Ronai and Ronai
AMERIKAI

Szász István: Orvost! 2012. január 5. csütörtök 16:38

  • Hozzászólások(135)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Szász István: Orvost!

Nem a nagybetegünkről  akartam írni. Hanem Orbán esélyéről. Arról, ami 2010 tavaszán még meg volt neki. Propaganda, meg néphülyítés ide vagy oda, de parádés választási győzelmet aratott. És háta mögött egy parlamenti kétharmaddal, ennek a sokat kínlódott országnak csaknem minden baját orvosolni tudta volna. Orbán tehetséges ember volt. Rá illik a pesti mondás “saját erejéből lett semmivé”. Csak egy kis jóakarat, egy csekélyke józanság kellett volna ahhoz, hogy csaknem mindnyájunk támogatásával élni tudjon a páratlan lehetőséggel. Hát ezt a páratlan lehetőséget Orbán V. nem csak eltékozolta, hanem az áldást átokká fordítva, mindent tönkrevágott, mindenkit megalázott, akit lehetett kirabolt (nyugdíjpénztáras útonállás, tizenhat százalékos egykulcsos adó, amelyben fordított Robin Hoodként a szegényektől elvett és a dúskálóknak adott.).

Orbánon elhatalmasodott a betegség. Az elsősorban számára biztonságos kicsiny szobájából kirobbanva tőrt-zúzott, egy brutális kamasz módjára, lüke fakardjával hadonászva szabadságharcot üzent az egész világnak. Pedig csak csekélyke gondolkodás, odafigyelés kellett volna, hisz mint mondom, egy valaha tehetséges úriemberről van szó.  De Ő  nem! Ez a régtől fogva súlyosan sérült idegzetű, délibábos hülyeségekben hiszékenykedő, hideglelős nagybeteg, ahelyett, hogy kereste volna a világ minden antibiotikumát, orvosszerét, gyógyteáját, a bűnnél is szörnyűbbre vetemedett: terjesztette az őt maró vírusokat, mérgezett levegőt köhögött ránk,  talán anélkül, hogy tudta volna, de szörnyű  ragályt szabadított  az országra.

Pedig kezdetben semmi mást nem kellett volna tenni, mint hívni a hozzáértő  orvost. Azt, aki menten elrendeli a szigorú háziápolást,  elkülöníti a bacilushordozót más fertőzőtt  nyavalyatörősöktől, oldja a nagybetegnél egyszerre jelentkező merevgörcsöt és vitustáncát, hozza a gyógyulást jelentő szurit, adja a pirulát, elrendeli szobahőmérsékleten az ágynyugalmat és világosan tudatja páciensével, hogy ő most az ön- és közveszélyesség határán támolygó lázbeteg, akinek  egyetlen feladata van  -  gyógyulni.

Lehetett volna!

Amikor egyértelművé vált, hogy az agyat és hátgerincet egyszerre támadó súlyos bajról van szó, legkésőbb, amikor a kórságsújtotta beteg kínjában már az Alkotmánybíróságot is szétrúgta, tétovázás nélkül el kellett volna rendelni a legszigorúbb zárt körülmények között való ápolását. A szörnyű nyavalya ellenében meg kellett volna tiltani, hogy a szinte öntudatlan állapotban vergődőt aljas korcsok környékezzék, az ugyancsak mindenféle utálatosságban leledző szalajtott csavargók, mániákusok, az eget nagybőgőnek néző és a világot kirámolható kasszának tekintő kettőslátók ezt a riadt országot villámgyorsan majmok bolygójává tegyék.

A beteg embert – ez így van a primitív törzsek kora óta – gyengéd kezekkel ápolni kell, lázas rögeszméit átmenetileg rá kell hagyni (hiszen  szót úgysem ért a cserencsétlenje!), és vigyázni rá. De az orvos kötelessége az is, hogy megóvjon mindnyájunkat! A lázbeteg Orbánt csakúgy, mint bármely embertársunkat, részvét illeti. De ez a részvét nem fajulhat odáig, hogy egy beteg megbetegítsen egy egész országot! Az orvos nem hagyhatja, hogy az epehányás, a kórós kötekedés, az élőfát is ellenségnek látó háborodottság, a lepra meg a pestis pokolra küldjön valamennyiünket. Ha az orvos úgy találja, akkor jöjjön a karantén, ha az orvos ezt látja helyesnek, akkor hozza a gyógyító kést. Mert nem lehet, hogy egy üszkösödő nagylábujj amputálása helyett az egész test mindenestül elrothadjon.

Tessék végre megérteni: Orbán Viktor  már rég nem miniszterelnök, hanem egy szörnyű pandémiában kínlódó nyomorult. Az őt emésztő baj ismert: úgy hívják, hogy féktelen nagyravágyás, üldözési mánia, kleptománia, hazudásmánia, uralkodási vágy, vízkórság és vesebaj. Olyan, ami megmérgezi a vért, a levegőt – a beteg nem is tehet róla! – és mindent, ami a közelébe kerül, ha senkiben sincs annyi emberség, hogy hívná azt, aki talán még tud segíteni – az Orvost.

Már pokoli felfordulás van ebben az országban, polgártársaink dühöngenek – joggal! És félnek! Féltik maguk és szeretteik egészségét. Félnek ettől a kínjában falat kaparó, szőnyeget rágó járványgóctól, és utálják, és megvetik, és ma már félő, hogy a hüsítő vizeslepedő nélkül  dühöngőt  végül egy nagybottal leütik. (Pedig hát gyógyítani csak okosan, türelmes hozzáértéssel gyógykezelni kellene!)

Mikor az Őrjöngő, odáig jutott, hogy a világ legbarbárabb korában is érinthetetlenséggel bíró parlamenti képviselőket hülye, de inkább megzavarodott csicskásaival, ha csak pár órára is, de a börtönbe hurcoltatta, akkor már mindenki biztosan tudta, hogy ez az agónia. A Város, ez a minden időleges dilijével együtt nagyszerű Budapest, harsogott attól, hogy “Orbán takarodj!”, hogy “elég volt”!, hogy “Stop, itt a vége!”. Az egész város, de hamarosan az egész fertőzésveszéllyel sújtott ország azt üzeni, hogy Pucolj! Az egész úri pereputtyoddal! Vagy bemegyünk érted a neobarokk palotába…

Ne legyen ez a vége! Értsük meg, itt egy rég magán kívül lévő nagybeteggel kerültünk szembe, akin nem bot és husáng, hanem csak egy dolog – azt Orvos tud segíteni! (Ha úgy jobb, imádkozunk is fertőzött nagybetegünkért!)

Honfitársaim! A volt miniszterelnök beteg. Nagyon beteg. Ne kívánjuk a pokolba, s ne bántsuk! Legyünk emberségesek! Mostantól kezdve házban és utcán, köztéren és nagyteremben, úton-útfélen, ha erről a kínlódóról esik szó, csak egyet tegyünk, csak egyetlen közös nemzeti  kívánságunk legyen: Orbánnak valahára hívják az – ORVOST !

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (115 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +186 ( 214 szavazatból)
Szász István: Orvost!, 4.7 out of 5 based on 115 ratings

  • Hozzászólások(135)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

135 Reader’s Comments

  1. Ha egy láda almában egyetlen romlott alma van és azt nem távolítjuk el AZONNAL, az összes alma meg fog romlani.
    Így járt a fityisz orbánccal, mostanra az egész szervezet a velejéig romlottá vált, korrupt, hazug tolvajok bandájává.
    Egye meg a fene az Agyar Forradalmi Jogász-Paraszt Kormányt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (44 szavazatból)
  2. Ma_Lac!
    Az “Agyar Forradalmi Jogász-Paraszt Kormány”-t le kéne védetned :-)))
    .
    A hasonlatod az almákkal sántít:
    Itt nem a patyolat tisztaságú Fideszbe került egy rohadt alma, hanem az őrült Orbán szervezett maga köré hozzá való társakat, majd pártot (majd országot). Ez a társaság összevaló, egyik sem különb a másiknál. Ez a láda alma az elejétől kezdve egységesen rohadt volt.

    a Fidesz Orbán őrületének nulladik közelítése

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (38 szavazatból)
  3. Szász úr, köszönjük a bátor és őszinte cikkét. Reméljük, hogy még több hasonlót olvashatunk öntől (persze ezt nem a jelen keserves szituáció permanens voltának kívánatosságára értem)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (27 szavazatból)
  4. Várjuk a többi írását is Szász Úr!
    (Előítéletek nélkül… :) )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (18 szavazatból)
  5. Így tért ki Orbán a felelősség kérdése elől – videó
    2012. január 06., péntek, 12:35

    Arra voltunk kíváncsiak, hogy Orbán Viktor felelősnek tartja-e magát vagy sem a forint drámai gyengülése miatt. Megkérdeztük tőle.

    hvg.hu: Felelősnek tartja-e magát a forintgyengülés miatt?

    Orbán Viktor: Mármint a jegybankelnök úr? Erről nem nyilatkozott.

    hvg.hu: Nem. Ön, miniszterelnök úr!

    Orbán Viktor: Semmilyen személyes felelőssége a jegybank elnöknek nem került szóba a tárgyaláson.

    hvg.hu: Ön, személy szerint!

    Orbán Viktor: Az sem.

    http://hvg.hu/itthon/20120106_orban_viktor_forintgyengules

    (Ha a párbeszéd alanya (OV) nem súlyosan elmezavaros, beszámíthatatlan orvosi eset, akkor semmi sem az. Már ott tart, hogy a kérdést sem érti.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (26 szavazatból)
  6. “Orbán Viktor már rég nem miniszterelnök, hanem egy szörnyű pandémiában kínlódó nyomorult. Az őt emésztő baj ismert: úgy hívják, hogy féktelen nagyravágyás, üldözési mánia, kleptománia, hazudásmánia, uralkodási vágy, vízkórság és vesebaj.”
    .
    A lényeg kimaradt, a diagnózis: skizofrénia.
    “A skizofrénia súlyos elmebetegség, amit a valósághoz fűződő kapcsolat elvesztése (pszichózis), hallucinációk, téveszmék (téves vélekedések), kóros gondolkodás, a munkaképesség és a társadalmi beilleszkedés felbomlása jellemez.
    .
    Azt a személyiségzavart, amelynek a skizofréniához hasonló tünetei vannak, de a tünetek nem olyan súlyosak, hogy a pszichózis kritériumának megfeleljenek, skizotípusos személyiségzavarnak nevezik.”

    Tovább: http://re-akcio.blog.hu/2012/01/05/kozelet_10

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (30 szavazatból)
  7. @pirkadat (2012. január 7. szombat 03:36)
    Ez az ember még mindig azt akarja hinni, hogy ő fújja a passzátszelet.
    Azt hiszi, hogy egy kemény, egyenes kérdés elől pimasz jópofizásba menekülhet.
    De már menekül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (21 szavazatból)
  8. Ego
    2012. január 6. péntek
    21:42
    A cikket korábban kommentáltam. Az egyenes beszédhez annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy:
    1. minden ami a gripenekkel kapcsolatos-az TITOK
    2. minden ami a helikopterekkel kapcsolatos-azt elugatja ez a hájfejű idióta. Mindent tud az ellenség, Pl. 9 ezer órát repültek, =félidősek, mennyit repülnek a magyar gépek, hány évesek a jelenlegi gépeink, mennyibe kerülnek, mennyibe kerül az üzemeltetés,… stb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  9. kedves Szász Úr ha Ön orvost kér, most meghallottuk és küldjük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (25 szavazatból)
  10. EZ MEG MI?

    http://hirszerzo.hu/nyuzsi/2012/1/7/Valami_durva_drogot_fogyaszthattak_a_Fidesz_Y4XFHX

    ???

    WTF???

    Fatal error

    Valamelyik fitymesz- majom majd ezt is megmagyarázza, figyeljétek meg, pl. így: “ez is az idegenek, és ellenségeink aknamunkája, hogy lejárassák jól működő kormányunk és országunk….háphápháprottyrotty…”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  11. kedves Szász Úr keresse Feldmar Andrást

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -21 (23 szavazatból)
  12. sziszi,
    Rendben van, hogy itt büfizi vissza, amit máshol olvas.
    Rendben van, hogy Orbán-troll.
    Rendben van, hogy minden önnek adott válasz falra hányt borsó.
    .
    De Szász Istvánt, a nagyon kevés gerinces, tisztességes magyar újságíró egyikét (ilyen a maga háza táján egy sem akad) ne sértegesse, hanem
    HÚZZA INNEN A CAFRANGOS VALAGÁT A BÜDÖS FRANCBA.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  13. Szasz Ur!
    mi utoljara meg 1988-ban beszelgettunk egy Budai kis presszoban az attila uton,akkor amikor az SZ.D.SZ. mint part csak szervezodgetett!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  14. Az Orbán már nem is egy név, ikább elmeállapot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  15. Ego sikerült a gödörben landolnia?
    hiszen más mocskolása vajon mi??
    Nem találkozom a felvetéseimmel máshol, igy azt irhatja, hogy ezek az összevtések nem inyére valók
    Találkoztam viszont a DK mellett működő csoportnál azonos szövegpanellel és Troll (Orbán Troll) elnevezéssel
    Ez csak egy halk kérdés nem Troj-ra gondolt ??
    Az biztos, hogy az nem demokrata, aki a másikat gyalázza aki nem képes elviselni a másikat aki egyszerűen goromba és nem tud uralkodni magán.
    Még csak nem is vitatkozás.
    De nincs gond nem vagyunk barátok és családtagok sem .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -12 (18 szavazatból)
  16. Ego:
    Meg aztis mondotta a borz(alm)as fogsorú ámbátor okos-nézésű Szenátorasszony , akinek okossága nem terjed tovább imponáló hajzuhatagának kamerákelőtti egy fejmozdulattal való szakszerű belövéséig , hogy Ország-Világ a legelőnyösebb nézőpontból csodálhassa aztat , hogy aszongya , idézem :
    -
    -Ha meg nemadnak pénct , azse’ baj. Majd jól eladjuk a MOL részvényeket.
    -
    Ezért a monatáért minimum kapnia kellene ( hűtlen kezelés miatt ) letöltendő három évet. Merthogy ő a Kormány vagy Fidesz szóvivő.( már a fene se tudja se szeri se száma a szóvivőiknek )
    Tudható , egy ilyen kijelentés után AZONNAL esik a pappír ára a tőzsdén, ezt mindenki beláthatja .
    Hülye tyúk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  17. Itt nincs szükség fityesz propagandára. Ez egy demokrata oldal. Ezért mondhatja meg egy fityeszes is amit gondol-persze megfelelő hangnemben.
    A Fityeszes oldalakról azt is kitiltották, akik csak simán megpróbálta győzni az embereket, hogy ami történik az nem jó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  18. Sziszi tudós lehányka.
    Borsóval.
    Falrahánytka.
    Hányka.
    Ka.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  19. Ergo, megmondhatja a fityeszes itt a véleményét, tapsot nem fog kapni érte. Ha sikereket akar elérni, akkor menjen valamelyik fidesz-fan oldalra.
    Ez ellenzéki oldal. Itt ne számítson senki egyetértésre ha a fidesz dolgairól van szó. Ezért itt felesleges mellettük kampányolni. Nem tilos, de értelme nincs.
    Az itteni emberek többségének szilárd a meggyőződése.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  20. Jimbo:
    Az enyém sajnos nem.
    Ha pl. megyek az út bal oldalán és a jobb oldalon meglátok egy üveg elhagyott Red Labelt , azonnal átmegyek érte. Pláne éjjel !
    Mikor senkisem lát !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  21. Géza, mondok egy jó megoldást:
    Túlmész az üvegen, megfordulsz. És akkor az üveg az út bal oldalán lesz ;) Így nem mentél át a jobboldalra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  22. Jimbo:
    TUDTAM hogy belém fogsz kötni ezzel a jobb meg bal oldallal.
    Holott én csak az uccáról meséltem. Felőlem lehet akár a háztetőn is.
    ( Mindig van nálam létra. Annékül kisem teszem a lábamat.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  23. kekec!
    csak megszeretném jegyezni hogy a T-home platformján az ATV a 8 csatornán (ahol eddig is volt) a Parlament Tv, a 17 csatornán érhető el

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  24. Néró,Sztálin kórságát mániás-depresszióként határozták meg…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  25. athos
    Másutt pedig a 25-ös csatornán jön az atv. Jó hír: az m1 pedig nincs is benne a pakliban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  26. Ranschburg Jenő: “A szemét ott ül a Parlamentben”
    .
    “A kialakulóban lévő kommunikációs mód és hatalmi szerkezet kifejezetten a poroszos szülő-gyerek kapcsolattal rokonítható, ráadásul azzal a fajtájával, amelyben minimálisra zsugorítják a gyerek alkudozási pozícióját. Mint a Kádár-rendszerben: légy engedelmes, imádd apádat. És te engedelmes vagy, és imádod apádat. Ami persze az apát is deformálja.

    Nem tudni előre, kiből mit hoz ki a hatalom, nem tudni, melyik Dr. Jekyllből lesz Mr. Hyde. Az arra hajlamosak elveszítik kapcsolatukat a külvilággal, túlzottan kockázatvállalóak lesznek, egocentrikussá válnak, még az ülésük és a járásuk is megváltozik. Nem hallgatnak az ellenvéleményre, sőt, minél nagyobb kórus követel valamit, annál inkább megcsökik magukat. A közvetlen munkatársak kiválasztásánál a simulékonyság, a talpnyalás lesz a fő szempont. Megmámorosodnak, még a fiziológiai tünetek is olyanok, mint annál, aki alkoholt vagy drogot fogyaszt. Mindenkit veszély fenyeget, aki a hatalom közelébe kerül.”
    http://fn.hir24.hu/itthon/2011/01/12/ranschburg/ (2011..01.13.)
    .
    Egy másik hiteles szakértő, Popper Péter konkrétan foglalkozott az Orbán-témával:
    http://talema.blogter.hu/463496/popper_peter_orban_viktor

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  27. Kedves sziszi, megkönnyebbülve vettem/vettük tudomásul, hogy ki lettél ebrudalva a hozzászólók közül.
    Nincs szükség arra, hogy valaki épp itt adjon hangot fortyogó, ostoba rosszindulatának, pláne nem a rád jellemző primitív szinten.
    Nyugodhatsz most végre békében.
    Feldmár Andrást mindenkinek bátran ajánlom én is, de nem úgy és azért, ahogyan te gondoltad, liba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  28. pirkadat,
    A belinkelt Popper-szöveg kulcskifejezése:
    “Egy nyolcvan év óta lezüllött ország”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  29. Úgy vettem észre ez a SZiszi nevű demokratikus levelező a legnagyobb alkoholtartalmú főzelénövény,vagyis falrahányt borsó!!!!!!!!! Igen értékesnek tartom a Dr úr írását mert szinte Arany Jánosi magasságokban tudta értékelni ennek a fura fiukának/OVI/ az egóját, és a környezetére való hatását. Itt hívnám fel az ellenzékben szereplők figyelmét arra a szörnyű igazságra, hogy OVI a lehető legjobban választotta meg azokat a munkatársait, akik mindig több lépéssel anem igazán tehetségesen politizáló ellenzékiek előtt járnak. Szeretném látni hogy az ellenzéki szürkeállomány túllép azokon és nem egy helyben önmagát ismételgetve próbál szóhoz jutni, vagy mi??!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  30. Tisztelt Pirkadat,megkérdeztem négy éves unokámat, hogy felelös-e azért mert karácsony után az anyagiak minimálisra apadtak családunkban.Igen mondta szemlesütve,mert nagyon sok ajándékot kértem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  31. nyugger,
    Nagyon helyes unokája van :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  32. @peterfix
    Csak az érdekesség kedvéért:

    Annakidején a repülőgépvásárlásért járó jutalékot – nyolc milliónyi US$ – egy svájci magyar tulajdonban levő pénzügyi cégen keresztül fizették ki, (a cég neve Langret Investments,) akik a Valurex pénzügyeit bonyolították, nagyon jól ismertek diplomáciai körökben is.
    Kiváncsiságból utánanéztem, kivel is hozhatta össze őket a véletlen annakidején arrafelé.
    Érdekes módon valahogy összeállt egy kép – hát mit is mondjak!

    Bárki, aki utánakeres bele fog botlani.
    Csak az nem tette, akinek a dolga lett volna, mint tudjuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  33. A rendszerváltáskor megcsillant remény, és világosság helyett 2012-re bekövetkezett a sötétség:
    Sem jobbról, sem balról nem látszanak fények!
    Állítom, hogy a bajokat a “RÉGMÚLTBAN” és az “ÚJ DEMOKRÁCIÁBAN IS A TITKOSÍTOTT, BELSŐ POLITIKAI FÜGGÖNYÖK MÖGÖTT” történtek okozták:

    A következő néhány kérdés felvetése a kételkedők részére “gyertyafény” lehet:

    1. Európában voltunk Ady korában! – Mit kerestünk 1918-ban a Doberdónál ?
    – Az én Édesapámat 20 éves korában kik vezényelték oda?
    – Ma miért csodálkozunk azon, hogy szétszabdalták a “Nagy Mo..”-t?
    – “Elkövetéseinkért nagy árat fizettünk?” – ELLENKÉRDÉS: Mi mit tettünk
    volna a legyőzöttekkel, ha nyerünk?
    2. A II.vháborúban mit kerestünk a Don-kanyarban?
    – Az ünnepelt Hőseinket kik vezényelték oda, és kik áldották meg
    fegyvereiket?
    – Az én Édesapám 1939-től 1945 Húsvétig (a frontról történt
    megszökéséig), sorkatonaként meg akarta nyerni a II. v.háborút, hogy
    “ismét legyen tengeri kikötőnk, stb.” – Kik hitették el Vele ezt az
    őrültséget ?
    – Tudja Valaki, hogy mi történt volna velünk ha Hitler oldalán nyerünk?
    – Ma miért csodálkozunk azon, hogy ezért a kontárságért is fizetnünk kellett !?
    3. 1989 óta nem emlékszünk, megszépítjük, avagy nem ismerjük saját múltunkat ?
    – Miért- és hová lett a “NÉP VAGYONA(TSZ-ek, Állami Gazdaságok, Gépállomások, Gyárak, Erdők ,
    Halak, Vadak(kivéve a Madarakat !?), Üdülők, Népi kollégiumok, Gyermekotthonok, Menhelyek,
    Szociális Otthonok, (százával lehetne tovább sorolni…) ?
    – Kik engedték meg itt, Európa közepén, hogy a közelmúlt 21 éve alatt vissza jussunk a hajléktalanok,
    rokkantak, betegek, szakképzetlenek, munkanélküliek, cselédek – és a JOGÁLLAM helyett a jogászok,
    pártkatonák, lesöpört padlások – egyszóval a “3 millió koldus” jelenségével fémjelzett, gazdaságilag
    megfojtott, Magyarországába ?
    – Ilyen lenne egy Európai Kapitalista Ország?
    4. Hihetetlen, hogy EZ A NÉP képtelen okulni, tanulni múltjából:
    – A Választók hallgatásukkal, tartózkodásukkal miért engedik meg ma is, hogy hozzáértő
    “FÜGGETLEN SZAKEMBEREK” helyett “PÁRTKATONÁK” dirigáljanak a jobb sorsra érdemes
    Nemzet(beleértve a Kapitalistákat is!) felett ?
    5. Valóban igaz lehet, hogy napjainkban százezerre tehető a rendszeresen éhező gyermekek száma?
    “TISZTELT TEHETŐSEK- és HATALOM BIRTOKOSAI”! – Ez hogy engedhető meg ???
    – Elárulom, hogy az 1950-es években 6 tagú családunk, sokáig, sokat éhezett, jegyre napi 1 kg/fő
    kenyér volt a fejadag, és volt, hogy sóra sem jutott pénz! -Imádkoztunk, néha Pálfiék adtak enni a
    gyerekeknek. Akkor javult a helyzet, mikor Nővérem, majd én is ingyenes középiskolai kollégiumba
    juthattunk!!
    – Mégegyszer kérdezem, most már mindenkitől: Hogy engedhető meg, hogy egyetlen gyermek is
    éhezzen ebben az Országban 2012-ben ?
    – Hol vannak a “tehetséges, szegény gyermekek továbbtanulásához szükséges, ingyenes
    kollégiumok ?

    VÉGEZETÜL: Kérem a Tisztelt OLvasót, hogy e-mail címemre ne küldjön nekem választ, mert írásomban
    feltett kérdésekre megvan a megváltoztathatatlan, mély gyökerekből táplálkozó sajátos
    válaszom :
    Ilyen válaszaim pl. a következők:
    – El kell menni szavazni csak azért is, mert az összes párthívő elmegy!
    – Valamennyi magyar állampolgár számára a létminimumhoz rendelt intézményes
    ellátást törvény által biztosítani kell!
    – Azonnali hatállyal meg kell szüntetni a gyermek-éhezést, és biztosítani kell az értelmes,
    szegény gyermekek ingyenes továbbtanulásának lehetőségét, és annak feltételeit!

    Közéleti, pártatlan üdvözlettel:
    2012.01.16.
    kotila

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  34. Elnézést kérek:
    Visszaolvasva az előző -
    kotila
    2012. január 16. hétfő
    15:56
    - időpontban küldött “véleményemet” , látom, hogy “hiba van a következő
    szövegrészben hiba van :
    – Elárulom, hogy az 1950-es években 6 tagú családunk, sokáig, sokat éhezett, jegyre napi 1 kg/fő……

    A szövegrész helyesen a következő:
    – Elárulom, hogy az 1950-es években 6 tagú családunk, sokáig, sokat éhezett, jegyre napi 1/4 kg/fő….

    Közéleti, pártatlan üdvözlettel:
    2012.01.18.
    kotila

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  35. Fletó orvosa, vagy a tiéd (moderálva) szászi, ráér?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos