondol.

Mark Fox altengernagy, a Bahreinben állomásozó Ötödik Flotta parancsnoka most azt nyilatkozta: információik szerint Irán növelte tengeralattjárói és gyors támadásra képes egységei számát. Tengeralattjáróból most már tíz darabja van. Ennél jóval több motorcsónakot jókora robbanófejjel szereltek fel; ezeket az erre kiképzett öngyilkos merénylő a célra vezetheti és önmagával együtt felrobbanthatja.

Fox elmondta: az amerikai hírszerzés nagy érdeklődéssel kísérte figyelemmel az iráni rakétafegyverkezést is, amely a nagy hatótávolságú ballisztikus rakétákra is kiterjedt.

Motorcsónakos támadásból eddig egyet jegyeztek fel. 2000-ben egy jemeni kikötőben az al-Kaida követett el ilyen merényletet a USS Cole hadihajó ellen; ekkor tizenhét amerikai életét veszítette. Többé azonban amerikai hadihajók nem engedik magukhoz közel az ártalmatlan kinézetű bárkákat, csónakokat és azok barátságosan integető utasait anélkül, hogy meggyőződnének valódi szándékaikról.

Mark Fox a USS Carl Vinsson repülőgép-hordozó fedélzetén

Arra a kérdésre, vajon az iráni fenyegetések mennyire veendők komolyan, Fox kijelentette: Irán képes arra, hogy rendkívüli módon megnehezítse az életet, a szorost azonban csak akkor tudná lezárni, ha azt minden más hatalom ölbe tett kézzel végignézné, de az altengernagy a maga részéről nem hiszi, hogy ez lenne a helyzet.

Az Ötödik Flotta napi kapcsolatban áll az Öböl környékén hajózókkal, így irániakkal is, akiket mentettek már ki süllyedőben lévő hajóról, de kalózok rabságából is, emlékeztetett az Ötödik Flotta parancsnoka, akinek személyes felelőssége egy – nem csak amerikai csapásmérő erőkből álló – egység élén az Öböl zavartalan forgalmának folyamatos biztosítása is.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (8 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +7 ( 9 szavazatból)
Irán kamikáze motorcsónakjai készen állnak, 4.9 out of 5 based on 8 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(30)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

30 Reader’s Comments

  1. Többször olvastam már csodálkozó a hülyeségig naiv kérdést, hogy “Mééé ne lehetne atombombája Iránnak is ha már egyszer van olyanoknak is, mint…..?”
    Jó, hát akkor tessék nukleáris fegyvert adni vallási fanatikusok kezébe oszt látható lesz a különbség.

    A szoros lezárása nem fog menni, ezt könnyü belátni. De ne feledjük, hogy másként látszik az iráni part és viztükör egy olajtanker fedélzetéröl, mint egy hordozó parancsnoki hidjáról. Szóval, lehetnek kellemetlenségek. Lehet, hogy ez lesz az a szikra, vagy utolsó csepp, amely elinditja a nyaklevsözönt?

    A világ olajcsapjával játszani nem okos dolog.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  2. Öngyilkos motorcsónakos majmok utoljára a Cole rombolónak tudtak nekihajtani, azóta ez nem megy.

    Pedig próbálták pár alkalommal.

    Persze lehet azt “hinni” (mintha ez hit kérdése lenne), hogy az ultramodern hadihajókat ezzel a szánalmas módszerrel el lehet intézni – aki akarja, higgye ezt. Attól még nem lesz előrébb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  3. Eldrad: “Persze lehet azt “hinni” (mintha ez hit kérdése lenne), hogy az ultramodern hadihajókat ezzel a szánalmas módszerrel el lehet intézni – aki akarja, higgye ezt. Attól még nem lesz előrébb.”
    -
    Igazad van, nem is vitatom ezt addig amég leszükitjük a kérdést a hadihajókra.
    Lusta vagyok utánanézni, hogy hány tanker (és nem tanker) halad át üresen és tele a szoroson. Biztos, hogy ez egy nagy szám. Ha ezek a szarháziak motorcsónakokkal száguldoznak a nem hadihajók között és néha felrobbantanak egyet, az elég idegesitó lehet. Olajszennyezésröl még nem is beszéltem. Továbbá, felmegy a hajók biztositási dijja, felmegy a fuvardij, drágább lesz a piacon az olaj, kevesebb tanker vállalja, stb. Minden tanker mellé nem biztos, hogy lehet adni egy kisérö hadihajót. Esetleg konvolyban kisebb a kockázat.

    Nyilván megoldható a kérdés egy kikötöi blokáddal, amikor se ki, se be az iráni kikötöbe oszt annyi nekik….. de az olaj ára akkor is felmegy. Pont most, amikor a gazdaságnak egyáltalán nem hiányzik a magas olajár (az én nyugdijas befektetéseimnek biztos nem hiányzik).
    Szóval, nem hülyeség amit ezek a szarháziak csinálnak. Elég a fenyegetés és máris látszik az olajpiacon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  4. Pontosan erről van szó, ez a bohóckodás. Ezért kell pihetollastul, dzsádostúl az egész bandát felszámolni. Nyilván nem fognak egy hadihajót megtámadni, de a kereskedelmi és személyi hajózásban sem olcsó buli egy zavar.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  5. Hogy a világ mennyire érdzékeny az olajcsapra, azt már láttuk Kuwait megszállása idején. Veszélyes játék ez de sajnos még a verbális háború is meglátszit a tözsdén és igy a gazdaságon is.

    Gonoszka,,.. ismét vagyok -> @

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  6. Megérett már Irán is arra hogy leverjék végre….egyből felére-harmadára csökkenne a terror-fenyegetettség is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  7. Amit ma Irán művel , annak a 15 százalékára Amerika már támadott volna 60 évvel ezelőtt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  8. Pakisztánt se felejtsük ki a buliból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  9. Geyza
    Igazad van. 1952 körül valóban gyorsabb lett volna az USA katonai akciója. De! Ugye 60 évvel ezelött más volt a világ is. Csak apróságok. Az USA 1952-re ledolgozta a háború okozta hatalmas deficitjét nullára. Ma meg ahogy állunk? A gazdaság akkor szárnyalt és a világban egyedül csak az USA-ban szárnyalt. Európa nyalogatta a háborús sebeit és reszketett Sztalintól. Ezért mint a naposcsibe bújt meg az USA szárnyai alatt. Mára egy kicsit kinyilt Európa csipája (ami érthetö és nem is baj). Nagyot pukkanó nukleáris bombái csak az USA-nak és a ruszkiknak voltak (úgy rémlik az angolok késöbb kapták a bombájukat). Ma pedig minden hentesnél lehet kapni. Kina a faso rban sem volt akkor még. Az arabok akkoriban teveszaron melegitették a vacsorájukat.

    Ma azért egy kicsit más a helyzet… ugye?

    Az amerikai gazdaságnak úgy hiányzik most egy háború a perzsákkal, mint ürgének a talajviz. Európa is aggódva figyeli az eget, hogy jön e rakéta Teheránból de azért el van foglalva a görögökkel, olaszokkal, spanyolokkal, portugálokkal, Orbánnal, a német, francia választásokkal és lekakkintja a perzsa veszélyt.

    Lehet hülyézni Mahmoudot de nem annyira tökkelütött ez a Ahmadinejad, mint itt sokszor mi leirtuk. Tudja, hogy évekig, messze, nagyon messze el lehet menni a politikában, a zsarolásban, mert a világ megosztott és/vagy lusta beavatkozni.

    Némi cinikus vigyorral olvastam, hogy Szaud rendelt 1000 darab vadászgépet tölünk. Ja, ezer vadászgépet, meg 500 dobostortát,…. igy mulat egy arab 60 évvel 1952 után. Az én stock-jaimnak jól jött csak aztán használják is, hogy fogyjon az a madár és legyen újra egy ilyen rendelés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  10. Ongyilkos motorcsonak. Hm Erdekes.
    Nem akarok otletet adni de mi volna ha ongyilkos uszo clubbot is szerveznenek.

    A hatekonysaguk ugyanakkora lenne, ezek sem ernek el a hajokat, es nem kellene a draga motorcsonakokat sem tonkretenni. Az ongyilkossag meg sikerulne, mert elobb utobb elmerulnenek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  11. Nevetséges ez az erőfitogtatás, mintha egy egér pöffeszkedne az elefánt előtt. Ha tényleg háborúra kerülne a sor, Iránt ugyanúgy elfoglalnák két hét alatt, mint Irakot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  12. “…Iránt ugyanúgy elfoglalnák két hét alatt…”

    - Mármint, hogy lepofoznák két hét alatt, nem?

    Teljesen elfoglalni nem tudnák, ahogy Irakot sem tudták (nem is ez volt a cél) – mert egyszerre kezdte el gyilkolni egymást mindenki, részben ezért.

    Másrészt meg azért, mert Irak teljes elfoglalása lehetséges lenne, de ehhez vissza kellene térni a 17. századi hadviselési módszerekhez – mai eszközökkel. Erre pedig egyelőre nincs reális esély.

    Valakit legyőzni és elfoglalni nem ugyanaz.

    Iránt amúgy sem kellene elfoglalni, elég lenne egy totális vereség nekik. Erre viszont minden lehetőség adott, politikai, technikai, stratégiai egyaránt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  13. Az arabok, perzsák elhiszik saját meséiket. Nem hiába jöttek abból a térségbõl az 1001 éjszaka Sheherezáde meséi.
    Példa erre: Ali a tornácán ülve pipázik, mialatt áza elött gyerekek futballoznak, nagy lármával és sok port felkavarva. Alinak ez nem tetszik és odaszól nekik: Achmed gyümölcsárus ingyen banánt osztogat üzeletében. A gyerekek elszaladnak kiabálva: “Ingyen banán …. Ingyen banán!” Ali ül még egy pár percig, majd felkiált: “Achmed ingyen banánt osztogat és én még itt ülök!” mire õ is elrohan Achmed boltjához az “ingyen” banánért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  14. Tancs Kaszabell

    “….egy egér pöffeszkedne…” ?
    Úgy vélem ezeket a fanatikus erőket komolyan kell venni !
    A Hormuzi szoros vagy a tengeri útvonalak más szűkebb keresztmetszetében nem csak hadihajókat lehet elsüllyeszteni…, még nem késő ezt a békétlen országot teljes blokád alá kell vonni szárazföldön,a légtérben és a tengereken! Nem kell lerohanni,megtámadni, de még csak felszabadítani sem a saját akaratukból vállalt elnyomatásukból….
    Olcsóbban ússzuk meg illetve ússza meg a világ.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  15. Nem vagyok katonai szakértő, de amiket itt olvasok – hát az az ostoba hencegés kategóriája.
    Történelmi ismereteimből mondom, hogy a német Wemacht katonái éppen ilyen fennhéjázó módon szónokoltak a szovjet hadseregről, egyáltalán az egész háború kimenetelét illető győzelmükről. Annakidején olvasható volt mindez a “Futár” c. ujságban. Micsoda győzelmi jelentések voltak …!
    Aztán jött a lelombozódás… Nem kell az ellenséget lebecsülni, ők se meggymagot lőnének felénk és még csak nem is olyan ostobák – mint ahogy itt olvasom.
    Kicsit szerényebben – ha lehet, hozzáértőbben !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  16. “…a német Wemacht katonái éppen ilyen fennhéjázó módon szónokoltak a szovjet hadseregről…”

    - A két történelmi- politikai- katonai helyzet nem vethető össze semmilyen szempontból.

    És nincs itt fennhéjázás, egyszerűen sorba vesszük, kinek milyen lehetőségei vannak, és ezek tények.

    Ahogy az is tény, hogy iszlamista haderő amennyiszer megütközött eddig az utóbbi 60 évben nyugati, vagy izraeli haderőkkel, irgalmatlan vereséget szenvedtek. Kivétel nincs.

    Irán elmaradottsága, katonai inkompetenciája is tény, szóval, ez van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  17. COLOMBUS TE miről beszélsz ??
    Az USA éppenhogy piszokul megszedte magát a Világháborúban !!
    Túl sok lett a pénze !
    Az sem jó a gazdaságnak.
    Ezért hozta létre a Marshall-segély rendszerét , amivel aztán talpra állította Európát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  18. A helyzet kísértetiesen hasonlít a hatnapos háborút megelőző időszakhoz, csak a neveket kell a maiakra lecserélni.
    Iránt viszont komolyan kell venni. Nem azért, mert katonai fölénye lenne, hanem azért, mert fanatikus elmebeteg. Ráadásul (eddig) jól tudta pénzelni az összes terrorszervezetet, uszítani viszont ma is tud.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  19. lehar:

    A hangulat hasonlít 67- re, semmi más.

    Izrael ekkora fölényben soha nem volt még senkivel szemben technológiailag, mint napjainkban. Ami azt illeti, a harceszközök mennyisége is hatalmas, az egyiptomit, iránit pl. most felülmúlja számokban is.

    Most nincs CCCP, de közvetlenül ott vannak a zusákok. 67- ben meg… na, ezt tudod.

    Egyedül a katonai mesterségben volt Izraelnek akkor hatalmas fölénye, minden másban abszolút hátrányuk volt. Még a külpolitikai helyzetük is bukó volt, most egyáltalán nem az.

    Izrael soha nem volt ennyire erős, mint napjainkban.

    És többek között ez az, ami miatt a különféle iszlamista diktatúrák nem tehetik azt, amit akarnak- és így van jól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  20. Eldrad
    2012. február 14. kedd
    18:33

    Amit leírsz, abban tökéletesen igazad van. Egyet nem szabad kihagyni a számításból. Ha ez az elmebeteg kutyaszorítóban érzi magát, mindenre képes. Az már más kérdés, hogy jól semmiképp nem jöhet ki a dologból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  21. Geyzaaaaaa!
    -
    Félek kevered a virslit a vurslival.
    Most akkor szépen leveszem a cipöpmet és ahogy szoktam zokniban rugdosni kezdelek (mert bennem van emberég).
    A gazdasági termelés és az ezzel összefüggö GDP nem egyenlö az állam deficitjével (tartozásával).
    Ülj le a fenekedre és olvasd el ezt. http://en.wikipedia.org/wiki/United_States_public_debt
    Az is elég ha a grafikonokat megnézed.
    De ha gondolod ennél hivatalosabb oldalakat is megadhatok neked a kincstár website-ról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  22. “…Ha ez az elmebeteg kutyaszorítóban érzi magát, mindenre képes…”

    - Ugyanezt művelte nasszer is.

    Addig ordított hasonlókat, mint most az iráni majmok, hogy belekergette saját magát a háborúba. Mert hogy, az ámokfutókra jellemző őrjöngésbe hajszolt népe egyszerűen ezt akarta.

    Ezek a prehumánok nem képesek tanulni semmiből.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  23. “…Ha ez az elmebeteg kutyaszorítóban érzi magát, mindenre képes…”

    Így van és pontosan ezért nem szabad megengedni, hogy atombombájuk legyen! Előtte kell kiherélni őket – elfoglalni nem kell, mert minek? Pofán kell csapni őket, szétverni ipari és katonai kapacitásukat = akkor hiába lenne továbbra is eszement vezetésük, , 20-25 évig nyugtunk lenne tőlük. Viszont ha már megcsinálják a bombájukat, akkor sokkal nagyobb veszteséggel lehetne megcsinálni a fentieket, , mert fanatikusak = be is vetnék, akár a szomszédaikra is, ha messzebbre nem is tudnák elküldeni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  24. most ne haragudjatok de hozaszolok a hirhez, utana neztem egy kicsit, valojaban a csonakok nincsenek megpakolva robano anyagal, henem egy kis tobbcsovos raketaveto van felszerelve a csonak teteire, itt egy kis kepecske ami azt mutasa: http://kepfeltoltes.hu/120215/iran_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    ok ara mennek hogy sok ilyen kis szaral megtamadnak egy hajot ozt ha sikerul sikerul, lehet hogy valameiknek sikerul kart csinalni..
    persze ez egy hulyeseg, meg sok aldozatal jar, de ugylatszik hogy akora baromok hogy jobb taktikat nem tudnak kitalalni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  25. “…persze ez egy hulyeseg, meg sok aldozatal jar, de ugylatszik hogy akora baromok hogy jobb taktikat nem tudnak kitalalni…”

    - Igaz. Tényleg nem, de nem is nagyon volna eszközük sem semmiféle taktika végrehajtására.

    Tegnap a helyi BBC foglalkozott ezzel a témával, pont láttam a műsor nagy részét.

    Lényeg ez volt:

    - A zusákok és a britek (RULEZ!!!) bemutattak több olyan eszközt, melyek pont az ilyen fajta “nem ortodox” támadás felfedezésére és elhárítására valók. Hihetetlen volt, ezek több kilométerről egy úszó hörcsögöt is azonnal észrevennének, nem hogy egy csónakot…

    Nagy felbontású monitorokra közvetít képet egy rendkívül érzékeny infrakamera, radarkép is van hozzá, az egész azonnal riaszt, ha bármi megközelíti a hajót.

    A rendszer rá van kötve nagy tűzerejű gépágyúkra, melyeket természetesen a ma elérhető legjobb tűzvezető rendszer irányít.

    Szóval, ennyit arról a baromságról, amit korábban egy okostojás erőltetett, hogy “dehát a zusákok radarjai nem is tudjákészrevenni a ziráni csónakokat, de ha mégis, úgyse tuggyák kilőni, mer’ arra nem alkalmas a fegyverzetük”…

    Ilyen hajókkal, ilyen technológiával, ilyen felkészült legénységgel rendelkező kötelék ellen lehet gumicsónakokkal menni, meg bármivel, de a végeredmény nem kérdés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  26. kosz ere amit irtal, mert epp erol gondolkoztam, hogy mirol is birnak loni az amerikaiak visza, mert amik vannak pl. az repulogep hordozokon meg ilyesmin, a Phalanx CIWS agyuk meg ilyesmik, inkabb a raketak meg repulok eleni vedelemre vannak amikor mar nagyon kozel ertek a hajohoz, tudom hogy nem hulyek az amerikaiak, es keszultek ere, mert sok kis egyes kulon celpontot (mint ezek a kiscsonakok) azert nem konnyu szetloni.
    az iraniak meg hulyek, hogy a fenebe akarjak hasznalni azokat a kis raketavetoket egy kis csonakon amit a tenger mozgat osze visza? hogy celoznak?
    de tudjatok mit, lehet nem is az amerikaiakat fogjak ezekel tamadni, henem az egyszeru komercialis hajokat, azok nem lonek visza, meg nagy celponok is..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  27. Na, megy ez!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  28. Egyébként meg:

    “…Phalanx CIWS agyuk meg ilyesmik, inkabb a raketak meg repulok eleni vedelemre vannak amikor mar nagyon kozel ertek a hajohoz…”

    1, Ezek a gépágyúk univerzálisak, bármire hatékonyan tudnak lőni, hatásos lőtávon belül, természetesen. Egyszer valami hülye itt kitalálta, hogy a közel- körzeti védelmi gépágyúk nem alkalmasak, csakis légi célpontok ellen, azóta akik nem vágják ezt a témát, ebben a hitben élnek.

    Pedig tévednek.

    2, A “nagyon közel” azért elég relatív.

    A Phalanx hatásos lőtávolsága pl. kb. 4 km, ez meg nem is olyan közeli, ha egy motorcsónak az ellenfél, ugye.

    De mindegy is, mert amit egy motorcsónakra rá lehet szerelni, semminek nincs 4 kilométeres hatásos lőtávja. Így a Phalanx mindenképpen előnyben van.

    És persze a hajók védelmi rendszere nemcsak gépágyúkból áll. Nem beszélve arról, hogy a járőröző helikopterek, repülők sem a semmiért repkednek egy hadihajó körül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  29. tudod en mar arol is gondolkodtam, hogy ha en lennek az amcsi helyin, folraknak egy csomo Browning M2 nehézgéppuskat a hajokra (tudom hogy van par darab igy is), es ha az elozo emlitet fegyvereknek nem sikerulne az oszes kiscsonakot hatastalanitani, azoknak biztos sikerulne.
    Kul a hulye muslimok, lehet meg is akarnak halni..tudjatok remelem a meset hogy minden muslimot aki folaldozta magat a menjorszagba varja 101 szuz csaj…lehet azert gyulkoljak magukat minden lepesen :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  30. Nem kell aggódni, a Cole- incidens óta semmi esély erre a gumicsónakos merénylős hülyeségre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Iránban kivégeztek egy ellenzéki költőt 2014. február 14. péntek | AN

Terrorfenyegetés Magyarországról 2014. február 12. szerda | AN

Iráni terrorcsapásra készül New York 2012. október 11. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos